Pilvipalveluyritys Magic Cloud osti EverTechin ja tuplaa liikevaihtonsa

kirjoittaja | marras 7, 2023 | Uutiset

Magic Cloudista tulee yrityskaupan myötä Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva Managed Cloud -palveluntarjoaja, jonka datakeskukset sijaitsevat Suomessa. Yritys tavoittelee 10 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2026 mennessä.

Magic Cloudin palvelut koostuvat niin kutsutuista ’Managed Cloud’ -palveluista, eli pilviympäristön ja infrastruktuurin osittaisesta tai kokonaishallinnasta. Kokonaisvaltaisella infraosaamisella Magic Cloud pystyy rakentamaan toimivan, turvallisen ja asiakkaan tarpeiden mukaisen infran ennustettavilla kustannuksilla. Magic Cloudin ja reilun kolmen miljoonan euron liikevaihtoa pyörittävä EverTechin tarjoamat palvelut ovat toisiaan vastaavat, joten yritysten yhdistyminen vahvistaa Magic Cloudin asemaa kotimaisena pilvipalveluiden tarjoajana entisestään.

“EverTech-kauppa kasvattaa kyvykkyyttämme vastata isojen yritysten pilvitarpeisiin entistäkin paremmin. Tavoittelemme huomattavaa kasvua Euroopan pilvipalvelumarkkinoilla ja syksyllä toteutuneet yritysostot tukevat tavoitettamme tulla Euroopan merkittävimmäksi Managed Cloud -palveluntarjoajaksi omalla pilvipalvelulla”, Magic Cloudin perustaja ja toimitusjohtaja Timo Haapavuori kertoo. “Muuttuneen maailmantilanteen takia yrityksissä ollaan entistä tarkempia, missä yrityksen data asuu ja kuka sitä hallinnoi. Toisaalta myös julkipilven kustannukset nousevat jatkuvasti ja niiden kustannusrakenne koetaan vaikeaksi. Tämä luo Magic Cloudin tyyppisille kotimaisille toimijoille uusia kasvumahdollisuuksia”, Haapavuori jatkaa.

“Meistä on erinomaisen hienoa ja loistava asia, että EverTech siirtyy kotimaisen Magic Cloudin omistukseen, sillä jaamme yhteisen vision pilviliiketoiminnan suunnasta ja mahdollisuuksista. Pilviympäristöjen merkitys nykyisten ja tulevien asiakkaidemme liiketoiminnan monipuolisena mahdollistajana on kasvanut ja sen myötä vaaditaan resursseja, osaamista sekä ymmärrystä jatkossa yhä monimutkaisimpien kokonaisuuksien hallintaan. Yhdistymisellä pystytään paremmin vastaamaan tulevaisuuden muuttuviin pilvitarpeisiin uudessa kokoluokassa entistä monipuolisemmin”, EverTechin osakas ja toimitusjohtaja Jopi Parviainen kommentoi.

Yrityskaupan myötä Magic Cloudin henkilöstön määrä kasvaa 24 henkilöön ja liikevaihto kaksinkertaistuu noin 6,5 miljoonaan euroon. Tampereen pääkonttorin lisäksi Magic Cloud toimii jatkossa myös Helsingin toimistolta. Merkittävimpinä palvelulaajennuksina yhdistyminen tuo 24/7-tukipalvelun sekä monen konesalin ratkaisut osaksi koko Magic Cloudin palveluvalikoimaa. Datakeskusten määrä kasvaa, jolloin Magic Cloud pystyy tarjoamaan esimerkiksi Disaster Recovery -ratkaisuja.

EverTech Oy

Vuonna 2012 perustettu EverTech Oy on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama pilvipalveluiden tarjoaja, joka siirtyi lokakuussa 2023 Magic Cloud Oy:n omistukseen. EverTech auttaa asiakkaitaan nykyaikaisten ja kustannustehokkaiden digitaalisten palveluiden hyödyntämisessä. Yrityksen ydinosaamista ovat helppokäyttöisten konttiteknologia-, monipilvi- ja kyberturvapalveluiden tuottaminen sekä pilvi- ja käyttöpalvelut pk-yrityksille.

Lisätietoja antaa:

Timo Haapavuori, toimitusjohtaja, Magic Cloud
050 584 2585
timo.haapavuori@magiccloud.fi

Q&A

Miksi Magic Cloud ja EverTech yhdistyvät?

Yhdistymisen avulla meillä on kykyä palvella asiakkaita entistä paremmin. Pystymme ottamaan haltuun laajojakin pilviympäristöjä ja palvella suurempia asiakasyrityksiä. Magic Cloudin ja EverTechin palvelut sekä osaaminen vastaavat hyvin toisiaan, jolloin yhdistyminen vahvistaa asemaamme pilvimarkkinassa. Yhdessä pystymme paremmin vastaamaan asiakkaiden pilvitarpeisiin uudessa kokoluokassa.

Mitä yhdistyminen tarkoittaa Magic Cloudin asiakkaille?

Yhdistymisen myötä osaamisemme ja kyvykkyytemme vastata asiakkaiden tarpeisiin kasvaa. EverTechillä käytössä oleva 24/7 tukipalvelu tulee laajenemaan koko Magic Cloudin palveluvalikoimaan.

Mitä yhdistyminen tarkoittaa EverTechin asiakkaille?

Yhdistyminen tarkoittaa EverTechin nykyisille asiakkaille lisää osaamista ja kyvykkyyttä vastata tulevaisuuden pilvitarpeisiin. Magic Cloudin vahva Citrix-osaaminen laajenee tarvittaessa myös EverTechin asiakkaiden tarpeisiin. Magic Cloud on täysin hiilineutraali koko toiminnassaan sekä ISO 27001 -sertifioitu. Nämä tulevat laajenemaan nykyisen EverTechin toimintaan.

EverTechin asiakkaiden palvelut tulevat jatkumaan normaalisti yhdistymisen jälkeen. Jatkossa yhtiöt tulevat toimimaan Magic Cloudin nimen alla.

Mitä yhdistyminen tarkoittaa palveluiden näkökulmasta?

Yhtiöiden palvelut ovat keskenään hyvin samankaltaisia, mikä vain vahvistaa osaamista ja teknologista kyvykkyyttä palveluissa. Merkittävimpinä palvelulaajennuksina yhdistyminen tuo 24/7-tukipalvelun sekä monen datakeskuksen ratkaisut osaksi koko Magic Cloudin palveluvalikoimaa. Kaupan myötä datakeskusten määrä kasvaa, jolloin pystymme tarjoamaan esimerkiksi Disaster Recovery -ratkaisuja.

#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi
Magic Cloudin vihreä sydän jatkaa sykkimistä
Ilmoittaudu mukaan kolmanteen Magic Talk -hybriditapahtumaan
Ilmoittaudu mukaan kolmanteen Magic Talk -hybriditapahtumaan

Miksi tulevaisuudessa softa pyörii konteissa?   ⏰ 16.5.2024 klo 14.00-15.30 📍 Maria 01 Helsinki Osallistu Magic Talk -hybriditapahtumaan juuri niin kuin sinulle parhaiten sopii! Voit liittyä paikan päälle ja nauttia tapahtuman tunnelmasta suoraan tilaisuudessa...

<h6>Magic Cloud</h6>
Magic Cloud
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA