Vihreän pilven avulla säästät kustannuksia ja ympäristöä samalla ratkaisulla

kirjoittaja | maalis 21, 2024 | Blogi, IT:n kehittäminen, Ohjelmistotalot

Kun mietimme nykyaikaista liiketoimintaa, kestävyys ja vastuullisuus ovat keskiössä. Yritysten on pyrittävä vähentämään ympäristövaikutuksiaan ja toimimaan entistä kestävämmin. Yksi tapa osoittaa sitoutumistaan tähän tavoitteeseen on investoida vihreään pilveen. Tämä ei ole vain eettinen valinta, vaan se vahvistaa myös yrityksen asemaa markkinoilla. Asiakkaat ja kumppanit arvostavat yhä enemmän yrityksiä, jotka ottavat vastuullisuuden vakavasti ja toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tässä pyrkimyksessä teknologia on vahva liittolainen, ja yksi merkittävimmistä askelista kohti vihreämpää liiketoimintaa on nimenomaan vihreä pilvi.

 

Miksi vihreä pilvi?

 

Vihreä pilvi eli ympäristöystävällinen pilvipalvelu, tarjoaa lukuisia liiketoiminnallisia etuja ja säästöjä. Ensinnäkin se on energiatehokas vaihtoehto. Perinteiset datakeskukset kuluttavat valtavia määriä energiaa jäähdytykseen ja ylläpitoon. Vihreä pilvi sen sijaan hyödyntää uusiutuvaa energiaa, kuten aurinko-, tuuli- tai vesivoimaa, mikä tekee resurssien käytöstä tehokkaampaa. Tehokas resurssien käyttö johtaa merkittäviin energiasäästöihin, joka näkyy suoraan kustannuksissa.

Toinen tärkeä etu on skaalautuvuus. Vihreä pilvi mahdollistaa joustavan resurssien käytön, mikä estää hukkakäytön ja tarpeettomat investoinnit. Tämä lisää entisestään säästöjä ja toiminnan tehokkuutta.

Kolmanneksi haluamme nostaa esiin riskienhallinnan ja fossiilisten polttoaineiden riippuvuuden. Siirtymällä vihreään pilveen yritykset voivat vähentää riippuvuuttaan fossiilisista polttoaineista ja samalla parantaa riskienhallintaansa. Vihreä pilvi on vähemmän altis energian hintavaihteluille ja poliittisille riskeille, mikä auttaa varmistamaan liiketoiminnan jatkuvuuden.

Neljänneksi vihreä pilvi ei ole pelkästään ympäristöteko, vaan se on investointi tulevaisuuteen. Siirtymällä kohti vihreää pilveä yritykset voivat tehdä investoinnin sekä kestävämpään että pysyvämpään digitaaliseen infrastruktuuriin. Investoimalla kestäviin ratkaisuihin nyt yritykset voivat valmistautua paremmin tuleviin ympäristövaatimuksiin ja -muutoksiin, varmistaen siten liiketoiminnan jatkuvuuden ja kestävän kasvun pitkällä aikavälillä.

 

Vihreän pilven hyödyt

 

♻️ Säästöt energiakuluissa

♻️ Skaalautuvuus ja joustavuus

♻️ Riskienhallinta

♻️ Tulevaisuuteen investoiminen

 

Myös meillä Magic Cloudissa on vielä varmasti paljon tehtävää, mutta paljon me olemme myös jo tehneet. Jo vuosia sitten siirryimme käyttämään vihreää sähköä. Parisen vuotta sitten investoimme aurinkoenergiaan ja tällä hetkellä auringon paistaessa pystymme tuottamaan kaiken käyttämämme sähkön omilla aurinkopaneeleillamme. Joulukuussa meillä on valmistunut investointi, jossa siirryimme vapaakiertoiseen jäähdytykseen. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että jopa 280 päivänä vuodessa pystymme jäähdyttämään konesalimme ulkoilmalla käyttämättä jäähdytykseen lainkaan sähköä. Tämä on varsin iso muutos, sillä jäähdytys on konesaleissa isoin sähkösyöppö, ellei sitten jäähdytettäviä palvelinlaitteita huomioida. Samassa yhteydessä olemme myös rakentaneet valmiuden hukkalämmön talteenottamiselle ja uskonkin, että tämän asian edistäminen on to do -listalla vuorossa seuraavana. Lue lisää meidän vihreästä pilvestämme.

 

Vihreä pilvi tarjoaa paitsi ympäristöystävällisen vaihtoehdon myös liiketoiminnallisia etuja. Se on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta ja auttaa varmistamaan liiketoiminnan jatkuvuuden. Ilmastotalkoita ei voida voittaa pelkästään yhteiskunnan taholta tulevalla säätelyllä, vaan tässä kisassa vastuuta on syytä ottaa myös toimittajien, mutta ehkäpä vielä enemmän asiakkaiden toimittajaa valitessaan. -Timo Haapavuori, Magic Cloud

 

Ilmoittaudu mukaan toiseen Magic Talk -hybriditapahtumaan
Ilmoittaudu mukaan kolmanteen Magic Talk -hybriditapahtumaan
IT-infrastruktuuri liiketoiminnan kulmakivenä
IT-infrastruktuuri liiketoiminnan kulmakivenä

Nykyään liiketoiminta ei ole enää pelkästään fyysisiä tuotteita ja palveluita, vaan digitaalinen läsnäolo ja teknologia ovat keskeisessä roolissa menestyksen saavuttamisessa. Yksi tärkeimmistä tekijöistä tässä digitaalisessa murroksessa on tehokas IT-infrastruktuuri....

#Pilvessä | Missä datan pitäisi asua?
#Pilvessä | Missä datan pitäisi asua?

Kimmon vieraaksi on saapunut Netchainin Heikki Paananen ja tässä jaksossa keskustellaan datan sijainnista. Yritysten data on yhä enemmän hajallaan ja toisaalta myös maailmantilanne on nostanut datan sijainnin monen yritysjohdon pöydälle. Mitä kaikkea yritysten pitäisi...

#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi
#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi

Tässä jaksossa Timo Haapavuoren vieraana on Fujitsun Senior Sales Lead Samuli Kunttu ja luvassa on keskustelua tekoälystä. Missä vaiheessa yritykset menevät erilaisten tekoälysovellutusten kanssa? Miten taklata tekoälyratkaisuihin liitettävät merkittävät kustannukset?...

<h6>Anna Perttunen</h6>
Anna Perttunen
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA