Magic Cloud tukee Koiviston matkaa kohti kilpa-autoilun huippua!

kirjoittaja | tammi 27, 2023 | Uutiset

Kasvuyrityksenä Magic Cloud haluaa tukea myös muita, joilla tavoitteet ovat korkealla, ja joilta löytyy intohimoa kehittää omaa osaamistaan. Tästä hyvänä esimerkkinä on erittäin motivoitunut karting-kuljettaja Eemeli Koivisto. Koivisto ajaa kartingissa OK senior -luokkaa, mikä on kartingin pääluokka. Tässä luokassa kisataan MM- ja EM-sarjatasolla.

Koiviston kausi alkoi Portugalin Portimaosta, jossa ensimmäinen EM kilpailu päättyi sijalle 17. Sieltä Koivisto siirtyi Espanjaan, jossa hän ajoi kaksi kilpailua, näistä ensimmäinen kisa oli uran paras tähän astisista kisoista, sillä Koivisto ajoi aivan maailman kärjessä. Erissä hän oli kahdesti toinen ja kerran 4 ja 6. Finaalin Koivisto joutui keskeyttämään moottorivian vuoksi. Valitettavasti seuraava kilpailu samalla radalla päättyi isoon kolariin, jossa Koivisto osui toisen kilpailijan kanssa yhteen, jonka seurauksena ajoneuvo nousi ilmaan ja pyöri muutaman kerran ympäri. Koivisto itse lensin kyydistä, mutta kaikkien onneksi selvisi vain ranteen murtumalla. Kilpailu jäi kesken ja tapahtumasta seurasi 6 viikon sairausloma, jonka myötä kolme kilpailua jäi väliin. Tämä pilasi Koiviston mahdollisuudet sarjasijoituksiin, kun kilpailuja jouduttiin jättämään ajamatta. Ulkomaille Koivisto palasi viimeiseen EM kilpailuun Italian Franciacortaan. Siellä vauhti oli jälleen ihan hyvää vaikkakin finaalissa oli tapahtumia ja maalissa sijalla 22. Italian Sarnossa Koivisto ajoi vielä MM kilpailun, joka oli hänelle vaikea kilpailu, sillä autoa ei saatu toimimaan kaikesta yrityksestä huolimatta. Sijoitus oli 47.

Tulevaksi kaudeksi Koivisto vaihtaa tiimiä. Hän ajaa Italialaisessa IPK racing Team:ssä, joka hänen omien sanojensa mukaan on toivottavasti askel parempaan. Loppuvuodesta ajetut testit ainakin vakuuttivat kuljettajan ja vuoden 2022 ongelmat olivat poissa. Koivisto toivoo, että kaudesta saadaan puhdas, ja että auto olisi sopivampi hänen ajotyylillensä, jolloin myös tulos olisi varmasti hyvä. Koiviston tähtäin on maailman top 10.
Tulevaisuuden tavoitteenani on saada kilpakuljettajan ammatti. Se toki vaatii hyvää onnistumista oikeastaan jokaisessa sarjassa, missä tulen ajamaan. Tämä on unelmani ja motivaattorini, jonka eteen teen joka päivä kovasti töitä.