Tietokone vs. pilvipalvelu

Kun lähdetään vertailemaan tietokoneita tai muuta omaa infraa ja vastaavaa ratkaisua pilvipalveluina, keskitytään usein vain suoriin kustannuksiin. Näissä kannattaa kuitenkin aina muistaa myös kaikki peruskustannusten ympärille muodostuvat ylläpito-, huolto- ja kehitystoimet, jotka ahnehtivat äkkiä aimo annoksen aikaa ja resursseja – jotka voitaisiin käyttää yrityksen kannalta tuottavampaankin toimintaan.

Seuraavaksi vertaamme yksinkertaistettuna tietokonetta ja tietokoneella käytettävien ohjelmistojen pilvipalveluversioita toisiinsa, vaikka todellisuudessa kokonaisuus on usein huomattavasti laajempi. Mikäli haluat kuulla tarkemmin vaikka koko yrityksen IT-infran virtualisoinnista pilveen, ota yhteyttä ja konsultoi asiantuntijoitamme asian tiimoilta!

Pilvipalvelu vapauttaa aikaa omaan erikoisosaamiseesi

Konkreettisimman käsityksen pilvipalvelun ja On Premise -sovellusten merkittävimmistä eroista saa, kun verrataan uuden sovelluksen tai palvelun käyttöönottoa. Pahimmillaan uuden sovelluksen käyttöönotto vaatii laitehankintoja, asiantuntijapalveluita ja päivän tai viikon alkuasennukset, testaukset ja tietoturvan rakentamisen. Parhaimmillaan uuden sovelluksen käyttöönotto tarkoittaa palvelun aktivointia pilvipalvelussa ja työntekijän perehdyttämistä pilvipalvelun käyttöön.

Pilvi on moderni ratkaisu, joka edesauttaa ajankäytön ja resurssien keskittämistä itse lopputuotteen kehittämiseen.

Palvelu on osa pilvipalvelua

Pilvipalveluun siirryttäessä kiinteällä kuukausimaksulla saa jatkuvasti kehittyvän tuotteen, johon kuuluu myös asiantunteva tekninen tuki. On Premise -ratkaisut vaativat säännöllistä laitteiston päivittämistä ja joko talon sisäistä osaamista tai kolmannen osapuolen tukipalvelua, jotta kaikki toimii kuten kuuluukin.

Merkittävin osa pilvipalveluiden palvelua on huolettomuus ylläpidosta. Esimerkiksi Magic Cloudin kaikkiin pilvipalveluihin kuuluu automatisoitu versionhallinta, käyttöjärjestelmäpäivitykset työntekoa keskeyttämättä ja suomenkielinen asiantuntijapalvelu, joka on aina valmiina auttamaan.

Voiko yrityksesi paremmin pilvessä vai omassa infrassa?

  1. Onko yrityksessä tehty hiljattain merkittäviä laitehankintoja, tai liittyykö laitteistoon jo runsaasti kuoletettuja investointeja? Tällöin kannattaa ainakin odottaa seuraavan merkittävän laitteistopäivityksen lähestymistä, ennen kuin aletaan harkita pilveen siirtymistä.
  2. Jos yritystä ja sen IT-infraa ollaan vasta perustamassa, on usein pitkällä tähtäimellä kannattavampi ratkaisu rakentaa kaikki alusta asti pilveen.

Anna pilvipalveluiden asiantuntijan auttaa

Magic Cloud on kotimainen asiantuntijayritys ja kattavan pilvipalveluvalikoiman tuottaja. Mikäli yritys harkitsee pilveen siirtymistä tai on vasta rakentamassa yrityksen sisäistä infraa, ota yhteyttä ja anna meidän auttaa! Pilvipalvelut kattavat monipuoliset ratkaisut niin pienille yrityksille kuin suurille ohjelmistotaloillekin, räätälöimme kokonaisuuden aina asiakaskohtaisesti yrityksen tarpeita vastaavaksi.

 

Kiinnostuitko?
Ota rohkeasti yhteyttä:

KIMMO HAAPAVUORI

Liiketoimintajohtaja


MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA