Missä Office 365 -sähköpostilaatikkosi sijaitsee?

kirjoittaja | tammi 15, 2020 | Blogi

Erityisesti GDPR:n myötä tallennettavien tietojen sijainnista on tullut kiinnostava aihe – ja hyvä niin.

Tarjoamme palvelumme pääosin omasta konesalistamme, jolloin asiakkaan data sijaitsee Suomessa. MagicMail-palvelumme kuitenkin perustuu Microsoft Office 365 -teknologiaan, jolloin asiakkaidemme sähköpostilaatikot sijaitsevat Microsoftin palvelimilla Euroopassa.

Uuden Office 365:n asiakkaan oletusarvoinen sijainti määräytyy vuokraajan ensimmäiseen tilaukseen liittyvän maksutapahtuman maan mukaan. Suomalaisten asiakkaiden tapauksessa siis Euroopassa. Sähköpostien palvelinkeskukset sijaitsevat Euroopan Unionissa neljässä maassa: Suomessa, Itävallassa, Irlannissa ja Alankomaissa.

Tiedot sijaitsevat peilattuina useammassa sijainnissa, mutta ne ovat aktiivisesti käytössä yhdestä salista. Lisätietoja Microsoftin sivuilta.

Tässä blogissa kerron lyhyesti, miten voit tarkistaa Office 365 -sähköpostilaatikkosi sijainnin. Sijainnin selvittäminen on mahdollista organisaation pääkäyttäjätunnuksilla.

Sijainnin tarkistaminen Microsoftin hallintakeskuksesta

Office 365 -palveluiden sijainti on mahdollista tarkistaa Office 365 -hallintakeskuksesta organisaation pääkäyttäjätunnuksilla.

Asetukset > Organisaation profiili > Tietojen sijainti

Microsoft admin center -näkymä

Tietojen sijainti sivulla on listattuna kaikki Office 365-palvelut ja konesalit, joissa suomalaisten käyttäjien tiedot voivat sijaita. On hyvä huomata, että Office 365 -palvelut sijaitsevat Sway- ja Whiteboard -palveluita lukuunottamatta Euroopassa.

Sijainnin tarkistaminen PowerShellillä

Organisaatiosi sähköpostilaatikoiden tarkan sijainnin selvittämiseksi pääkäyttäjä voi tarkistaa tiedot Microsoft PowerShellillä.

Avaa PowerShell ja anna komento ”Get-ExecutionPolicy”.

Get-ExecutionPolicy

Asetuksen tulee olla joko ”RemoteSigned”, tai ”Unrestricted”. Mikäli olemassaoloasetus on ”Restricted”, aja ”RemoteSigned”-komento.

Set-ExecutionPolicy RemoteSigned

Ota seuraavaksi yhteys O365-organisaatioon ja syötä PowerShellille tarvittavat O365-organisaation admin-tunnukset.

$Session = New-PSSession -ConfigurationName Microsoft.Exchange -ConnectionUri https://outlook.office365.com/powershell-liveid/ -Credential $LiveCred -Authentication Basic -AllowRedirection

Tunnusten syöttämisen jälkeen voit avata istunto Office 365:een, jonka jälkeen saat listauksen organisaation sähköpostilaatikoista ja niiden kiintiöistä.

Import-PSSession $Session
get-mailbox

Seuraavaksi pääset varsinaiseen asiaan eli sähköpostilaatikoiden palvelinten sijaintiin. Saat ne tietoosi seuraavilla komennoilla:

get-mailbox | ft name,servername
get-mailbox -identity <käyttäjänimi> | ft name,servername

Palvelimien sijainnin näet ServerName-listauksen alusta. Kirjainyhdistelmä kertoo maasijainnin.

(He = Helsinki, Vi = Wien, Am = Amsterdam, Db = Dublin)

 

Mikä on MFA ja miksi se tulisi ottaa käyttöön?
Microsoftin palveluissa ongelmia 20.1.
Näin saat DevOpsin kukoistamaan
Näin saat DevOpsin kukoistamaan

DevOpsilla tarkoitetaan sovelluskehityksen ja tuotannossa olevan sovellusympäristön ylläpidon sulautumista saumattomaksi kokonaisuudeksi. DevOps on ajattelutapa eikä mikään yksittäinen työkalu tai menetelmä: sitä sovelletaan ohjelmistoasiakkaidemme toiminnassa hyvin...

4 vinkkiä, joilla varmistat hyvän kodin tekoälylle
4 vinkkiä, joilla varmistat hyvän kodin tekoälylle

Tekoälyn liiketoimintasovellukset ovat tällä hetkellä asiakkaidemme hurjan kiinnostuksen kohteena. Useissa yrityksissä kokeilut ovat jo käynnissä, tai vähintään pohditaan, millaisia sovellutuksia uusilla tekoälyteknologioilla voisi olla omassa toiminnassa. Pohdinnan...

7 kohtaa, joilla pääset alkuun tekoälyn kanssa
7 kohtaa, joilla pääset alkuun tekoälyn kanssa

Erilaiset tekoälyteknologiat ja niiden sovellukset etenevät kovaa vauhtia ja kaiken hypetyksen keskellä voi olla vaikea saada kiinni siitä, mitä ne käytännössä tarkoittavat. Tekoälystä kiinnostuneet asiakkaamme usein kysyvät, miten päästä liikkeelle tekoälyprojektin...

<h6>Magic Cloud</h6>
Magic Cloud