Paranna alihankkijayhteistyön tietoturvallisuutta CAD-virtualisoinnilla

kirjoittaja | touko 8, 2020 | Blogi, Tietoturva

CAD-virtualisointi muuttaa CAD-suunnittelun paikasta ja ajasta riippumattomaksi. Kun ohjelmia käytetään suoraan pilvestä, myös alihankkijat pääsevät helposti ympäristöön ja käsiksi malleihin. Pilveen virtualisoiduilla CAD-ohjelmilla saavutetaan uusia mahdollisuuksia alihankkijayhteistyön tietoturvallisuuden parantamiseksi.

Kun CAD-ohjelmia käytetään pilvestä, sijaitsevat ne asiakkaan omilla tiedostopalvelimilla tai valitun palveluntarjoajan palvelimella. Alihankkijat pystyvät tällä tavalla käyttämään malleja samassa ympäristössä ja alihankkijoiden oikeuksia pystytään määrittelemään käyttäjätasolla tarpeen mukaan. Oikeuksien määrittelyllä pystytään vaikuttamaan merkittävästi tietoturvallisuuteen, kun mallien käyttöä ja latauksia pystytään valvomaan. CAD-virtualisointi mahdollistaa alihankkijayhteistyön tietoturvallisuuden parantamisen esimerkiksi seuraavilla toimenpiteillä:

  • Käyttäjän oikeuksia rajoittamalla voidaan estää mallien lataaminen omalle koneelle tai tulostaminen ympäristöstä. Näin varmistutaan siitä, että mallit säilyvät siellä missä niiden pitääkin.
  • Verkko-oikeuksilla pystytään rajoittamaan sitä, että tarvittaessa ympäristöstä ei päästä ulkoverkkoon eikä sen myötä päästä käyttämään tiedostonsiirtopalveluita.

Käyttäjäoikeuksien rajoittamista pystytään tapauskohtaisesti määrittelemään, jotta se palvelee yrityksen omia tarpeita. Tietoturvaa parantaa myös se, että CAD-virtualisoinnilla kaikki mallit säilyvät turvallisessa pilvessä, eivätkä suojaamattomissa tehotyöasemissa.

Lue lisää CAD-virtualisoinnista!

Pilvemme saa energian auringosta!
Työpaikkailmoitus: pilvipalveluarkkitehti
#Pilvessä | NIS2-direktiivi tulee, oletko valmis?
#Pilvessä | NIS2-direktiivi tulee, oletko valmis?

#Pilvessä-podcastin toinen tuotantokausi jatkuu tauon jälkeen uusin jaksoin! Kauden neljättä jaksoa hostaa Micro Magicin Kimmo Haapavuori. Kimmon vieraaksi keskustelemaan tulevasta NIS2-direktiivistä ja sen tuomista muutoksista kyberturvallisuuden vaatimuksiin on...

<h6>Mari Asmala</h6>
Mari Asmala
Markkinointipäällikkö 045 110 2808 mari.asmala@magiccloud.fi
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA