Tuomo Kuure pääsee kehittämään osaamistaan Magic trainee -ohjelmassa

kirjoittaja | tammi 28, 2021 | Cloudilaiset, Uutiset

Tuomo Kuure aloitti tammikuun alussa Magic trainee -ohjelmassa ja työskentelee osana tukitiimiä samalla oppien ja kouluttautuen pilvi-infrastruktuurin osa-alueiden parissa. Tuomo on alanvaihtaja ja opiskelee tällä hetkellä ICT-tradenomiksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Modernit ICT-infrastruktuurien hallinta- ja ylläpitoratkaisut, tietoturva sekä Linux ovat erityisen mielenkiinnon kohteina, ja viime aikoina kiinnostus on herännyt myös DevOpsiin sekä DevSecOpsiin.

”Olen aikaisemmalta ammatiltani kontrabasisti sekä entinen musiikkialan yrittäjä. Minut on aiemmin voinut bongata vaikkapa lastenohjelmasta tai teatterin lavalta, mutta parhaiten minut tunnetaan Jaakko Laitinen & Väärä Raha -yhtyeen kontrabasistina. Keikkailu on ihanan raskasta, ja niin tulot kuin työajatkin ovat ihan mitä sattuu. Aloin valmistelemaan alanvaihtoa innostuttuani Linuxista, ohjelmoinnista, ja yleisesti ATK:sta viitisen vuotta sitten, ja löysin itseni koulun penkiltä syksyllä 2018.”

Magic trainee -ohjelman avulla kehitetään osaamista ja valmistaudutaan siirtymään kahden vuoden jälkeen osaksi kehitystiimiä. Ohjelma soveltuu hyvin opintojensa loppusuoralla oleville, ja työharjoittelu sekä opinnäytetyö voidaan hyvin sisällyttää trainee-ohjelmaan.

”ICT-tradenomin opintoni ovat loppusuoralla, ja opintoihin kuuluu luonnollisesti työharjoittelu. Magic Trainee -ohjelma kuulosti hyvältä. Vanha koira oppii helposti uusia temppuja, kun on hyvin maustetut porkkanat. Parin vuoden tavoille opettelun jälkeen tavoitteena sijoittua kehitystehtäviin houkutti. Lisäksi opinnäytetyö tulee ajankohtaiseksi syksymmällä, joten sen sovittaminen työnkuvaan tai vaikkapa johonkin asiakasprojektiin tulee ilman muuta kyseeseen.”

Magic Cloudissa kiinnostuksen herätti erityisesti oma konesali ja yrityksen sijainti Tampereella. Odotukset Magic Cloudilla työskentelystä ovat myös korkealla, kun on mahdollisuus kehittää asiantuntijuutta omien kiinnostuksen kohteiden mukaan.

”Huomioni kiinnittyi ensimmäisenä omaan konesaliin ja tietysti Tampereeseen. Helsingissä parikymmentä vuotta asuneena maisemanvaihdos tuntui hyvältä ajatukselta, ja elämänmuutoksesta tuli näin hyvinkin selkeä. Tampereen keikkapaikat ovat hyvinkin tuttuja, ja olen aina pitänyt kaupungista. Oma konesali yhdistettynä kasvavaan yritykseen. Odotettavissa uusia juttuja ja hyvää pöhinää IT:n parissa.

Lisäksi on hienoa, että minulla on mahdollisuus kehittää asiantuntijuuttani kiinnostuksen kohteideni mukaan. Tietysti yrityksen tarpeet tulee ottaa huomioon, mutta uskon, että ääneni ei huku täällä niin kuin se voisi kadota ison organisaation kuhinaan. Magic Cloud ei kuitenkaan ole enää mikään pieni yritys, vaan resursseja ja mahdollisuuksia tuntuu olevan huomattavasti. Muutoksia ja uutuutta on siis luvassa. Odotan oppivani paljon uutta, ja uuden työuran alkutaipaleella nälkä on kova.”

Tampereelle muutto ja uudet ihmiset pitävät mielen virkeänä: ”Uutena tyyppinä on ollut helppo liittyä porukkaan, kun Magic Cloudilla kaikki tulevat oikein hyvin toimeen keskenään.”

#Pilvessä-podcast | 9. Eurooppalaista julkipilveä luomassa?
Magic Cloud kumppaniksi Maria 01 -startup-yhteisöön
Ilmoittaudu mukaan kolmanteen Magic Talk -hybriditapahtumaan
Ilmoittaudu mukaan kolmanteen Magic Talk -hybriditapahtumaan

Miksi tulevaisuudessa softa pyörii konteissa?   ⏰ 16.5.2024 klo 14.00-15.30 📍 Maria 01 Helsinki Osallistu Magic Talk -hybriditapahtumaan juuri niin kuin sinulle parhaiten sopii! Voit liittyä paikan päälle ja nauttia tapahtuman tunnelmasta suoraan tilaisuudessa...

Ilmoittaudu mukaan toiseen Magic Talk -hybriditapahtumaan
Ilmoittaudu mukaan toiseen Magic Talk -hybriditapahtumaan

Miksi Zero Trust on uuden ajan tietoturva?   ⏰ 11.4.2024 klo 8.30-10.30 📍 Moro Sky Bar Tampere Osallistu Magic Talk -hybriditapahtumaan juuri niin kuin sinulle parhaiten sopii! Voit liittyä paikan päälle ja nauttia tapahtuman tunnelmasta suoraan tilaisuudessa tai...

<h6>Mari Asmala</h6>
Mari Asmala
Markkinointipäällikkö 045 110 2808 mari.asmala@magiccloud.fi
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA