Synkkä ja myrskyinen päivitysten yö

kirjoittaja | loka 31, 2016 | Muut

stocksnap_b83694fcab

Kevyesti dramatisoitu katsanto ohjelmistopäivitysten yöhön. Perustuu tositapahtumiin. Luettaessa on suotavaa kuvitella kuulevansa teksti luettuna hitaasti, matalalla kumealla äänellä. Eläytyminen sallittua.

 

Oli synkkä ja myrskyinen lokakuun yö. Tuuli hakkasi lehdettömiä koivunoksia vasten rakennuksen seinää. Kuunvalo siivilöityi harsomaisten pilvien raoista.

Hallissa kaappikello löi yksitoista kertaa. Hän nousi nojatuolista ja kylmä lattia tervehti hänen jalkapohjiaan. Hän hiipi varpaisiltaan kannettavan tietokoneensa ääreen ja avasi kannen. Uskollinen tietokone hyrähti pehmeästi käyntiin. Näyttöpäätteen kelmeä valo valaisi hänen kasvonsa.

Oli päivitysten yö.

Tietäen koko muun valtakunnan nukkuvan, hän käynnisti Citrixin ja otti koneellaan yhteyttä palvelimiin kaukaisuudessa. Bitit juoksivat valokuitukaapeleita pitkin kuin tumma, ajaton vesi Tammerkoskessa. Kilotavut alkoivat vaihtaa paikkaa.

Hiiren naputtelu rytmitti tuulen ulvontaa, klik, klik, klik. Näinä synkkinä syysöinä hän saattoi myöntää itselleen nauttivansa päivitysten yön taianomaisuudesta: vain hän tiesi salasanat ja käskyt päivitysten ajamiseen. Muiden autuaasti nukkuessa hän sai bitit tottelemaan tahtoaan ja hiiri muuttui hänen ajatustensa jatkeeksi. Virtuaaliympäristö avautui näytöllä hänen edessään kaikessa järjestelmällisyydessään, selkeydessään ja kauneudessaan.

Hän säpsähti, koputtiko joku oveen? Hän nosti katseensa näytöstä ja totutti näytön valoon tottuneet silmänsä huoneen hämärään. Ovelle koputettiin uudelleen, tällä kertaa vaativasti. Kuka kaipaisi häntä tällaiseen aikaan?

Ovi avautui naristen. Oven takana seisoi mustaan kaapuun pukeutunut mies. Tuuli sai kaavun lepattamaan ja miehen mustat hiukset hulmusivat hupun alta. Miehen kasvot kuitenkin jäivät hupun varjoon.

– Karkki vai kepponen? mies kysyi matalalla, karhealla äänellä.

– Ääh, en mä nyt mitään semmosia, omat taiat… tai siis työt kesken, hän vastasi kyllästyneenä.

– Tehdäänkö täällä töitä, jotka eivät kestä päivänvaloa? mies kysyi pisteliäästi.

Häntä hymyilytti.

– Todellakin, hän vastasi.

Hän sulki oven ja palasi koneensa ääreen. Virtuaaliympäristö kaipasi Gandalfiaan.

 


Päivitysten yö – The Night of Updates

Päivitysten yö on Magic Cloudin IT-ylläpidon käyttämä termi IT-järjestelmiin ja pilvipalveluympäristöihin ajettavista päivityksistä, jotka pyritään toteuttamaan ilta- ja yöaikaan käyttökatkojen minimoimiseksi. Yö, jolloin Magic Cloudin Citrix-velhot tekevät taikojaan asiakkaidemme parempien yöunien turvaamiseksi.

 

Vieraskynä: Paperiton, sähköinen vai digitaalinen taloushallinto?
Verkkorikollisuuden uhka koskettaa kaikkia
#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi
#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi

Tässä jaksossa Timo Haapavuoren vieraana on Fujitsun Senior Sales Lead Samuli Kunttu ja luvassa on keskustelua tekoälystä. Missä vaiheessa yritykset menevät erilaisten tekoälysovellutusten kanssa? Miten taklata tekoälyratkaisuihin liitettävät merkittävät kustannukset?...

#Pilvessä | Energiatehokkaiden ohjelmistojen murros
#Pilvessä | Energiatehokkaiden ohjelmistojen murros

Uusi tuotantokausi starttaa ja paluun podcastin co-hostaajaksi tekee Kimmo Haapavuori. Kimmon vieraaksi on saapunut AtoZin toimitusjohtaja Mikko Leinonen.  Tässä jaksossa pureudutaan ohjelmistojen energiatehokkuuteen ja keskustellaan sen merkityksestä niin kuluttajan,...

Näin saat DevOpsin kukoistamaan
Näin saat DevOpsin kukoistamaan

DevOpsilla tarkoitetaan sovelluskehityksen ja tuotannossa olevan sovellusympäristön ylläpidon sulautumista saumattomaksi kokonaisuudeksi. DevOps on ajattelutapa eikä mikään yksittäinen työkalu tai menetelmä: sitä sovelletaan ohjelmistoasiakkaidemme toiminnassa hyvin...

<h6>Magic Cloud</h6>
Magic Cloud