Hämmennyksestä itsevarmuuteen — kesäni Magic Cloudilla

kirjoittaja | elo 31, 2017 | Muut

Aloittaessani ensimmäisen päiväni Magic Cloudilla kesäkuun alussa minulla oli sekä jännittynyt, innostunut että odottava olo. Saatuani oman konkreettisen ja virtuaalisen työpisteen käyttööni alkoi työskentelyni ICT-alan sanaston parissa. Sanasto ei ollut minulle entuudestaan tuttua arkipäivän sanastoa edes suomeksi, joten vei hiukan aikaa totutella ja muistaa kaikkia termejä. Ostin myös tekniikan sanakirjan ruotsiksi ja englanniksi, mikä helpotti kääntämistyötä. Loppukesää kohden en olekaan kokenut tarvetta avata koko kirjaa, sillä termistö on tullut kesän aikana niin tutuksi sekä suomen, ruotsin että englannin kielellä. On ollut hauskaa ajatella kolme kuukautta taaksepäin ja tajuta, miten paljon onkaan kehittynyt ihan huomaamattaan.

Kesän aikana löysin kääntäjärohkeuteni. Kesän alussa huomasin kääntäväni vielä varovasti melkein sanasta sanaan, samalla kuitenkin huomioiden käännöksen toimivuuden kohdekielellä. Olen yliopisto-opintojeni aikana oppinut, että käännöksen ei tule olla suora käännös lähdekielen tekstistä, vaan toimiva tekstikokonaisuus, joka huomioi kohdekielen ominaispiirteitä. Huomasin tämän olevan kuitenkin haastavampaa käytännössä kuin luennoilla, mutta ilokseni huomasin myös koko ajan kehittyväni siinä. Uskalsin vähitellen kääntää vapaammin ja omin sanoin niin, että tekstin tarkoitus tulisi kuitenkin selville. Kääntämistaitojani kehittivät myös hyvin erilaiset käännettävät materiaalit; käänsin muun muassa erilaisia käyttöohjeita, sopimuksia, videoita ja esitteitä, nettisivuja unohtamatta. Tämä teki kääntämisestä hyvin mielenkiintoista ja monipuolista koko kesän ajan. Myös kielellisesti kääntäminen on ollut monipuolista, koska käännettävää materiaalia on ollut reilusti sekä englanniksi että ruotsiksi.

Kääntämisen lisäksi sain kokemusta muun muassa kansainvälisestä viestinnästä. Kirjoitin monia sähköposteja Ruotsiin ja jännitin ensimmäistä ruotsinkielistä puhelua. Vielä enemmän jännitin, kun saimme toimistolle vieraita Ruotsista ja kun pidin heille esitelmän. Kaikki meni kuitenkin loistavasti ja jäljelle jäi vain vahva onnistumisen tunne. Minulle uudet tilanteet antoivat merkittävää kokemusta ja itseluottamusta tulevaisuutta varten.

Omaan opiskelualaani liittyvien asioiden ohella olen päässyt tutustumaan myös yritystoimintaan, pilvipalveluihin ja ICT-alaan. Yllätyin itsekin omasta tietämyksestäni, kun olen vastaillut tuttujen esittämiin kysymyksiin Magic Cloudin toiminnasta ja palveluista. Aloittaessani Magic Cloudilla kuulin sieltä ja täältä erilaisia sanoja, kuten CAD, GPU ja Citrix, jotka eivät sanoneet minulle juuri mitään. Kesän aikana nekin termit ovat tulleet tutummiksi ainakin teoriatasolla. Siitä saan kiittää huippuja työkavereita, jotka ovat yrittäneet selittää asiat siten, että myös humanisti voi ne ymmärtää.

Nyt viimeisinä päivinä Magic Cloudilla oloni on haikea. Olen tottunut tulemaan toimistolle päivittäin, näkemään työkaverit ja tekemään käännöshommia. Oloni on myös kiitollinen, koska olen saanut työskennellä mahtavassa työilmapiirissä niiden asioiden parissa, jotka minua kiinnostavat. On palkitsevaa tehdä työtä, jossa samalla pystyy kehittämään omia taitojaan yhä enemmän ja oppimaan lisää. Kesäni Magic Cloudilla on myös vahvistanut ajatustani siitä, että olen valinnut itselleni oikean alan. Ennen kesää en ollut ajatellut, että pienessä pilvessä oleminen olisi näin hauskaa!

Sähköpostin tietoturva haltuun - katso webinaaritallenne sähköpostin tietoturvasta
Pilvipalvelu tiedostojen hallinnan haasteiden taltuttajana
Näin saat DevOpsin kukoistamaan
Näin saat DevOpsin kukoistamaan

DevOpsilla tarkoitetaan sovelluskehityksen ja tuotannossa olevan sovellusympäristön ylläpidon sulautumista saumattomaksi kokonaisuudeksi. DevOps on ajattelutapa eikä mikään yksittäinen työkalu tai menetelmä: sitä sovelletaan ohjelmistoasiakkaidemme toiminnassa hyvin...

4 vinkkiä, joilla varmistat hyvän kodin tekoälylle
4 vinkkiä, joilla varmistat hyvän kodin tekoälylle

Tekoälyn liiketoimintasovellukset ovat tällä hetkellä asiakkaidemme hurjan kiinnostuksen kohteena. Useissa yrityksissä kokeilut ovat jo käynnissä, tai vähintään pohditaan, millaisia sovellutuksia uusilla tekoälyteknologioilla voisi olla omassa toiminnassa. Pohdinnan...

7 kohtaa, joilla pääset alkuun tekoälyn kanssa
7 kohtaa, joilla pääset alkuun tekoälyn kanssa

Erilaiset tekoälyteknologiat ja niiden sovellukset etenevät kovaa vauhtia ja kaiken hypetyksen keskellä voi olla vaikea saada kiinni siitä, mitä ne käytännössä tarkoittavat. Tekoälystä kiinnostuneet asiakkaamme usein kysyvät, miten päästä liikkeelle tekoälyprojektin...

<h6>Magic Cloud</h6>
Magic Cloud