Virtuaalipalvelin vs. konttiteknologia

Miten konttiteknologia eroaa virtuaalipalvelimista?

Ennen kuin ohjelma tai sovellus voidaan ajaa, tarvitsee koodi erilaisia kirjastoja, lisäosia ja asetuksia. Virtuaalipalvelimet tarjoavat lähtökohtaisesti kaiken mitä koodin ajaminen tarvitsee, mutta ne sisältävät myös paljon sellaista, mitä ohjelma ei tarvitse.

Konttiteknologian ja virtuaalipalvelimen keskeisimmät erot:

  1. Laadukas kontti voi olla jopa 100 kertaa pienempi, kuin virtuaalipalvelin. Merkittävä kokoero nopeuttaa ohjelman siirtoa, kun siirrossa ei liiku myös ohjelman kannalta tarpeetonta sisältöä.
  2. Virtuaalipalvelimesta poiketen kontti tarjoaa standardoidun ympäristön. Standardoidun ympäristön ansiosta ohjelma voidaan siirtää sellaisenaan esimerkiksi koneelta pilveen tai konesalista toiseen ilman, että ohjelmaa tarvitsee kääntää, muokata ja pakata uuden alustan mukaiseksi.
  3. Standardoitu ympäristö helpottaa myös automaatiota, jolloin kontin ja kontin kautta toimivan sovelluksen ylläpitoon ja käsittelyyn tarvittava manuaalinen työmäärä pienenee.
  4. Kontti on myös virtuaalipalvelinta resurssitehokkaampi.Kontti käyttää virtuaalipalvelimesta poiketen vain sen päälle rakennetun sovelluksen tai ohjelmiston kannalta pakollisia komponentteja. Tämä saattaa tarkoittaa huomattavasti vähemmän käyttöön tarvittavia resursseja, kuin mitä sama sovellus vaatisi virtuaalipalvelimella ajettuna.
  5. Kontit jakavat käyttöjärjestelmän, toisin kuin virtuaalipalvelimet, joissa jokaisella palvelimella on oma käyttöjärjestelmänsä.

Milloin kannattaa valita kontti eikä virtuaalipalvelin?

Konttiteknologia on erityisesti sovelluskehitykseen keskittyvässä työskentelyssä erinomainen valinta. Oletpa alkamassa kirjoittamaan täysin uutta sovellusta, kehittämään sovellusta mikropalveluiden varaan tai haluat ketteröittää vanhan sovelluksen kehittämistä, on kontti hyvä ratkaisu.

Kontti ei kuitenkaan ole ratkaisu kaikkeen, vaan joskus virtuaalipalvelin voi olla parempi vaihtoehto. Jos olet epävarma kumpi olisi juuri sinun tarpeisiisi paremmin soveltuva, ota yhteyttä niin autamme räätälöimään oikean palvelun!

Virtuaalipalvelin ja kontti on pilvessä toimiessaan ylläpitovapaa ratkaisu

Magic Cloudin kautta saatte virtuaalipalvelimet ja konttiteknologian täysin huolettomana, ylläpitovapaana ja tietoturvallisena kokonaispalveluna. Pilvipalveluiden ammattilaisina ylläpidämme ja monitoroimme kehittämienne sovellusten ja ohjelmistojen alustaa, jolloin voitte keskittyä omaan ydinosaamiseen

Siirrä sovelluskehitys huolettomaan pilvessä toimivaan konttiin, räätälöimme teille parhaan ratkaisun!

KIMMO HAAPAVUORI

Liiketoimintajohtaja


MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA