Mikä on virtuaalipalvelin?

Virtuaalipalvelin on ketterä, resurssitehokas ja huoleton valinta yritykselle, jolla ei ole erityistä tarvetta itse ylläpidetyille palvelimille. Virtuaalipalvelin on fyysiseltä palvelimelta lohkottu palvelin, joka jakaa fyysisen laitteiston ja raudan muiden palvelinten kanssa, laskien näin esimerkiksi hankinta- ja ylläpitokuluja merkittävästi. Virtuaalipalvelimen skaalautuvuus on myös tietenkin merkittävästi parempi, kun se voidaan joko siirtää isommalle palvelimelle tai lohkoa sille isompi osuus nykyisestä palvelusta, verrattuna fyysiseen palvelimeen, johon pitää hankkia ja asentaa lisää muistia tilan loppuessa.

Käyttäjälle virtuaalipalvelin näyttäytyy kuten fyysinenkin, eikä sen käytössä sinänsä ole merkittäviä eroja. Varmuuskopiointi, siirtäminen ja päivittäminen on usein helpompaa, ja tietojen säilymisen kannalta on turvallisempaa käyttää useampia pienempiä virtuaalipalvelimia kuin sijoittaa kaikki yhdelle fyysiselle palvelimelle. Virtuaaliset palvelimet yleensä varmuuskopioidaan automaattisesti, joten jos jotain tapahtuukin, on kaikki pelastettavissa ja palautettavissa.

Turvallisesti kotimaisessa pilvessä ja kotimaisella virtuaalipalvelimella

Virtuaalipalvelimet on lohkottu ylläpitämistämme fyysisistä palvelimista, jotka kaikki sijaitsevat omassa konesalissamme. Lue lisää siitä, miksi kannattaa valita Suomessa fyysisesti sijaitseva virtuaalipalvelin tästä.

Tarjoamme virtuaalipalvelimet valmiiksi muotoiltuna palveluna, johon kuuluu esimerkiksi asiantunteva suomenkielinen tuki- ja asiakaspalvelu. Vastaamme itse palvelinsalien ja palvelinten ylläpidosta, tietoturvallisuudesta sekä katkeamattomasta toimivuudesta. Kaikki virtuaalipalvelimet räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaisesti, ja niitä pystyy pilvipalveluille tyypilliseen tapaan skaalaamaan aina tarpeiden muuttuessa.

Varsinaiset virtuaalipalvelimen resurssit räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaisesti, ja niitä pystyy joustavasti skaalaamaan myöhemminkin tarpeiden muuttuessa.

Ota suoraan yhteyttä ja kysy lisää, niin autamme yrityksesi parhaalla mahdollisella tavalla pilveen.

Sakari Järvenpää

Myyntipäällikkö