Ohjelmistotalo – miten löytää oikea pilvipalvelukumppani?

kirjoittaja | kesä 26, 2020 | Blogi

Pilvipalvelukumppanin valinta on osa ohjelmistotalojen pilvistrategiaa ja tukee liiketoiminnan kehittymistä. Erilaisia kumppaneita ja pilviratkaisuja löytyy julkipilvestä yksityiseen erilaisilla yhteistyömalleilla. Vaihtoehdoista pitäisi löytää omaan toimintaan soveltuva ratkaisu. Valinnan tukena voi hyödyntää seuraavia kysymyksiä:

1. Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät?

Oikean kumppanin valinnassa tulisi tarkastella oman toiminnan pitkän tähtäimen suunnitelmaa. Tähän liittyy liiketoiminnan tavoitteet ja ohjelmistojen kehittäminen. Samalla tulisi pohtia sitä, mikä tulee olemaan omaa ydintoimintaa ja -osaamista tulevaisuudessa.

2. Miten pilvipalvelukumppani voi tukea liiketoiminnan strategiaa ja tulevaisuuden tavoitteita?

Kun tiedetään liiketoiminnan strategia ja tulevaisuuden tavoitteet, pystytään näiden kautta tarkastelemaan, minkälainen pilviratkaisu ja yhteistyö tukevat strategiaa ja tavoitteita.

3. Minkälainen yhteistyömalli soveltuu omaan toimintaan? Kuinka paljon voi itse käyttää aikaa infraan ja ylläpitoon?

Pilvipalvelutarjoajien yhteistyömallit vaihtelevat paljon siinä, kuinka paljon omaa osaamista ja aikaa infraan sekä ylläpitoon vaaditaan. Toiset kumppanit tarjoavat pelkän pilvipalvelun ilman apua infraan ja ylläpitoon kun taas toisille se sisältyy palveluun tai sen voi ostaa ulkoistettuna. On tärkeää huomioida oman työn osuus infran ja ylläpidon kohdalla. Löytyykö tähän resursseja ja osaamista vai onko tehokkaampaa käyttää oma aika johonkin muuhun?

4. Mitkä ovat kokonaiskustannukset ja miten ne kehittyvät tulevaisuudessa?

Pilvipalveluiden hinnoittelumalleissa on suurta vaihtelua. Kun kokonaiskustannuksia arvioidaan, tulisi huomioida kustannuksen lisäksi ne ominaisuudet, jotka sisältyvät tai eivät sisälly palveluun. Eroja löytyy esimerkiksi varmistusten, tuen ja ylläpidon osalta. Erityisesti julkipilven hinnoittelu on monimutkaista ja sen laskemiseen liittyy haasteita esimerkiksi tulevaisuuden kulujen osalta. Nykyisten arvioiden lisäksi tulisi huomioida, miten kustannukset tulevat muuttumaan tulevaisuudessa.

Mari Asmala kehittää Magic Cloudin tunnettuutta markkinoinnin avulla
Palvelinasiantuntija, etsimme sinua tiimiimme!
#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi
#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi

Tässä jaksossa Timo Haapavuoren vieraana on Fujitsun Senior Sales Lead Samuli Kunttu ja luvassa on keskustelua tekoälystä. Missä vaiheessa yritykset menevät erilaisten tekoälysovellutusten kanssa? Miten taklata tekoälyratkaisuihin liitettävät merkittävät kustannukset?...

Miksi AI ei muutu hypestä liiketoimintahyödyksi?
Miksi AI ei muutu hypestä liiketoimintahyödyksi?

Viime ajat AI eli tekoäly on ollut meidän kaikkien huulilla. AI on varmasti tämän hetken merkittävin hype, jonka perässä ja nimissä haaveillaan, suunnitellaan ja tehdään projekteja, joilla pyritään kehittämään yritysten liiketoimintaa. Hetki sitten vielä tuntematon...

#Pilvessä | Energiatehokkaiden ohjelmistojen murros
#Pilvessä | Energiatehokkaiden ohjelmistojen murros

Uusi tuotantokausi starttaa ja paluun podcastin co-hostaajaksi tekee Kimmo Haapavuori. Kimmon vieraaksi on saapunut AtoZin toimitusjohtaja Mikko Leinonen.  Tässä jaksossa pureudutaan ohjelmistojen energiatehokkuuteen ja keskustellaan sen merkityksestä niin kuluttajan,...

<h6>Mari Asmala</h6>
Mari Asmala
Markkinointipäällikkö 045 110 2808 mari.asmala@magiccloud.fi