Yksityisen pilven turvallisuus ja hallinta julkipilven käyttökokemuksella

kirjoittaja | maalis 5, 2021 | Blogi, Tietoturva

Teknologian kehitys yksityisessä pilvessä ottaa isoja harppauksia. Tämä kehitystyö vie yksityistä pilveä koko ajan lähemmäs julkipilven ominaisuuksia. Moderneja teknologioita kehitetään myös meillä Magic Cloudilla, jotta palvelumme vastaavat nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeita niin käyttökokemuksen, ostamisen helppouden kuin itsepalvelun näkökulmasta. Tälläkin hetkellä yksityinen pilvemme mahdollistaa jo hyvin samankaltaisen käyttökokemuksen kuin julkipilvi. Tämä käyttökokemus syntyy hyperkonvergenssilla (HCI), joka muuttaa perinteisen arkkitehtuurin alustaksi, jossa palvelimet, tallennustila, virtualisointi sekä tallennusverkko yhdistyvät ja näitä hallitaan kokonaisuutena.

Hyperkonvergenssi mahdollistaa julkipilven kaltaisen käyttökokemuksen

HCI pyörii palvelimilla ohjelmistopohjaisesti, mikä mahdollistaa paremman suorituskyvyn ja skaalautuvuuden ohjelmiston tarpeisiin. Tämän avulla saadaan sekä joustavuutta että kustannussäästöjä. Voidaan ajatella, että HCI:n avulla yksityisestä pilvestä saadaan julkipilven kaltaisesti joustava ja ketterä, mutta säilytetään yksityisen pilven hallinta ja turvallisuus. Yksityisessä pilvessä HCI-ratkaisulla voidaan myös saavuttaa suurempia kustannussäästöjä kuin julkipilvessä silloin, kun ajetaan suuria tietokantoja.

Hallinnan helppous

Perinteiseen infraan verrattuna HCI tarjoaa hallinnan helppokäyttöisyyttä. HCI voidaan ottaa käyttöön helposti ja ylläpitoa on helppo toteuttaa yhdestä hallintaportaalista. Tämä vähentää merkittävästi IT:n työkuormaa ja IT pystyy keskittymään infran sijaan järjestelmien kehittämiseen ja hallintaan.

Skaalautuvuus

HCI skaalautuu sen arkkitehtuurin ja ohjelmistopohjaisen ratkaisun avulla aina ohjelmiston ja yrityksen tarpeisiin. Muistia, levytilaa ja laskentatehoa voidaan lisätä tai laskea käytön mukaan helposti yhden hallintanäkymän kautta. Arkkitehtuuri mahdollistaa sen, että useita työkuormia voidaan ajaa maksimaalisella tehokkuudella.

Yksityinen pilvi osaksi hybridipilveä

Hybridipilvi on osa monien yritysten pilvistrategiaa, kun suunnitellaan pilvipalveluiden kokonaisuutta. HCI-alusta mahdollistaa yksityisen ja julkisen pilven rajojen ylittämisen HCI:n rajapinnan avulla, jolloin hybridipilviratkaisu on helposti saavutettavissa. Koko pilviympäristön kokonaisuutta pystytään hallitsemaan yhdestä paikasta ja samalla pystytään hyödyntämään molempien pilvien edut niiltä osin kuin on ohjelmistojen kannalta kannattavaa.

 

Magic Cloudin konesaleissa on käytössä Nutanix Enterprise Cloud on PRIMERGY -ratkaisu, jossa yhdistyvät Nutanixin ohjelmisto sekä Fujitsun suorituskykyiset, skaalautuvat ja energiatehokkaat PRIMERGY-palvelimet.

Magic traineen matkassa: Linux-mies Windowsin maailmassa
Pilvipalveluiden kustannusten vertailu ja ennakointi
IT-infrastruktuuri liiketoiminnan kulmakivenä
IT-infrastruktuuri liiketoiminnan kulmakivenä

Nykyään liiketoiminta ei ole enää pelkästään fyysisiä tuotteita ja palveluita, vaan digitaalinen läsnäolo ja teknologia ovat keskeisessä roolissa menestyksen saavuttamisessa. Yksi tärkeimmistä tekijöistä tässä digitaalisessa murroksessa on tehokas IT-infrastruktuuri....

#Pilvessä | Missä datan pitäisi asua?
#Pilvessä | Missä datan pitäisi asua?

Kimmon vieraaksi on saapunut Netchainin Heikki Paananen ja tässä jaksossa keskustellaan datan sijainnista. Yritysten data on yhä enemmän hajallaan ja toisaalta myös maailmantilanne on nostanut datan sijainnin monen yritysjohdon pöydälle. Mitä kaikkea yritysten pitäisi...

<h6>Mari Asmala</h6>
Mari Asmala
Markkinointipäällikkö 045 110 2808 mari.asmala@magiccloud.fi
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA