Lähes puolet infra-asiantuntijoistamme on koulutettu oman trainee-ohjelmamme kautta

kirjoittaja | kesä 14, 2023 | Cloudilaiset, Uutiset

Trainee-ohjelmamme käynnistyi tammikuussa 2021. Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin lähes puolet infra-asiantuntijoistamme on koulutettu oman trainee-ohjelmamme kautta. Traineelaiset työskentelevät normaalisti osana Magic Cloudia, mutta heidän osaamisensa kehittämiselle on oma polkunsa, joka on suunniteltu henkilöiden pohjaosaamisen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Meillä trainee-ohjelma on erityisen perusteellinen. Kokemuksella voin kertoa, ettei monessakaan isommassa yrityksessä ole näin perusteellista koulutusohjelmaa, kertoo Magic Cloudin tekninen johtaja Jarkko Kovala.

Trainee-ohjelma perustettiin, jotta pystymme kouluttamaan itse asiantuntijoita ja siten vastaamaan infrapuolen asiantuntijoiden pulaan. Omalla kouluttamisella pystymme ratkaisemaan yrityksen omia osaamistarpeita, mutta koulutusohjelma tukee erinomaisesti myös työntekijän osaamisen kehittymistä.

Traineelaisen näkökulmasta koulutusohjelma on aivan loistodiili, kun pääsee näkemään, miten asioita oikeasti tehdään. Kouluopinnot ovat usein etäällä työelämän todellisuudesta. Erityinen haaste tämä on infrasta kiinnostuneille opiskelijoille, sillä koulutusohjelmat usein painottavat koodauspuolta, Jarkko Kovala kertoo.

Koodauspuolella on viime vuosina näkynyt, ettei junioritason osaajille tunnu löytyvän työtä, vaikka samalla työntekijäpula on ollut kova. Meillä Magic Cloudilla lähtökohta on toinen. Trainee-ohjelman kautta on löydetty monta tulevaisuuden huippuosaajaa, joiden sitoutuminen ja motivaatio oppimiseen korvaa monissa tilanteissa kokemuksen.

Insinööriopiskelijat usein kipuilevat, kun koulussa opetellaan asioita, joita ei työelämässä tarvitse, ja samalla ensimmäisen työpaikan löytäminen on vaikeaa, kun kokemusta on vähän. Meidän trainee-ohjelma ratkaisee molemmat ongelmat, Jarkko Kovala kertoo.

Trainee-ohjelman myötä sain hyvät valmiudet toimia Magic Cloudin järjestelmäympäristöissä monipuolisissa työtehtävissä. Lisäksi pääsin kehittämään omaa asiantuntijaosaamistani mieleiseeni suuntaan, kertoo trainee-ohjelman suorittanut järjestelmäasiantuntija Tuomo Kuure.

Mentorointi on isossa roolissa koulutusohjelmassa. Traineelainen saa oman mentorin ja kokeneemmat asiantuntijat jakavat omaa osaamistaan. Näin traineelaiset integroituvat hyvin osaksi yhteisöä ja tekemistä sekä pääsevät oppimaan kokeneemmilta. Tiedon jakaminen yrityksissä on usein iso haaste, mutta trainee-ohjelman kautta tämä tapahtuu hyvin luontevasti.

Lue lisää trainee-ohjelmasta tästä. 

Lisätietoja antaa:
Jarkko Kovala, tekninen johtaja
040 535 8638
jarkko.kovala@magiccloud.fi

IT:n pelastajat #Pilvessä | Näin pääset eroon kapasiteettia syövistä datamöröistä
Onnistu ympäristön optimoinnissa, vältä näitä kolmea virhettä kartoituksessa!
Ilmoittaudu mukaan kolmanteen Magic Talk -hybriditapahtumaan
Ilmoittaudu mukaan kolmanteen Magic Talk -hybriditapahtumaan

Miksi tulevaisuudessa softa pyörii konteissa?   ⏰ 16.5.2024 klo 13.30-16.00 📍 Maria 01 Helsinki Osallistu Magic Talk -hybriditapahtumaan juuri niin kuin sinulle parhaiten sopii! Voit liittyä paikan päälle ja nauttia tapahtuman tunnelmasta suoraan tilaisuudessa...

Ilmoittaudu mukaan toiseen Magic Talk -hybriditapahtumaan
Ilmoittaudu mukaan toiseen Magic Talk -hybriditapahtumaan

Miksi Zero Trust on uuden ajan tietoturva?   ⏰ 11.4.2024 klo 8.30-10.30 📍 Moro Sky Bar Tampere Osallistu Magic Talk -hybriditapahtumaan juuri niin kuin sinulle parhaiten sopii! Voit liittyä paikan päälle ja nauttia tapahtuman tunnelmasta suoraan tilaisuudessa tai...

<h6>Mari Asmala</h6>
Mari Asmala
Markkinointipäällikkö 045 110 2808 mari.asmala@magiccloud.fi
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA