Försäljning: +358 10 328 4701 | Support: +358 10 328 4709 |

KUNDER
FIENSV

Teknisk support
+358 10 328 4709
support(a)magiccloud.fi

Försäljning
+358 10 328 4701
sales(a)magiccloud.fi

close

CAD-programvaror som en datasäker och skalbar molntjänst


Vi har överfört de första CAD-programvarorna till molnet i Finland, med andra ord de första CAD as a Service-molntjänstlösningarna. CAD as a Service betyder att de CAD-programvaror som CAD-ritare använder på datorer realiseras som molntjänster i stället. Då används CAD-programvaran via internet från våra datacenter som finns i Finland.

Med molntjänster för CAD-programvaror kan olika designprogramvaror erbjudas lättare till CAD-programvaruföretag, och designbyråer kan fokusera på sin egen kärnverksamhet. Vår CAD as a Service-tjänst kan användas för både 2D- och 3D-planering.

 

CAD as a Service ger skalbarhet och kostnadsbesparingar

En skalbar molntjänst förminskar också företagets behov av att skaffa egna IT-kunskaper eller hårdvaror eftersom vi har ansvaret för IT-stödet och uppdateringarna av molntjänsten. Förutom det behöver företaget inte skaffa nya anställda eller investera i hårdvaror för att möta programvarornas tekniska krav. Skalbarheten möjliggör också användningen av CAD-programvaran angående antalet ritare och beräkningskraften: tjänsten skalas automatiskt enligt antalet användare, vilket möjliggör att designbyrån inte behöver betala för onödiga licenser. Dessutom ökar molntjänsten ritarens beräkningskraft när ritaren behandlar tyngre modeller.

Ytterligare kan tjänsten lätt användas för projektbaserat arbete eftersom CAD as a Service-molntjänsten också kan användas för en kort tid.

 

Fördelar med CAD as a Service:

 • Lätt användning av designprogram
 • Planering mellan många parter underlättas
 • Kostnader på hårdvaror förminskas: planeringen möjligt också på tunna klienter
 • Enhetsoberoende tjänst
 • Kostnader på hårdvara förminskas
 • Skalbarhet av antalet användare och kapaciteten av datahanteringsprogram
 • Skalbarhet av grafikprocessors kapacitet
 • Uppdaterad datasäkerhet
 • Automatisk säkerhetskopiering
 • Möjligt att förhindra kopiering eller nerladdning av modeller
 • Företagets värdefulla modeller är skyddade i våra datacenter i Finland
 • Kostnadseffektiv lösning också för korta projekt
 • Möjlighet att fokusera på egen kärnverksamhet

Våra tjänster för designbyråer


Windows-skrivbord som molntjänst

Möjliggör användningen av ett personligt Windows-skrivbord när och var som helst oberoende av apparater

Hostingtjänster för programvaror

Molnhem för din programvara i våra finska datacenter. Möjliggör användningen av program oberoende av apparater var och när som helst

Hanterings- och delningstjänst för filer

Molnbibliotek för att hantera och dela företagets filer

Underhålls- och supporttjänster för ICT-miljöer

Underhålls- och supporttjänster för servrar, arbetsstationer och nätverksapparater. Anpassas till kundernas önskemål

MagicDesk för designbyråer


MagicDesk-virtuellt skrivbord passar för olika designbyråer på grund av dess utmärkta egenskaper och skalbarhet. MagicDesk ger de perfekta verktygen för distansarbetet och CAD-arbetet eftersom det virtuella skrivbordet kan användas på vilka apparater som helst. Detta möjliggör att användaren kan till exempel arbeta på kontoret och fortsätta samma arbete hemma utan att stänga av skrivbordet. Filerna och programmen som finns på skrivbordet är alltid tillgängliga, och till exempel ekonomiförvaltningsprogrammen kan användas på alla apparater.

Med MagicDesk slipper designbyråerna också fysiska bordsdatorer och underhållet av lokala datorer eftersom det virtuella skrivbordet kan användas på vilka apparater som helst.

Läs mer om MagicDesk

MagicHotel för designbyråer


Användaren märker ingen skillnad mellan användningen av CAD-programvaran i molnet och på datorn. Vår GPU-virtualisering möjliggör planeringen av tunga programvaror och modeller över internet utan att användaren märker ett dröjsmål eller en latens.

En skalbar molntjänst förminskar också företagets behov av att skaffa egna IT-kunskaper eller hårdvaror eftersom Magic Cloud har ansvaret för IT-stödet och uppdateringarna av molntjänsten. Förutom det behöver företaget inte skaffa nya anställda eller investera i hårdvaror för att möta programvarornas tekniska krav. Skalbarheten möjliggör också användningen av CAD-programvaran angående antalet ritare och beräkningskraften: tjänsten skalas automatiskt enligt antalet användare, vilket möjliggör att designbyrån inte behöver betala för onödiga licenser. Dessutom ökar molntjänsten ritarens beräkningskraft när ritaren behandlar tyngre modeller.

Läs mer om MagicHotel

Magic ShareFile för designbyråer


Designbyrån kan hålla alla sina viktiga filer säkrade i Magic ShareFile. Vi erbjuder tjänsten från våra finska datacenter och den kan användas på alla möjliga apparater. Användarrättigheter kan lätt justeras och varje användare har tillgång till rätta filer när och var som helst.

Med Magic ShareFile kan designbyrån skicka filer till kunderna och vice versa lätt och utan bilagor.
Designbyråerna kan till exempel skapa mappar för sina kunder på Magic ShareFile där kunderna kan ladda upp filer för designbyrån. På så sätt behövs inga bilagor och filerna ligger automatiskt i det rätta stället.

Läs mer om Magic ShareFile

MagicService för designbyråer


Vi erbjuder olika stöd- och underhållstjänster för designbyråer. Om designbyrån enbart vill fokusera på sin egen kärnverksamhet, kan vi ta fullt ansvar för de IT-stödåtgärder som mest hjälper designbyrån.

Läs mer om MagicService

Kimmo Haapavuori
Business direktör

+358 45 238 8028
kimmo.haapavuori(a)magiccloud.fi

Vill du höra mer om vår CAD as a Service -tjänst? Kontakta oss:


Sending