Ohjelmistotalo – miten löytää oikea pilvipalvelukumppani?

kirjoittaja | kesä 26, 2020 | Blogi

Pilvipalvelukumppanin valinta on osa ohjelmistotalojen pilvistrategiaa ja tukee liiketoiminnan kehittymistä. Erilaisia kumppaneita ja pilviratkaisuja löytyy julkipilvestä yksityiseen erilaisilla yhteistyömalleilla. Vaihtoehdoista pitäisi löytää omaan toimintaan soveltuva ratkaisu. Valinnan tukena voi hyödyntää seuraavia kysymyksiä:

1. Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät?

Oikean kumppanin valinnassa tulisi tarkastella oman toiminnan pitkän tähtäimen suunnitelmaa. Tähän liittyy liiketoiminnan tavoitteet ja ohjelmistojen kehittäminen. Samalla tulisi pohtia sitä, mikä tulee olemaan omaa ydintoimintaa ja -osaamista tulevaisuudessa.

2. Miten pilvipalvelukumppani voi tukea liiketoiminnan strategiaa ja tulevaisuuden tavoitteita?

Kun tiedetään liiketoiminnan strategia ja tulevaisuuden tavoitteet, pystytään näiden kautta tarkastelemaan, minkälainen pilviratkaisu ja yhteistyö tukevat strategiaa ja tavoitteita.

3. Minkälainen yhteistyömalli soveltuu omaan toimintaan? Kuinka paljon voi itse käyttää aikaa infraan ja ylläpitoon?

Pilvipalvelutarjoajien yhteistyömallit vaihtelevat paljon siinä, kuinka paljon omaa osaamista ja aikaa infraan sekä ylläpitoon vaaditaan. Toiset kumppanit tarjoavat pelkän pilvipalvelun ilman apua infraan ja ylläpitoon kun taas toisille se sisältyy palveluun tai sen voi ostaa ulkoistettuna. On tärkeää huomioida oman työn osuus infran ja ylläpidon kohdalla. Löytyykö tähän resursseja ja osaamista vai onko tehokkaampaa käyttää oma aika johonkin muuhun?

4. Mitkä ovat kokonaiskustannukset ja miten ne kehittyvät tulevaisuudessa?

Pilvipalveluiden hinnoittelumalleissa on suurta vaihtelua. Kun kokonaiskustannuksia arvioidaan, tulisi huomioida kustannuksen lisäksi ne ominaisuudet, jotka sisältyvät tai eivät sisälly palveluun. Eroja löytyy esimerkiksi varmistusten, tuen ja ylläpidon osalta. Erityisesti julkipilven hinnoittelu on monimutkaista ja sen laskemiseen liittyy haasteita esimerkiksi tulevaisuuden kulujen osalta. Nykyisten arvioiden lisäksi tulisi huomioida, miten kustannukset tulevat muuttumaan tulevaisuudessa.

Mari Asmala kehittää Magic Cloudin tunnettuutta markkinoinnin avulla
Palvelinasiantuntija, etsimme sinua tiimiimme!
#Pilvessä | NIS2-direktiivi tulee, oletko valmis?
#Pilvessä | NIS2-direktiivi tulee, oletko valmis?

#Pilvessä-podcastin toinen tuotantokausi jatkuu tauon jälkeen uusin jaksoin! Kauden neljättä jaksoa hostaa Micro Magicin Kimmo Haapavuori. Kimmon vieraaksi keskustelemaan tulevasta NIS2-direktiivistä ja sen tuomista muutoksista kyberturvallisuuden vaatimuksiin on...

<h6>Mari Asmala</h6>
Mari Asmala
Markkinointipäällikkö 045 110 2808 mari.asmala@magiccloud.fi
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA