Eroon päätelaiteriippuvuudesta – tehokas ja tietoturvallinen virtuaalityöpöytä yrityskäytössä

kirjoittaja | syys 20, 2017 | Blogi

Pidimme 14.9. webinaarin, jossa käsittelimme yleisesti yrityksiä ja erityisesti yritysten työntekijöitä vaivaavaa päätelaiteriippuvuutta sekä sitä, miten tästä aikaa,  hermoja ja resursseja syövästä ”vaivasta” voi päästä eroon. Kokosin tähän tekstiin pääpointit webinaaristamme, mutta voit myös katsoa ja kuunnella tallenteen keskustelustamme:

 

Virtuaalityöpöytä – nimeään monipuolisempi palvelu

Virtuaalityöpöytä saattaa äkkiseltään kuulostaa vain virtualisoidulta työpöydältä, mutta pelkän päätelaiteriippumattomasti missä ja milloin vain avattavan ja käytössäolevan Windows-työpöytänäkymän lisäksi tuo mukanaan lukuisia muita hyötyjä.

Virtuaalityöpöytä on esimerkiksi käyttäjän näkökulmasta huoltovapaa palveluntarjoajan huolehtiessa päivityksistä ja IT-tuesta.

 

Turvallisesti ja kustannustehokkaasti pilvessä

Samaan aikaan palvelutarjoaja vastaa ja huolehtii ajantasaisesta tietoturvasta sekä ylläpitää palvelun korkeaa käytettävyyttä; virtuaalityöpöytä on käytettävissä esimerkiksi päätelaitteen hajotessa, jolloin työnteko ei katkea ja esty teknisten ongelmien vuoksi. Palvelun skaalautuessa käyttäjämäärän mukaan yrittäjä ei myöskään maksa tyhjistä käyttäjäprofiileista tai käyttämättömistä tietokoneista.

Näin ollen virtuaalityöpöytä laskee yrityksen IT-kustannuksia ja vähentää laitehankintakuluja.

 

Hajautettu vs. keskitetty IT-ympäristö

Virtuaalityöpöydän kohdalla puhutaan keskitetystä IT-ympäristöstä ja yrityksen IT:n keskitetystä toteuttamisesta. Perinteinen malli, jossa jokaisella on oma läppäri ja siihen asennetut ohjelmistot on näin ollen hajautettu IT-ympäristö.

Näitä IT-ratkaisuja vertailtaessa keskitetyn IT-ympäristön hyödyt niin yrittäjälle kuin työntekijälle ovat konkreettisia:

  • Käyttäjän vastuut vähenevät
  • IT-ympäristön hallinnan helpottuminen
  • Adidas-työn vähentyminen = yrityksen oma IT-tuki voi keskittyä olennaiseen työpisteillä ravaamisen sijaan
  • Asennukset ja päivitykset ajan tasalla
  • Tietoturva paranee
  • Versiohallinta mahdollistuu helposti

 

2020-luvun etätyön mahdollistaminen

Työn luonteen muuttuessa työntekijöiden toiveet joustavaa työskentelyä ja etätyötä kohtaan käyvät koko ajan vaativimmiksi. Päätelaiteriippumaton virtuaalityöpöytä mahdollistaa ensi vuosikymmenen etätyön, sillä kyseessä on aidosti joustava ratkaisu, joka on samalla tuttu ja turvallinen, mutta samalla käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta, niin tableteilla, tietokoneilla kuin älypuhelimillakin. Tämä lisää työntekijöiden tyytyväisyyttä työhönsä ja näin ollen parantaa heidän työhyvinvointiaan. Mikä, kuten kaikki tiedämme, yrittäjän näkökulmasta lisää myös työn tuottavuutta.

 

Mikäli kirjoitukseni tai tallenne herättää kysymyksiä keskitetystä IT-ympäristöstä ja tarjoamastamme MagicDesk-virtuaalityöpöydästä, jatkan keskustelua kanssanne mielelläni. Magic Cloud on Suomen johtava virtuaalityöpöytien tarjoaja – olemme mielellämme tekemässä myös teidän yrityksenne IT:stä tehokkaampaa ja joustavampaa.

 

Tampereella tehdään kustannustehokasta ja personoitua pilveä
Toimenpiteet WLAN-tukiasemasi haavoittuvuuden korjaamiseksi
#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi
#Pilvessä | Tekoäly – hypestä liiketoimintahyödyksi

Tässä jaksossa Timo Haapavuoren vieraana on Fujitsun Senior Sales Lead Samuli Kunttu ja luvassa on keskustelua tekoälystä. Missä vaiheessa yritykset menevät erilaisten tekoälysovellutusten kanssa? Miten taklata tekoälyratkaisuihin liitettävät merkittävät kustannukset?...

Miksi AI ei muutu hypestä liiketoimintahyödyksi?
Miksi AI ei muutu hypestä liiketoimintahyödyksi?

Viime ajat AI eli tekoäly on ollut meidän kaikkien huulilla. AI on varmasti tämän hetken merkittävin hype, jonka perässä ja nimissä haaveillaan, suunnitellaan ja tehdään projekteja, joilla pyritään kehittämään yritysten liiketoimintaa. Hetki sitten vielä tuntematon...

#Pilvessä | Energiatehokkaiden ohjelmistojen murros
#Pilvessä | Energiatehokkaiden ohjelmistojen murros

Uusi tuotantokausi starttaa ja paluun podcastin co-hostaajaksi tekee Kimmo Haapavuori. Kimmon vieraaksi on saapunut AtoZin toimitusjohtaja Mikko Leinonen.  Tässä jaksossa pureudutaan ohjelmistojen energiatehokkuuteen ja keskustellaan sen merkityksestä niin kuluttajan,...

<h6>Timo Haapavuori</h6>
Timo Haapavuori