Keskitetty lokienhallinta ratkaisuna estämään pitkät palvelukatkot

kirjoittaja | loka 8, 2021 | Blogi, IT:n kehittäminen

Hyvällä muutostenhallinnalla pystytään estämään palvelukatkot ongelmien ilmetessä. Yleensä suurin osa palvelukatkoista johtuu joko inhimillisistä virheistä, heikosti suunnitelluista muutoksista tai päivityksistä. Kun ongelmia ilmenee, tärkeintä olisi pystyä paikantamaan esimerkiksi väärä määritys ja todentaa se. Tämä kuitenkin on suuri haaste, sillä ongelman paikantamiseen voi kulua tunteja, vaikka itse korjaus saataisiin minuuteissakin tehtyä. Mitä pidempään ongelmaa etsitään, sitä kauemmin palvelut ovat pois käytöstä.

Miten parantaa ongelmien paikantamista muutostöissä?

Keskitettyä lokienhallintaa voidaan käyttää nimenomaan muutostenhallinta järjestelmänä. Hyvin rakennettuun ja suunniteltuun lokienhallinnan järjestelmään muutostyöt kirjautuvat automaattisesti ja ongelman ilmetessä voidaan katsoa mitä muutoksia kyseiseen aikaan on tehty. Tämä helpottaa huomattavasti ongelman paikantamista ja säästää aikaa, kun ei tarvitse kiireellisessä ja stressaavassa tilanteessa selvittää, mistä ongelma johtuu.

Esimerkiksi ongelmana voi olla, että reititys tai verkkoliikenne ei toimi oikein. Tässä tilanteessa voitaisiin suoraan katsoa lokienhallinnasta, että muutoksia on tehty palomuureihin tai kytkimiin juuri ennen kuin ongelma on alkanut. Ongelma pystytään näin paikantamaan ilman varsinaista vianselvitystä ja korjaus pystytään aloittamaan nopeasti.

 

Haluatko kuulla lisää keskitetystä lokienhallinnasta? Katso webinaaritallenne!
Magic Cloud on Kasvu Openissa TOP 60 -kasvuyritysten joukossa!
Taianomaiset pikkujoulut korkeuksissa!
#Pilvessä | NIS2-direktiivi tulee, oletko valmis?
#Pilvessä | NIS2-direktiivi tulee, oletko valmis?

#Pilvessä-podcastin toinen tuotantokausi jatkuu tauon jälkeen uusin jaksoin! Kauden neljättä jaksoa hostaa Micro Magicin Kimmo Haapavuori. Kimmon vieraaksi keskustelemaan tulevasta NIS2-direktiivistä ja sen tuomista muutoksista kyberturvallisuuden vaatimuksiin on...

<h6>Matti Väisänen</h6>
Matti Väisänen
MANAGED MAGIC CLOUD

Managed Cloud -palvelut kotimaisesta pilvestämme, jotta datanne on turvassa, pilviympäristö kustannustehokas ja tarpeisiin optimoitu.

YHTEYDET

Toimivat ja helposti hallittavat yhteydet ovat toiminnan edellytys. Jätä ne meidän huolehdittavaksi.

TIETOTURVA

Erilliset tietoturvapalvelumme vievät pilviympäristönne tietoturvan ylläpidon ja kehittämisen seuraavalle tasolle.

TÄSMÄISKUT

Täsmäiskuilla saatte asiantuntijan silmäparin pilven tärkeimpien osa-alueiden toimivuuteen.

AJANKOHTAISTA