7 hyvää syytä valita yksityinen pilvi

kirjoittaja | touko 28, 2021 | Blogi

Kun puhutaan pilvipalveluista, on asiakkaalla useita eri vaihtoehtoja. Julkisten pilvipalveluiden, kuten AWS:n tai Azuren, lisäksi on saatavilla yksityisiä pilvipalveluita. Yksityinen pilvi tarjoaa useita hyötyjä korkeasta tietoturvasta häiriöttömään tiedonsiirtokapasiteettiin. Listasimme tähän artikkeliin 7 erottuvinta seikkaa yksityisen pilvipalvelun eduista.

1. Data sijaitsee turvallisesti Suomessa

Datan fyysisen sijainnin merkitys on nykypäivänä yhä suurempi, erityisesti kriittisen datan kohdalla. Organisaatiot voivat asettaa tarkkojakin rajoituksia liittyen datan sijaintiin, kun kyse on kriittisestä datasta. Yksityisen pilven kohdalla pystytään vaivattomasti osoittamaan, missä data sijaitsee.

Myös infran tietoturva ja varmistus ovat asiantuntijoiden käsissä, eikä asiakkaan harteilla. Tietoturvaan liittyvissä asioissa saa aina apua suoraan pilvi-infran asiantuntijoilta, eikä aika kulu isojen organisaatioiden tukipyyntöjä odotellessa.

2. Kustannusrakenteen selkeys ja ennustettavuus

Jokainen yritys haluaa varmasti tietää, mistä pilvipalvelussa maksetaan ja mistä laskutettava summa koostuu. Yksityisellä pilvipalvelulla kustannukset on aina ilmaistu niin, että arpomiselle ei jää varaa – tiedät aina mistä maksat. Suurilta yllätyksiltä vältytään myös ennustettavuuden ansiosta, sillä kustannukset pystytään aina laskemaan etukäteen tarpeiden pohjalta.

Lisämaksut jäävät myös minimiin, kun kustannuksiin sisältyvät jo vakiona varmistukset, tietyn tasoinen tietoturva ja liikenne. Yksityinen pilvipalvelu myös skaalautuu – maksat juuri sen verran kuin yrityksesi pilvikapasiteettia hyödyntää.

3. Yksi kumppani niin infran kehitykseen kuin ylläpitoonkin

Yksityisen pilven kohdalla infran pystyttämiseen ja ylläpitoon ei tarvita kolmansia osapuolia, kuten konsulttiyrityksiä. Pystymme räätälöimään asiakkaan tarpeisiin sopivan pilviympäristön, joka ei vaadi isoja muutoksia asiakkaiden aikaisempiin käytäntöihin.

Kun viestintää käydään suoraan palveluntarjoajan kanssa, säästetään huomattavasti tärkeitä resursseja, kuten aikaa ja rahaa. Myös viestikatkot jäävät minimaalisiksi, mikä luonnollisesti parantaa asiakkaan kokemusta entisestään.

4. Asiakkaalla mahdollisuus vaikuttaa tuotekehitykseen ilman maksullisia ominaisuuksia

Me tiedämme, että sama pilvipalvelun malli ei millään sovi jokaisen yrityksen tarpeisiin. Yksityisessä pilvessä on se etu, että palvelua ja pilvi-infraa kehitetään jatkuvasti. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkailla on selkeä vaikutusvalta kehityskohteisiimme ja saa huomattavasti kokonaisvaltaisemman palvelun. Tunnemme pilvemme läpikotaisin, joten pystymme vaikuttamaan sen ominaisuuksiin ketterällä tavalla.

5. Suomenkielinen palvelu ja helppo tavoitettavuus

On todella turhauttavaa, jos ongelmatilanteissa ei saa palvelua omalla äidinkielellään. Tämä usein vielä korostuu teknisistä asioista keskusteltaessa. Kun pilven hankkii kotimaiselta palveluntarjoajalta, on asioiden hoitaminen huomattavasti helpompaa.

Yksityisen pilven kumppanin asiantuntijaan saa nopeasti yhteyden ilman pitkiä jonotusaikoja ja sellaiseen asiantuntijaan, joka tuntee asiakkaan rakentaman pilviympäristön. Tällöin asiakaspalvelu on henkilökohtaista!

6. Laaja palvelukokonaisuus

Yksityisen pilvipalvelun kautta on mahdollista saada yritysten tarpeisiin vastaavia, koko ohjelmiston elinkaaren kattavia palveluita, kuten legacy, virtuaalipalvelimet ja konttiteknologia. Myös lisäpalveluiden kirjo on laaja ­– voit esimerkiksi hankkia tietoturvaan kohennusta monitoroinnin tai keskitetyn lokienhallinnan kautta. Teknologisten palveluratkaisujen lisäksi laajat asiantuntijapalvelut ovat aina hyödynnettävissä.

7. Helposti hallittava ja skaalautuva pilviympäristö

Yksityisessä pilvessä käytetään julkipilvissäkin käytössä olevaa Hyperconverged (HCI) -infrastruktuuria, jossa resurssien allokointi ja skaalaus tapahtuvat automaattisesti.

Yhden hallintapaneelin kautta tapahtuu koko virtuaalipalvelimen käsitteleminen, mikä omalta osaltaan lisää helppokäyttöisyyttä. Yksityisen pilvipalvelun ympäristöä pystyy näin hallitsemaan helposti myös itse.

Etsitkö luotettavaa kotimaista kumppania pilvipalveluihin? Magic Cloud pystyy toteuttamaan pilviympäristöjä yritysten eri tarpeisiin. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua räätälöidyn ratkaisun löytämisessä.

 

 

Magic Cloud esitteli yhdessä johtavien ICT-yritysten kanssa roadmapin eurooppalaisen pilviekosysteemin kehittämiselle
Abilita valitsi Magic Cloudin pilvipalvelukumppanikseen
IT-infrastruktuuri liiketoiminnan kulmakivenä
IT-infrastruktuuri liiketoiminnan kulmakivenä

Nykyään liiketoiminta ei ole enää pelkästään fyysisiä tuotteita ja palveluita, vaan digitaalinen läsnäolo ja teknologia ovat keskeisessä roolissa menestyksen saavuttamisessa. Yksi tärkeimmistä tekijöistä tässä digitaalisessa murroksessa on tehokas IT-infrastruktuuri....

#Pilvessä | Missä datan pitäisi asua?
#Pilvessä | Missä datan pitäisi asua?

Kimmon vieraaksi on saapunut Netchainin Heikki Paananen ja tässä jaksossa keskustellaan datan sijainnista. Yritysten data on yhä enemmän hajallaan ja toisaalta myös maailmantilanne on nostanut datan sijainnin monen yritysjohdon pöydälle. Mitä kaikkea yritysten pitäisi...

<h6>Magic Cloud</h6>
Magic Cloud
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA