Mitä on konttiteknologia?

Konttiteknologia on vielä melko tuore tuote sovelluskehityksessä ja IT-alalla, vaikka sillä on runsain määrin hyötyjä etenkin virtuaalipalvelimiin verrattaessa. Lyhyesti esitettynä konttiteknologian avulla sovelluksille ja ohjelmille voidaan luoda standardoitu ympäristö, jossa niitä ajetaan, siirretään, kehitetään ja ylläpidetään.

Konttiteknologia tekee sovelluskehityksestä ketterämpää

 

Perinteisen mallin mukaan sovellukset ja ohjelmat rakennetaan esimerkiksi virtuaalipalvelimelle, mutta tämä malli alkaa tuntua äkkiä kankealta ja resurssisyöpöltä, kun verrataan sitä konttiteknologiaan. Tässä uudessa mallissa ohjelma asetetaan osissa kontteihin tai containereihin, joissa sitä on helpompi siirrellä esimerkiksi koneelta testiympäristöön tai konesalista pilveen. Kun ohjelma on alusta asti standardoiduissa konteissa, sitä ei tarvitse pakata ja muokata uudelleen jokaista siirtoa varten.

Tarkoitus on, että yhdessä kontissa on vain yksi tietty ominaisuus tai osa ohjelmasta. Kokonainen ohjelma koostuu siis useista konteista. Tämä saattaa kuulostaa ensialkuun hankalalta, mutta todellisuudessa se tekee esimerkiksi ohjelman päivittämisestä huomattavasti helpompaa. Ohjelma voidaan päivittää osa kerrallaan, jolloin ongelmatilanteessa roll-back on helppo ja nopea prosessi, eikä koko ohjelmaa tarvitse palauttaa edelliseen versioon. Konttiteknologia on siis erinomainen valinta erityisesti sovelluskehitykseen, jossa ohjelmistoon tehdään usein pieniä päivityksiä.

 

Lue miten konttiteknologia eroaa virtuaalipalvelimesta.

Keskity kehittämiseen, jätä konttien ylläpito meille!

Sovelluskehityksellä on myös toinen puoli, eli alla olevan teknologian ylläpito ja sen toiminnan monitorointi. Säilyttämällä kontit pilvessä, voitte keskittyä koodaamiseen ja kehittämiseen sekä jättää ylläpitotoimet meidän huoleksemme!

Kontin toimintavarmuus lisää huolettomuutta

Huolehdimme siitä, että kaikilla ylläpitämillämme konteilla on huippuluokan toimintavarmuus. Monitoroimme kontteja jatkuvasti ja saat säännöllisesti kattavat raportit kontin tilasta. Näiden raporttien avulla voit myös esimerkiksi todentaa edelleen omille asiakkaillesi SLA-vaatimusten täyttymisen!

Ja pilvessä oleva konttihan myös toimii!

Pilvessä säilytetty kontti on paitsi toimintavarma ja helposti skaalattava, myös erittäin vikasietoisessa ympäristössä. Mikäli konttien alusta kuitenkin sattuu hajoamaan, on meidän tehtävämme varmistaa, että kontti siirtyy toisen toimivan alustan päälle eikä esimerkiksi kontin kautta toimiva softa kaadu. Tässä oleellisena tekijänä on jatkuva monitorointi, jotta virhetilat huomataan ja niihin voidaan reagoida välittömästi.

Haluatko tutustua tarkemmin konttiteknologian palveluumme?
Katso webinaaritallenne!

Jos tarvitset huippukumppania konttien ylläpitoon,
ota yhteyttä niin jutellaan lisää!


MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA