Tietoturvallista kesää

kirjoittaja | kesä 29, 2018 | Blogi, Tietoturva

tietoturvallista_kesaa

Kesällä saa hyvillä mielin rentoutua, kun hommat on hanskassa, tiedot turvassa ja GDPR-keväästä on selvitty. Jotta mielenrauha ja tietoturva säilyvät kesälläkin, muista ainakin nämä kesäiset tietoturvavinkit:

1 Älä lähetä pomolle rahaa kesälläkään

Vaikka pomosi pyytäisi kuinka kauniisti ja kuinka kiireellisenä tahansa. Toimitusjohtajahuijaukset yleistyvät kesällä, kun rikolliset lähettelevät johtajien nimissä rahan lähetyspyyntöjä tähtäimessään toimintatapoja tuntemattomat kesäharjoittelijat. Viestit saattavat olla hyvin aidonoloisia, esitetyn henkilön nimissä lähetettyjä viestejä. Useimmiten kuitenkin kielioppivirheet ja lähettäjän sähköpostiosoite paljastavat huijauksen.

2 Liian hyvät tarjoukset eivät valitettavasti ole totta

Ei, Ikea tai tuskin mikään muukaan yritys ei arvo Facebook-postauksen tykkääjille 15000 euron lahjakortteja. Facebook-tarjouksen kommentointi ei toisaalta aiheuta sinulle varsinaista tietoturvariskiä, mutta monien ”liian hyvien” tarjousten, arvontojen ja ilmaisten lahjakorttien yhteydessä kysytään pankkitietoja, edellytetään puhelinnumeroon soittamista tai muuta toimintaa, josta höynäytettyä voidaan veloittaa – lahjakorttia tai muuta luvattua asiaa lähettämättä.

3 Mikä siideri olet -testi ei kerro sinusta ihmisenä

Mutta sen sijaan saattaa paljastaa tietosi kolmannelle osapuolelle. Suosittelen kehittämään kesään muuta tekemistä kuin erilaisten Facebook- ja name-testien tekeminen. Erityisesti Facebookissa tehtävät testit ovat usein kolmannen osapuolen tarjoamia ja testiin klikatessa harva lukee testin tekemisen yhteydessä luovutettavien tietojen ehtoja. Jos niitä ylipäätään on tarjolla.

4 Vältä julkisia verkkoja

Varsinkin ulkomaille matkustaessa ja liikennevälineissä on helppo turvautua avoimeen julkiseen wifiin internetiin pääsemiseksi. Vältä kuitenkin mahdollisuuksien mukaan suojaamattomia julkisia verkkoja, sillä julkisen verkon tiedot yleensä tallentuvat laitteeseesi, minkä jälkeen tunkeutuja voi käyttää tallennetun verkon muodostamaa reittiä päästäkseen kiinni laitteeseesi.

Suosi ainakin Suomessa matkustaessasi mielummin oman puhelimesi wifin hotspotia. Internetin käyttö suomalaisista liittymistä ei ainakaan Euroopassa matkustaessa ole nykyisin välttämättä kovin kallista, joten tarkista myös operaattorisi tarjoama datapaketti reissuun lähtiessäsi.

5 Kytke älylaitteisiisi etähallinta ja tallenna kesäkuvat pilveen

Kesällä liikumme ja matkustelemme enemmän, joten potentiaalinen riski esimerkiksi älypuhelimen bussiin unohtumiselle, hajoamiselle tai katoamiselle kasvaa. Tarkista puhelimesi ja käyttämiesi sovellusten mahdollistama etähallinta tai turvaudu tarvittaessa tietoturvaa kasvattaviin lisäpalveluihin. Puhelimen kuvat ja tiedostot kannattaa myös kopioida toiseen tiedostosijaintiin tai pilvipalveluun talteen, mikäli laitteelle tapahtuisi jotain.

GDPR:n voimaanastumisen jälkeinen elämä
Magic Cloud uusi AAA-luottoluokituksensa
#Pilvessä | NIS2-direktiivi tulee, oletko valmis?
#Pilvessä | NIS2-direktiivi tulee, oletko valmis?

#Pilvessä-podcastin toinen tuotantokausi jatkuu tauon jälkeen uusin jaksoin! Kauden neljättä jaksoa hostaa Micro Magicin Kimmo Haapavuori. Kimmon vieraaksi keskustelemaan tulevasta NIS2-direktiivistä ja sen tuomista muutoksista kyberturvallisuuden vaatimuksiin on...

<h6>Magic Cloud</h6>
Magic Cloud
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA