Joni Sarikoski Magic Automationin ensimmäiseksi työntekijäksi

kirjoittaja | touko 20, 2019 | Uutiset

Loppuvuonna 2018 perustetun Magic Cloudin osakkuusyhtiön Magic Automation Oy:n on ensimmäinen työntekijä Joni Sarikoski on aloittanut huhtikuussa yrityksen RPA-kehittäjänä. Magic Automationin liiketoiminta-ajatuksena on automatisoida manuaalisia työvaiheita ohjelmistorobotin avulla.

Jonilla on parin vuoden kokemus vastaavanlaisesta automaatiokehitystyöstä. Lisäksi hän opiskelee tietojenkäsittelyä Tampereen yliopistossa. Magic Automationissa Joni pääsi aloittamaan työnsä pilottiprojektin parissa, jonka tarkoituksena on tuottaa laskutusautomaatio yksinkertaistamaan asiakasorganisaation päivittäistä työtä.

– Robotille ohjataan tähän asti manuaalisesti tehtyjä työvaiheita, kuten lomakkeiden täyttämistä ja dokumenttien etsimistä tietokannasta, jolloin työntekijöiden ei tarvitse enää toistaa näitä mekaanisia työvaiheita päivästä toiseen, Joni kertoo.

Jonin mukaan kenenkään ei tarvitse pelätä robotin vievän heidän työnsä, sillä robotti ei voi, eikä sillä ole tarkoituskaan korvata ihmistä. Robotti mahdollistaa työajan mielekkäämmän käytön ja asiakkaan kohtaamisen eli sen, mihin ihmisiä tarvitaan.

Joni täsmentää, että RPA:sta puhuttaessa kyse ei ole tekoälystä. Magic Automationin robotti ei näin ollen itsenäisesti opi mitään tai tee tulkintoja, vaan toteuttaa pyydettyjä toimintoja ohjelmoidussa järjestyksessä.

– Lähtökohtaisesti robotti tekee tylsät työvaiheet paremmin, tarkemmin ja nopeammin, sillä se ei esimerkiksi tee lyönti- tai laskuvirheitä tai ohita työvaiheita erilaisten keskeytyksen vuoksi.

Kysyttäessä Jonin visiota Magic Automationin tulevaisuudesta kertoo tavoitteekseen kehittää robotista ja pilottihankkeesta nopealla tahdilla monistettavan ja myytävän tuotteen.

– Itseäni tässä työssä viehättää, että robotin myötä ihmiset pääsevät eroon tylsistä työtehtävistä ja voivat keskittyä mielekkäisiin töihin.

Lisätietoja:

Joni Sarikoski
RPA-kehittäjä
044 322 0189
joni.sarikoski@magicautomation.fi

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
timo.haapavuori@magicautomation.fi

Petteri Pulkkinen Magic Cloudin tekniseksi johtajaksi
Magic Cloudille Suomen Vahvimmat -sertifikaatti jo viidettä vuotta peräkkäin
<h6>Magic Cloud</h6>
Magic Cloud