Magic Cloudin tarina

Magic Cloudin tarina:
2020
2017
2017
2016
2016
2016
2015
2014
2013
2012
2012
2010
2004
2002
2001
1996

13-vuotias unelmien tavoittelija

Toukokuun 9. päivänä vuonna 1996 13-vuotias Timo Haapavuori sai postia Kaupparekisteristä: Tmi Micro Magic oli merkitty Kaupparekisteriin, eikä esteitä liiketoiminnan aloittamiselle ollut. Matka yrittäjyyteen alkoi kuitenkin jo aikaisemmin, sillä ei ollut aivan itsestään selvää, että 7-luokkalainen koulupoika voisi aloittaa yritystoiminnan. Timon kyettyä vakuuttamaan ensin vanhempansa liiketoimintaideastaan, yrityksen perustamispaperit oli isän avustuksella saatu tehtyä.

Yritystoiminnan alku oli hyvin erilaista kuin Magic Cloudin yritystoiminta nykyisin on. Timo oli säästänyt pienen summan rahaa, muistikuvien mukaan noin 2000 markkaa, jollia hän tilasi yritykselleen erilaisia tietokonetarvikkeita. Näin vanhempien takkahuone muuttui sen ajan hittituotteiden, kuten diskettien, tietokonekaupaksi. Micro Magic palveli asiakkaitaan koulupäivien jälkeen ja monia potentiaalisia asiakkaita 13-vuotiaan yritystoiminta toisaalta hymyilytti, mutta myös epäilytti. Tästä huolimatta Timo muistelee vuoden 1996 liikevaihdon olleen noin 90 000 markkaa. Vaikka summa tuntuu isolta, jo ensimmäisenä vuonna nuori yrittäjä myi ensimmäiset tietokoneensa, joiden hinnat tuolloin pyörivät 10 000 markan molemmin puolin.

Kyllähän se tuntui tuolloin aika hurjalta myydä ihan oikealle yritykselle ihan oikea tietokone. Kaikki alkuvaiheen asiakkaat osoittivat kyllä varsin ennakkoluulotonta asennetta ja luottamusta pikkupojan osaamista kohtaan. Ilman näitä ennakkoluulottomia ihmisiä Magic Cloudin tarina ei olisi koskaan voinut alkaakaan, Timo muistelee.

 

Kivijalkamyymälät Ikaalisiin ja Nummelaan

Pienen tietokonekaupan yritystoiminta siirtyi jo toisena vuonnaan isompiin saappaisiin Micro Magicin muuttaessa vanhempien takkahuoneesta heidän omistamansa tilitoimiston yhteyteen. Koulun jälkeen tapahtuva liikkeen aukiolo ei nuoren yrittäjän mielestä vaikuttanut enää uskottavalta, joten Micro Magic palkkasi ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän.

Yritys kasvoi ja kehittyi. Timon opiskellessa Ikaalisten lukiossa opiskelijan hattu vaihtui iltapäivisin tietokonekauppiaan hatuksi; Ikaalisten lukio olikin Micro Magicin ensimmäisiä suuria asiakkaita lukion ostaessa yritykseltä uudet tietokoneet.

Muistan vieläkin, kun koulupäivän jälkeen veimme isän kanssa pari-kolmekymmentä tietokonetta lukiolle ja tuttu lukion rehtorini oli näitä tietokoneita vastaanottamassa. Tuolloin rehtori ei opettanutkaan minua vaan minä opetin rehtoria. Nuo tilanteet ja niihin liittyvät onnistumisen tunteet ovat sellaisia, että niitä on nykyisin enää vaikea ylittää, Timo kertoo.

Vuonna 2000 yrittäjän halu kasvaa ja kehittyä johti liiketoiminnan laajentumiseen toiselle paikkakunnalle. Ikaalisten liiketoiminnan vakiinnuttua Micro Magic avasi kesällä 2000 myymälän Nummelaan. Yrittäjä ei ollut tuolloin täyttänyt edes 18 vuotta, mutta kulkeminen parin sadan kilometrin päähän toiseen myymälään sujui kevytmoottoripyörällä.

 

Ihmiset ympärillä pitivät minua luultavasti jollain tavalla tärähtäneenä; myymälän avaaminen pääkaupunkiseudulle kesken opiskelujen ja ennen armeijaa oli varmasti monessa mielessä aivan järjetön liike. Nyt kuitenkin lähes 20 vuotta myöhemmin Micro Magic palvelee edelleen asiakkaitaan niin Ikaalisissa kuin Nummelassa, Timo sanoo.

MagicCloud_04_Hires

Käänteentekevä pilviteknologia

 

Vuosi 2001 oli yli kymmenen vuotta myöhemmin perustettavan Magic Cloudin syntymisen kannalta olennainen vuosi. Tilitoimistoyrittäjänä toimiva Timon isä Raimo Haapavuori oli tuolloin saanut idean taloushallintopalveluiden digitalisoimisesta: Raimon visiossa tilitoimiston asiakas käyttäisi internetin kautta tilitoimiston tarjoamaa ohjelmistoa. Vision tekninen toteuttaminen siirtyi luontevasti Micro Magicille ja tekniikaksi valikoitui Citrix, joka on edelleen yksi merkittävimmistä Magic Cloudin IT-kumppaneista.

Timo sai pilviteknologian haltuunottoon apua ulkopuoliselta taholta, mutta hyvin pian tekniikka kokonaisuudessaan siirtyi Timon ja Micro Magicin vastuulle. Vappuna 2001 digitaalinen järjestelmä oli valmis ja ensimmäinen asiakas aloitti järjestelmän käytön. Tekninen kehitys pilviteknologian saralla on sittemmin ollut huimaa ja esimerkiksi nettiyhteydet ovat päivittyneet 128kB:n yhteyksistä gigan yhteyksiksi eli noin 10 000 kertaisiksi.

Huomattavaa on, että Micro Magicin nuoren yrittäjän oli liiketoiminnan pyörittämisen ohella suoritettava myös maanpuolustukselliset velvollisuutensa.

Muistan hyvin lukuisat työpuhelut metsäleireiltä: kerrankin syystä tai toisesta kiipesin puuhun hoitamaan työpuhelua. Puhelimissa ei vielä ollut nettiä, mutta yritys toimi ja kehittyi, vaikka tuona vuonna vietin toista sataa yötä metsässä, Timo muistelee.

Timon puheiden mukaan armeijan haasteet eivät kuitenkaan olleet mitään Porin kauppakorkeakoulun opintoihin liittyvän vaihdon koettelemuksiin verrattuna. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa myös Timon Kimmo-veli osallistui yrityksen pyörittämiseen aktiivisesti. Etenkin Timon armeija- ja vaihto-oppilasaikana Kimmon panos oli korvaamaton.

Yrityksen kehittämiseen aikaisemmin liittyvät haasteet eivät tuntuneet enää miltään jouduttuani opiskelemaan ranskan kielellä opiskeltuani sitä vain pari vuotta ennen vaihto-opintojani. Alkuaika Ranskassa oli aika, joka valmisti minua tulevaisuuden haasteisiin ja minun on vaikea kuvitella liike-elämässä tilanteita, jotka yltäisivät henkisesti samalle vaativuustasolle kuin opiskelujen aloitus Pariisissa, Timo kertoo.

 

Pilvi kasvaa ja kehittyy

Vuosikymmenen loppupuolella Micro Magic aloitti kehitystyön, jonka lopputuotteena syntyi kokonaisvaltainen pilvipalvelu, joka tunnetaan nykyisin nimellä MagicDesk. Edelleen tänäkin päivänä Magic Cloud on monta askelta edellä kilpailijoitaan ja on Suomen johtava virtuaalityöpöytien tarjoaja.

Vuosikymmenen vaihtuessa pilvipalveluliiketoimintamme oli kasvanut jo merkittäväksi osaksi Micro Magicin liiketoimintaa. Yrityksen myymäläliiketoiminta ja pilvipalveluliiketoiminta olivat luonteeltaan hyvin erilaisia ja strategiatyön myötä pilvipalveluliiketoiminta päädyttiin erottamaan tytäryritykselle. Näin vuonna 2012 syntyi Magic Cloud, jonka omistajia ovat Timo Haapavuoren lisäksi veli Kimmo Haapavuori sekä ulkopuoliset omistajat Vesa Sarvala ja Matti Rusanen.

Magic Cloudin viiden vuoden historian aikana yritys on yli kaksinkertaistanut sekä liiketoimintansa että toimihenkilöidensä määrän. Vuonna 2016 yritys aloitti kehittämään CAD-ohjelmistojen pilveen siirtämistä ja teki keväällä 2017 Suomen ensimmäisiä CAD as a Service -palveluliiketoimintakonseptin toteutuksia. Samana keväänä Magic Cloud myös aloitteli kansainvälistä liiketoimintaansa saatuaan CAD as a Service -palveluliiketoimintamallilleen Tekes-rahoituksen.

Toimitusjohtajan visioissa yrityksen tarjoamissa palveluissa on edelleen merkittävää kasvupotentiaalia.

Näen tarjoamissamme palveluissa merkittävän liiketoiminnallisen kasvun mahdollisuuden. Tulenkin jatkamaan työtäni myös tulevaisuudessa liiketoimintamme kehittämisen ja kasvattamisen parissa: pienessä pilvessä kaikki sujuu paremmin, ja kun pilvessä ollaan, niin vain taivas on rajana, Timo visioi.

MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA