Yksityinen pilvi


 

Yksityisen pilven tarve lähtee usein tietoturvasta

Kaikki pilvipalvelut eivät pysty aina vastaamaan yritysten yksilöllisiin tietoturvatarpeisiin. Yksi syy tähän voi olla esimerkiksi lainsäädännön asettamat rajoitukset koskien tiedonkäsittelyä. Tällaiset tarpeet ovat kuitenkin erittäin harvinaisia tänäpäivänä, pilvipalveluiden tietoturvan ollessa jo muutenkin erittäin korkea.

Yksityisen pilven rakentaminen vaatii taustalleen erittäin suuren tarpeen, jotta se olisi kannattavaa rakentaa. Yhden yrityksen käyttöön tuleva privaattipilvi nimittäin tulee maksamaan merkittäviä summia verrattuna tavallisen pilvipalvelun käyttöönottoon vaatimansa työvoiman, laitteiden, ohjelmistojen, tilojen sekä muiden resurssien osalta. Vastaapa privaattipilven ylläpidosta sitten yritys itse tai joku ulkopuolinen kumppani.

Tarve yksityisen pilven rakennukseen voi myös nousta puhtaasta epäilyksestä pilvipalveluiden tietoturvan suhteen — tiedonpuute kun voi helposti aiheuttaa pelkoa siitä, ettei tiedonsiirtokapasiteetti ja tietoturvaluokitukset yksinkertaisesti riitä yrityksen yksilöllisiin tarpeisiin.

Magic Cloud tarjoaa kuitenkin erittäin turvallista, kotimaista pilvipalvelua kaikkiin yrityksesi tarpeisiin. Tarjoamamme palvelukokonaisuudet voidaan muokata täysin tarpeidenne mukaan ja rakentaa vastaamaan yrityksenne yksilöllisiä tarpeita, myös korkean tietoturvan puitteissa. Pilvipalvelun tietoturva ja suorituskyky ovat korkealla tasolla. Jopa pankkiyhteyksiä hyödyntävät yritykset ovat luottaneet pilveemme ja käyttävät sitä toiminnassaan.

Korkeaa tietoturvaa yrityksellesi

Turvallinen pilvipalvelu edellyttää aina korkeaa tietoturvatasoa ja on viimeistelty monipuolisilla tietoliikenteen mahdollisuuksilla. Murtovarmuuden lisäksi tietojen hajauttaminen ja varmuuskopiointi useisiin eri sijainteihin lisää varmuutta siitä, etteivät tiedot katoa, vaikka fyysinen laite hajoaisi tai korruptoituisi.

Pilvipalveluiden tietoturvataso kun on tarvittavan korkea esimerkiksi pankkiyhteyksille, kotimaisen konesalin mahdollistaessa aina kaikkien tietoliikenneyhteyksien moitteettoman ja häiriöttömän toiminnan.

Pilvipalveluiden tietoturvan haavoittuvin kohta onkin usein palvelun käyttäjä itse. Mutta kun pilvipalvelun käyttäjien prosessit ovat kunnossa, käyttäjätunnukset vahvat ja päätelaitteiden päivityksistä sekä tietoturvasta huolehditaan, saadaan kokonaisuus hiottua turvallisuudeltaan huippuluokkaan.

Kyberturvallisuus ei myöskään tarkoita pelkkää tekniikkaa ja sen edellyttämää tietoturvaa, vaan kulminoituu yhtä paljon myös palveluntarjoajan mahdollisuuksiin kehittää ja suunnitella tietoturva-asioita yhdessä asiakkaan kanssa. Voit myös lukea lisätietoa palvelinkeskustemme turvallisuudesta.

Ketterä ja mukautuva

Koska pilvipalvelut ovat lähtökohtaisesti hyvin tietoturvallisia, ketteriä, joustavia ja skaalautuvia, tarjoavat ne loppukäyttäjälle erittäin vaivattoman ja helpon vaihtoehdon perinteisiin työskentelytapoihin ja -alustoihin verrattuna. Palvelut ovat usein SaaS-muotoisia, eli Software As A Service, jotka eivät vaadi käyttäjältään ylläpitotoimia, vaan ainoastaan data- ja käyttäjähallintaa. PaaS (Platform As A Service) ja IaaS (Infrastructure As A Service) taas edellyttävät jo hieman enemmän osaamista ja vaivaa käyttäjältään. Toisaalta ne ovat myös joustavampia kuin SaaS, joissa käyttäjä voi hallita tilinsä resursseja vain palveluntarjoajan määräämissä rajoissa.

Magic Cloud – kotimainen pilvipalvelu

Magic Cloud on kotimainen pilvipalveluntarjoaja, joka tarjoaa ratkaisut niin pienille yrityksille kuin myös isoille ohjelmistotaloille. Panostamme merkittävästi siihen, että tarjoamamme pilvipalveluratkaisut ovat erittäin turvallisia ja nimenomaan palveluita: huolettomia, helppoja ja kaiken kattavia. Meiltä saat aina räätälöidyn ratkaisun, joka kattaa kaikki yrityksesi tarpeet nyt ja jatkuvan kehityksen ansiosta myös hamaan tulevaisuuteen. Olipa mielessäsi sitten yksityinen pilvi tai perinteisemmät pilvipalveluratkaisut, ota meihin yhteyttä tai tutustu räätälöitävään pilvistrategiaan ja anna meidän auttaa sinua!

MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA