Yksityisen pilven turvallisuus ja hallinta julkipilven käyttökokemuksella

kirjoittaja | maalis 5, 2021 | Blogi, Tietoturva

Teknologian kehitys yksityisessä pilvessä ottaa isoja harppauksia. Tämä kehitystyö vie yksityistä pilveä koko ajan lähemmäs julkipilven ominaisuuksia. Moderneja teknologioita kehitetään myös meillä Magic Cloudilla, jotta palvelumme vastaavat nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeita niin käyttökokemuksen, ostamisen helppouden kuin itsepalvelun näkökulmasta. Tälläkin hetkellä yksityinen pilvemme mahdollistaa jo hyvin samankaltaisen käyttökokemuksen kuin julkipilvi. Tämä käyttökokemus syntyy hyperkonvergenssilla (HCI), joka muuttaa perinteisen arkkitehtuurin alustaksi, jossa palvelimet, tallennustila, virtualisointi sekä tallennusverkko yhdistyvät ja näitä hallitaan kokonaisuutena.

Hyperkonvergenssi mahdollistaa julkipilven kaltaisen käyttökokemuksen

HCI pyörii palvelimilla ohjelmistopohjaisesti, mikä mahdollistaa paremman suorituskyvyn ja skaalautuvuuden ohjelmiston tarpeisiin. Tämän avulla saadaan sekä joustavuutta että kustannussäästöjä. Voidaan ajatella, että HCI:n avulla yksityisestä pilvestä saadaan julkipilven kaltaisesti joustava ja ketterä, mutta säilytetään yksityisen pilven hallinta ja turvallisuus. Yksityisessä pilvessä HCI-ratkaisulla voidaan myös saavuttaa suurempia kustannussäästöjä kuin julkipilvessä silloin, kun ajetaan suuria tietokantoja.

Hallinnan helppous

Perinteiseen infraan verrattuna HCI tarjoaa hallinnan helppokäyttöisyyttä. HCI voidaan ottaa käyttöön helposti ja ylläpitoa on helppo toteuttaa yhdestä hallintaportaalista. Tämä vähentää merkittävästi IT:n työkuormaa ja IT pystyy keskittymään infran sijaan järjestelmien kehittämiseen ja hallintaan.

Skaalautuvuus

HCI skaalautuu sen arkkitehtuurin ja ohjelmistopohjaisen ratkaisun avulla aina ohjelmiston ja yrityksen tarpeisiin. Muistia, levytilaa ja laskentatehoa voidaan lisätä tai laskea käytön mukaan helposti yhden hallintanäkymän kautta. Arkkitehtuuri mahdollistaa sen, että useita työkuormia voidaan ajaa maksimaalisella tehokkuudella.

Yksityinen pilvi osaksi hybridipilveä

Hybridipilvi on osa monien yritysten pilvistrategiaa, kun suunnitellaan pilvipalveluiden kokonaisuutta. HCI-alusta mahdollistaa yksityisen ja julkisen pilven rajojen ylittämisen HCI:n rajapinnan avulla, jolloin hybridipilviratkaisu on helposti saavutettavissa. Koko pilviympäristön kokonaisuutta pystytään hallitsemaan yhdestä paikasta ja samalla pystytään hyödyntämään molempien pilvien edut niiltä osin kuin on ohjelmistojen kannalta kannattavaa.

 

Magic Cloudin konesaleissa on käytössä Nutanix Enterprise Cloud on PRIMERGY -ratkaisu, jossa yhdistyvät Nutanixin ohjelmisto sekä Fujitsun suorituskykyiset, skaalautuvat ja energiatehokkaat PRIMERGY-palvelimet.

Magic traineen matkassa: Linux-mies Windowsin maailmassa
Pilvipalveluiden kustannusten vertailu ja ennakointi
#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi
#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi

Tässä jaksossa Timo Haapavuoren vieraana on Fujitsun Senior Sales Lead Samuli Kunttu ja luvassa on keskustelua tekoälystä. Missä vaiheessa yritykset menevät erilaisten tekoälysovellutusten kanssa? Miten taklata tekoälyratkaisuihin liitettävät merkittävät kustannukset?...

Miksi AI ei muutu hypestä liiketoimintahyödyksi?
Miksi AI ei muutu hypestä liiketoimintahyödyksi?

Viime ajat AI eli tekoäly on ollut meidän kaikkien huulilla. AI on varmasti tämän hetken merkittävin hype, jonka perässä ja nimissä haaveillaan, suunnitellaan ja tehdään projekteja, joilla pyritään kehittämään yritysten liiketoimintaa. Hetki sitten vielä tuntematon...

#Pilvessä | Energiatehokkaiden ohjelmistojen murros
#Pilvessä | Energiatehokkaiden ohjelmistojen murros

Uusi tuotantokausi starttaa ja paluun podcastin co-hostaajaksi tekee Kimmo Haapavuori. Kimmon vieraaksi on saapunut AtoZin toimitusjohtaja Mikko Leinonen.  Tässä jaksossa pureudutaan ohjelmistojen energiatehokkuuteen ja keskustellaan sen merkityksestä niin kuluttajan,...

<h6>Mari Asmala</h6>
Mari Asmala
Markkinointipäällikkö 045 110 2808 mari.asmala@magiccloud.fi