Laitossuunnitteluohjelmisto pilvestä mahdollisti hybridiopiskelun Metropolian koulutuksessa

kirjoittaja | helmi 1, 2023 | Uutiset

Hybridiopiskelu on uudenlainen oppimisympäristö, jossa opiskelu on paikkaan ja aikaan sitoutumatonta. Metropolian laitossuunnittelukoulutuksen opiskelijat pääsivät keväällä 2022 ensimmäistä kertaa toteuttamaan laitossuunnittelua pilvestä, missä ja milloin tahansa. Yhteistyö Magic Cloudin, CADMATICin, Metropolian ja AFRYn kanssa mahdollisti koulutuksen suorittamisen etäopiskeluna.

Yhteistyö Magic Cloudin, Metropolian ja AFRYn kanssa käynnistyi keväällä 2022. Yhteistyössä CADMATICin laitossuunnitteluohjelmisto tarjottiin pilvestä Metropolian laitossuunnittelukoulutuksen opiskelijoiden käyttöön. Koulutus on toteutettu jo monena vuonna aikaisemmin ja sen suunnittelusta ovat vastanneet AFRYn suunnittelupäällikkö Mika Pirttinen sekä Metropolian lehtori Timo Seuranen. Hybridiopiskelu on muuttanut työskentelytapoja ja siksi suunnitteluohjelmiston saavutettavuuden parantaminen oli ajankohtaista. Ohjelmistoa on aiempina vuosina voinut käyttää vain tietyiltä työasemilta yhdestä luokasta sen pyöriessä Metropolian omilla palvelimilla.

Kiinnostus yhteistyöhön ja ohjelmiston virtualisointiin heräsi, kun Timo Seuranen ja Mika Pirttinen kuulivat Magic Cloudin, CADMATICin ja TAMKin kanssa toteutetusta vastaavanlaisesta yhteistyöstä. Keskustelut käynnistettiin ja Magic Cloud astui mukaan yhteistyöhön tuoden osaamisensa sovellusvirtualisoinnista ja ohjelmiston käytettävyydestä pilvestä.

Suunnitteluohjelmiston käyttö pilvestä toteutettiin sovellusvirtualisoinnilla, jossa laitossuunnitteluohjelmisto vietiin Magic Cloudin kotimaiseen pilveen. Sovellusvirtualisoinnin lisäksi Magic Cloudin tehtävänä oli varmistaa ohjelmiston pilvikäyttö saumattomasti ja ylläpitää pilviympäristöä koko koulutuksen ajan.

Laitossuunnittelua missä ja milloin tahansa

Suunnitteluohjelmiston pilvikäyttö mahdollisti monia asioita, joista erityisesti Timo Seuranen ja Mika Pirttinen haluavat nostaa esille paikka- ja aikariippumattomuuden sekä tietoturvan. Koulutuksen aikana opiskelijat pystyivät käyttämään suunnitteluohjelmaa mistä ja milloin tahansa. Tämä antoi joustavuutta opiskeluun ja kurssin suorittamiseen. Paikkariippumattomuus mahdollisti toimintoja myös ohjaajille. Koulutusta yhdessä Timo Seurasen kanssa vetänyt AFRYn Mika Pirttinen pystyi tekemään käyttäjähallintaa etäältä sekä tutustumaan opiskelijoiden tekemiin malleihin reaaliaikaisesti. Pilvikäytöllä pystyttiin myös takaamaan ohjelmiston turvallinen käyttö, sillä pilvikäyttö mahdollisti autentikoinnin ja helpon käyttäjähallinnan.

Kaiken tämän lisäksi opiskelijat pääsivät simuloimaan työelämää, jossa ohjelmistojen käyttö pilvestä on yleistä. Tulevaisuudessa tavoitteena olisi kehittää pilvikäyttöä yhä paremmaksi. Tämä on uudenlainen oppimisympäristö, joka on paikkaan ja aikaan sitoutumatonta opiskelua.

Magic Cloud tukee Koiviston matkaa kohti kilpa-autoilun huippua!
#Pilvessä turvassa | Mitä Zero Trust on käytännössä?
Ilmoittaudu mukaan kolmanteen Magic Talk -hybriditapahtumaan
Ilmoittaudu mukaan kolmanteen Magic Talk -hybriditapahtumaan

Miksi tulevaisuudessa softa pyörii konteissa?   ⏰ 16.5.2024 klo 14.00-15.30 📍 Maria 01 Helsinki Osallistu Magic Talk -hybriditapahtumaan juuri niin kuin sinulle parhaiten sopii! Voit liittyä paikan päälle ja nauttia tapahtuman tunnelmasta suoraan tilaisuudessa...

<h6>Mari Asmala</h6>
Mari Asmala
Markkinointipäällikkö 045 110 2808 mari.asmala@magiccloud.fi
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA