Myynti: 010 328 4701 | Tekninen tuki: 010 328 4709


 

Eero

Eero Koistinen aloitti myyntipäällikkönämme elokuun puolivälissä. Aikanaan itsekin IT-tuessa työskennellyt Eero on sittemmin erikoistunut myyntiin ja asiakkaiden liiketoiminnan kehittämiseen. Magic Cloudilla hän pääsee hyödyntämään sekä IT:n tuntemustaan ja useiden vuosien tuomaa myyntiosaamistaan.

Magic Cloudilla pääsen yhdistämään kaksi omaa vahvaa osa-aluettani: myyntiosaamisen ja IT:n. IT on minulle erityisesti työkaluja asiakkaan paremman arjen mahdollistamiseksi ja myyntiä se, miten näitä työkaluja voi hyödyntää asiakkaan arjessa ja miten asiakas saa niistä arvoa, Eero kertoo.

Työssään Eero kertoo inspiroituvansa erityisesti asiakastapaamisista ja vuorovaikutuksesta. Hän haluaa olla asiantuntija, jonka kanssa keskustellessaan asiakas voi kokea keskustelevansa myyjän sijaan liiketoimintaansa kehittävän asiantuntijan kanssa. Hänen tavoitteenaan ei ole ainoastaan ratkaista asiakkaan sen hetkisiä haasteita IT:n avulla, vaan rakentaa toimiva ja asiakkaan bisnestä tukeva asiakassuhde.

Haluan panostaa siihen, että asiakassuhde on toimiva. Itselleni on tärkeää se, että asiat hoidetaan, kuten on sovittu. Haluan päästä tekemään sanoista tekoja ja näyttämään, että oikeasti olemme lupaustemme arvoisia.

Magic Cloudin työyhteisöä Eero kehuu rennoksi ja mutkattomaksi. Bisnekseen ja asiakkaisiin kuitenkin suhtaudutaan Eeron mukaan tosissaan ja vakavuudella. Itseään hän kuvailee helposti lähestyttäväksi ja kehoittaa olemaan rohkeasti yhteydessä IT-ongelmien kanssa.

Mikäli IT-asioissa on mitä tahansa mieltä painavaa, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai LinkedInin kautta! Keskustelen mielelläni tarkemmin siitä, miten juuri teidän yritystoimintaanne päästään kehittämään pilvipalveluiden avulla!

Ota yhteyttä

Eero Koistinen
Myyntipäällikkö
040 701 6655
eero.koistinen@magiccloud.fi

partner preferred service provider black

Olemme saavuttaneet Citrix Preferred Partner -tason. Kyseessä on Citrixin luokittelu tekniikoitaan tarjoaville kumppaniyrityksille.

Saavuttaakseen Preferred-tason Citrix-kumppanilla tulee olla vähintään yksi tekninen Citrix-sertifikaatti ja edellytetty osa yrityksen liikevaihdosta koostuu Citrix-liiketoiminnasta. Magic Cloudilla Citrix-sertifikaatteja on lukuisia.

Preferred-tason Citrix-kumppanina kykenemme tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajempaa Citrix-osaamista ja jälleenmyymiemme tekniikoiden asiantuntemusta. Aloitimme yhteistyön Citrixin kanssa jo vuonna 2001 ja yrityksemme valittiin taannoin Citrixin pääyhteistyökumppaniksi Citrixin pilvipalveluiden itsepalveluportaalin pilottiprojektissa.

Lisätietoja:

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
timo.haapavuori@magiccloud.fi

Laskutusosoitteemme muuttuu 1.7.2019. Pyydämme yhteistyökumppaneitamme lähettämään laskut jatkossa uusiin osoitteisiimme. Toivomme saavamme laskut jatkossakin ensisijaisesti verkkolaskuina. Emme vastaanota laskuja käyntiosoitteeseemme.

Uudet laskutusosoitteemme:

Verkkolaskut

Magic Cloud Oy, 2483428-8
Verkkolaskuosoite: 003724834288
Operaattori: Maventa (003721291126)
Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH*

*Käyttäkää tätä välittäjätunnusta mikäli käytössänne olevasta verkkolaskutusohjelmasta ei voi lähettää laskuja suoraan Maventan välittäjätunnukselle.

Laskujen vastaanotto sähköpostitse skannauspalveluun

Toivomme, että lähetätte tähän osoitteeseen ainoastaan laskuja. Laskut lähetetään palveluun sähköpostin PDF-muotoisina liitetiedostoina ja laskun liitteiden tulee olla samassa tiedostossa itse laskun kanssa.

Sähköpostilaskun osoite: 24834288@scan.netvisor.fi

 • Voit lähettää useita laskuja yhdessä sähköpostiviestissä, kunhan jokainen lasku on erillisenä liitetiedostona. Kaikilla tiedostoilla tulee olla eri nimi.
 • Yhden sähköpostin maksimikoko on 5Mb.
 • PDF-tiedostojen tulee olla aitoja PDF-dokumentteja (PDF- versio 1.3 tai uudempi).
 • PDF-tiedostot eivät saa olla lukittuja tai salasanalla suojattuja.
 • Dokumentin ulkomitta voi olla maksimissaan 210 x 297 mm.
 • Liitteen nimen sallitut merkit ovat tavallisia kirjoitusmerkkejä, a-z, A-Z, 0-9. Ethän käytä erikoismerkkejä liitteiden nimeämiseen.

Laskujen vastaanotto postitse skannauspalveluun

Osoitetietojen tulee olla täydellisinä sekä laskussa että kirjekuoressa, jotta lasku voidaan välittää nopeasti ja luotettavasti vastaanottajalleen.

Magic Cloud Oy
24834288
PL 100
80020 Kollektor Scan

 • Lähetäthän skannausosoitteeseen ainoastaan laskumateriaalia. Nämä postit luetaan automaattisesti yrityksemme reskontraan, eikä mikään muu materiaali (esimerkiksi kuitit, liikelahjat, luottokortit ja pääsyliput) saavuta vastaanottajaansa tätä kautta.
 • Käytäthän mieluiten tekstissä vain mustaa väriä valkoisella pohjalla: se antaa selkeimmän lopputuloksen laskun tietojen tunnistusta varten.
 • Ethän käytä niittejä skannauspalveluun lähetetyissä laskuissa.

tuomas kuvitus 2

Tuomas Törmänen on aloittanut tukitiimissämme teknisenä asiantuntijana. Tänä keväänä TAMKista tietoverkkopalveluihin erikoistuneeksi tradenomiksi valmistunut Tuomas on työskennellyt aiemmin tietoliikenneasiantuntijana runkoverkkojen parissa sekä järjestelmänvalvojana oppilaitosympäristössä.

Magic Cloudin tukitiimissä Tuomasta motivoi oman osaamisen kehittäminen ja asiakkaille tarjottavan palvelun käytettävyyden ja eheyden takaaminen.

Näen, että pilvipalvelut ja keskitetyt ratkaisut ovat yritysten IT-teknologian tulevaisuutta. On hienoa olla mukana tekemässä tätä teknologista kehitystä ja siten mahdollistamassa asiakkaiden arjen sujuvuutta, Tuomas kertoo.

Magic Cloudia Tuomas kuvailee porukaksi, johon on helppo liittyä ja jossa uusi työntekijä otetaan hyvin vastaan.

Magic Cloud on rento työympäristö, jossa uuden työntekijän taitoihin luotetaan ja haastaviakin työtehtäviä pääsee tekemään nopeasti.

Gold AAA logo 2019 FI

Magic Cloud on saavuttanut AAA Gold -luottoluokituksen. Yrityksemme saavutti AAA-luottoluokituksen jo neljäntenä vuonna peräkkäin, mikä oikeuttaa AAA Gold -luokitukseen. Tähän saavutukseen yltää ainoastaan noin 0,6% kaikista suomalaisyrityksistä.

AAA-luottoluokituksen omaavalla yrityksellä on keskimääräistä huomattavasti paremmat talouden tunnusluvut, positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että talouden tunnuslukumme ovat erinomaiset, eikä meillä ei ole maksuhäiriöitä.

Saamamme luottoluokitus on osoitus palvelumme, tuotteidemme ja yrityksemme toiminnan korkeasta laadusta. Kiitämme yhteistyökumppaneitamme ja asiakkaitamme laadukkaan toimintamme mahdollistamisesta. Tulemme jatkossakin työskentelemään korkeatasoisen ja ihmisläheisen ICT-palvelun ylläpitämiseksi ja tuottamiseksi sekä kehittämään asiantuntijuuttamme laadukkaan palvelun ja toiminnan takaamiseksi.

Luottoluokitus perustuu kansainvälisen liiketoimintainformaation tuottajan Bisnoden objektiiviseen luottoluokitusjärjestelmään, joka kerää ja analysoi järjestelmällisesti yrityksen toimintaa, taustaa, taloutta ja maksutapaa koskevaa informaatiota. Se myös arvioi yrityksen luottokelpoisuutta ja kykyä selviytyä normaaliin liiketoimintaan liittyvistä velvoitteista.

 

 

Meidän mielestämme pienessä pilvessä kaikki sujuu paremmin. Etsimme nyt joukkoomme sinua, jolla on jo entuudestaan työkokemusta Linux- ja Windows-palvelimien ylläpidosta ja kehittämisestä. Osana tiimiämme olet rakentamassa ja ylläpitämässä konesali- ja pilvipalveluitamme.

Sinulla tulee olla hyvä tekninen osaaminen Linux ja Windows-palvelinympäristöistä. Ylläpidät osaamistasi aktiivisesti ja haluat kehittyä entistä paremmaksi. Sinulla on kyky visioida ja kantaa vastuuta sekä organisoida omaa työtäsi. Työtehtävä sopii työtä pelkäämättömälle, tekniikkaan intohimoisesti suhtautuvalle henkilölle.

Pääasiallisena työpaikkanasi voi olla Tampereen tai Ikaalisten toimipisteemme. Lisäksi työskentelemme joustavasti ja etätyömahdollisuudet ovat hyvät.

Odotamme sinulta soveltuvin painotuksin osaamista seuraavista:

 • Linux-käyttöjärjestelmät
 • Linux-skriptaus (esim. Bash tai Python)
 • Windows-palvelinympäristöt ja teknologiat (esim. Active Directory, ADFS)
 • PowerShell

Lisäksi olisi huippua, mikäli hallitset yhden tai useamman seuraavista:

 • virtualisointiympäristöt (esim. HyperV, XenServer, Nutanix AHV)
 • MS SQL, MySQL
 • lokienhallintajärjestelmät
 • monitorointijärjestelmät (esim. Zabbix)
 • varmistusratkaisut
 • Citrix-ympäristöt
 • palomuurit
 • verkot

Henkilönä sinulla on

 • hyvä paineen- ja keskeneräisyyden sietokyky
 • kyky hahmottaa ja hallita laajoja kokonaisuuksia
 • taito dokumentoida työsi sekä organisoida työtäsi
 • kykyä kantaa vastuuta
 • työskentely onnistuu myös englanniksi

Miltä vaikuttaa, milloin voit aloittaa?

Koska luit tänne asti, uskomme herättäneemme kiinnostuksesi. Lähetä meille CV:si ja palkkatoiveesi osoitteeseen rekry@magiccloud.fi.

Tehtävä täytetään heti, kun löydämme sinut. Pääset aloittamaan uudessa työssäsi sopimuksen mukaan, mieluusti mahdollisimman pian.

Lisätietoja meistä ja avoimesta tehtävästä saat arkipäivisin tekniseltä johtajaltamme Petteri Pulkkiselta 050 651 51 / petteri.pulkkinen@magiccloud.fi

Muutama sana Magic Cloudista

Magic Cloud Oy on suomalainen pilvipalvelutarjoaja, jonka liiketoiminta perustuu suomalaiseen, teknisesti huipputasoiseen pilveen sekä asiantuntevaan ja asiakasta ymmärtävään, ketterään palveluun.

Yrityksemme työllistää tällä hetkellä noin 20 henkilöä. Olemme toimineet pilvipalveluiden parissa emoyhtiömme kautta vuosituhannen alusta saakka ja tavoitteemme on kasvaa tulevaisuuden johtavaksi pilvipalvelutoimijaksi Suomessa. Jotta tiimimme pääsee kertomaa sinulle jo nyt lisää, vilkaise tulevan työkavereidesi Matin ja Samin uratarinavideot!

Yrityksen tietoturva on jokaisen työntekijän asia, sillä käyttäjä on useimmiten tietoturvan heikoin lenkki.

Magic Cloudin 23.5.2019 järjestämässä Tietoturvallinen työskentely -webinaarissa kävimme läpi tietoturvallisen toiminnan lähtökohdat, jotka tulisivat olla jokaisen tietokonetta käyttävän työntekijän tiedossa ja hallussa.

Webinaarin sisältö:

 • mitä on tietoturva ja miksi se on jokaisen asia
 • hyvä salasanakäytäntö
 • sähköpostiturvallisuus
 • laiteturvallisuus
 • nettisivu- ja selainturvallisuus

Webinaaritallenne

Magic Cloud on jälleen saanut Suomen Asiakastiedon Suomen vahvimmat -sertifikaatin. Olemme kuuluneet Suomen vahvimpiin yrityksiin jo vuodesta 2015.

Suomen vahvimmat -sertifikaatti on merkki yrityksen positiivisista taloudellisista tunnusluvuista, luottokelpoisuudesta, taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Sertifikaatti perustuu Suomen Asiakastiedon Rating Alfa -luottoluokitukseen.

Kiitämme asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja tiimiämme kasvumme ja menestyksemme mahdollistamisesta!

Petteri

Magic Cloudin teknisenä johtajana on aloittanut Petteri Pulkkinen. Pulkkinen on toiminut aiemmin ison asiantuntijapalvelukonsernin IT-hallinnossa sekä teleoperaattoripalvelutuotannon parissa.

20 vuoden kokemus IT-alasta, IT-palveluiden tuottamisesta ja myös palveluiden ostamisesta isoissa organisaatiossa ovat tuoneet osaamista, jonka kautta uskon ymmärtäväni myös Magic Cloudin asiakkaita heidän ostaessaan meiltä palveluita, Pulkkinen kertoo.

Magic Cloudilla Pulkkinen vastaa tekniikan ja pilvipalveluiden kehittämisestä sekä toimii pilvipalvelutiimin esimiehenä. Magic Cloudia hän kuvailee dynaamiseksi ja tehokkaaksi ammattilaisten joukoksi, jossa kaikki ovat sydämellään kiinni tekniikassa.

Magic Cloudissa viehättää se, että teknisen osaamisen lisäksi ydinajatuksena on hyvä asiakaspalvelu. Se näkyy yrityksen arvoissa ja päivittäisessä tekemisessä; olemme valmiita oikeasti tekemään kaikkemme, jotta asiakas saa hyvää palvelua.

Pulkkinen aikookin vahvistaa Magic Cloudin entuudestaan vahvaa asiantuntija-ja asiakaspalveluosaamista. Hänen visioissaan palvelukerroksia voidaan entisestään lisätä asiakkaan tarpeita vastaavilla tavoilla niin, että esimerkiksi teknisistä ratkaisuista kyetään tarjoamaan ja tukemaan asiakasta myös niiltä osin, joilta asiakas ei itse osaa edes kysyä.

Pulkkisen tavoitteena on viedä Magic Cloudia eteenpäin yhdessä oman tiiminsä ja koko henkilöstön kanssa.

Kasvatamme sekä tiimiä että osaamistamme. Voimakas kasvumme vaatii myös lisää tekijöitä, joten rohkaisen tämän tekstin lukevia, uusia haasteita kaipaavia pilviteknologiaosaajia olemaan rohkeasti yhteydessä minuun.

Pulkkinen aloitti tehtävässään huhtikuussa. Koulutukseltaan hän on tietokonetekniikan insinööri ja lisäksi hänellä on teknologiajohtamisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Lisätietoja:

Petteri Pulkkinen
Tekninen johtaja
050 651 51
petteri.pulkkinen@magiccloud.fi

Joni

Loppuvuonna 2018 perustetun Magic Cloudin osakkuusyhtiön Magic Automation Oy:n on ensimmäinen työntekijä Joni Sarikoski on aloittanut huhtikuussa yrityksen RPA-kehittäjänä. Magic Automationin liiketoiminta-ajatuksena on automatisoida manuaalisia työvaiheita ohjelmistorobotin avulla.

Jonilla on parin vuoden kokemus vastaavanlaisesta automaatiokehitystyöstä. Lisäksi hän opiskelee tietojenkäsittelyä Tampereen yliopistossa. Magic Automationissa Joni pääsi aloittamaan työnsä pilottiprojektin parissa, jonka tarkoituksena on tuottaa laskutusautomaatio yksinkertaistamaan asiakasorganisaation päivittäistä työtä.

Robotille ohjataan tähän asti manuaalisesti tehtyjä työvaiheita, kuten lomakkeiden täyttämistä ja dokumenttien etsimistä tietokannasta, jolloin työntekijöiden ei tarvitse enää toistaa näitä mekaanisia työvaiheita päivästä toiseen, Joni kertoo.

Jonin mukaan kenenkään ei tarvitse pelätä robotin vievän heidän työnsä, sillä robotti ei voi, eikä sillä ole tarkoituskaan korvata ihmistä. Robotti mahdollistaa työajan mielekkäämmän käytön ja asiakkaan kohtaamisen eli sen, mihin ihmisiä tarvitaan.

Joni täsmentää, että RPA:sta puhuttaessa kyse ei ole tekoälystä. Magic Automationin robotti ei näin ollen itsenäisesti opi mitään tai tee tulkintoja, vaan toteuttaa pyydettyjä toimintoja ohjelmoidussa järjestyksessä.

Lähtökohtaisesti robotti tekee tylsät työvaiheet paremmin, tarkemmin ja nopeammin, sillä se ei esimerkiksi tee lyönti- tai laskuvirheitä tai ohita työvaiheita erilaisten keskeytyksen vuoksi.

Kysyttäessä Jonin visiota Magic Automationin tulevaisuudesta kertoo tavoitteekseen kehittää robotista ja pilottihankkeesta nopealla tahdilla monistettavan ja myytävän tuotteen.

Itseäni tässä työssä viehättää, että robotin myötä ihmiset pääsevät eroon tylsistä työtehtävistä ja voivat keskittyä mielekkäisiin töihin.

Lisätietoja:

Joni Sarikoski
RPA-kehittäjä
044 322 0189
joni.sarikoski@magicautomation.fi

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
timo.haapavuori@magicautomation.fi

Magic Cloudin asiantuntijawebinaarissa torstaina 16.5.2019 kävimme läpi digitaalisen allekirjoittamisen hyötyjä ja tutustuimme MagicSign-allekirjoituspalveluumme. Digitaalinen allekirjoittaminen on helppo, tietoturvallinen ja nykyaikainen tapa yrityksessä tehtävien sopimusten solmimiseen.

Digitaalisella allekirjoituksella muun muassa:

 • säästät aikaa, sillä enää ei ole tarvetta odotella postinkantajaa, eikä selailla paperisia sopimuskansioita
 • varmistut vastaanottajasta sähköpostin ja/tai tekstiviestin avulla. Voit myös hyödyntää mobiilivarmennetta ja pankkitunnistautumista
 • tehostat tietoturvaa päästessäsi eroon manuaalisesta ja skannattavasta aineistosta

Katso webinaaritallenne tästä:

Mikäli sinulla on kysyttävää digitaalisesta allekirjoituspalvelustamme, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin!

On aika heittää jäähyväiset Windows Server 2008:lle ja 2008 R2:lle, sillä kyseisten palvelinten käyttöjärjestelmätuki päättyy ensi vuoden alussa.

Mikäli nämä uskolliset ystävät vielä kannattelevat yrityksesi IT:tä, on aika aloittaa valmistautuminen palvelinten uudistusprojektiin. Varsinkin isompien palvelinympäristöjen kanssa on syytä aloittaa n-y-t.

9.5.2019 järjestämästämme asiantuntijawebinaarissa kävimme läpi palvelinten päivitysprojektissa huomioitavia asioita sekä onnistuneen muutosprojektin suunnitelman.

Webinaarin sisältö:

 • Lähtötilanne Windows Server 2008 päivityksissä
 • In place upgrade vai palvelin migraatio?
 • Active Directory -palvelimet
 • Uuden palvelinversion valinta
 • Palvelimen sisältämien sovellusten huomioiminen
 • Migraatiosuunnitelma

Voimmeko olla avuksi?

Olemme toteuttaneet lukuisia erikokoisten ja eri-ikäisten Windows-palvelinten migraatioita ja päivitysprojekteja, joten tarjoamme mieluusti asiantuntijuuttamme myös teidän Windows Server 2008 -muutosprojektiinne. Tarjoamme sekä konsultaatio- ja toteutuspalvelua että virtuaalipalvelimia suomalaisesta konesalista. Lisäksi mikäli haluatte luopua palvelimista kokonaan, vanhoilla palvelimilla olevat sovellukset voidaan myös virtualisoida käytettäväksi tietoturvallisesta pilvestämme.

Vaihtoehtoja ja osaamista siis löytyy, ethän epäröi olla yhteydessä!

Kasvutavoitteemme ovat korkealla. Niiden saavuttamiseksi tarvitsemme lisäkädet, -korvat ja -suun myyntitiimiimme.

Meidän olemassa olomme tarkoitus on tarjota asiakkaalle sekä luotettava ja turvallinen pilviteknologia että aidosti asiakaslähtöinen ja kuunteleva palvelu – siis pilvi ja palvelu! Vastataksemme asiakkaan IT-tarpeisiin olemme koonneet laajan valikoiman omasta palvelinkeskuksestamme tarjottavia pilvipalveluita.

Herätimmekö mielenkiintosi? Löydätkö itsesi jommastakummasta etsimästämme myyjäprofiilista?

Uransa alkuvaiheessa oleva myynnin tuleva ammattilainen: olet esimerkiksi valmistumassa myyntiorientoituneista opinnoistasi ja etsit työpaikkaa, jossa kasvaa B2B-myynnin ammattilaiseksi. Meillä pääset aloittamaan B2B-myyntiurasi niin sanottujen helposti paketoitavien tuotteidemme parista, mutta palveluidemme ja toimialan tullessa tutuksi siirryt tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaisia IT-ratkaisuja.

Kokenut B2B-myyjä: etsitkö urallesi uusia haasteita? Sinulla on kokemusta ja näyttöjä tuloksekkaasta B2B-myynnistä. Meillä pääset perehtymään palvelukokonaisuuksiimme ja pian huomaat olevasi pilvipalvelumme tunteva ratkaisumyyjä, joka pystyy viemään menestyksekkäästi läpi asiakasyritystemme koko IT-ympäristön myyntiprosessin.

Rekrytoitavan myyjän kokemusprofiilista riippumatta edellytämme uudelta myyjältämme siis isosti kahta asiaa: myynnin nälkää eli tuloshakuisuutta sekä tavoitteellisuutta ja halua kasvaa myyjänä.

Mitä odotamme sinulta:

 • aiempaa kokemusta ja näkemystä tuloksellisesta b2b-myynnistä tai myyntityötä tukevaa koulutusta
 • asiakasnäkökulma on hallussa
 • sinulla on ymmärrystä IT:stä ja pilvipalveluista
 • olet järjestelmällinen ja sinulla on kyky organisoida omaa työtäsi
 • olet tuloshakuinen
 • sinulla on malttia ja halua koko myyntiprosessin toteuttamiseen sekä asiakkaasta huolehtimiseen myös kaupanteon jälkeen

Lisäksi arvostamme, mikäli:

 • sinulla on käsitystä toimialastamme ja hahmotat erikokoisten yritysten IT-ympäristöjen rakenteen
 • haluat aktiivisesti etsiä uusia potentiaalisia asiakkaita ja kohderyhmiä sekä verkostoitua. Plussana sosial selling -motivaatio!
 • sinua kiinnostaa kehittää itseäsi tekniikan asiantuntijana sekä osallistua myyntiorganisaatiomme kehittämiseen
 • arvostamme myös, mikäli selling in English is not an issue for you.

Jep, aikamoinen lista edellytyksiä ja odotuksia. Vaikka vaatimukset ja tavoitteet ovat korkealla, pääset onnistumaan ja tekemään yhdessä kanssamme. Meillä myyjän ei tarvitse yksin pakertaa liidilistansa parissa, vaan töitä tehdään yhdessä.

Milloin voit aloittaa?

Koska luit tänne asti, uskomme herättäneemme kiinnostuksesi. Lähesty siis meitä empimättä avoimella hakemuksella, CV:llä ja palkkatoivomuksella osoitteeseen rekry@magiccloud.fi 26.5.2019 mennessä.

Otamme sinut töihin sopimuksen mukaan, mieluusti mahdollisimman pian.

Lisätietoja meistä ja avoimesta tehtävästä saat arkipäivisin liiketoimintajohtajaltamme Kimmo Haapavuorelta 045 238 8028 / kimmo.haapavuori@magiccloud.fi.

Magic Cloudista:

Magic Cloud Oy on suomalainen pilvipalvelutarjoaja, jonka liiketoiminta perustuu suomalaiseen, teknisesti huipputasoiseen pilveen sekä asiantuntevaan ja asiakasta ymmärtävään palveluun. Toiminnan lähtökohtana on vastata asiakkaiden tarpeisiin ja vaatimuksiin, jotka kohdistuvat suomalaiseen, alansa viimeisintä teknologiaa ja osaamista hyödyntävään pilveen sekä räätälöityyn ja ketterään palveluun.

Yrityksemme työllistää tällä hetkellä 18 henkilöä. Olemme toimineet pilvipalvelukentällä emoyhtiömme kautta vuosituhannen alusta saakka ja tavoitteemme on kasvaa tulevaisuuden johtavaksi pilvipalvelutoimijaksi Suomessa.

Meidän mielestämme pienessä pilvessä kaikki sujuu paremmin. Etsimme nyt joukkoomme sinua, jolla on jo entuudestaan työkokemusta pilviteknologioiden parissa työskentelystä ja niiden kehittämisestä. Osana pilvipalvelutiimiämme olet rakentamassa ja ylläpitämässä konesali- ja pilvipalveluitamme.

Sinulla tulee olla hyvä tekninen osaaminen Windows-palvelimista ja palvelinympäristöistä. Toivomme, että olet myös joko kokenut Linux- sekä lokienhallintajärjestelmien ylläpitäjä, tai sinulla on riittävät perustiedot ja into perehtyä näihin aiheisiin. Sinulla on kyky visioida ja kantaa vastuuta sekä organisoida omaa työtäsi. Työtehtävä sopii työtä pelkäämättömälle, tekniikkaan intohimoisesti suhtautuvalle henkilölle.

Pääasiallisena työpaikkanasi voi olla Tampereen tai Ikaalisten toimipisteemme. Tarjoamme lisäksi hyvät mahdollisuudet joustavaan työhön ja etätyöskentelyyn.

Odotamme sinulta soveltuvin painotuksin seuraavia asioita:

– työkokemusta pilviteknologioiden parista, mieluiten yksityisen pilven tekniikoista
– osaamista ja työkokemusta Windows-palvelinympäristöistä
– hyvää paineen- ja keskeneräisyyden sietokykyä
– kykyä hahmottaa ja hallita laajoja kokonaisuuksia
– taitoa dokumentoida työsi sekä organisoida työtäsi
– kykyä kantaa vastuuta
– työskentely onnistuu myös englanniksi

Lisäksi olisi huippua, mikäli sinulla on osaamista yhdestä tai useammista seuraavista:

– Linux-palvelimista
– lokienhallintajärjestelmistä
– monitorointijärjestelmistä
– Citrix-ympäristöistä ja -tekniikoista
– skriptauksesta (esim. PowerShell)
– palomuureista ja verkoista

Miltä vaikuttaa, milloin voit aloittaa?

Koska luit tänne asti, uskomme herättäneemme kiinnostuksesi. Lähesty siis meitä avoimella hakemuksella osoitteeseen rekry@magiccloud.fi 26.5. mennessä. Liitäthän hakemukseen myös CV:si ja palkkatoiveesi!

Tehtävä täytetään heti, kun löydämme sinut eli teemme haastatteluja jo hakuaikana. Pääset aloittamaan uudessa työssäsi sopimuksen mukaan, mieluusti mahdollisimman pian.

Lisätietoja meistä ja avoimesta tehtävästä saat arkipäivisin tekniseltä johtajaltamme Petteri Pulkkiselta 050 651 51 / petteri.pulkkinen@magiccloud.fi

Muutama sana Magic Cloudista

Magic Cloud Oy on suomalainen pilvipalvelutarjoaja, jonka liiketoiminta perustuu suomalaiseen, teknisesti huipputasoiseen pilveen sekä asiantuntevaan ja asiakasta ymmärtävään, ketterään palveluun.

Yrityksemme työllistää tällä hetkellä noin 20 henkilöä. Olemme toimineet pilvipalveluiden parissa emoyhtiömme kautta vuosituhannen alusta saakka ja tavoitteemme on kasvaa tulevaisuuden johtavaksi pilvipalvelutoimijaksi Suomessa. Jotta tiimimme pääsee kertomaa sinulle jo nyt lisää, vilkaise tulevien työkavereidesi Matin ja Samin uratarinavideot!

Pikkujoulut 2019

Magic Cloudin pikkujouluja vietettiin jälleen perinteiseen tapaan toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Useina vuosina olemme saaneet nauttia pikkujouluistamme varsin keväisissä lämpötiloissa, mutta tällä kertaa pikkujoulusää +1 astetta tuli epähuomiossa tilatuksi koko maahan.

Pikkujouluihimme osallistui myös emoyhtiömme Micro Magicin ja osakkuusyhtiömme Magic Automationin henkilökunta. Aloitimme päivän yhteisellä asiaosuudella, jonka jälkeen tutustuimme Rönnvikin viinitilaan ja viineihin tilan emäntä Eila Rönnin opastuksella. Pikkujoulut huipentuivat murhamysteeri-illalliseen, jossa työkavereidemme todelliset luonteet tulivat esille.

Kiitos Micro Magicin ja Magic Automationin väki, Rönnvikin viinitila ja Tuoni Studiot!

Hyvästit Windows Server 2008:lle ja 2008 R2:lle 9.5. klo 10:00

On aika heittää jäähyväiset Windows Server 2008:lle ja 2008 R2:lle, sillä kyseisten palvelinten käyttöjärjestelmätuki päättyy ensi vuoden alussa.

Mikäli nämä uskolliset ystävät vielä kannattelevat yrityksesi IT:tä, on aika aloittaa valmistautuminen palvelinten uudistusprojektiin ja ilmoittautua mukaan päivitysprojektia käsittelevään webinaariimme.

Ilmoittaudu2

Digitaalinen allekirjoitus 16.5.2019 klo 10:00

Digitaalinen allekirjoittaminen on helppo, tietoturvallinen ja nykyaikainen tapa yrityksessä tehtävien sopimusten solmimiseen. Mikäli yrityksenne käytössä ei vielä ole digitaalista allekirjoitusta, ilmoittaudu mukaan webinaariimme, jonka osallistujille on luvassa tarjous digitaalisesta allekirjoituspalvelustamme!

Ilmoittaudu3

Tietoturvallinen työskentely 23.5.2019 klo 10:00

Yrityksen tietoturva on jokaisen työntekijän asia, sillä käyttäjä on useimmiten tietoturvan heikoin lenkki. Tietoturvallinen työskentely –webinaarissa käymme läpi tietoturvallisen toiminnan lähtökohdat, jotka tulisivat olla jokaisen tietokonetta käyttävän työntekijän tiedossa ja hallussa.

Ilmoittaudu4


Webinaarimme ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Webinaarien tallenteet lähetetään webinaarin jälkeen kaikille ilmoittautuneille.

Lisätietoja webinaareista:

Terhi Meriläinen
Viestintä- ja henkilöstöpäällikkö

045 110 2808
terhi.merilainen@magiccloud.fi

Yrityksen tietoturva on jokaisen työntekijän asia, sillä käyttäjä on useimmiten tietoturvan heikoin lenkki.

Magic Cloudin to 23.5.2019 klo 10:00 järjestämässä Tietoturvallinen työskentely -webinaarissa käydään läpi tietoturvallisen toiminnan lähtökohdat, jotka tulisivat olla jokaisen tietokonetta käyttävän työntekijän tiedossa ja hallussa.

Webinaarin sisältö:

 • mitä on tietoturva ja miksi se on jokaisen asia
 • hyvä salasanakäytäntö
 • sähköpostiturvallisuus
 • laiteturvallisuus
 • nettisivu- ja selainturvallisuus

Ilmoittaudu4
Webinaari järjestetään torstaina 23.5. klo 10 ja sen arvioitu kesto on noin yksi tunti.


Ilmoittaudu myös muihin kevään webinaareihimme:

Digitaalinen allekirjoittaminen on helppo, tietoturvallinen ja nykyaikainen tapa yrityksessä tehtävien sopimusten solmimiseen.

Digitaalisella allekirjoituksella

 • säästät aikaa, sillä enää ei ole tarvetta odotella postinkantajaa, eikä selailla paperisia sopimuskansioita
 • varmistut vastaanottajasta sähköpostin ja/tai tekstiviestin avulla. Voit myös hyödyntää mobiilivarmennetta ja pankkitunnistautumista
 • tehostat tietoturvaa päästessäsi eroon manuaalisesta ja skannattavasta aineistosta
 • säästät rahaa: työaikaa ja postimerkkejä säästyy

Magic Cloudin asiantuntijawebinaarissa to 16.5.2019 klo 10:00 liiketoimintajohtajamme Kimmo Haapavuori käy läpi digitaalisen allekirjoituspalvelun toimintaa ja vastaa webinaariin osallistuvien kysymyksiin. Webinaariin osallistuville on lisäksi luvassa tarjous digitaalisesta allekirjoituspalvelustamme!

Ilmoittaudu3
Webinaari järjestetään to 16.5.2019 klo 10:00 ja sen arvioitu kesto on noin 45 minuuttia.


Ilmoittaudu myös muihin kevään webinaareihimme:

On aika heittää jäähyväiset Windows Server 2008:lle ja 2008 R2:lle, sillä kyseisten palvelinten käyttöjärjestelmätuki päättyy ensi vuoden alussa.

Mikäli nämä uskolliset ystävät vielä kannattelevat yrityksesi IT:tä, on aika aloittaa valmistautuminen palvelinten uudistusprojektiin. Varsinkin isompien palvelinympäristöjen kanssa on syytä aloittaa n-y-t.

Magic Cloudin asiantuntijawebinaarissa 9.5.2019 klo 10 käymme läpi palvelinten päivitysprojektissa huomioitavat asiat ja annamme vinkkejä onnistuneen päivitysprojektin suunnitteluun.

Webinaarin sisältö:

 • Lähtötilanne Windows Server 2008 päivityksissä
 • Active Directory -palvelimet
 • Palvelimen sisältämien sovellusten huomioiminen
 • Uuden palvelinversion valinta
 • In place upgrade vai palvelin migraatio?
 • Vinkkejä onnistuneen projektin suunnitteluun

Webinaarissa asiantuntijana toimitusjohtajamme Timo Haapavuori, joka on työskennellyt Windows-palvelinten parissa 1990-luvun loppupuolelta asti aina Windows NT -ajoista nykypäivään.

Ilmoittaudu2
Webinaari järjestetään torstaina 9.5.2019 klo 10. Arvioitu kesto noin yksi tunti.


Ilmoittaudu myös muihin kevään webinaareihimme:

Microsoft Office 365 -palvelu on saavuttanut Suomessa erittäin laajan suosion, eikä ihme. Palvelu kehittyy ja laajentuu jatkuvasti. Office 365 tarjoaa erittäin monipuoliset työkalut, ei pelkästään sähköpostiin, vaan kokonaisvaltaiseen kommunikointiin, ryhmätyöskentelyyn ja yrityksen tietojen käsittelyyn.

Office 365:n sähköpostin, tiedostopalvelun, Teamsin ja monien muiden ominaisuuksien myötä suuri osa yrityksen kriittisestä datasta ja informaatiosta voi olla keskitettynä yhteen palveluun. Tämä tuo moniin käyttötilanteisiin nopeutta ja sujuvuutta. Pilvessä olevat tiedostot on helppo jakaa kollegalle ja niiden muokkaaminen pilven kautta käy vaivattomasti.

Käytettävyys ja varmuuskopiot

Microsoft on rakentanut palveluympäristönsä erittäin korkean käytettävyyden ehdoilla ja palvelun käyttökatkoja on ollut vähän. Mutta mitä korkea käytettävyys Microsoft Office 365:n kohdalla oikeastaan tarkoittaa? Mitä eroa on, jos tiedostoista on olemassa peilaus (mirror) tai kopio?

Datan peilauksella tarkoitetaan, että sama tieto on tallennettuna samanlaisena useassa eri sijainnissa. Microsoft Office 365 -palvelu on tuotettu siten, että kaikki pilveen tallennettu data on peilattuna useammassa Microsoftin konesalissa. Tämä takaa, että yhden konesalin vikaantuminen tai edes tuhoutuminen, ei näy käyttäjälle, sillä kaikki data on peilikuvana käytettävissä toisen konesalin kautta.

Kopiolla puolestaan tarkoitetaan, että datasta otetaan tarkka kopio tietyllä hetkellä ja tämä kopio talletetaan erilleen käytössä olevasta datasta. Kopio siis pysyy muuttumattomana, eikä tiedostoihin myöhemmässä vaiheessa tehdyt muutokset tai tiedostojen poistaminen muuta kyseisen kopion sisältöä. Varmuuskopiot ovat siis tietyllä hetkellä otettuja kopioita kulloisestakin tilanteesta.

Microsoft Office 365:n varmistukset

Miten Microsoft Office 365 -palvelun varmistukset ovat toteutettu? SharePoint ja OneDrive for Business on mahdollista palauttaa jopa 180 päivän takaiseen tilanteeseen. Office 365 Groups on puolestaan palautettavissa 30 päivän ajalta. Sähköpostin osalta varmuuskopioita on mahdollista palauttaa 14 päivän ajalta. Sähköpostin varmistusten pituutta on Microsoftin palvelussa mahdollista pidentää enintään 30 päivään.

Kuulostaako hyvältä, varmuuskopiothan on olemassa melko pitkältäkin aikaväliltä? Tutkimusten mukaan kuitenkin todellisuudessa kuluu jopa 140 päivää, ennen kuin tiedostojen katoaminen huomataan, tai vaihtoehtoisesti huomataan, että tarkoituksellisesti poistettua tiedostoa tarvittaisiinkin edelleen.

Yhdysvaltalaisen Pepperdinen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan jopa 32% yrityksistä on menettänyt pilvessä olleita tiedostoja. Näistä tiedostoista peräti 64% on käyttäjän itsensä tahallisesti tai tahattomasti poistamia tietoja. 16% tiedostojen menetyksistä johtuu ohjelmassa tapahtuneen virheen seurauksena. Haittaohjelmat tai virukset tuhoavat 13% tiedostoista. Entäpä loput 7%? Näissä tapauksissa tyytymätön työntekijä voi esimerkiksi poistaa yhteystietoja tai kokonaisia postilaatikoita. SharePoint-järjestelmävalvojan tunnuksilla on myös mahdollista poistaa koko ympäristö, jolloin se on välittömästi täysin tuhottu eikä palautusmahdollisuutta ole.

Microsoft Office 365 on itsessään erinomainen palvelu, mutta on syytä tiedostaa, että palvelun omat työkalut tiedostojen palauttamiseen ovat varsin rajalliset. Varmistusten aikajänteet ovat lyhyet, ja tietyissä tilanteissa data voi olla mahdotonta palauttaa edes näiden palautusaikojen puitteissa.

Luonnollisesti tähän ongelmaan on toki olemassa ratkaisu. Office 365 -ympäristön varmistaminen luotettavasti on erittäin helppoa, nopeaa ja myös edullista. Office 365 -varmistuspalveluita on markkinoilla lukuisia, mutta on hämmentävää, miten vähän niitä on käytössä. Parhaat varmistusratkaisut toimivat täysin automaattisesti ja niiden kautta voidaan palauttaa kadonneita tiedostoja, sähköposteja, keskusteluita ja muita tietoja muutamissa minuuteissa ja tarvittaessa jopa palvelun koko käyttöhistorian mittaiselta ajalta.

Kovin monella meistä on omakohtaistakin kokemusta siitä, että jokin sähköposti tai tiedosto on tullut epähuomiossa poistettua ja myöhemmin sille olisi ollut paljonkin käyttöä. Onko teidän yrityksenne varautunut siihen, että tarvittavat Office 365 -tiedot ovat tarpeen vaatiessa palautettavissa nopeasti ja varmasti?

Jos varmistukset herättävät ajatuksia tai kysymyksiä, niin olisi mukava kuulla niistä. Mielelläni keskustelen aiheesta ja toki myös olen avuksi, jos yrityksellänne on tarvetta Office 365 -palvelun varmistusten ajantasalle saattamisessa.

Meidän mielestämme pienessä pilvessä kaikki sujuu paremmin. Pieni pilvemme kaipaa nyt pilvipalveluarkkitehtia vastaamaan erityisesti palvelinympäristöstämme ja tietojärjestelmien monitoroinnista. Olisitko sinä tiimimme uusi jäsen?

Etsimme nyt joukkoomme sinua, jolla on jo entuudestaan työkokemusta pilviteknologioiden parista. Osana tiimiämme olet rakentamassa ja ylläpitämässä konesali- ja pilvipalveluitamme ja rakentamassa tulevaisuuden yksityistä pilveä.

Sinulla tulee olla hyvä tekninen osaaminen palvelimista ja palvelinympäristöistä: hallitsethan Windows-palvelinten lisäksi myös Linux-palvelimet. Toivomme sinulta myös ymmärrystä tietojärjestelmien monitorointi- ja lokienhallintajärjestelmistä. Sinulla on kyky visioida ja kantaa vastuuta sekä organisoida omaa työtäsi. Työtehtävä sopii työtä pelkäämättömälle, tekniikkaan intohimoisesti suhtautuvalle henkilölle.

Pääasiallisena työpaikkanasi voi olla Tampereen tai Ikaalisten toimipisteemme. Tarjoamme lisäksi hyvät mahdollisuudet joustavaan työhön ja etätyöskentelyyn.

Odotamme sinulta soveltuvin painotuksin seuraavia asioita

– soveltuvaa IT-alan tutkintoa
– osaamista ja työkokemusta palvelinympäristöistä
– osaamista ja kokemusta monitorointi- ja lokienhallintajärjestelmistä
– hyvää paineen- ja keskeneräisyyden sietokykyä
– kykyä hahmottaa ja hallita laajoja kokonaisuuksia
– taitoa dokumentoida työsi sekä organisoida työtäsi
– kykyä kantaa vastuuta
– työskentely onnistuu myös englanniksi

Lisäksi olisi huippua, mikäli sinulla on osaamista

– Citrix-ympäristöistä ja -tekniikoista
– skriptauksesta (esim. PowerShell)
– verkoista

Miltä vaikuttaa, milloin voit aloittaa?

Koska luit tänne asti, uskomme herättäneemme kiinnostuksesi. Lähesty siis meitä avoimella hakemuksella osoitteeseen rekry@magiccloud.fi. Liitä hakemukseen myös CV:si ja palkkatoiveesi.

Tehtävä täytetään heti, kun löydämme sinut. Otamme sinut töihin sopimuksen mukaan, mieluusti mahdollisimman pian.

Lisätietoja meistä ja avoimesta tehtävästä saat arkipäivisin toimitusjohtajaltamme Timo Haapavuorelta 050 584 2585 / timo.haapavuori@magiccloud.fi

Muutama sana Magic Cloudista

Magic Cloud Oy on suomalainen pilvipalvelutarjoaja, jonka liiketoiminta perustuu suomalaiseen, teknisesti huipputasoiseen pilveen sekä asiantuntevaan ja asiakasta ymmärtävään, ketterään palveluun.

Yrityksemme työllistää tällä hetkellä noin 20 henkilöä. Olemme toimineet pilvipalveluiden parissa emoyhtiömme kautta vuosituhannen alusta saakka ja tavoitteemme on kasvaa tulevaisuuden johtavaksi pilvipalvelutoimijaksi Suomessa. Jotta tiimimme pääsee kertomaan sinulle jo nyt lisää, vilkaise tulevan työkaverisi Matin uratarinavideo.

ps. myös tukitiimimme etsii uutta työntekijää. Mikäli tekninen tukipalvelukin vaikuttaa kiinnostavalta, tutustu myös teknisen asiantuntijan työpaikkailmoitukseemme.

Meidän mielestämme pienessä pilvessä kaikki sujuu paremmin. Pieni pilvemme kaipaa nyt tekniseen tukitiimiimme uutta asiantuntijaa ratkomaan asiakkaiden teknisiä ongelmia ja työskentelemään pilvipalveluidemme ylläpitotehtävissä. Olisitko sinä tiimimme uusi jäsen?

Toivomme, että sinulla on koulutuksen ja/tai harrastuneisuuden kautta kertynyttä yleistietämystä IT:stä ja Windows-palvelinympäristöistä. Meitä ei lainkaan haittaa, mikäli kokisit itsesi palvelimista ja pilviympäristöistä kiinnostuneeksi nörtiksi. Meille nörttiys merkitsee osaamista ja harrastuneisuutta IT:stä sekä sisäsyntyistä kiinnostusta IT:hen ja siihen liittyvien ongelmien selvittämiseen ja erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen etsimiseen.

Odotamme, että sinulla olisi käsitys pilvi-infrastruktuurista ja kokemusta teknisestä tukipalvelutoiminnasta, jotta pääset nopeasti kärryille ja saat kokonaisuuden haltuun ja voit hypätä asiakaspalvelun pariin jo ensimmäisten työviikkojesi aikana. Töihisi siis tulee kuulumaan palvelinten ylläpitotehtäviä, vianetsintää, asiakastukea sekä työskentelyä muiden teknisten tukipalveluiden kanssa suomeksi ja englanniksi. Kunhan saat homman haltuun, saat meillä myös mahdollisuuden erikoistua IT-mielenkiinnon kohteidesi pariin.

Meillä töitä tehdään tiimissä ja asiakkaiden teknisiä ongelmia ratkotaan yhdessä, joten hyvät vuorovaikutustaidot ovat edellytys tiimityöskentelylle ja asiakaspalvelulle. Asiakas on meille toimintamme ja yrityksemme olemassa olon tarkoitus, joten oikeasti välitämme asiakkaamme arjen sujuvuudesta ja tietoturvasta. Välittämisen osoittamiseksi kuuntelemme, ohjaamme ja viestimme asiakkaidemme kanssa päivittäin puhelimitse ja tukiportaalissamme. Lisäksi haluamme kehittyä sekä yksilöinä että työyhteisönä, joten toivomme, että myös sinulla on kyky ja halu antaa ja ottaa palautetta vastaan.

Mikäli työskentely pienessä pilvessämme ja rennossa tiimissämme kiinnostaa ja tässä ilmoituksessa mainitut osaamisalueet resonoivat sinussa, toivomme kuulevamme sinusta pian.

Odotamme sinulta

– alan työkokemusta ja kokemusta teknisessä tuessa toimimisesta
– soveltuvia IT-alan opintoja
– tiedät mitä ovat Exchange, Active Directory, O365 ja toivon mukaan olet myös työskennellyt niiden parissa
– käsitystä ja kokemusta Windows-palvelinten ylläpidosta
– intohimoa ja osaamista ongelmanratkaisuun ja vianetsintään
– kykyä hahmottaa ja ottaa haltuun isoja kokonaisuuksia
– ymmärrät dokumentoinnin merkityksen ja lisäksi haluat ja osaat dokumentoida työsi
– hallitset ajankäytön ja oman työn organisoimisen pirstaleisissakin työpäivissä
– haluat omistaa oman työsi ja tehdä työt valmiiksi
– työskentely onnistuu myös englanniksi

Lisäksi olisi huippua, mikäli

– sinulla on osaamista esimerkiksi Citrix-tuotteista ja ympäristöistä, Linux-palvelimista ja verkoista
– olet tehnyt SaaS-ohjelmistojen päivityksiä
– ymmärrät tietokannoista (esim. Microsoft SQL)
– olet joustava työajoissa (tekninen tukipalvelumme on auki arkisin klo 7-17)

Miltä vaikuttaa, milloin voit aloittaa?

Koska luit tänne asti, uskomme herättäneemme kiinnostuksesi. Lähesty siis meitä avoimella hakemuksella 27.3. mennessä osoitteeseen rekry@magiccloud.fi. Liitä hakemukseen myös CV:si ja palkkatoiveesi.

Otamme sinut töihin sopimuksen mukaan, mieluusti mahdollisimman pian.

Lisätietoja meistä ja avoimesta tehtävästä saat arkipäivisin asiakaspalvelupäälliköltämme Kari Päivärinnalta 045 853 5156 / kari.paivarinta@magiccloud.fi

Muutama sana Magic Cloudista

Magic Cloud Oy on suomalainen pilvipalvelutarjoaja, jonka liiketoiminta perustuu suomalaiseen, teknisesti huipputasoiseen pilveen sekä asiantuntevaan ja asiakasta ymmärtävään, ketterään palveluun.

Yrityksemme työllistää tällä hetkellä noin 20 henkilöä. Olemme toimineet pilvipalveluiden parissa emoyhtiömme kautta vuosituhannen alusta saakka ja tavoitteemme on kasvaa tulevaisuuden johtavaksi pilvipalvelutoimijaksi Suomessa. Jotta tiimimme pääsee kertomaan sinulle jo nyt lisää, vilkaise tulevan työkaverisi Samin uratarinavideo.

ps. Myös pilvipalvelutiimimme etsii uutta työkaveria. Mikäli palvelimet, monitorointi- ja lokienhallintajärjestelmät ovat sinun juttusi, tutustu myös pilvipalveluarkkitehdin työpaikkailmoitukseen.

F-Securen Workstation Security -virusturvaohjelmiston tuki loppuu 31.3.2019 ja ohjelmisto tulee päivittymään uuteen Computer Protection -ohjelmistoon helmi-maaliskuun vaihteessa.

Uusi ohjelmisto sisältää lukuisia parannuksia. Lisäksi ohjelmistossa on aiempaa laajemmat asiakasprofiilien hallintamahdollisuudet. Lisätietoja Computer Protection -ohjelmistosta F-Securen nettisivuilta.

Mitä tämä tarkoittaa meidän asiakkaallemme?

Me siirrämme F-Securen kauttamme tilanneiden asiakkaiden F-Secure-profiilit uuteen ohjelmistoon, jonka jälkeen F-Secure tekee varsinaisen ohjelmistopäivityksen. Sen sijaan, että profiilienne siirto tapahtuisi F-Securen tarjoaman massasiirron yhteydessä, haluamme tehdä profiilienne siirron itse, jotta pystymme valvomaan ja hallitsemaan asiakkaidemme asetusten siirtymistä ja näin minimoimaan siirrossa tapahtuvat virhetilanteet.

Tulemme tekemään asiakkaidemme profiilien siirron 25.2. alkavalla viikolla. Tehtyämme päivityksen muutos tulee näkymään käyttäjällä F-Securen päivitysaalloista riippuen lähipäivinä. Muutoksesta ei pitäisi aiheutua käyttäjille käyttökatkoja tai käyttäjiltä vaadittavia toimenpiteitä.

Mikä muuttuu käyttäjän näkökulmasta?

Käyttäjän näkökulmasta muuttuu ainoastaan yksi asia: Windowsin työkalupalkista löytyvä vihreä F-Secure-ikoni muuttuu muutoksen yhteydessä väriltään valkoiseksi.


Lisätietoja muutoksesta tekniseltä asiantuntijaltamme Jani Kivelältä:

Jani Kivelä
Tekninen asiantuntija

040 481 4160
jani.kivela@magiccloud.fi

Palvelinmaailmassa nähtiin edellinen iso päivitysrumba, kun Microsoft Windows Server 2003 -käyttöjärjestelmien tuki päättyi kesällä 2015. Nyt on seuraavan sukupolven vuoro, kun Microsoft Windows Server 2008 ja 2008 R2 -käyttöjärjestelmien tuet päättyvät 14.1.2020. Lisäksi myös Microsoft SQL Server 2008 ja 2008 R2 tuet päättyvät vielä pikaisemmalla aikataululla, eli 9.7.2019. Poikkeuksen muodostaa Microsoft Azure, jossa näille vanhoille käyttöjärjestelmäversioille Microsoft lupaa kolme vuotta jatkettua tukea.

Tuen päättymisen jälkeen käyttöjärjestelmille ei julkaista enää edes kriittisiä tietoturvapäivityksiä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tulevia tietoturva-aukkoja ei tulla korjaamaan, ja vanhaa käyttöjärjestelmää käyttävät palvelimet tulevat näin ollen muodostamaan merkittävän tietoturvariskin. On myös syytä muistaa, että jos palvelinympäristössä on yksikin päivittämätön palvelin, voi tämän kautta vaarantua koko yrityksen IT-infrastruktuuri.

Käyttöjärjestelmäpäivitys tuo tyypillisesti paljon muitakin etuja kuin vain uutta elinkaarta palvelinten käyttöön sekä parempaa tietoturvaa. Uuden käyttöjärjestelmäversion kautta yritys saa käyttöönsä paljon uusia ominaisuuksia. Usein monia aiemmin manuaalisesti tehtyjä toimenpiteitä on myös mahdollista automatisoida.

Vaikka aikaa Windows Server 2008 -versioiden tuen päättymiseen on almanakasta katsottuna vielä melko paljon, on päivitysten suunnittelu hyvä aloittaa hyvissä ajoin. Etenkin, jos kyseessä on yhtäänkään isompi palvelinympäristö, ylimääräistä aikaa ei enää ole, vaan hihat on syytä kääriä nyt.

Palvelinten päivittämiseen liittyy lukuisia huomioonotettavia seikkoja. Muutamia perustason asioita päivityksen suunnittelussa ovat muun muassa:

 • Käyttöjärjestelmäversio, johon halutaan päivittää: 2012, 2016 vai 2019?
 • Edellyttääkö palvelimen päivitys myös sovellusohjelmien päivityksiä?
 • Asettaako palvelimella olevat sovellukset rajoitteita valittavalle käyttöjärjestelmäversiolle?
 • Millaista palvelinympäristöä käytetään ja vaihtuuko ympäristö päivityksen yhteydessä? Onko yrityksellä oma virtualisoitu palvelinympäristö, käytetäänkö julkista pilveä vai privaattipilveä?

Kun alun suuntaviivat ovat selvillä, tulee varsinainen palvelinympäristön määrittely sekä kaikkein keskeisimpänä asiana migraation suunnittelu. Uuden palvelinympäristön rakentamiseen, migraatioon ja testaukseen on syytä varata riittävästi aikaa. Kun pohjatyöt on tehty huolellisesti, sujuu järjestelmien yliheitto mahdollisimman nopeasti ja sulavasti.

Jos yrityksellä itsellään ei ole kokemusta ja osaamista palvelinkäyttöjärjestelmien versiopäivityksistä ja migraatioista, on tärkeää valita yritykselle sopiva kumppani tai palveluntarjoaja. Yksi kumppani ei sovi jokaiselle yritykselle, vaan tärkeää onkin löytää juuri omalle yritykselle soveltuvin toimija. Tärkeää on, että kumppaniyritys on oikean kokoluokan toimija, kumppanilla on osaaminen yrityksen käytössä oleviin järjestelmiin, riittävät resurssit sekä ehdottomasti myös aito halu olla toteuttamassa juuri kyseisen yrityksen vuoden tai jopa vuosikymmenen tärkeintä IT-projektia.

Ovatko teidän yrityksenne vanhat Windows Server 2008 -palvelimet jo päivitetty?
Onnistuiko projektinne hyvin, ja teittekö sen itse vai kumppanin kanssa?
Jos teillä vielä on vanhoja palvelimia, onko päivityssuunnitelma jo tehtynä vai asia vasta ajatuksen asteella?

Me Magic Cloudilla kuulemme mielellämme, millaiset päivitystarpeet teidän yrityksellänne on. Käydään yhdessä läpi tavoitteenne ja katsotaan, voisimmeko me olla teille juuri se oikea kumppani.

Erikoisosaaminen syvensi yhteistyötä

TietoAkseli on tehnyt yhteistyötä Magic Cloudin kanssa 2010-luvun alusta lähtien. Yhteistyö alkoi, kun TietoAkseli etsi asiantuntijaa avustamaan Citrix-teknologian hyödyntämisessä omassa konesalissaan.

Magic Cloudin Citrix-osaaminen ja toimialamme tietojärjestelmien tuntemus vakuuttivat jo tuolloin, eikä päätöstä ole tarvinnut katua. Vastaavaa erikoisosaamista Suomesta on vaikeaa löytää, TietoAkselin tekninen johtaja Tero Anttila kertoo.

Vuosien varrella yhteistyö on vähitellen syventynyt. TietoAkseli on ottanut palvelutarjontaansa muun muassa Mepco HRM palkka- ja henkilöstöhallinnon ratkaisun sekä Lemonsoft-toiminnanohjausjärjestelmän. Näiden tietojärjestelmien joustava jakelu TietoAkselin asiakkaille ja henkilöstölle oli helppoa toteuttaa Magic Cloudin tarjoaman teknologian ansiosta.

Vastuuta ottava pilvikumppani helpottaa työtaakkaa

Anttilan mukaan Magic Cloudin asiakaspalvelun tavoittaa helposti ja ongelmatilanteisiin reagoidaan ripeästi.

Asiakaspalvelun tavoitettavuuteen ja palvelun nopeuteen on selvästi satsattu, tämä on loppukäyttäjien näkökulmasta tärkeä asia. Magic Cloud kykenee ottamaan vastuuta myös tuotantojärjestelmien ylläpidosta ja päivityksistä. Tämä helpottaa omaa työtaakkaamme ja nopeuttaa myös mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisua.

Virheitä ja kömmähdyksiäkin välillä sattuu, mutta Anttila kertoo niihin reagoitavan ripeästi. Avoimet tiketit ja kehityskohteet käydään kuukausittain yhdessä lävitse ja monimutkaiset ongelmatilanteet ja palvelupyynnöt ratkaistaan yhteistuumin.

Sujuvaa yhteistyötä myös tulevaisuudessa

TietoAkseli on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja toiminnan tehokkuuden varmistamiseksi  yrityksen käytössä oleva konesaliteknologia päädyttiin uudistamaan yhteistyössä Magic Cloudin kanssa.

Magic Cloud on vuosien varrella osoittanut olevansa kokoaan suurempi toimija niin tietoturvaan kuin teknologiaosaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Kun palvelun hintatasokin on kohdallaan, oli päätös yhteistyön jatkamisesta helppoa.

Anttila kertoo Magic Cloudin asiakkaana panneensa ilolla merkille Magic Cloudin panostavan toimintansa kehittämiseen aktiivisesti. Uusia palvelutuotteita lanseerataan tasaiseen tahtiin ja ne kyetään kaupallistamaan nopeasti.

Teknologiaoppia haetaan ulkomailta saakka ja uudet innovaatiot omaksutaan nopeasti palvelutuotantoon. Mielestäni tämä on hyvä merkki ja kertoo siitä, että yhteistyö toimii sujuvasti myös tulevaisuudessa.

Magic Cloudin palvelinkeskukseen on asennettu palvelunestohyökkäyksiä torjuvat suojaukset eli niin sanotut DDoS-pesurit. Pesurit suojaavat palvelinkeskuksemme tietoliikenneyhteyksiä, jolloin asiakkaidemme palvelut ovat turvassa palvelunestohyökkäyksiltä.

Olemme jo pitkään tutkineet erilaisia ratkaisuja palvelunestohyökkäyksiin. Viime kesänä otimme koekäyttöön DDoS-pesurit. Vakuutuimme pesureiden tuomasta lisäturvasta ja nykyisin kaikki palvelumme ovat DDoS-pesureiden piirissä. Kaikki asiakkaamme pääsivät DDoS-pesuripalveluumme täysin maksutta, toimitusjohtaja Timo Haapavuori kertoo.

Palvelunestohyökkäyksillä tarkoitetaan kohdepalvelun tietoliikenteen tukkimista esimerkiksi ohjaamalla palveluun yhtäaikaisesti valtava määrä liikennettä, jolloin palvelun käyttö estyy. Palvelunestohyökkäyksessä palveluntarjoajan palvelin ei kykene vastaamaan kaikkiin siihen kohdistuviin kyselyihin, jolloin palvelu näyttää oikeille käyttäjille toimimattomalta. Laajassa hyökkäyksessä palveluntarjoajan koko kaista saattaa tukkeutua, jolloin myös muut palvelut ovat saavuttamattomissa.

Käytössämme olevat DDoS-pesurit suodattavat hyökkäysliikenteen ennen palvelinkeskukseemme pääsyä. Pesurit tunnistavat palvelunestohyökkäyksen ja ohjaavat sen niin sanottuun verkkoliikennepesuriin, joka estää haittaliikenteen, mutta päästää asiallisen liikenteen läpi.

Palvelunestohyökkäysten torjuminen on ensiarvoisen tärkeää palveluidemme estottoman tarjoamisen mahdollistamiseksi.

Palvelunestohyökkäykset ovat kasvava ja erityisen vaikeasti torjuttavissa oleva uhka. Pyrimme jatkuvasti kehittämään palveluita ja etsimme jatkossakin uusia mahdollisuuksia palvella asiakkaitamme ja turvata heidän tietojaan entistä paremmin, Haapavuori toteaa.

Lisätietoja:

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
timo.haapavuori@magiccloud.fi

Tekninen tukitiimimme sai joulukuussa vahvistusta kahdesta uudesta osaajasta. Tiimissä teknisenä harjoittelijana aloitti Topi Rissanen ja ICT-arkkitehtina Jari Hirvonen.

Topi opiskelee parhaillaan TAMKissa IT-tradenomiksi. Hän kirjoittaa myös tietoturvaan liittyvän opinnäytetyönsä Magic Cloudille. Jari puolestaan on työskennellyt aiemmin järjestelmäinsinöörinä isossa IT-yrityksessä.

Uudet osaajamme ovat ensimmäisten työkuukausiensa aikana päässeet työskentelemään erilaisten asiakasprojektien kanssa, eikä heidän omien sanojensa mukaan työtehtävien vaihtelevuudesta ole ollut puutetta. Tukitiimin työpäivät koostuvat erilaisten asiakastukitilanteiden ongelmanratkaisusta sekä esimerkiksi uusien asiakasympäristöjen perustamiseen ja käyttäjäylläpitoon liittyvistä töistä.

Magic Cloudin tavoite laadukkaan ja asiakasta aidosti auttavan asiakaspalvelun tuottamiseen on sekä Jarille että Topille motivoiva lähtökohta työhön.

Magic Cloudilla asiakaspalvelu on varsinaista palvelua, sillä asiakkaisiin ollaan oikeasti kontaktissa. On palkitsevaa, kun pystyy osaamisellaan auttamaan, Jari kertoo.

Vaikka olenkin vasta valmistumassa opinnoistani, on hienoa, että jo harjoittelijana olen saanut paljon vastuuta, ja henkilöstöön selvästi luotetaan, Topi sanoo.

Molemmat kehuvat Magic Cloudin työilmapiiriä mukavaksi ja organisaatiota ketteräksi ja muutoshaluiseksi. Topin mukaan on myös suuri etu, että lähes koko tukitiimi työskentelee samalla toimipisteellä, samassa tilassa. Tällöin työilmapiirin rakentaminen ja tiedonvälittäminen on tiimin kesken helppoa.

Jari kiittelee lisäksi Magic Cloudin matalaa organisaatiorakennetta, jossa asiat tapahtuvat nopeasti.

Myös johto on paikalla ja heiltäkin voi kysyä asioista. Asioita katsotaan asiantuntemuksella eri näkökulmista, Jari kertoo.

Teknisen tukipalvelumme puhelinaukioloaika pitenee tunnilla 18.2. Jatkossa puhelintukemme palvelee asiakkaitamme arkisin klo 7-17.

Tuen aukioloajan pidennys on seurausta asiakkaidemme tarpeista ja toiveista iltapäivän pidemmälle tukipalveluajalle. Kuuntelemme myös jatkossa asiakkaidemme toiveita ja pyrimme mukauttamaan toimintaamme palvelemaan entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita.

Tavoitatte teknisen tukipalvelumme numerosta 010 328 4709 sekä sähköisesti osoitteesta support@magiccloud.fi.

Tukipalvelumme aukioloaikojen ulkopuolella ilmenevissä tukitarpeissa suosittelemme lähettämään meille tukipyynnön sähköisesti support@magiccloud.fi tai jättämään ääniviestin puhelintuen vastaajaan, jolloin tukipalvelumme palaa asiaan seuraavana arkiaamuna.


Lisätietoja

Kari Päivärinta
Asiakaspalvelupäällikkö

045 853 5156
kari.paivarinta@magiccloud.fi

Microsoftin lisensointipolitiikka muuttuu aina aika ajoin, eikä mukana välttämättä ole aina helppo pysyä. Microsoftin EA-lisensointi eli Enterprise Agreement muuttui siten, että 1.6.2016 alkaen uusien sopimusten minimiraja on ollut 500 käyttäjää, kun aiemmin raja oli 250.

Nyt 250-500 henkilön yritykset ovat tilanteessa, jossa lisensointia on muutettava.

Lisensointivaihtoehtoja on useita, joista tässä kuvattu lyhyesti muutamaa yleisintä. Parhaan lisensointitavan ja kumppanin valintaan vaikuttavat monet asiat, kuten halutaanko lisenssit ostaa omaksi vai vuokrata? Kuinka usein ohjelmaversioita halutaan päivittää? Halutaanko samoja lisenssejä käyttää sekä omassa ympäristössä että palveluntarjoajan pilviympäristössä?

Open ja Open Value -malleilla lisenssit omiksi

Yrityksen on mahdollista ostaa omat vuosilisenssit erimerkiksi Open tai Open Value -mallilla. Kun yritys kerran ostaa Open-lisenssin, omistaa yritys nämä lisenssit ikuisesti. Tämä koskee kuitenkin vain sen hetken ohjelmaversioita. Mikäli yritys haluaa saada käyttöönsä uudet versiopäivitykset, tulee Open-lisenssiin hankkia SA-sopimus (Software Assurance).

Open Value eroaa Openista siten, että lisenssi hankitaan kerrallaan kolmeksi vuodeksi, jolloin lisenssiä myös maksetaan vuosittain tuon kolmen vuoden ajan. Lisenssi myös sisältää automaattisesti SA-sopimuksen kolmen vuoden ajaksi. Kolmen vuoden jälkeen yritys omistaa sen hetkiset lisenssit. Halutessaan toki sopimus voidaan uudistaa uudelle kolmivuotiskaudelle. Sekä Open että Open Valuen lisenssimäärä tarkistetaan vuosittain vastaamaan oikeaa tasoa.

CSP-lisenssillä kuukausivuokra

CSP-lisenssi (Cloud Solution Provider) puolestaan on kuukausipohjainen vuokralisenssimalli. Lisenssimäärä tarkistetaan kuukausittain ja myös maksu tapahtuu tyypillisesti kuukausittain. CSP-lisenssin käyttäminen ja hyödyntäminen eri tilanteissa kuitenkin riippuu siitä, millaisen kumppanin kautta lisenssit hankitaan.

Yritys voi käyttää CSP-lisenssejään niin yrityksen omassa IT-ympäristössä kuin myös palveluntarjoajan pilviympäristössä. Tässä on kuitenkin yksi merkittävä vaatimus palveluntarjoajan Microsoft-statukselle: mikäli yritys haluaa käyttää CSP-lisenssejään palveluntarjoajan ympäristössä, tulee palveluntarjoajalla olla Microsoft QMTH-status (Qualified Multitenant Hoster). Jos yrityksellä on esimerkiksi tällä hetkellä EA-lisensoituna etätyöpöytä palveluntarjoajan jaetussa pilviympäristössä, ja tällainen ympäristö halutaan muuntaa CSP-lisensointimalliin, tulee palveluntarjoajalla olla QMTH-status.

Yritys saa siis lisensoitua samalla CSP:llä sekä palveluntarjoajan jaetussa pilvessä olevan virtualisointiympäristön Windows- ja Office-lisenssit sekä yrityksellä paikallisesti olevat lisensointitarpeet.

Magic Cloud on QMTH-palveluntarjoaja

QMTH-statukseen on tällä hetkellä yltänyt varsin harvalukuinen joukko suomalaisia palveluntarjoajia. Tällä hetkellä tämä status löytyy yhteensä vain neljältä palveluntarjoajalta. Yksi näistä toimijoista on Magic Cloud Oy.

Vaihtoehtoja lisenssiviidakossa on monia ja sen oikean valitseminen ei aina välttämättä ole helppoa. Jos lisenssipohdinnat ovat  teidän yrityksessänne ajankohtaisia, saa minuun olla yhteyksissä, olen mieluusti avuksi.

Citrix järjesti jokavuotisen Citrix Summit tapahtuman Orlandossa Yhdysvalloissa 7-9.1. Tapahtumaan osallistuivat toimitusjohtaja Timo Haapavuori ja johtava pilvipalveluarkkitehti Matti Väisänen. Tapahtumassa tutustuttiin pilviteknologian tulevaisuuden tuuliin, opiskeltiin tekniikoita labroissa alan parhaiden asiantuntijoiden ohjauksessa, suunniteltiin tulevaisuuden liiketoiminta strategiaa ja verkostoiduttiin sekä uusien että jo entuudestaan tuttujen alan toimijoiden kanssa.

Magic Cloud on osallistunut Citrix Summiteihin jo noin kymmen vuoden ajan. Tänä vuonna pilviratkaisut olivat vielä aikaisempiakin vuosia enemmän esillä ja trendi ratkaisujen siirtymisestä yrityksen paikallisesta ympäristöstä pilveen näyttää kiihtyvän edelleen.

Tapahtumassa paljon huomiota sai myös uusi Citrix Workspace. Citrix Workspace kokoaa yhteen kaikki henkilön tarvitsemat ohjelmistot. Workspacen avulla ohjelmistot ja tiedostot ovat saatavissa kaikilla laitteilla, joita työntekijä työssään tarvitsee. Tutkimusten mukaan tavanomaisen tietotyöläisten työajasta noin 20% ajasta kuluu erilaisen olemassa olevan tiedon etsimiseen ja Citrix Workspace tarjoaakin erinomaisen työkalun tuottavuuden parantamiseen.

Etsimme joukkoomme ohjelmistorobotiikan asiantuntijaa vastaamaan RPA-hankkeestamme ja kehittämään RPA-osaamistamme. Työssäsi pääset kehittämään ohjelmistorobotiikkaa käytännössä ja ratkaisemaan sen avulla asiakasyritystemme liiketoiminnan haasteita.

Työssäsi pääset kokeilemaan, oppimaan, tekemään itsenäisiä päätöksiä sekä osaksi teknologia- ja pilvipalveluorientoitunutta, nuorekasta työyhteisöämme Tampereen Hallituskadun toimistollamme. Tarkoituksenamme on koota RPA:n ympärille uudenlaista liiketoimintaa ja näin ollen uuden työntekijän tehtävänä on yhdessä muun tiimimme kanssa validoida ja valita teknologia, jolla RPA-hanke toteutetaan.

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta. Mikäli ohjelmistorobotiikka ei ole entuudestaan ydinosaamistasi, niin esimerkiksi kokemus sovelluskehityksestä luo hyvän pohjan matkalla ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi. Aiempi työkokemus katsotaan eduksi, mutta työ soveltuu hyvin myös vastavalmistuneelle tai pian valmistuvalle. Työ on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva.

Odotamme sinulta:

 • intohimoa tietotekniikkaan
 • mahdollisesti aiempaa kokemusta ohjelmistorobotiikan parissa työskentelystä (työ soveltuu kuitenkin hyvin myös vastavalmistuneelle tai pian valmistuvalle ohjelmistorobotiikan asiantuntijalle)
 • osaamista jostakin/joistakin RPA-teknologioista (kerrothan osaamisestasi ja kokemuksestasi tarkemmin hakemuksessasi!)
 • valmiuksia RPA-kehitysprojektien vetämiseen ja halua RPA-asiantuntijana kehittymiseen
 • itsenäistä työotetta
 • vastuunottoa
 • halua kokeilla ja rakentaa uutta tuotetta sekä uudenlaista tapaa tehdä töitä
 • hyvää englannin kielen taitoa

Milloin voit aloittaa?

Mikäli kiinnostuit mahdollisuudesta päästä kehittämään ohjelmistorobotiikkaa, lähetä meille CV:si, avoin hakemuksesi ja palkkatoivomuksesi osoitteeseen rekry@magiccloud.fi

Otamme sinut töihin sopimuksen mukaan, mieluusti mahdollisimman pian.

Lisätietoja meistä ja avoimesta tehtävästä saat arkipäivisin toimitusjohtajaltamme Timo Haapavuorelta 050 584 2585 / timo.haapavuori@magiccloud.fi

Monella organisaatiolla on yksi tai useampi vanha ohjelmisto, jonka päivittämisestä on aikaa sitten tullut hankalaa ja josta ei kuitenkaan voida luopua, sillä ohjelmisto on keskeinen osa organisaation toimintaa.

Vanhoja ohjelmistoja on useimmiten tekohengitetty vanhalla palvelimella jo liian pitkään, ja ohjelmistoista on tullut joustamattomia, kustannustehottomia sekä alttiita tietoturvauhille. Näitä vanhoja ohjelmistoja, joiden ohjelmistoarkkitehtuuri ei enää vastaa nykypäivän tarpeita kutsutaan legacy-ohjelmistoiksi.

Vanhaan ohjelmistoon voidaan puhaltaa uutta elämää ja turvallisuutta virtualisoinnin avulla. Virtualisoinnilla voidaan tarkoittaa joko ohjelmiston itsensä virtualisoimista tai sen vaatiman vanhan palvelimen tai käyttöjärjestelmän virtualisoimista. Virtualisoitu ohjelmisto siirtyy siis asumaan pilvikotiin, jolloin päivittäistä ylläpitoa ei tarvita ja pilven toimittaja vastaa pilven sekä ohjelmiston tietoturvasta ja päivityksistä. Virtualisoinnin avulla ohjelmiston käyttäminen muuttuu samalla joustavaksi, sillä ohjelmistoa on mahdollista käyttää internetissä millä tahansa päätelaitteella.

Asiantuntijawebinaarissamme 13.12. käsittelimme erilaisia virtualisointivaihtoehtoja ja niiden kustannusrakennetta. Lisäksi kävimme läpi virtualisointiprojektin vaiheita ja sudenkuoppia.

Webinaaritallenne

Magic Cloud on toteuttanut lukuisten erityyppisten ja eri ikäisten ohjelmistojen virtualisointeja. Ensimmäiset virtualisointimme teimme jo vuonna 2001. Mikäli tarvitsette konsultaatiota omassa virtualisointiprojektissanne tai haluaisitte sijoittaa ohjelmistonne suomalaiseen, yksityiseen pilveen, olemme mielellämme avuksi.

Kiitos kuluneesta vuodesta

Lahjoitimme tänä jouluna joulutervehdyksiin tarkoitetut varat Kirkon Ulkomaanavun kautta lukutaitolahjoihin. Lukutaitolahjakeräyksestä saaduilla varoilla tuetaan kehitysmaiden luku- ja kirjoitustaidon opetusta.

Meidän vuotemme on ollut menestyksekäs. Kiitos siitä kuuluu asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja tiimillemme. Kiitos teille kaikille!

Asiakaspalvelumme on suljettu 24.12.

Jouluaattona 24.12. tekninen tukitiimimme on jouluvapaalla ja täten asiakaspalvelumme on suljettuna. Vuoden muina arkipäivinä, myös 31.12. palvelemme normaaliin aukioloaikaan klo 7-16.

Toivotamme kaikille rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta! *<:)

Timo Haapavuori Magic Automation 1000
Timo Haapavuori perusti kolmannen yrityksensä, Magic Automation Oy:n.

Tylsää ja turhaa rutiinityötä on jokaisella työpaikalla. Kirjaamista, raportointia, dokumentaatiota, tarkistamista ja aikatauluttamista. Nämä työt vievät aikaa ja niissä on inhimillisen virheen mahdollisuus.

Magic Cloudin ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Fiscales Oy:n avainhenkilöt ovat marraskuussa perustaneet Magic Automation Oy:n, joka automatisoi rutiinityöt ja vapauttaa ihmiset tekemään esimerkiksi tuottavia ja mielekkäämpiä luovan ajattelun töitä.

”Yritysidean äiti, hallituksen puheenjohtaja Erja Valtare havahtui tilintarkastusasiakkaansa työlääseen ja asiakasta työllistävään prosessiin. Päädyimme tutkimaan puuduttavan rutiinityön automatisointia ja havaitsimme, että tällaiset toimintatavat voidaan hyvin kevyillä toimenpiteillä siirtää tekoälyn hoidettaviksi”, Magic Automationin toimitusjohtaja Timo Haapavuori kertoo.

Magic Automation on omistajiensa vakaissa käsissä, sillä yrityksen hallituksessa on yhteenlaskettuna yli 100 vuotta yrittäjä- ja liiketoimintakokemusta.

Toimitusjohtaja Timo Haapavuori omistaa jo entuudestaan kaksi IT-yritystä; Micro Magic Oy:n ja Magic Cloud Oy:n. Haapavuoren yrittäjätaival alkoi vuonna 1996, hänen ollessaan vain 13-vuotias. Hallituksen puheenjohtaja Erja Valtare sekä hallituksen jäsen Karri Nieminen ovat toimineet reilun parinkymmenen vuoden ajan omistajayrittäjinä verokonsultoinnin ja taloushallinnon asiantuntijayritys Fiscalesissa. Hallituksen neljäs jäsen Matti Rusanen on kokenut pääomasijoittaja ja yrityskehityskonsultti.

”Vaikka yrityksemme lähtee kilpailemaan trendikkäälle alalle, voisi sanoa, ettemme lähde etsimään nopeita riskivoittoja, vaan tekemään vakaata, kasvavaa ja kannattavaa liiketoimintaa”, Matti Rusanen toteaa.

Magic Automation rekrytoi parhaillaan ensimmäistä työntekijäänsä Tampereelle. Yrityksen tavoitteena on nousta varsin uudella toimialalla merkittäväksi suomalaiseksi toimijaksi, eivätkä kansainvälisyyshaaveetkaan ole utopiaa.

”Tavoitteenamme on luoda Tampereelle huippuosaamista ohjelmistorobotiikan soveltamisessa. Samalla tietysti mahdollistamme työpaikkoja tälle varsin uudelle toimialalle”, toimitusjohtaja Haapavuori kertoo.


Lisätiedot:

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja

050 584 2585
timo.haapavuori@magiccloud.fi

Hei yritysten IT-palveluista vastaava tekninen asiantuntija, emoyhtiömme Micro Magicin Nummelan myymälä etsii sinua!

Huomaathan, että kyseessä ei ole Magic Cloudin työpaikka, vaan ilmoitamme nettisivuillamme myös emoyhtiömme avoimesta työpaikasta 🙂 Micro Magicin uusi työntekijä pääsee kyllä tiiviiseen yhteistyöhön myös meidän kanssamme.

ps. me etsimme tällä hetkellä teknistä johtajaa Tampereen toimipisteellemme. Hakuaika 16.12. saakka!


Micro Magic on palvellut kuluttaja- ja yritysasiakkaita Nummelassa vuodesta 2000. Ensimmäinen liikkeemme aloitti toimintansa Ikaalisissa jo vuonna 1996.

Micro Magicin -myymälät ovat ”pikkuisen parempia tietokonekauppoja”, IT-palveluiden erikoisliikkeitä isolla E:llä. Toimintamme ja olemassaolomme lähtökohta ja edellytys on asiantunteva ja ihmisläheinen palvelu. Palvelemme asiakasta nopeasti, ammattitaidolla ja yli odotusten. Odotamme siis myös sinulta hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kokemusta teknisestä tuki- ja asiakaspalvelusta.

Micro Magicissa pääset vastaamaan ensisijaisesti yritysasiakkaidemme asennus- ja huoltopalveluista. Nämä palvelut koskevat esimerkiksi asiakkaidemme käytössä olevia palvelimia, työasemia, tulostimia, palomuureja, verkkojärjestelmiä, ohjelmistoja. Työnkuvassa moniosaajuus ja laaja-alainen IT-alan kokemus ovatkin työn menestyksekkään suorittamisen lähtökohta.

Työtä tehdään ensisijaisesti asiakkaidemme tiloissa, mutta myös myymälässämme. Täten työ edellyttää ajokorttia ja mielellään myös mahdollisuutta käyttää omaa autoa (kilometrikorvaukset korvataan, totta kai!). Työalueenasi on Nummelan lisäksi muu pääkaupunkiseutu.

Saat Nummelassa tiimiksesi myymälästä ja kuluttaja-asiakkaista vastaavan Juhan, sekä yritysmyynnistä vastaavan Matin. Lisäksi toisen myymälämme Ville ja tytäryhtiö Magic Cloudin parikymmenhenkinen tiimi ovat työyhteisönäsi vähintään virtuaalisesti.

Tytäryhtiömme tuottaa asiakkaidemme käytössä olevat pilvipalvelut omasta konesalistaan. Magic Cloudin tekninen tukitiimi toimii pilvipalveluissa taustatukenasi ja teknisenä apunasi. Tulet työssäsi tekemään paljon tytäryhtiön palveluiden käyttöönottoja ja toimimaan asiakkaidesi lähitukena myös Magic Cloudin palveluita koskien.

Tavoitteenamme on kasvaa ja kehittyä läsnä olevana ja kasvollisena yritysasiakkaiden IT-kumppanina. Etsimme nyt sinua niin Micro Magicin kuin Magic Cloudin palveluiden kasvoiksi pääkaupunkiseudun asiakkaillemme.

Micro Magicin hakuohjeet

Tarkemmat hakuohjeet löydät Micro Magicin nettisivuilta.

Vietimme strategia- ja virkistyspäivää eli strategista virkistyspäivää yhdessä emoyhtiö Micro Magicin henkilöstön kanssa 5.12.

Päivän agendalla oli muun muassa katsaus yritysten nykytilanteeseen sekä tulevaisuuden suunnitelmiin. Konsernimme liikevaihto rikkoi menneellä tilikaudella kahden miljoonan euron rajan, ja työntekijöitä kahdessa yrityksessämme on jo parisenkymmentä. Myös uusien osaajien haku on parhaillaan käynnissä.

Päivän strategiaosuudessa työstettiin yrityksen arvoja ja niiden näkymistä kaikessa toiminnassamme. Läpikäyntivaiheessa oli hienoa nähdä, että ajatusmaailma henkilöstöllä on varsin yhtenäinen. Asiakastyytyväisyys on yritystoimintamme tärkeä perusta.

Virallisen työosuuden jälkeen tutustuimme pienpanimon toimintaan ja pääsimme maistelemaan OlutMyllyn oluita. Illaksi jatkoimme matkaa Viikinkisaunalle, jossa tarjolla oli vanhan ajan pitopöydän herkkuateria. Tämän pöydän äärestä ei varmasti kukaan joukkiosta jäänyt nälkäiseksi. Iltaa jatkettiin saunoen jopa viidessä erilaisessa saunassa, mukana mm. savusauna, pellettilämmitteinen sauna sekä upea maisemasauna, vaikka ulkona melko pimeää olikin.

Illan mittaan keskustelu soljui ja juttua riitti niin työasioista kuin monista muistakin maailman menoista. Joukkomme on tämänkin syksyn aikana kasvanut kolmella uudella työntekijällä, joten päivä oli loistavaa aikaa toisiimme tutustumiseen ja yhdessä tekemiseen.

Hienon päivän jälkeen riittää virtaa loppuvuoden vilkkaisiin päiviin ja kohti mainiota vuotta 2019 🙂

Pilvipalvelutiimimme etsii sinua!

Pilvipalvelutiimimme kaipaa koutsia, suunnannäyttäjää, ajattelun kehittäjää, toimintatapojen sparraajaa; siis juuri sinua tuleva tekninen johtajamme! Tähän asti viisihenkisen pilvipalvelutiimin luotsina on toiminut toimitusjohtajamme, mutta hänen(kin) aikansa on rajallista ja etsimme nyt henkilöä uuteen pestiin.

pilvipalvelutiimi etsii teknista johtajaa
Matti, Sami, Kim, Jari ja Juuso eli pilvipalvelutiimi etsii itselleen koutsia.

Pääset tiimisi kanssa kehittämään pilvipalveluitamme ja ympäristöjämme sekä luomaan ja tuottamaan uusia teknisiä palveluita. Vaikka toivommekin sinun olevan visionääri ja kykenevä rakentamaan uutta, toivomme myös varsinaisen teknisen tekemisen olevan sinulla sen verran hyvin hallussa, että tiimisi saa sinulta kaivatessaan apua myös päivittäisten pulmien ratkomiseen. Tarpeen vaatiessa olet siis myös tekemässä ja rakentamassa yhdessä tiimisi kanssa.

Odotamme, että saat tiimisi tekemään parhaansa, löytämään kehityskohteita ja kehittymään. Pääset samalla kehittymään itse ja kehittämään koko organisaatiotamme. Koska tiimisi vastuulla on pilvipalvelutarjontamme ylläpitäminen ja kehittäminen, olet läheisessä suhteessa yrityksen johtoon ja vaikutat myös yrityksemme johtamiseen. Sinun ei siis tarvitse luovia yksin, sillä sinä ja tiimisi saatte tukea muilta tiimeiltämme, johdolta ja HR:ltä.

Lähtökohta toiminnallesi on intohimo ihmisten ja tekniikan kehittämiseen. Vaikka tekniikka ja tietoturva ovatkin organisaatiomme olemassa olon elinehtoja, niin ovat myös asiakkaat. On siis todennäköistä, että päivät joskus venyvät ja toisinaan koko tiimi joutuu joustamaan asiakkaiden parhaan palvelukokemuksen takaamiseksi. Oletamme siis, ettet myöskään pelkää työntekoa, ongelmanratkaisuhaasteita ja mahdollisia pitkiä päiviä.

Sinua varmasti kiinnostaa, millaiseen työporukkaan olisit tulossa. Lyhyesti sanoen meillä on rento meininki ja halu tehdä asiat entistä paremmin. Sloganimme ”Pienessä pilvessä kaikki sujuu paremmin” kuvaa myös työyhteisöämme: haluamme kehittyä ja pitää samalla sopivan pilkkeen silmäkulmassa.

Jotta tiimi pääsee itse kertomaan, millaista meillä on olla töissä, vilkaise tiimisi jäsenten Matin ja Samin uratarinavideot:

Matin uratarina https://youtu.be/zsCICCCpvDU

Samin uratarina https://youtu.be/MR2i14kQLVI

Ja koska puhe oli myös tiimirajat ylittävästä yhteistyöstä, tässä tulevan kollegasi, teknisen tukitiimin tiiminvetäjän Karin uratarina: https://youtu.be/gw17QpbmNQ8

Käytössämme olevat tekniikat

Pilvipalvelutiimimme käytössä on laajasti erilaisia järjestelmiä ja tarjoamme asiakkaillemme laajan pilvipalvelutarjonnan. Olisi toki hienoa, jos tunnet käyttämiämme tekniikoita ja tuottamiamme palveluita jo entuudestaan. On kuitenkin tärkeämpää, että ymmärrät, miten tämäntyyppiset järjestelmät ja niiden lainalaisuudet toimivat, kuin että hallitset juuri nyt käytössämme olevat tekniikat.

Pilvipalvelutiimimme työskentelee muun muassa seuraavien osa-alueiden parissa:

 • Virtualisointi
 • Storaget
 • Palomuurit ja kytkimet
 • Windows-palvelimet
 • Linux-palvelimet
 • SQL-palvelimet
 • Citrix XenApp, XenDesktop
 • NetScaler
 • PowerShell
 • Tietojärjestelmien monitorointijärjestelmät
 • Tietojärjestelmien lokienhallintajärjestelmät
 • Asiakkaillemme tarjottavat palvelut löydät nettisivuiltamme www.magiccloud.fi

Milloin voit aloittaa?

Me siis etsimme työtä pelkäämätöntä teknistä koutsia, jolla on halu ja osaaminen ihmisten ja tekniikan kehittämiseen. Oletko se sinä?

Mikäli kiinnostuit meistä työpaikkana, lähetä meille CV:si, avoin hakemuksesi ja palkkatoivomuksesi 16.12. mennessä osoitteeseen rekry@magiccloud.fi.

Otamme sinut töihin sopimuksen mukaan, mieluusti mahdollisimman pian.

Lisätietoja meistä ja avoimesta tehtävästä saat arkipäivisin 4.12.-14.12. toimitusjohtajaltamme Timo Haapavuorelta 050 584 2585 / timo.haapavuori@magiccloud.fi

Magic Cloudista:

Magic Cloud Oy on suomalainen pilvipalvelutarjoaja, jonka liiketoiminta perustuu suomalaiseen, teknisesti huipputasoiseen pilveen sekä asiantuntevaan ja asiakasta ymmärtävään palveluun. Toiminnan lähtökohtana on vastata asiakkaiden tarpeisiin ja vaatimuksiin, jotka kohdistuvat suomalaiseen, alansa viimeisintä teknologiaa ja osaamista hyödyntävään pilveen sekä räätälöityyn ja ketterään palveluun.

Yrityksemme työllistää tällä hetkellä 17 henkilöä. Olemme toimineet pilvipalvelukentällä emoyhtiömme kautta vuosituhannen alusta saakka ja tavoitteemme on kasvaa tulevaisuuden johtavaksi pilvipalvelutoimijaksi Suomessa.

Keskiviikkona 5.12.2018 Magic Cloudin puhelintukipalvelu on avoinna klo 7-11. Kello 11-16 välisenä aikana tukipalvelumme on tavoitettavissa vain sähköisen tukipyyntöjärjestelmämme kautta henkilökuntamme yhteisen koulutuspäivän vuoksi. Torstaina 6.12.2017 toimistomme on suljettuna Suomen juhliessa itsenäisyyspäivää.

Näin ollen toivomme asiakkaidemme tekevän 5.12. klo 11-16 mahdolliset tukipyynnöt sähköpostitse osoitteeseen support@magiccloud.fi.

Seuraamme sähköiseen tukipalveluun saapuvia viestejä myös puhelinpalvelun sulkeutumisen jälkeen ja hoidamme akuutit tukipyynnöt koulutuspäivästämme huolimatta. Rauhoitamme kuitenkin puhelintukemme koulutuspäivän vuoksi. Vastaamme muihin koulutuspäivän aikana saapuneisiin tukipyyntöihin seuraavana arkipäivänä.

Mahdollisissa kysymyksissä voitte olla yhteydessä asiakaspalvelupäällikköömme Kari Päivärintaan 045 853 5156 / kari.paivarinta@magiccloud.fi

Monella organisaatiolla on yksi tai useampi vanha ohjelmisto, jonka päivittämisestä on aikaa sitten tullut hankalaa ja josta ei kuitenkaan voida luopua, sillä ohjelmisto on keskeinen osa organisaation toimintaa. Vanhoja ohjelmistoja on useimmiten tekohengitetty vanhalla palvelimella jo liian pitkään, ja ohjelmistoista on tullut joustamattomia, kustannustehottomia sekä alttiita tietoturvauhille.

Vanhaan ohjelmistoon voidaan puhaltaa uutta elämää ja turvallisuutta Citrix-virtualisoinnin avulla. Virtualisoinnilla voidaan tarkoittaa joko ohjelmiston itsensä virtualisoimista tai sen vaatiman vanhan palvelimen tai käyttöjärjestelmän virtualisoimista. Virtualisoitu ohjelmisto siirtyy siis asumaan pilvikotiin, jolloin päivittäistä ylläpitoa ei tarvita ja pilven toimittaja vastaa pilven sekä ohjelmiston tietoturvasta ja päivityksistä. Virtualisoinnin avulla ohjelmiston käyttäminen muuttuu samalla joustavaksi, sillä ohjelmistoa on mahdollista käyttää internetissä millä tahansa päätelaitteella.

Magic Cloud on toteuttanut lukuisten erityyppisten ja eri ikäisten ohjelmistojen Citrix-virtualisointeja. Webinaarissa toimitusjohtajamme Timo Haapavuori valottaa vanhan ohjelmiston virtualisointiprojektin työvaiheita ja hyötyjä.

Ilmoittaudu mukaan!

Webinaarin kesto on noin 45 minuuttia. Asiantuntijana Magic Cloud Oy:n toimitusjohtaja Timo Haapavuori.


Ilmoittaudu myös muihin syksyn webinaareihimme:

Juuso Mehtälä on aloittanut pilvipalvelutiimissämme tietoliikenne- ja ICT-arkkitehtina lokakuun puolivälissä. Ennen Magic Cloudille siirtymistä hän työskenteli aiemmassa työpaikassaan järjestelmäasiantuntijana vastaten asiakkaiden IT-ympäristöjen kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja toteutuksesta. IT-alan työkokemusta Juusolle on karttunut lisäksi muun muassa operaattori- ja runkoverkkotöiden parissa.

Magic Cloudilla Juuso vastaa verkko- ja palomuuriarkkitehtuurista, ylläpitää Windows-palvelinympäristöjä sekä osallistuu konesalipalveluidemme kehittämiseen. Hän kertoo vahvuudekseen ICT-ympäristöjen ja niihin liittyvien prosessien kehittämisen sekä asiakkaan kuuntelemisen.

Magic Cloudilla innostaa kokonaiskuvan kehittäminen. Kun kehittämistä pääsee tekemään asiakkaiden kanssa, vahvuuteni kohtaavat, Juuso toteaa.

Vietettyään kuukauden Magic Cloudilla Juuso kertoo tulleensa rentoon ja mukavaan työporukkaan, jossa ”ei tarvitse turhaan jäpittää”.

Mepco nopeuttaa ja tehostaa tilitoimiston ja asiakkaan työtä

Tilipalvelu Profitas siirtyi vanhasta palkanlaskentaohjelmistostaan Magic Cloudin pilvipalvelusta tarjottavaan Mepco-palkanlaskentaohjelmaan. Mepco vakuutti Profitaksen Eija Majurin ja Mari Liikasen niin ominaisuuksiltaan, käytettävyydeltään kuin kollegoiden suosituksista.

Kollegoilta kyseltäessä päädyttiin aina siihen, että jos parhaan palkkaohjelmiston haluatte, se on Mepco, Eija Majuri kertoo.

Ennen kaikkea Mepco-ohjelmisto tehostaa ja nopeuttaa Profitaksen asiakkailleen tekemää palkanlaskentaa, sillä Profitas pyrkii siihen, että asiakkaiden toimittamat palkanlaskenta-aineistot siirtyvät sähköisesti suoraan suojattuun tietokantaan. Tällöin esimerkiksi käsinkirjoitettujen vuorolistojen tulkitseminen jää historiaan.

Palkanlaskijan monipuolisemman työvälineen lisäksi Mepco säästää myös Profitaksen asiakkaan työaikaa: asiakkaan palkansaajat voivat esimerkiksi itse kirjata tuntinsa ja lomatoiveensa Mepco HRM Web -sovellukseen, josta esimies voi ne saman tien tarkistaa ja hyväksyä.

Majuri kuitenkin huomauttaa, ettei hyväkään ohjelma poista ammattitaidon merkitystä. Laaja ymmärrys palkanlaskennasta ja palkanlaskentaohjelmistojen käyttämisestä myös nopeuttaa Mepcon käyttöönottoa.

On ymmärrettävä, mitä on tekemässä. Tilitoimiston pitää edelleenkin ymmärtää palkanlaskentaa ja siihen liittyviä kerroksia.

Windows-ohjelmisto Mac-käyttäjille

Mac-laitteita työskentelyyn käyttävälle Profitakselle Mepcon käyttäminen ei olisi onnistunut ilman Magic Cloudin pilviratkaisua, joka mahdollistaa Windows-käyttöliittymälle tarkoitetun Mepcon käyttämisen pilvestä päätelaitteista riippumatta.

Pilvestä käytettävä Mepco ei myöskään vaadi tilitoimistolta omaa ostolisenssiä, sillä pilvipalvelusta käytettävän vuokralisenssin hinnoittelu perustuu käyttömäärään. Pilvipalveluna tarjottava Mepco soveltuu täten myös pienten tilitoimistojen käyttöön.

Suosittelen ehdottomasti tätä konseptia! Mac-käyttäjinä meidän ei edes pitäisi pystyä käyttämään Mepcoa ja oma lisenssi olisi pienelle tilitoimistolle liian massiivinen.

Joustavaa työskentelyä ja ihmisläheistä tukipalvelua

Majuri kehuu Magic Cloudin pilvestä tarjottavaa Mepcoa yhdistelmäksi, joka mahdollistaa keskittymisen tilitoimiston omaan toimintaan. Samalla esimerkiksi etätyömahdollisuudet parantuvat.

Emme ala itse atk-ihmisiksi, sillä meillä on ihan tarpeeksi tekemistä omassa työssämme. Lisäksi luotettavan yhteistyökumppanin kanssa GDPR-asioidenkin kanssa on helpompaa, kun tietää tietoturvan olevan kunnossa. Meidän ei tarvitse huolehtia omista palvelimista ja päivityksistä; aiomme olla huolettomia nyt ja jatkossa!

Majuri antaa erikoismaininnan sekä Magic Cloudin että Mepcon hyvälle asiakaspalvelulle. Hän kertoo, ettei ongelmien kanssa tarvitse olla yksin.

On ihanaa, että on työkalut, jotka pelittää!

Avalon toimitusjohtaja Antti Pirhonen kertoo päätyneensä yhteistyöhön Magic Cloudin kanssa mahdollistaakseen Avalon kasvua ja kilpailukykyä monipankkiyhteyksien uusimpana palveluntarjoajana.

Vaikka tietoturva ja käytettävän pilvipalvelun joustavuus ovat Avalon toiminnan elinehtoja, Pirhosen mukaan pilvipalvelukumppani ei ole Avalolle vain tekniikan tarjoaja: Magic Cloud on henkilökohtaista palvelua ja synergiaa tuottava kumppani, jonka kanssa tehtävä yhteistyö tuo lisäarvoa myös Avalon asiakkaille.

Näin ollen myöskään kyberturvallisuus ei Avalon tarpeissa tarkoita vain teknistä tietoturvaa, vaan pilvipalvelukumppanin joustavuutta kehittää ja suunnitella tietoturva-asioita yhdessä.

En voisi kuvitella, että voisimme yhtä ketterästi ison pilvihostaajan kanssa suunnitella ja kehittää mitään sellaista, jota olemme Magic Cloudin kanssa tehneet. Synergiamme on selkeä kilpailuetu meille molemmille.

Yhteistyön tekeminen suomalaisen ja lähellä olevan pilvipalveluntarjoajan kanssa on Avalolle myös riskienhallintaa: esimerkiksi konesalin yhteyksien pankkeihin on toimittava ja kumppani on voitava tarvittaessa tavoittaa milloin vain. Pirhoselle luottamus Magic Cloudin kanssa näyttäytyykin pilvipalvelun teknisen luotettavuuden lisäksi ihmisten välisenä luottamuksena ja kumppanuutena. Pirhonen kuvailee Magic Cloudin toimihenkilöitä responsiivisiksi ja kuunteleviksi ja kertoo, ettei ole koskaan jäänyt ilman vastausta – soiton ajankohdasta riippumatta.

Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala tiedostaa olevansa vaativa asiakas. Silloin, kun IT-palveluntarjoajan tukipuhelimeen on soitettava, on yleensä käsillä ongelmatilanne.

– Ongelmatilanteissa hermot alkavat helposti kiristyä. Kun Magic Cloudilta vastaa joku heidän loistavista asiakaspalvelijoistaan, niin itsekin rauhoittuu. Ja asia hoituu.

Globe Hopelle Magic Cloud asiantunteva IT-kumppani, jolla on vakiintuneet toimintatavat. Lukkala pitää Magic Cloudia vakuuttavana ja ketteränä toimijana, jonka kanssa voi tulla tutuiksi – johtoa myöten. Läheinen kumppanuus helpottaa kanssakäymistä ja ongelmatilanteiden hoitamista, sillä esimerkiksi palaverin sopiminen onnistuu helposti ja asioita voidaan käydä yhdessä läpi.

Lukkala kuvailee Magic Cloudin kanssa käytävää vuoropuhelua mutkattomaksi ja sujuvaksi. Magic Cloudin asiantuntemusta on voitu käyttää hyväksi ”hieman yli rajojenkin”.

– Vuosien varrella ei ole tullut edes mieleen kysyä vaikkapa varmuuskopiointien perään, vaan olen luottanut siihen, että Magic Cloud hoitaa asiamme – nekin, joista itse emme osaa tai huomaa huolehtia.

Accountor HR Solutionsin ja Magic Cloudin yhteistyö juontaa juurensa yli vuosikymmenen taakse Tikon-ohjelmiston pilviratkaisuihin. Vuonna 2017 yritykset sopivat yhteistyöstä, jonka myötä Mepco HRM -palkka- ja henkilöstöhallintojärjestelmä on saatavilla Magic Cloudin ylläpitämänä pilvipalveluna.

Mepco HRM on yritysten, palveluntuottajien ja tilitoimistojen käyttöön soveltuva henkilöstö- ja palkkahallintojärjestelmä. Se vastaa suorituskykyä vaativiin HR- ja palkkahallinnon tehtäviin sekä esimerkiksi yrityksen osaamispääoman ja kurssien hallinnan tarpeisiin.

Yhteistyömme myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme Mepco HRM:n yhdessä turvallisen ja kehittyvän pilvipalvelukumppanin kanssa, Accountor HR Solutions Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Pekkola kertoo.

Pilvipalveluna tarjottava Mepco HRM on niin henkilökunnan kuin esimiesten käytettävissä joustavasti ja päätelaiteriippumattomasti. Esimerkiksi palkanlaskijan tarvitsemat työvälineet ovat käytettävissä pilvestä. Lisäksi pilviratkaisu tarjoaa HR-hallinnon arkipäivää helpottavia toiminnallisuuksia myös palkansaajien käyttöön, sillä esimerkiksi lomahakemusten tekeminen ja poissaolojen kirjaaminen onnistuu vaivattomasti mobiilissa.

Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että Mepco HRM ja Magic Cloudin tarjoama pilvialusta kehittyvät ja seuraavat asiakkaan tarpeita myös tulevaisuudessa, Markku Pekkola lupaa.

Hämeenkyrön Ikkunatehtaalla on käytössä Magic Cloudin tarjoamat IT- ja tukipalvelut sekä sähköpostipalvelu MagicMail. Ikkunatehtaan toimitusjohtaja Olli Toiviainen kertoo Magic Cloudin olevan joustava ja fiksusti ajatteleva IT-kumppani, joka tuo heidän omaan toimintaansa lisäarvoa.

–       Magic Cloud on notkea ja liiketoimintaa ymmärtävä kumppani, joka osaamisellaan tukee yrityksemme omaa toimintaa, Toiviainen kertoo.

Toiviainen on vaikuttunut Magic Cloudin kyvystä tuoda oman alan ymmärryksensä kautta liiketoiminnallista tukea myös Ikkunatehtaan toimintaan. Hän kertoo Magic Cloudin tukipalvelun kyenneen jopa ylittämään hänen odotuksensa esimerkiksi tarjoamalla Hämeenkyrön Ikkunatehtaan IT-ratkaisuihin selkeitä kehitysehdotuksia, jotka ovat parantaneet Ikkunatehtaan järjestelmien vikasietoisuutta.

Myös tuen tavoitettavuus on Toiviaisen mielestä hyvä. Ilmenneet ongelmat ratkaistaan nopeasti ja niiden hoitamisesta ja etenemisestä sovitaan.

Vaasan kaupunki otti vuoden 2016 alussa käyttöönsä Magic SafeMail -sähköpostin salauspalvelun. Kaupungin johtava velkaneuvoja Marika Niittykoski on tyytyväinen salauspalvelun käyttämisen helppouteen.

Magic SafeMailissa hyvää on, että vaikka käytössä on tavallaan sähköpostin lisäosa, sen käyttäminen ei kuitenkaan vie yhtään lisää työaikaa, Niittykoski toteaa.

Niittykoski kertoo Magic SafeMailin soveltuvan hyvin heidän tarpeisiinsa ehdottoman luottamuksellisten tietojen lähettämisessä. Vaasan kaupungin velkaneuvonnan tapauksessa salausta tarvitsevia viestejä lähetetään useimmiten samoille vastaanottajille, jolloin sähköpostiohjelma ehdottaa jo valmiiksi salattujen viestien osoitteita osoitekirjasta.

Magic SafeMail salaa viestiyhteyden molempiin suuntiin, jolloin myös salattuun sähköpostiin vastaaminen on turvallista. Palvelussa viestin vastaanottajasta voidaan lisäksi halutessa varmistua

Salauspalvelun käyttäminen tuo turvallisuuden tunnetta, kun tiedän, että lähettämäni ehdottoman luottamuksellinen sähköposti on varmasti salattu, Niittykoski kertoo.

Olemme mukana Smart Factory – teollisuuden digitaalinen tulevaisuus -messuilla. Smart Factory järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 20.-22.11.

Smart Factory 2018 kokoaa yhteen Industry 4.0 -kokonaisuuden teemat sekä niihin liittyvän teknologia-, palvelu- ja asiantuntijatarjonnan. Olemme mukana esittelemässä suunnitteluohjelmistojen virtualisointi -ratkaisuamme.

Löydät meidät messuosastoltamme C 303! Nähdään Jyväskylässä 🙂

Yrityspalvelu Sunprofitin asiakkaina on paljon yrittäjiä, jotka ymmärrettävästi haluavat keskittyä omaan liiketoimintaansa, eikä aikaa tai energiaa jää aina ”paperiasioille”. Tällöin taloushallinnon asioita hoidetaan usein virka-ajan ulkopuolella. Magic Cloudin pilvipalvelut vastaavat SunProfit Oy:n lähtökohtiin ja tarpeisiin, sillä pilvessä ohjelmistoihin ja tiedostoihin on pääsy ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta.

Siirtämällä työvälineemme pilveen, halusimme varmistaa joustavan ja parhaan mahdollisen palvelun asiakkaillemme. Toisena tavoitteenamme oli säästää omaa aikaamme IT-asioissa, jotta voisimme keskittyä entistä paremmin ydinosaamiseemme. Halusimme myös olla varmoja siitä, että tietoturva-asiat hoidetaan asianmukaisesti, kertoo Yrityspalvelu Sunprofitin toimitusjohtaja Mikko Karhinen.

Ratkaisevia tekijöitä Magic Cloudin palveluihin päätymisessä olivat yksilöllisesti räätälöitävät ratkaisut, jotka vastaavat yrityksen tarpeita. Sunprofitilla on käytössä MagicDesk-pilvipalvelu, joka on kokonaisvaltainen ratkaisu yrityksen tietotekniikkaan. Atsoftin Asteri –ohjelmisto on täysihoidossa Magic Cloudin konesalissa ja viestintäratkaisuna on MagicMail-sähköpostipalvelu.

– Tuen tavoitettavuuteen ja sen laatuun olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Pienimmätkin ongelmat otetaan riittävällä vakavuudella ja päivityksistä informoidaan asiakasta hyvissä ajoin ja myös mahdollisista ongelmatilanteista raportoidaan avoimesti.

Tärkeimmiksi asioiksi yritysten välisessä yhteistyössä Mikko Karhinen nostaa Magic Groupin ammattitaidon ja vahvan kokemuksen tilitoimistoalan IT-ympäristöistä. Myös asiakaspalvelun tavoitettavuus on ensiarvoisen tärkeää.

Meille on erittäin tärkeää, että asiakaspalvelu on joustavasti tavoitettavissa ja asiat hoidetaan kerralla kuntoon. Micro Magicilla ja Magic Cloudilla on ammattitaitoiset ja rennot tekijät, joiden kanssa on helppo asioida.

Pilvipalveluun siirtyminen mieluisa vaihtoehto Tilitoimisto Minna Väliaholle, sillä tilitoimiston IT-ympäristön ylläpitäminen vaatii aikaa ja osaamista.

Toimistomme koneet olivat kesällä 2012 tulossa käyttöikänsä päähän ja niiden uusiminen ja päivitys oli ajankohtaista. Tässä kohtaa pilveen siirtyminen oli hyvä ja ajankohtainen vaihtoehto, kertoo toimitusjohtaja Minna Väliaho.

Tilitoimisto Minna Väliahon koko IT-ympäristö siirrettiin pilveen loppukesällä 2012, ja heille otettiin käyttöön monipuolinen ja vaivaton MagicDesk-pilvipalvelu.

– Yhteistyömme on sujunut hyvin. Tarvittaessa olemme saaneet apua puhelimitse ja palvelu on ollut ystävällistä ja nopeaa. Eikä meidän välillä vähän tyhmiinkin kysymyksiimme ole koskaan suhtauduttu alentuvasti tai väheksyen.

Tärkeimpinä asioina Minna Väliaho pitää Magic Cloudin palvelun luotettavuutta ja henkilöstön ammattitaitoa.

On helppo hengittää, kun ei tarvitse itse murehtia ihan kaikesta. Sovitut asiat on tehty aikataulujen mukaisesti.

Yhteistyömme alkoi viime vuosikymmenellä, kun hankimme etäyhteyden ja koneita Timo Haapavuoren omistamalta Micro Magicilta. Laitehankintojen myötä ajankohtaisiksi tulivat myös ylläpitoon liittyvät kysymykset ja laajin yhteinen projektimme oli kokonaan uuden verkkoratkaisun luominen yrityksellemme, Koponen kertoo

Koponen myöntää, että verkkoratkaisun onnistuminen jännitti aluksi, mutta Magic Cloudin henkilökunnan vertaansa vailla oleva asiantuntemus ja palvelualttius vakuuttivat hänet.

Luotan Magic Cloudin miehiin sataprosenttisesti. He tietävät täsmälleen tarpeemme ja osaavat nopeasti ja varmasti sanoa mikä ratkaisu on meille paras. Silloin itsellekin jää enemmän aikaa omille asiakkaille.

Kuten moni pidempään toiminut yrittäjä muistaa, atk-palvelimia on saattanut pyöriä yrityksen omissa nurkissa siellä täällä ja tekninen ylläpito on ollut hajallaan. Näin muistelee myös Turun Tilikeskus-Yhtiöiden toimitusjohtaja Tapio Peltomäki aikaa ennen yhteistyötä Magic Cloudin kanssa. Peltomäen yhteistyökumppani suositteli hänelle pilvipalvelukumppaniksi Magic Cloudia ja Haapavuoren veljeksiä, joiden kanssa yhteistyö lähti luontevasti liikkeelle.

Päätyessämme Magic Cloudiin tärkeänä päätöksen edistäjänä oli yrityksen kasvollisuus. Tiedämme, keitä nämä keltapaitaiset taikapojat ovat. Tiesin, että tässä yrityksessä saisimme hyvää ja henkilökohtaista kohtelua, suuren kasvottoman toimijan sijaan, Peltomäki kertoo.

Peltomäki arvostaa yhteistyöyrityksen kasvollisuutta myös oman yrityksensä kasvollisuuden kautta, sillä kasvollisuus ja asiakkaan tarpeiden kohtaaminen ovat myös hänen yrityksensä perusarvoja ja palvelun lähtökohtia. Erityisen tyytyväinen hän kertookin olevansa juuri Magic Cloudin lähestyttävyyteen ja henkilökohtaiseen palveluun. Magic Cloud on hänen mielestään luotettava kumppani, jonka henkilöihin saa suoran kontaktin ja asioihin on siten helppo vaikuttaa.

Magic Cloud tarjoaa Turun Tilikeskus-Yhtiöille kokonaisvaltaisen pilvipalveluratkaisun, josta on tullut osa tilikeskuksen arkea ja rutiineita. Peltomäki kiittelee lisäksi Magic Cloudin läsnäoloa ja kykyä tarttua asioihin rivakasti ja varmalla otteella.

En tiedä, mitä pitäisi tapahtua, että alkaisin harkita pilvipalvelukumppanin vaihtoa. Magic Cloudilla on hyvä, persoonallinen tapa toimia, eikä siihen ole kahta sanomista.

Tuttuni kertoi hiljattain hämmennyksestään asiakkaan suorittaessa maksua. Asiakas ei kaivanut esiin käteistä rahaa tai maksukorttia. Sen sijaan hän vilautti maksupäätteelle kelloaan. Kassakone kilahti ja tuttuni ihmetteli asiaa vielä illallakin. Vastaavan ihmetyksen koki myös keittiökalusteita ja remontointipalveluiden myyjä, jolta pyysin hiljattain mahdollisuutta allekirjoittaa kauppasopimusta sähköisesti. Myyjällä ei ollut ratkaisua ja mustekynälle löytyi jälleen käyttöä.

Vuonna 2011 Fondian toimitusjohtaja julkaisi Talouselämässä kirjoituksen, joka käsitteli sähköisten allekirjoituskäytäntöjen puutetta otsikolla: ”Kauanko vielä luotamme kivikautisiin allekirjoituksiin?” Kirjoittaja ennusti tuolloin, että vuonna 2016 luottokortin käytön yhteydessä PIN-koodin syöttäminen on arkipäivää ja perinteistä allekirjoitusmahdollisuutta pyytävää ei katsota hyvällä. Ennustus osui oikeaan. Fondian tekstin otsikon kysymys yleisellä tasolla on kuitenkin edelleen täysin ajankohtainen. Siirtyminen uuteen digitaaliseen aikaan tapahtuu hämmästyttävän hitaasti.

Ehdotan, että otamme mission, jonka tavoitteena on, että 90 prosenttia sopimuksista allekirjoitetaan digitaalisesti vuonna 2019.

Vuosi 2018 on merkityksellinen sähköisen allekirjoituksen näkökulmasta. On nimittäin helppo todeta, että sähköinen allekirjoitus on edelleen monelle täysin vieras konsepti. Nenän eteen tuotu paperi ja kynä tai liitetiedostona sähköpostiin kilahtava tulostettava sopimus ovat arkipäiväisiä. Harva edes jaksaa kyseenalaistaa niitä. Kaikessa kömpelyydessään paikanpäälle siirtyminen yhden harakanvarpaan takia tai tulostus ja skannaus ruljanssi on vakiintunut käytäntö.

Pohjoismaissa on kuin tarjottimella tarjolla vahvoja ja yksinkertaisia tapoja henkilöiden tunnistamiseen. Digitaalisessa edelläkävijämaassa Virossa jopa kansalaisuuden voi saada digitaalisesti ja yrityksen perustaminenkin käy leikiten verkon kautta.

Keittiökalustekaupassa asioidessani Fondian toimesta esitetty kysymys pyöri ajatuksissani. Samalla hurrasin mielessäni sille, että saan olla mukana muutoksessa. Olinhan nimittäin itse suunnittelemassa ja toteuttamassa vuonna 2017 julkaistua Deltagonin ratkaisua sähköiseen allekirjoittamiseen. Työ on sittemmin jatkunut tuotteistuksen parissa, jossa on tehty tiivistä yhteistyötä mm. Magic Cloudin kanssa.

Valitettavasti joudun kuitenkin vielä vuonna 2018 toistamaan kysymyksen: kauanko vielä luotamme kivikautisiin allekirjoituksiin?
Ehdotan, että otamme mission, jonka tavoitteena on, että 90 prosenttia sopimuksista allekirjoitetaan digitaalisesti vuonna 2019.


Ilmoittaudu mukaan 15.11. pidettävään, MagicSign-palvelua ja sähköistä allekirjoittamista käsittelevään webinaariimme!


Tuukka Meriläinen
Product Manager
Deltagon Group

Magic SafeMailin ulkoasua on päivitetty ja samalla palveluun on lisätty niin sanottu disclaimer-välisivu.

Disclaimer-sivu on välisivu, joka avautuu selaimeen ennen varsinaisen viestin lukemissivua. Disclaimer-välisivu on lisätty palveluun kahdesta syystä:

Sivun avulla varmistutaan viestin vastaanottajan suostumuksesta henkilötietojen käsittelyyn ja keräämiseen eli muutos tekee palvelusta entistä paremmin GDPR-yhteensopivan.

Lisäksi välisivu torjuu havaittua ongelmaa, jossa roskapostiskannerit käyvät avaamassa suojattujen sähköpostien linkkejä, jonka jälkeen vastaanottaja ei saa niitä enää auki (kirje-tason viestit). Muutoksen jälkeen vastaanottajan mahdollinen sähköpostiskanneri käy disclaimer-sivulla, jolloin viesti on skannauksesta huolimatta vastaanottajan luettavissa ja skanneri tulkitsee viestin sallituksi viestiksi.

Aika MagicMailin käyttöönoton jälkeen oli Nummelan Tilikulmassa kuin uuden ajan alku: enää ei tarvinnut arvuutella ovatko sähköpostit menneet perille tai onko jokin viesti kadonnut matkan varrelle. Sähköpostipalvelun käyttöönotto oli vaivatonta ja se vastasi sille asetettuihin odotuksiin.

– Sähköpostien käyttöönotto sujui vaivattomasti ja opastus oli käytännönläheistä. Vanhat sähköpostit säilyivät tallessa ja uudet löytävät hyvin perille. Sähköpostitilaa on riittävästi, eikä roskapostia tule tehokkaan suodatuksen ansiosta, kuvailee Rauni Vilmunen Nummelan Tilikulmasta.

Nummelan Tilikulmalle on tärkeää, että IT-asiat toimivat nopeasti ja mutkattomasti, IT-kumppanin ystävällinen asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin nopeasti, eikä tyhmiä kysymyksiä ei tunneta.

Meillä ei ole aikaa eikä halua perehtyä IT–asioihin, vaan haluamme keskittyä omiin töihimme, kertoo Nummelan Tilikulman Leila Laaksonen.

Magic Cloudin kaverit ymmärtävät asiakkaan tarpeet eikä meille tule yllättäviä laskuja. Palvelu on aina nopeaa ja ystävällistä, kehuu Leila.

Kuten monilla muillakin kunnilla, niin myös Ikaalisten kaupungissa tuli ajankohtaiseksi pohtia tapoja tietoturvallisen sähköisen tiedonvälitystä lisäämiseksi ja tiedonsiirron nopeuttamiseksi.  kaupungin kokoon nähden on runsas toimipisteiden määrä.

Toimintamme lähtökohtana on tiedonsiirto yhteistyökumppaneillemme salatussa muodossa, mielellään sähköpostin kautta, kertoo Ikaalisten kaupungin tietojärjestelmäsuunnittelija Mika Lehtonen.

Etsimme Pirkanmaan Yrittäjien hankinta-asiamieshankkeen kautta vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa talousarviohankkeita. Kun osoittautui että voisimme välttää omat palvelininvestoinnit ostamalla palvelua paikalliselta yritykseltä, päädyimme kokeilemaan Magic SafeMailia. Testiryhmän lausunnot olivat positiiviset ja tilasimme tarpeitamme vastaavan määrän salattuja sähköpostiyhteyksiä, taustoittaa Ikaalisten kaupungin kaupunginsihteeri Jyri Mäntylä.

Magic SafeMail -salaus integroitiin Ikaalisten kaupungin olemassa olevaan Microsoft Exchange -sähköpostijärjestelmään. Sähköpostiviestiä lähettäessään käyttäjä valitsee, lähteekö viesti salaamattomana vai salattuna.

– Tärkeimpiä seikkoja ovat palvelun toimivuus ja sen skaalautuvuus tarpeisiimme. Kaikilla ei ole tarvetta salattuun postiin, mutta nyt salausta tarvitsevat saavat palvelun käyttöön nopeasti, kuvailee Mäntylä.

Fiscales Oy:n Tax Partner Erja Valtare kertoo olevansa vaativa asiakas, joka vaihtaa helposti toiseen palveluntarjoajaan, mikäli asiat eivät suju moitteettomasti. Magic Cloudin toimitusjohtaja Timo Haapavuori saa Erjalta kuitenkin vuolasta kiitosta.

Tutustuin Timoon hänen aloitellessa teini-ikäisenä yritystoimintaansa. Timon osaaminen ja palveluasenne vakuuttivat minut ja tiedän, että voin luottaa yritykseni teknisen ylläpidon täysin Magic Cloudin käsiin.

Teknisten sovellusten varassa on yrityksen oman toiminnan lisäksi sen asiakkaiden toiminta, sillä sähköisten järjestelmien kaatuessa töitä ei voida tehdä ja tavoiteajat ylittyvät. Valtareen sanojen mukaan erityisesti  ongelmatilanteiden hoitaminen mittaa palvelua tarjoavan yrityksen toimintakykyä. Magic Cloudille ei hänen mukaansa tarvitse kahdesti soittaa, vaan asiat hoidetaan heti henkilökohtaisesti ja hyvällä palveluasenteella.

Valtare kertookin arvostavansa kumppanuusyrityksessä ja sen toimijoissa erityisesti kahta asiaa: vastuullisuutta ja innovatiivisuutta.

Timo Haapavuori ja Magic Cloud ovat aina askeleen edellä. Tämä mahdollistaa myös meille edellä olemisen ja omien asiakkaidemme odotusten ylittämisen!

Magic Cloud ja EmCe ovat tehneet tiivistä yhteistyötä taloushallintaohjelmistojen pilviratkaisuiden osalta vuodesta 2015 lähtien. Toimivan yhteistyön myötä kumppanuutta on kehitetty eteenpäin EmCen asiakkaille Magic Cloudin pilvipalvelusta tarjottaviksi EmCen taloushallintaratkaisuiksi.

Magic Cloudin ja EmCen yhteistyön myötä EmCen asiakkaan taloushallintaohjelmisto on siirretty pilvipalveluun, jolloin asiakkaan oma ohjelmisto on käytettävissä näppärästi pilvessä, ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelun etuna on nopea ja helppo käyttöönotto sekä huolettomuus, sillä asiakkaan ei tarvitse huolehtia versiopäivityksistä tai laiteinvestoinneista.

EmCen ja Magic Cloudin yhteistyö on sujunut hyvin ja lähes kaikki EmCen asiakkuudet käyttävät taloushallintaohjelmistoaan Magic Cloudin pilvestä. EmCen myyntijohtaja Pasi Kiikkinen kehuu Magic Cloudin ammattitaitoa ja joustavuutta ja kertoo tiiviin yhteistyön mahdollistaneen EmCen palveluiden kehittämisen.

TiliNeloset Oy:n asiakastyytyväisyys sekä tilitoimiston ja asiakkaan välinen luottamus ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita. Yritys haluaa tarjota kaikki sähköiset taloushallinnon palvelut asiakkaidensa käyttöön asiakasyrityksen koosta riippumatta.

Koska taloushallinnon ohjelmistot kehittyvät ja päivittyvät nopeassa tahdissa, vaativat ne jatkuvaa ylläpitoa, päivittäistä hallinnointia ja vahvaa osaamista.

– Kun tapasimme Magic Cloudin edustajan kanssa, kävimme tarkasti heidän palveluitaan ja toimintaperiaatteitaan lävitse. Tulimme nopeasti vakuuttuneiksi siitä, että heidän palvelunsa ovat juuri sellaisia, joita tarvitsemme, kertoo TiliNeloset Oy:n toimitusjohtaja Timo Autioniemi.

Vaikka TiliNeloset Oy:n osakkuusyhtiö Kittilän Tilipalvelu nimensä mukaisesti toimii hyvinkin kaukana Kehä III:n pohjoispuolella, toimivat Magic Cloudin pilvipalvelut myös Kittilässä ongelmitta. Myös TiliNelosten ja Kittilän Tilipalvelun lukuisat asiakkaat käyttävät jokapäiväisessä toiminnassaan Magic Cloudin pilvipalveluita. Asiakkaiden joukossa on suuriakin yrityksiä, ja palaute käyttäjiltä on ollut vahvasti positiivista.

– Yhteistyö Magic Cloudin kanssa on sujunut erittäin hyvin. Yksi tärkeimmistä asioista on tuen tavoitettavuus. Magic Cloudin tukeen on saanut tarvittaessa yhteyden heti, ja asiat on selvitetty nopeasti. Kaikki ohjelmistojen päivitykset ovat sujuneet aina aikataulujen mukaisesti, kuvailee Autioniemi.

Kun Autioniemeltä kysyy tärkeimpiä asioita yritysten välisessä yhteistyössä, nousee kaksi seikkaa ylitse muiden. Nämä asiat ovat luotettavuus sekä tuen ja henkilökunnan hyvä tavoitettavuus.

 

Tilitoimisto Aurecossa halutaan keskittyä olennaiseen, yrityksen ydinliiketoimintaan. Yritys on ulkoistanut tietotekniset ratkaisunsa Magic Cloudin hoiviin. Yrityksen toimitusjohtaja Lea Koivisto painottaa läheisen IT-kumppanin tärkeyttä: on tärkeää, että yrityksen tietotekniset ratkaisut ovat yrityksen tarpeiden mukaisia ja ehdottoman toimivia.

– IT-maailma muuttuu jatkuvasti ja kun emme itse ole tekniikan ammattilaisia, on hyvä IT-kumppani kullan arvoinen, toteaa Lea Koivisto.

– Aina kun Magic Cloudiin soittaa, niin saa nopeaa ja käytännönläheistä palvelua. Ei tarvitse itse miettiä ja yrittää ratkoa juttuja, kun on tuki ja turva lähellä, jatkaa Kristiina Koivisto.

Aureco ei pyri kasvattamaan liiketoimintaa pelkän kasvamisen ilosta. Isot yritykset muuttuvat äkkiä kasvottomaksi jättiläiseksi, joiden kanssa asioiminen voi olla hankalaa. Aurecon ja Magic Cloudin toiminnassa tämä on yhteinen piirre, sillä molemmissa yrityksissä yritys ja asiakkaat tuntevat toisensa henkilökohtaisesti.

– On tärkeää, että jos eteen tulee jokin tietotekninen kysymys, tiedän heti kehen voin olla yhteydessä ja saan apua tarvittaessa nopeasti, kertoo Kristiina Koivisto.

Magic Cloud on toteuttanut Aurecolle MagicDesk-virtuaalityöpöytäympäristön. Ratkaisun ansiosta yrityksessä ei ole enää käytössä lainkaan perinteisiä työasemia, eikä yrityksen itsensä tarvitse huolehtia esimerkiksi toimisto- ohjelmiin, verkkoympäristöön ja tietoturvaan liittyvistä asioista.

Kun IT toimii, siitä tulee huomaamatonta

Ennen Acquitin ja Magic Cloudin yhteistyötä Acquitin toimistolla taisteltiin lukuisten erilaisten ICT-ongelmien kanssa. Apua haettiin niin ystäviltä kuin myös erilaisilta IT-alan toimijoilta. Tietotekniset haasteet helpottivat, kun Magic Cloud alkoi ylläpitää Acquitin tietoteknistä ympäristöä ja toimittaa yritykselle IT-laitteet.

– Toimiminen ja yhteydenpito Magic Cloudin kanssa on helppoa, kun he tietävät ja tuntevat meidän toimintaympäristömme, kertoo Acquitin toimitusjohtaja Tarja Lamberg.

– Tärkeintä on, että homma toimii. Kun otamme yhteyttä Magic Cloudin tukipalveluun, ongelmatilanteet ratkaistaan todella nopeasti. Ohjelmapäivitysten aikataulut sovitaan etukäteen, jolloin ohjelmat on aina käytettävissä silloin, kun niitä tarvitaan, hän jatkaa.

Magic Cloud toteutti Acquitille MagicDesk-ympäristön, jonka myötä käyttäjien Windows-työpöydät ohjelmineen ja tiedostoineen siirtyivät Magic Cloudin pilveen suomalaisiin palvelinsaleihin. Lisäksi Acquitilla on käytössään sekä MagicMail-sähköpostipalvelu että Magic SafeMail sähköpostin salauspalvelu.

Meidän mielestämme pienessä pilvessä kaikki sujuu paremmin!

Perustellaksemme väitettämme, teimme yhdessä  Karu Filmsin kanssa yritysvideon. Yritysvideolla viestintäasiantuntijamme Terhi, toimitusjohtajamme Timo, liiketoimintajohtajamme Kimmo ja myyntipäällikkömme Janne kertovat, mitä tarkoittaa, että asiakas saa meiltä pilven lisäksi asiantuntevan palvelun. Lisäksi saimme ujutettua mukaan myös pienen pätkän tarinaamme.

 

Accountor HR Solutions Oy:n Mepco HRM -palkka- ja henkilöstöhallintojärjestelmä on nyt saatavana Magic Cloudin ylläpitämänä pilvipalveluna suomalaisesta pilvestä.

Pilvipalveluna tarjottava Mepco HRM -järjestelmä mahdollistaa tilitoimistolle ohjelmiston joustavan käytön verkko- ja päätelaiteriippumattomasti, ilman tarvetta omaan ostolisenssiin.

Webinaarissa asiantuntijoina Accountor HR:n Perttu Seppänen sekä Magic Cloudin Kimmo Haapavuori.

Uusi Citrix Files korvaa Windows-käyttäjien Drive Mapperin ja tuo Magic ShareFile -pilvipalvelussa olevat tiedostot Mac-käyttäjien Finderiin. Magic ShareFile on arkaluontoisellekin materiaalille soveltuva, tietoturvallinen, yritysmaailmaan tarkoitettu pilvipalvelu tiedostojen tallentamiseen, siirtämiseen ja jakamiseen.

Päivitä käytössäsi oleva applikaatio ja ilmoittaudu mukaan käyttökoulutukseen!


Uusi Citrix Files

Uusi Citrix Files on monipuolinen tapa käyttää ShareFile-tiedostoja suoraan Windowsin resurssienhallinnasta tai Macin Finderista.

 • Keskeisimpiä applikaation ominaisuuksia ovat selainkäyttöliittymästä tuttu käyttäjien lisääminen ja poistaminen kansiosta, liitteen lähettäminen suoraan Citrix Files -applikaatiosta sekä tiedostojen pyytäminen.
 • Nyt voit tehdä lähes kaikki tiedostojen jakamiseen ja pyytämiseen liittyvät toimenpiteet suoraan omalta koneeltasi!

Lataa Citrix Files for Windows täältä

Lataa Citrix Files for Mac täältä

Käyttöohjeet pähkinänkuoressa

Citrix Filesissa pystyt jakamaan yhden tai useamman tiedoston hiiren oikean painikkeen takaa löytyvästä Citrix-Files -valikosta:

Pystyt myös mm. kirjaamaan tiedoston käyttöön itsellesi (check out) ja avaamaan tiedoston selaimessa, lisäämään sen suosikit-kansioon sekä lataamaan koneellesi offline-käyttöä varten.

Citrix Files -kansiossa saat käyttöösi kansiota koskevat vastaavat toiminnot ja pystyt lisäksi hallitsemaan kansiota koskevia käyttöoikeuksia:


Käyttökoulutustallenne


ps. päivitä samalla myös Outlook-lisäosasi!

Myös Outlook pluginista on tullut uusi versio. Mikäli käytössäsi on Magic ShareFilen Outlook-lisäosa, voit ladata uuden version täältä.

Löydät kaikkien Magic ShareFile applikaatioiden uusimmat versiot myös selainkäyttöliittymän osiosta ”Apps”.

Toukokuun lopussa voimaan astunut EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR oli kevään vilkkain puheen ja paniikin aihe. Yritysten tietosuojadokumentaatiosta vastaavat henkilöt ovat huhkineet kevään ja toivottavasti moni sai urakkansa määräajassa valmiiksi.

Mikäli GDPR-urakka jäi keväällä enemmän tai vähemmän kesken, vilkaise syyskuussa pitämämme asiantuntijawebinaarin tallenne.

Webinaaritallenteessa läpikäydään muun muassa:

 • mikä muuttui GDPR:n myötä
 • mikä ei ole muuttunut
 • dokumentoinnin tsekkauslista
 • tietoturvatoimenpiteet
 • työkalut velvoitteiden mukaisen henkilötietojen käsittelyn mahdollistamiseen

Webinaarissa asiantuntijana toimitusjohtajamme Timo Haapavuori.

Magic Cloud Oy on suomalainen pilvipalvelutarjoaja, jonka liiketoiminta perustuu suomalaiseen, teknisesti huipputasoiseen pilveen sekä asiantuntevaan ja asiakasta ymmärtävään palveluun. Toiminnan lähtökohtana on vastata asiakkaiden tarpeisiin ja vaatimuksiin, jotka kohdistuvat suomalaiseen, alansa viimeisintä teknologiaa ja osaamista hyödyntävään pilveen sekä räätälöityyn ja ketterään palveluun.

Yrityksemme työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä. Olemme toimineet pilvipalvelukentällä emoyhtiömme kautta vuosituhannen alusta saakka ja tavoitteemme on kasvaa tulevaisuuden johtavaksi pilvipalvelutoimijaksi Suomessa.

Avoinna olevasta pilvipalveluarkkitehdin tai -asiantuntijan tehtävästä:

Etsimme nyt joukkoomme jo entuudestaan työkokemusta omaavaa pilvipalveluteknologian taitajaa. Henkilön työkokemuksesta, osaamisesta ja tulevasta roolista osana Magic Cloudin pilvipalveluteknologian kehitystiimiä henkilön toimenkuvana voi olla esimerkiksi pilvipalveluarkkitehti tai -asiantuntija. Osana tiimiämme olet rakentamassa ja ylläpitämässä konesali- ja pilvipalveluitamme. Etsimme visionääristä taitajaa rakentamaan yrityksemme tulevaisuutta yhdessä koko tiimimme kanssa.

Tulevalla pilvipalveluarkkitehdillamme tai -asiantuntijallamme tulee olla hyvä tekninen osaaminen virtualisoinneista, verkoista ja tietojärjestelmistä (tarkempi, mahdollinen listaus alla). Hänellä on kyky visioida ja kantaa vastuuta sekä organisoida omaa työtänsä. Työtehtävä sopii työtä pelkäämättömälle, tekniikkaan intohimoisesti suhtautuvalle henkilölle.

Työssään henkilö pääsee toteuttamaan ja rakentamaan tulevaisuuden pilveä. Henkilö saa tuekseen ja resurssikseen virtualisointeihin, verkkoihin ja palvelimiin erikoistuneen, ammattitaitoisen teknisen henkilöstömme sekä työyhteisökseen nuorekkaan ja avoimen tiimimme.

Pääasiallisena työpaikkana voi olla Tampereen tai Ikaalisten toimipisteemme. Tarjoamme lisäksi hyvät mahdollisuudet joustavaan työhön ja etätyöskentelyyn.

Välttämättömäksi työtehtävän hoitamisessa katsomme:

– Intohimo työntekoon ja tekniikkaan.

Intohimo, aito kiinnostus ja halu työskennellä entistä paremman pilvipalvelun ja entistä ketterämmän toiminnan eteen on työhön valittavalta henkilöltä edellytettävä lähtökohta ja ominaisuus. Osoitathan tämän ominaisuutesi hakemuksessasi ja erittelet, miten alla olevat osa-alueet tähän lähtökohtaan yhdistyvät.

Lisäksi työtehtävän menestyksekkään hoitamisen edellytyksenä pidämme seuraavia osa-alueita soveltuvin painotuksin:

– Aikaisempi työkokemus teknisistä työtehtävistä

– Hyvä paineensietokyky ja kyky kantaa vastuuta

– Taito hahmottaa laajoja kokonaisuuksia

– Sujuva suomen ja englannin kieli

– Laaja tekninen osaaminen esimerkiksi useilta seuraavista osa-alueista (erittelethän teknistä osaamistasi tarkemmin hakemuksessasi):

o Virtualisointi

o Storage

o Palomuurit ja kytkimet

o Windows Server

o Linux-palvelimet

o PowerShell

o SQL Server

o Citrix XenApp, XenDesktop

o NetScaler

o Tietojärjestelmien monitorointijärjestelmät

o Tietojärjestelmien lokienhallintajärjestelmät

 

Edellä mainittujen lisäksi emme katso seuraavien osaamisalueiden olevan hakijalle pahitteeksi:

– Sosiaalisuus ja asiakaspalveluhenkisyys

– Soveltuva tutkinto

– Ruotsin kielen taito


Hakuohjeet:

Kysymyksiisi meistä, meillä työskentelystä ja avoimesta työtehtävästä vastaa toimitusjohtajamme Timo Haapavuori, 050 584 2585.

Lähetäthän vapaamuotoisen hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi meille viimeistään 13.10. osoitteeseen rekry@magiccloud.fi. Pyydämme huomioimaan, että käsittelemme hakemuksia aktiivisesti jo ennen hakuajan päättymistä ja täytämme tehtävän heti sopivan henkilön löydyttyä.

Digitaalinen allekirjoittaminen on helppo, tietoturvallinen ja nykyaikainen tapa yrityksessä tehtävien sopimusten solmimiseen.

Digitaalisella allekirjoituksella

 • säästät aikaa, sillä enää ei ole tarvetta odotella postinkantajaa
 • varmistut vastaanottajasta pankki- tai mobiilitunnistautumisen avulla
 • tehostat tietoturvaa päästessäsi eroon manuaalisesta ja skannattavasta aineistosta
 • säästät rahaa: työaikaa ja postimerkkejä säästyy

Magic Cloudin ja tietoturvallisiin yrityspalveluihin erikoistuneen Deltagon Groupin yhteisessä asiantuntijawebinaarissa asiantuntijat käyvät läpi digitaalisen allekirjoituspalvelun toimintaa ja vastaavat webinaariin osallistuvien kysymyksiin.

Ilmoittaudu mukaan!

Webinaarin kesto on noin 45 minuuttia. Asiantuntijoina Magic Cloud Oy:n Kimmo Haapavuori sekä Deltagon Groupin Tuukka Meriläinen.


Ilmoittaudu myös muihin syksyn webinaareihimme:

Salattu sähköposti -palvelu on helppo tapa tietoturvallisen sähköpostiviestinnän ja GDPR:n mukaisen henkilötietojen käsittelyn toteuttamiseen.

Magic Cloudin ja tietoturvallisiin yrityspalveluihin erikoistuneen Deltagon Groupin yhteisessä webinaarissa asiantuntijat käyvät läpi sensitiivisen yritysviestinnän tietoturvaa ja sen toteuttamista sekä esittelevät kyseisten palveluiden toimintaa.

Webinaarin sisältö:
– Sensitiivisen yritysviestinnän tietoturva ja sen toteuttaminen
– Tietoturvauhkien havaitseminen ja ennakointi
– Kurkistus Magic SafeMail -salattu sähköpostipalveluun

Ilmoittaudu mukaan!

Webinaarin kesto on noin 45 minuuttia. Asiantuntijoina Magic Cloud Oy:n Kimmo Haapavuori sekä Deltagon Groupin Tuukka Meriläinen.


Ilmoittaudu myös muihin syksyn webinaareihimme:

Magic Cloudin 2017-2018 tilikausi päättyi kesäkuun lopussa. Tilikautemme oli nopean kasvun aikaa ja ennen syksyn kiireiden alkamista onkin hyvä hetki hieman katsoa kulunutta vuotta ja luodata tulevaa.

Kasvanut työyhteisö

Heinäkuun 2017 ja kesäkuun 2018 välillä saimme vahvuuteemme 8 uutta työntekijää: viime vuoden heinäkuussa teknisessä tukitiimissämme aloittanut Kim Heikkinen siirtyi sisäisesti kevään aikana Matti Väisäsen pilvipalveluarkkitehtitiimiin. Väisänen nimitettiin johtavaksi pilvipalveluarkkitehdiksemme joulukuussa.

Teknisessä tukitiimissämme aloittivat tekniset asiantuntijamme Olli Lehmussaari, Timo Hyttinen, Teemu Tunkkari ja Jani Kivelä sekä tekninen harjoittelijamme Lassi Heinonen. Lisäksi järjestelmäarkkitehtinamme aloitti kesäkuussa Marko Toropainen.  Myös myyntimme sai vahvistusta Janne Putkisaaren aloitettua myyntipäällikkönämme marraskuun alussa.

Henkilöstömäärän lisäyksen myötä toimistomme lisäosa valmistui alkuvuodesta tuoden käyttöömme lisää työpisteitä ja neuvotteluhuoneita. Kuluneen vuoden aikana olemme myös luoneet, mallintaneet ja kehittäneet yrityksemme sisäisiä prosesseja ja perehdytyskäytänteitä. Viime vuonna, kuten myös jatkossa, haluamme kiinnittää huomiota henkilöstömme viihtymiseen ja mahdollistamme kehittymisen ja kouluttautumisen.

1,5 kertainen liikevaihto

Kuluneella tilikaudella liikevaihtomme kasvoi edellisestä tilikaudesta yli 50%, ollen noin 1,5M€. Saimme paljon uusia asiakkaita ja olemassa olevat asiakkaamme kasvoivat ja laajenivat.

Vuoden aikana toimintamme on jatkunut vakaana, mistä osoituksena lukuisat palveluidemme, tuotteidemme ja toimintamme laadusta kertovat sertifikaatit: AAA-luottoluokitus, Suomen Vahvimmat, Kasvuyritys 2018 ja Kauppalehden Menestyjät 2018.

Liikevaihdon kasvun, lisääntyneen asiakas- ja henkilöstömäärän hallitsemiseksi ja toiminnan laadun varmistamiseksi otimme vuoden aikana käyttöön uuden asiakas- ja toiminnanohjausjärjestelmän. Järjestelmän käyttöönotto vaati ja vaatii hieman vielä edelleenkin opettelua, mutta sen olemassaolo on jäntevöittänyt toimintaamme ja sujuvoittanut sisäistä tiedonkulkua.

GDPR:n työllistävä vaikutus

EU:n yleisen tietosuoja-asetus GDPR:n velvoittamat tekniset ja organisatoriset sekä dokumentoinnin velvoitteet työllistivät syksyn ja kevään niin meitä kuin asiakkaitamme. Teknisiä toimenpiteitä emme asetuksen myötä oikeastaan tehneet, sillä tekninen tietoturva on ollut toimintamme ydintä aina. Kaiken kaikkiaan GDPR oli kuitenkin myös meille työläs projekti selvitys-, dokumentointi- ja sisäisen perehdytyksen myötä.

GDPR vaikutukset näkyivät myös liiketoiminnassamme, sillä asetuksen voimaanastuminen toi meille myös lukuisan määrän uusia asiakkaita.

Entistä turvallisempaa ja puhtaampaa pilveä

Olemassa olevien palveluiden kehittämisen lisäksi uutena palveluna palveluvalikoimaamme tuli digitaalisen allekirjoituksen mahdollistava MagicSign. Kehitimme myös CAD-ohjelmistojen virtualisointitekniikkaa ja osaamistamme siinä määrin, että lanseerasimme CAD as a Service -hosting-palvelun, jossa CAD-ohjelmistot tarjotaan pilvestä paikallisten asennusten sijaan.

Palvelinkeskuksessamme siirryimme käyttämään 100%:sti uusiutuvaa energiaa. Palvelinkeskuksen sähkösopimuksen muuttaminen täysin uusituvan energian sopimuksesi vastaa yrityksemme arvomaailmaan, sillä haluamme kaikessa toiminnassamme toimia vastuullisesti ja pyrimme tukemaan suomalaista työtä.

Ajatukset tilikaudesta 2018-2019

Viime tilikauden, käynnissä olevien projektien ja näkyvissä olevan syksyn perusteella myös kuluva tilikausi tuonee yrityksellemme kiirettä ja kasvua. Kasvu tarkoittaa rekrytointeja ja tulevana vuonna kasvanemme parinkymmenen hengen työyhteisöksi. Niinpä, hyvä lukija, mikäli tiedät henkilön, joka sopisi työyhteisöömme, vinkkaa rohkeasti hänelle tai minulle, jotta osaamisemme ja tarpeemme kohtaisivat.

Tietoturvan ja asianmukaisen henkilötietojen käsittelyn merkitys ei tule toimialallamme ainakaan vähenemään, joten tietoturva ja siihen liittyvien toimintatapojen kehittäminen tulevat olemaan olennaisessa osassa myös kuluvalla tilikaudella.

Magic Cloud on jälleen uusinut AAA-luottoluokituksensa. AAA-luottoluokituksen omaavalla yrityksellä on keskimääräistä huomattavasti paremmat talouden tunnusluvut, positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että talouden tunnuslukumme ovat erinomaiset, eikä meillä ei ole maksuhäiriöitä.

Yrityksemme saavutti AAA-luottoluokituksen jo kolmantena vuonna peräkkäin. Tähän korkeimpaan luottoluokkaan kuuluu vain 3,5 % suomalaisista yrityksistä.

Luottoluokitus perustuu kansainvälisen liiketoimintainformaation tuottajan Bisnoden objektiiviseen luottoluokitusjärjestelmään, joka kerää ja analysoi järjestelmällisesti yrityksen toimintaa, taustaa, taloutta ja maksutapaa koskevaa informaatiota. Se myös arvioi yrityksen luottokelpoisuutta ja kykyä selviytyä normaaliin liiketoimintaan liittyvistä velvoitteista.

Saamamme luottoluokitus on osoitus palvelumme, tuotteidemme ja yrityksemme toiminnan korkeasta laadusta. Kiitämme yhteistyökumppaneitamme ja asiakkaitamme laadukkaan toimintamme mahdollistamisesta. Tulemme jatkossakin työskentelemään korkeatasoisen ja ihmisläheisen ICT-palvelun ylläpitämiseksi ja tuottamiseksi sekä kehittämään asiantuntijuuttamme laadukkaan palvelun ja toiminnan takaamiseksi.

tietoturvallista_kesaa

Kesällä saa hyvillä mielin rentoutua, kun hommat on hanskassa, tiedot turvassa ja GDPR-keväästä on selvitty. Jotta mielenrauha ja tietoturva säilyvät kesälläkin, muista ainakin nämä kesäiset tietoturvavinkit:

1 Älä lähetä pomolle rahaa kesälläkään

Vaikka pomosi pyytäisi kuinka kauniisti ja kuinka kiireellisenä tahansa. Toimitusjohtajahuijaukset yleistyvät kesällä, kun rikolliset lähettelevät johtajien nimissä rahan lähetyspyyntöjä tähtäimessään toimintatapoja tuntemattomat kesäharjoittelijat. Viestit saattavat olla hyvin aidonoloisia, esitetyn henkilön nimissä lähetettyjä viestejä. Useimmiten kuitenkin kielioppivirheet ja lähettäjän sähköpostiosoite paljastavat huijauksen.

2 Liian hyvät tarjoukset eivät valitettavasti ole totta

Ei, Ikea tai tuskin mikään muukaan yritys ei arvo Facebook-postauksen tykkääjille 15000 euron lahjakortteja. Facebook-tarjouksen kommentointi ei toisaalta aiheuta sinulle varsinaista tietoturvariskiä, mutta monien ”liian hyvien” tarjousten, arvontojen ja ilmaisten lahjakorttien yhteydessä kysytään pankkitietoja, edellytetään puhelinnumeroon soittamista tai muuta toimintaa, josta höynäytettyä voidaan veloittaa – lahjakorttia tai muuta luvattua asiaa lähettämättä.

3 Mikä siideri olet -testi ei kerro sinusta ihmisenä

Mutta sen sijaan saattaa paljastaa tietosi kolmannelle osapuolelle. Suosittelen kehittämään kesään muuta tekemistä kuin erilaisten Facebook- ja name-testien tekeminen. Erityisesti Facebookissa tehtävät testit ovat usein kolmannen osapuolen tarjoamia ja testiin klikatessa harva lukee testin tekemisen yhteydessä luovutettavien tietojen ehtoja. Jos niitä ylipäätään on tarjolla.

4 Vältä julkisia verkkoja

Varsinkin ulkomaille matkustaessa ja liikennevälineissä on helppo turvautua avoimeen julkiseen wifiin internetiin pääsemiseksi. Vältä kuitenkin mahdollisuuksien mukaan suojaamattomia julkisia verkkoja, sillä julkisen verkon tiedot yleensä tallentuvat laitteeseesi, minkä jälkeen tunkeutuja voi käyttää tallennetun verkon muodostamaa reittiä päästäkseen kiinni laitteeseesi.

Suosi ainakin Suomessa matkustaessasi mielummin oman puhelimesi wifin hotspotia. Internetin käyttö suomalaisista liittymistä ei ainakaan Euroopassa matkustaessa ole nykyisin välttämättä kovin kallista, joten tarkista myös operaattorisi tarjoama datapaketti reissuun lähtiessäsi.

5 Kytke älylaitteisiisi etähallinta ja tallenna kesäkuvat pilveen

Kesällä liikumme ja matkustelemme enemmän, joten potentiaalinen riski esimerkiksi älypuhelimen bussiin unohtumiselle, hajoamiselle tai katoamiselle kasvaa. Tarkista puhelimesi ja käyttämiesi sovellusten mahdollistama etähallinta tai turvaudu tarvittaessa tietoturvaa kasvattaviin lisäpalveluihin. Puhelimen kuvat ja tiedostot kannattaa myös kopioida toiseen tiedostosijaintiin tai pilvipalveluun talteen, mikäli laitteelle tapahtuisi jotain.

Toukokuun lopussa voimaan astunut EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR oli kevään vilkkain puheen ja paniikin aihe. Yritysten tietosuojadokumentaatiosta vastaavat henkilöt ovat huhkineet kevään ja toivottavasti moni sai urakkansa määräajassa valmiiksi. Onpa asetukseen valmistautuminen saatu hoidettua määräaikaan mennessä tai ei, varmaa on, että elämää on GDPR:n voimaanastumisen jälkeenkin.

Myyteistä huolimatta GDPR:n voimaanastumisen jälkeen(kin):

 • Henkilötietoja saa edelleen kerätä ja käsitellä. Käsittelyllä tulee olla lainmukainen käsittelyperuste.
 • Henkilötietoja saa edelleen lähettää sähköpostitse ja esimerkiksi työntekijöiden työhön liittyviä henkilötietoja saa olla näkyvillä organisaatioiden nettisivuilla.
 • Markkinointisähköpostia saa edelleen lähettää, eikä sen ainoana perusteena tarvitse olla suostumus (mikäli tämä kiinnostaa tarkemmin, tarkista asetuksen 6. artiklan edellytykset a-f).

Suhtaudu siis kriittisesti omituiselta kuulostaviin GDPR-huhuihin. Järjenkäyttö on edelleen suotavaa ja sallittua.

Mikä muuttui?

Enää ei riitä, että asetusta noudattaa, vaan on pystyttävä dokumentoidusti osoittamaan asetuksen säännösten olevan osa jokapäiväistä toimintaa. Näin ollen kaikenlaisen henkilötiedon käsittelyyn ja erityisesti sensitiivisen henkilötiedon käsittelyyn tulee suhtautua ajatuksella ja toiminnan tulee olla dokumentoitua ja lainmukaista.

Muutoksen taustalla ja tavoitteena on yksilön oikeuksien laajentuminen. Asetuksen mukaan yksilön oikeuksia nykyisin ovat omia henkilötietoja koskeva tiedonsaantioikeus, oikeus tietojen oikaisuun ja poistamiseen, oikeus tulla unohdetuksi sekä oikeus vastustaa tietojen käsittelyä. Lisäksi asetuksessa säädetään rekisterinpitäjien (eli tietojenkäsittelystä vastaavien) velvollisuudesta antaa rekisteröidyille avoimia ja helposti saatavia tietoja heidän tietojensa käsittelystä.

Yksilön oikeuksista luonnollisesti seuraa velvollisuuksia yksilön henkilötietoja käsitteleville organisaatioille. Yksilön oikeuksien toteutumiseksi käsittelyprosessien ja toimintaperiaatteiden tulee olla läpinäkyviä: sekä rekisteröidyn, viranomaisen että henkilötietoja käsittelevän henkilöstön tulee voida selvittää, miten henkilötietoja kyseisessä organisaatiossa käsitellään.


Miten selvitä elämästä GDPR:n ajassa?

GDPR koskee jokaista eurooppalaista organisaatiota, joten asetuksen velvoitteita ja vaikutuksia ei sovi vähätellä. Dokumentaatio ja lain edellyttämät organisatoriset ja tekniset toimenpiteet tulisi olla jo pitkälle tehtynä, joten tässä kolme asiakokonaisuutta GDPR-ajassa selviytymiseen:

1) Selvitä tiedätkö ja tietääkö muu henkilöstö, mitä ovat henkilötiedot ja miten niitä tulee käsitellä

Ovatko henkilötietoryhmät luokiteltuja ja onko henkilötietojen käsittelylle sekä esimerkiksi sensitiivisten henkilötietojen lähettämiseen ja säilyttämiseen luotu ohjeistuksia. Mikäli henkilöstön keskuudessa ilmenee epätietoisuutta, on syytä tarkistaa organisaation tietosuoja- ja henkilötietojen käsittelyä koskeva dokumentaatio ja perehdytyksen ajantasaisuus.

2) Mahdollista lainmukainen henkilötietojen käsittely

Toimintaohjeistuksien lisäksi hanki tarvittaessa välineet henkilötietojen lainmukaiseen käsittelyyn ja yritysviestintään: esimerkiksi salattu sähköposti, tiedostojen jakopalvelu tai muu luotettava tapa sensitiivisten henkilötietojen liikutteluun, varastointiin ja käyttöoikeuksien hallintaan.

3) Ole valppaana ja korjaa huomaamiasi asioita ja toimintatapoja yksi kerrallaan

On selvää, ettei yksikään organisaatio ole GDPR:n kanssa koskaan täysin valmis, sillä toiminnan myötä esimerkiksi uusia henkilörekistereitä, uusia käsittelijöitä ja jopa uusia täsmennyksiä lakiin varmasti tulee. Lainvastaisen henkilötietojen käsittelyn tai tietomurron ilmetessä, viranomaistakin kiinnostaa, miten mahdollisiin muutoksiin ja tietosuojatoiminnan kehittämiseen varauduttu.

Toukokuun lopussa voimaan astunut EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR oli kevään vilkkain puheen ja paniikin aihe. Yritysten tietosuojadokumentaatiosta vastaavat henkilöt ovat huhkineet kevään ja toivottavasti moni sai urakkansa määräajassa valmiiksi. Onpa asetukseen valmistautuminen saatu hoidettua määräaikaan mennessä tai ei, varmaa on, että on elämää GDPR:n voimaanastumisen jälkeenkin.

Avaan tässä kirjoituksessa lyhyesti sitä, mikä toukokuun jälkeen on muuttunut, mikä ei ja miten selvitä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen voimassaolon ajassa.


Myyteistä huolimatta GDPR:n voimaanastumisen jälkeen(kin):

 • Henkilötietoja saa edelleen kerätä ja käsitellä. Käsittelyllä tulee olla lainmukainen käsittelyperuste.
 • Henkilötietoja saa edelleen lähettää sähköpostitse ja esimerkiksi työntekijöiden työhön liittyviä henkilötietoja saa olla näkyvillä organisaatioiden nettisivuilla.
 • Markkinointisähköpostia saa edelleen lähettää, eikä sen ainoana perusteena tarvitse olla suostumus (mikäli tämä kiinnostaa tarkemmin, tarkista asetuksen 6. artiklan edellytykset a-f).

Suhtaudu siis kriittisesti omituiselta kuulostaviin GDPR-huhuihin. Järjenkäyttö on edelleen suotavaa ja sallittua.


Mikä muuttui?

Enää ei riitä, että asetusta noudattaa, vaan on pystyttävä dokumentoidusti osoittamaan asetuksen säännösten olevan osa jokapäiväistä toimintaa. Näin ollen kaikenlaisen henkilötiedon käsittelyyn ja erityisesti sensitiivisen henkilötiedon käsittelyyn tulee suhtautua ajatuksella ja toiminnan olla dokumentoitua ja lainmukaista.

Muutoksen taustalla ja tavoitteena on yksilön oikeuksien laajentuminen. Asetuksen mukaan yksilön oikeuksia nykyisin ovat omia henkilötietoja koskeva tiedonsaantioikeus, oikeus tietojen oikaisuun ja poistamiseen, oikeus tulla unohdetuksi sekä oikeus vastustaa tietojen käsittelyä. Lisäksi asetuksessa säädetään rekisterinpitäjien (eli tietojenkäsittelystä vastaavien) velvollisuudesta antaa rekisteröidyille avoimia ja helposti saatavia tietoja heidän tietojensa käsittelystä.

Yksilön oikeuksista luonnollisesti seuraa velvollisuuksia yksilön henkilötietoja käsitteleville organisaatioille. Yksilön oikeuksien toteutumiseksi käsittelyprosessien ja toimintaperiaatteiden tulee olla läpinäkyviä: sekä rekisteröidyn, viranomaisen että henkilötietoja käsittelevän henkilöstön tulee voida selvittää, miten henkilötietoja kyseisessä organisaatiossa käsitellään.


Miten selvitä elämästä GDPR:n ajassa?

GDPR koskee jokaista eurooppalaista organisaatiota, joten asetuksen velvoitteita ja vaikutuksia ei sovi vähätellä. Tietosuojadokumentaation ja lain edellyttämien organisatoristen ja teknisten toimenpiteiden tulisi jo olla sangen pitkällä, joten tässä kolme asiakokonaisuutta GDPR-ajassa selviytymiseen dokumentaation ja prosessien valmiusasteesta riippumatta:

1) Selvitä tiedätkö ja tietääkö muu henkilöstö, mitä ovat henkilötiedot ja miten niitä tulee käsitellä

Ovatko henkilötietoryhmät luokiteltuja ja onko henkilötietojen käsittelylle sekä esimerkiksi sensitiivisten henkilötietojen lähettämiseen ja säilyttämiseen luotu ohjeistuksia. Mikäli henkilöstön keskuudessa ilmenee epätietoisuutta, on syytä tarkistaa organisaation tietosuoja- ja henkilötietojen käsittelyä koskeva dokumentaatio ja perehdytyksen ajantasaisuus.

2) Mahdollista lainmukainen henkilötietojen käsittely

Toimintaohjeistuksien lisäksi hanki tarvittaessa välineet henkilötietojen lainmukaiseen käsittelyyn ja yritysviestintään: esimerkiksi salattu sähköposti, tiedostojen jakopalvelu tai muu luotettava tapa sensitiivisten henkilötietojen liikutteluun, varastointiin ja käyttöoikeuksien hallintaan.

3) Ole valppaana ja korjaa huomaamiasi asioita ja toimintatapoja yksi kerrallaan

On selvää, ettei yksikään organisaatio ole GDPR:n kanssa koskaan täysin valmis, sillä toiminnan myötä esimerkiksi uusia henkilörekistereitä, uusia käsittelijöitä ja jopa uusia täsmennyksiä lakiin varmasti tulee. Lainvastaisen henkilötietojen käsittelyn tai tietomurron ilmetessä, viranomaistakin kiinnostaa, miten mahdollisiin muutoksiin ja tietosuojatoiminnan kehittämiseen varauduttu.


Me Magic Cloudilla autamme asiakkaitamme kaikkien edellä mainittujen asiakohtien kanssa. Helposti käyttöönotettavat henkilötietojen käsittelyn tietoturvaa lisäävät palvelumme, kuten sähköpostin salaus ja tiedostojen jakamispalvelu sekä tietosuoja-asioissakin auttava asiakaspalvelumme ovat saaneet varsinkin kevään aikana kiitosta vanhoilta ja uusilta asiakkailtamme.

Mikäli tietosuoja-asetus ja elämästä sen aikakaudella selviäminen tuottavat kysymyksiä tai päänvaivaa, minä ja tiimimme autamme ja keskustelemme asioista mielellämme.

Sähköisten lomakkeiden avulla tietojen kerääminen niin yrityksen sisä- kuin ulkopuolelta on tietoturvallista ja helppoa. Samalla palvelutaso ja prosessit tehostuvat. Deltagon collabRoom on puolestaan suomalainen vaihtoehto sähköiseksi työtilaksi. Työtilassa viestintä ja luottamuksellisen tiedon jakaminen onnistuu tietoturvallisessa ympäristössä.

Pidimme yhdessä tietoturvallisiin yrityspalveluihin erikoistuneen Deltagonin kanssa webinaarin, jossa kävimme läpi tietoturvallisen yritysviestinnän toteuttamista. Tässä blogitekstissä nostoina digitaalista työtilaa ja sähköisiä lomakkeita koskevat, webinaarissa esitellyt demot.

Digitaalinen työtila

Videolla Deltagonin tekninen konsultti Teemu Suuronen käy läpi collabRoom -digitaalisen työtilan keskeisimmät ominaisuudet:

Magic Cloudin pilvipalvelusta saatavilla oleva Deltagon collabRoom on turvallinen työtila, joka yhdistää tiedostojen jakamisen ja viestinnän kokonaisuudeksi. Ympäristössä luottamuksellista tietoa voi jakaa helposti ja turvallisesti eri sidosryhmien kesken. Palvelu myös mahdollistaa esimerkiksi turvallisen pikaviestinnän.


Sähköiset lomakkeet

Videolla Deltagonin tekninen konsultti Teemu Suuronen käy läpi secureForms -sähköisten lomakkeiden keskeisimmät ominaisuudet:

Deltagon secureForms on tietoturvallinen lomakealusta sähköisen asioinnin tueksi. Lomakeratkaisun avulla lomakkeet ovat julkaistavissa helposti tietoturva säilyttäen. Asioijan näkökulmasta elomakkeen voi täyttää ja lähettää suoraan sähköisesti ilman tiedostojen lataamista tai tulostamista. Lomakealusta on myös integroitavissa taustajärjestelmiin, jolloin tiedot siirtyvät määrämuotoisina organisaation käsittelyjärjestelmiin ilman turhia välivaiheita.


Myös koko webinaaritallenne on katseltavissa YouTube-kanavallamme.

Lisätietoja palveluista:

Kimmo Haapavuori
Liiketoimintajohtaja
045 238 8028
kimmo.haapavuori@magiccloud.fi

 

 

It_ulkoistamisen_haasteet

IT-ulkoistaminen voi tarkoittaa webbihotellin tai sähköpostilaatikoiden hankkimista, virtuaalipalvelimen ostoa, kokonaisvaltaista ulkoistettua IT-ympäristön ylläpitoa ja kaikkea näiden esimerkkien väliltä ja ympäriltä.

Vaikka jokainen IT-ulkoistus on omannäköisensä, isompi tai pienempi projekti, löytyy ulkoistusprojekteille yhteisiä nimittäjiä. Me Magic Cloudilla tarjoamme erilaisia pilvipalveluita, joten asiakkaamme ovat ulkoistaneet meille erikokoisia osia IT:stään. Vastaan IT-palveluiden ulkoistamista koskeviin, uusien asiakkaidemme tarkentaviin kysymyksiin viikoittain.

Tässä blogitekstissäni koottuna kolme IT-ulkoistuksessa huomioitavaa kokonaisuutta ja liuta kysymyksiä, joita IT-palvelun tarjoajalta kannattaa kysyä.


IT-palveluntarjoajan luotettavuudesta varmistuminen

Palveluntarjoajaa etsittäessä luotettavuuden kriteerit lienevät monilta osin intuitiiviset. IT-ulkoistuksen yhteydessä osa yrityksen toimintaedellytyksistä siirtyy palveluntarjoajan käsiin, joten etsimme yleisesti ottaen aina kumppania, johon luotamme.

IT-toimittajan luotettavuutta voi tarkastella esimerkiksi seuraavien kokonaisuuksien ja kysymysten kautta:

 • Turvallisuusselvitykset: onko puolueeton taho tehnyt yrityksestä turvallisuusselvityksiä ja/tai tarjoaako yritys selonteon turvallisuustoimenpiteistään?
 • Sertifioituminen: onko yritys sertifioitunut jollekin erityisosa-alueelle? Miten yritys osoittaa sertifioitumisensa?
 • Toiminnasta kertovat sertifikaatit: millaisia laatu- ja taloussertifikaatteja yrityksellä on? Mitä ne kertovat yrityksen tietoturvasta, toiminnan laadusta ja taloudellisesta vakaudesta?
 • Taloudellinen toimintakyky: mitä yrityksen taloudelliset mittarit kertovat yrityksen luotettavuudesta?
 • Osaamisen osoittaminen: miten yritys osoittaa osaamisensa? Mitä yrityksen referenssit kertovat? Onko toiminnasta ja palvelusta saatavilla demoa tai pääsyä kokeiluympäristöön?
 • Sopimusehdot ja salassapitosopimukset: mitä sopimusehdoissa määritellään ja esimerkiksi rajataan pois. Tekeekö toimittaja asiakkaidensa kanssa tarvittaessa erillisiä salassapitosopimuksia ja esimerkiksi tietoturvaratkaisuja määritteleviä sopimusliitteitä?

Palvelutasosopimus

SLA, Service Level Agreement tarkoittaa palvelutasosopimusta, joka tosin voidaan määrittää monella tavalla. Usein SLA:n mittarina käytetään prosentteja: palvelu on esimerkiksi käytettävissä vuodessa 98%:sti, jolloin palvelu voi olla poissa käytöstä 3,36 tuntia viikossa, 14,4 tuntia kuukaudessa ja 7,30 päivää vuodessa. Toisena yleisenä SLA:n mittarina pidetään ongelman ilmenemisestä alkavaa vasteaikaa: esimerkiksi vian korjaustoimenpiteet aloitetaan viimeistään neljän tunnin vasteajan jälkeen tai ongelmasta palaudutaan viimeistään neljän tunnin kuluttua sen alkamisesta.

SLA on yleensä palveluntarjoajan määrittämä palvelutason minimitaso. SLA:n ulkopuolelle usein rajataan huoltokatkot ja toimittajasta riippumattomat syyt. Mikäli SLA:n rajauksia ja sen rikkomisesta seuraavia sanktioita ei ole avattu sopimuksessa, kannattaa SLA:n määrittelyistä keskustella palveluntarjoajan kanssa.

Datan sijainti ja omistajuus

IT-ulkoistuksessa lähes poikkeuksetta siirtyy tietoa ja tiedonvälitystä ulkoistuspalvelun tarjoajalle ja tarjoajan vastuulle. Ulkoistusta tehtäessä datan sijainti saattaa olla jo palveluntarjoajia erotteleva tekijä, mutta viimeistään kartoitusvaiheessa on hyvä selvittää, missä ulkoistuspalvelun data sijaitsee ja liittyykö ulkoistettavan datan maantieteelliseen sijaintiin esimerkiksi lainsäädännön asettamia vaatimuksia.

Ulkoistettaessa datan omistajuus voi myös vaihtua. Lähtökohtaisesti ulkoistajan tulisi omistaa ulkoistamansa tieto, mutta käytännöt IT-palveluntarjoajien laaja-alaisella kentällä ovat vaihtelevat. Datan omistajuutta selvitettäessä on hyvä huomioida dataan ja esimerkiksi tietojen käsittelyyn liittyvä yksityisyysnäkökulma sekä tiedonsiirron helppous ja mahdollisuudet palvelun käytön päättyessä.


Näiden kolmen asian lisäksi on tietenkin arvioitava myös tarjottavan palvelun soveltuvuutta juuri sinun yrityksesi tarpeeseen. Eikä tietosuoja-asetus GDRP:n soveltamisen voimaanastumisen kynnyksellä sovi unohtaa myöskään tietojenkäsittelyyn liittyviä periaatteita.

Toivottavasti näistä kokonaisuuksista on apua seuraavaan IT-ulkoistukseesi tai nykyiseen palvelusopimukseesi, mikäli jokin mainitsemistani asioista jäi mietityttämään nykyisen palveluntarjoajasi osalta. Mikäli haluat esittää nämä kysymykset minulle, vastaan mielelläni.

Usein yritysten verkkosivuilla tulee vastaan niin sanottuja sähköisiä lomakkeita, jotka todellisuudessa ovat vain digitalisoitua paperia pdf-muodossa verkkosivuilla. Ne voidaan joskus parhaassa tapauksessa täyttää tietokoneella ”sähköisesti”, mutta sen jälkeen ne tulee tulostaa allekirjoitusta varten ja joko palauttaa kirjeitse tai skannata turvallisella sähköpostilla lähetettäväksi.

Tällaiset tulostettavat tiedostot eivät tue tai nopeuta verkossa tapahtuvaa asiakaspalvelua juuri lainkaan. Se, että paperit ovat tarjolla internetissä tulostettavaksi, sen sijaan että ne noudettaisi fyysisestä asiointipisteestä, eivät nykypäivän digitalisoituneessa maailmassa täytä sähköisen asioinnin tarpeita.

Tietoturvallisuutta ei myöskään sovi unohtaa. Mikäli lomakkeella kysytään henkilökohtaista tai salassa pidettävää tietoa, jo lainsäädäntö (GDPR) edellyttää tiedon suojaamista, kun sitä siirretään tai säilötään järjestelmissä. Monissa tapauksissa tarpeena on myös lomakeratkaisun liittäminen jonkinlaiseen luotettavaan asioijan tunnistuspalveluun. Nämä ovat usein syynä siihen, miksi lomakkeiden digitalisointi koetaan haasteelliseksi.

Sähköinen lomake digitaalisessa palveluprosessissa

Asiointiin liittyvät ongelmat on kuitenkin mahdollista ratkaista. Sähköisiä lomakkeita voidaan julkaista tietoturva ja tietosuoja huomioonottaen ja lomakkeiden käyttöön voidaan liittää erilaisia käyttäjien tunnistustapoja. Turvallisilla lomakkeilla tieto kulkee vain niille osapuolille, joille se on tarkoitettu ja luottamuksellista tietoa ei välivarastoida tarpeettomasti.

Deltagonilla on julkaisuratkaisu, jonka avulla myös korkeaa tietosuojaa edellyttävät lomakkeet pystytään julkaisemaan ilman koodausprojekteja, täyttämään verkossa ja turvallisesti edelleen välittämään tietojen vastaanottajalle. Hyödyntämällä dynaamisuutta lomakkeiden esittämisessä asiointikokemusta voidaan suoraviivaistaa ja nopeuttaa yhdistämällä useita samankaltaisia tai toisiinsa liittyviä lomakkeita yhteen asiointitapahtumaan.

Asiakkaat haluavat palvelunsa verkossa nopeasti ja helposti juuri silloin kuin heille itselleen sopii. Myös yrityksen näkökulmasta aikaa säästyy, kun lomakkeet ovat heti perillä ja kaikki samalla lailla selvästi täytettynä ja mieluiten jopa suoraan käsittelyjärjestelmään siirrettynä. Pakotetut kentät ja tarkasti määritetyt sallitut tietotyypit vähentävät myös tarvetta ongelmallisille lisäselvityksille minimoiden puutteellisesti tai virheellisesti täytetyt lomakkeet.

Magic Cloud ja Deltagon pitävät yhteisen, digitaalisia lomakkeita ja työtilaa käsittelevän asiantuntijawebinaarin 22.5. klo 14:15. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Kirjoittaja: Teemu Suuronen, Security Sales Engineer, Deltagon Group Oy

Salattu sähköpostiliikenne ja digitaalinen allekirjoittaminen ovat helppoja palveluita yrityksen sähköpostiviestinnän tietoturvan varmistamiseen sekä sopimusten ja dokumenttien sujuvaan allekirjoittamiseen.

Pidimme yhdessä tietoturvallisiin yrityspalveluihin erikoistuneen Deltagonin kanssa webinaarin, jossa kävimme läpi sensitiivisen yritysviestinnän tietoturvaa ja sen toteuttamista. Tässä blogitekstissä nostoina salattua sähköpostia ja digitaalista allekirjoitusta koskevat, webinaarissa esitellyt demot.

Sähköpostin salaus

Videolla liiketoimintajohtajamme Kimmo Haapavuori käy läpi Magic SafeMail -sähköpostin salauspalvelun perusominaisuudet:

Magic SafeMail -sähköpostin salauspalvelu mahdollistaa viestien turvallisen lähettämisen sekä niihin vastaamisen luottamuksellisesti vastaanottajasta riippumatta. Salattu sähköposti toteutetaan asiakkaan olemassa olevaan sähköpostijärjestelmään. Tuettuja sähköpostijärjestelmiä on esimerkiksi Microsoft Office 365, Microsoft Exchange ja Google Apps for Work sekä useat muut järjestelmät.


Digitaalinen allekirjoitus

Videolla Deltagonin tuotepäällikkö Tuukka Meriläinen käy läpi MagicSign-allekirjoituspalvelun perusominaisuudet:

MagicSignissa allekirjoitustapa voidaan valita useasta eri vaihtoehdosta: käsin, tabletin tai matkapuhelimen näytöllä, tietokoneen hiirellä tai kirjoitusalustalla. Allekirjoitus on mahdollista toteuttaa niin ikään käyttäjän pankkitunnusten tai selainsertifikaatin avulla.

MagicSign mahdollistaa myös saman dokumentin allekirjoittamisen usean, myös eri sijainnissa olevan henkilön toimesta. Palvelussa allekirjoitusten ajankohdan tallentuminen on automaattista ja digitaalisesti allekirjoitetun dokumentin muuttumattomuus voidaan tarkistaa. Allekirjoitusprosessin statusta voidaan myös seurata ja tarvittaessa allekirjoitusprosessi voidaan keskeyttää.

Olemme kuluneen vuoden aikana siirtyneet vanhasta tietoturvaratkaisustamme Bitdefenderin GravityZone-tietoturvaratkaisuun. GravityZone-virustorjuntaohjelma suojelee nyt koko palvelinkeskustamme, asiakkaidemme tietoja ja asiakkaillemme tuottamiamme palveluita.

Bitdefenderin GravityZone myös mahdollistaa meille ja asiakkaillemme liiketoimintamme laajenemisen, sillä voimme luottaa pilveemme ja sen turvallisuuteen, kertoo Magic Cloudin toimitusjohtaja Timo Haapavuori.

Citrix-ratkaisuihin erityisen sopiva GravityZone auttaa meitä ennakoimaan ja monitoroimaan entistä paremmin asiakkaidemme palveluihin kohdistuvia tietoturvauhkia. Uusi virustorjuntaohjelma myös nopeuttaa teknistä ongelmanratkaisuamme ja asiakaspalveluamme.

Jo käytössäoloaikanaan Bitdefender on osoittanut vahvuutensa virustorjunnan ennakoinnissa ja ketteryydessä: esimerkiksi eräs asiakas otti meihin kevään aikana huolestuneena yhteyttä, kuultuaan saaneensa omalta asiakkaaltaan saastuneita liitetiedostoja. Bitdefender oli jo lähtökohtaisesti estänyt näiden tiedostojen avaamisen asiakkaamme sähköpostista, joten saastumisvaaraa ei ollut edes päässyt syntymään, johtava pilvipalveluarkkitehtimme Matti Väisänen kertoo.

Bitdefenderin palveluiden käyttö mahdollistaa jatkossa Citrix-asiakkaillemme myös huipputason lisäturvaa, sillä asiakkaidemme MagicHotel ja MagicDesk-palveluihin on mahdollista lisätä Bitdefenderin tarjoama Hypervisor Introspection (HVI) -palvelu. HVI on maailman ensimmäinen RAM-muistia tarkasteleva virustorjuntaohjelma.

Lisätietoja:

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
timo.haapavuori@magiccloud.fi

Magic ShareFile on tiedostojen jakamiseen ja hallintaan tarkoitettu pilvipalvelu, jonka helppokäyttöiset käyttöliittymät tekevät palvelun käytöstä sekä vaivatonta että tehokasta.

Järjestimme huhtikuussa kaksi Magic ShareFile -etäkäyttökoulutusta, joista ensimmäisessä kävimme läpi Magic ShareFilen jokapäiväistä käyttämistä ja toisessa palvelun admin-käyttöä.

Magic ShareFilen jokapäiväinen käyttäminen

Koulutuksessa käyn palvelun käytön läpi teemoittain (otsikkoa klikkaamalla pääset tallenteessa kyseiseen kohtaan):

1) Magic ShareFilen käyttöä helpottavat applikaatiot: palveluun kuuluvat, ilmaiset applikaatiot helpottavat ja nopeuttavat Magic ShareFilen jokapäiväistä käyttämistä. Applikaatiot ovat saatavilla niin Windows, Mac kuin mobiililaitteille.

2)  Tiedostojen ja kansioiden yhteiskäyttäminen asiakkaiden kanssa: Magic ShareFile mahdollistaa sujuvan ja sähköpostin liitteiden määrää vähentävän tavan käyttää tiedostoja ja kansioita yhdessä asiakasyrityksen kanssa. Kansioiden yhteiskäyttö palvelee esimerkiksi tili-, markkinointi-, ja asianajotoimistojen sekä rakennusyritysten tarpeita hallita ja käyttää kansioita ja kansiorakenteita yhdessä asiakkaansa kanssa.

3) Tiedostojen tietoturvallinen jakaminen ja pyytäminen: Magic ShareFilesta jaettavat linkit vähentävät sähköpostin kuormittumista ja lisäävät liitetiedostojen tietoturvaa. Sopii hyvin yksittäisten tai muutamien tiedostojen jakamiseen ja pyytämiseen esimerkiksi tarjouksille, raporteille tai asennustiedostoille. Järjestelmä myös kerää lataajalle tietoja liitetiedostoon kohdistuneista toimista.

 


Magic ShareFilen admin-käyttö

Magic ShareFilen pääkäyttäjille tarkoitetussa webinaarikoulutuksen tallenteessa puolestaan käyn läpi Magic ShareFilen käyttämistä erityisesti ympäristön ylläpidon ja admin-käytön näkökulmasta.

Tallenteessa läpikäydään:
Magic ShareFilen tietoturvaominaisuudet
Käyttäjien ja ryhmäoikeuksien hallinta
Ympäristön asetukset ja kustomointi
Magic ShareFilen käytön raportointityökalut

tietoturvallista_viestintaa

Kirjainyhdistelmä GDPR eli tarkemmin EU:n tietosuoja-asetus ja siihen liittyvät toimenpiteet ovat kevään teema monissa yrityksissä. Tietosuoja-asetus tuntuu aiheuttavan paniikkia, vaikka syytä paniikkiin ei ole.

Yksilön henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuutta ja tietoturvallisuutta vahvistavaan asetukseen valmistautuminen toki teettää ja on teettänyt useimmilla yrityksillä töitä, mutta asetuksen soveltamisen voimaan tulo myös parantaa ja tarkoituksenmukaistaa yritysten tietoturvakäytänteitä.

Olemme Magic Cloudilla valmistautuneet asetuksen tuloon ja tehneet sen velvoittamaa dokumentointia viime syksystä saakka. Tässä kirjoituksessa koottuna teemoitellusti tietosuoja-asetukseen valmistautumiseen liittyviä toimenpiteitä, jotka itse olen katsonut hyviksi ja konkreettisiksi toimiksi asetukseen valmistautuessa. Lista ei varmasti ole absoluuttinen, mutta sitä voi käyttää pohjana ja check-listana toukokuun 25. päivään valmistautuessa.


Tietosuoja-asetukseen valmistautuminen

1 Kartoitus ja dokumentaatio

 • Kartoita yrityksesi hallussa olevat rekisterit ja henkilötietolistat (esim. asiakasrekisteri, markkinointirekisteri, yhteydenottorekisteri,
  verkkokaupan rekisteri).
 • Kartoita ja kuvaa esim. yrityksesi sisäiseen GDPR-dokumenttiin, mitä henkilötietoja kyseisissä rekistereissä on.
 • Selvitä, missä rekisterit sijaitsevat (esim. tiedostojen ja postitusohjelmien palvelimien sijaintimaa).
 • Selvitä henkilötietojen käsittelyn tarkoitus.

Selvitettyäsi ylläolevat, tee jokaisesta rekisteristä rekisteriseloste. Rekisteriselosteet kannattaa rakentaa tietosuojavaltuutetun lomakkeiden mukaisesti.

2 Henkilötietojen käsittelyperiaatteet

 • Selvitä, miten yrityksessäsi käsitellään henkilötietoja.
 • Varmista, että käsittely on/tulee olemaan lainmukaista:
  Käsittely on asianmukaista ja läpinäkyvää, henkilötiedot on kerätty nimenomaista tarkoitusta varten, eikä niitä käytetä muuhun, rekisterit sisältävät vain tarpeelliset henkilötiedot ja tiedot ovat ajantasalla.
 • Varmista, että henkilötietojen käsittelyllä ja rekisterien käytöllä on lakiin sidottu käsittelytarkoitus (artikla 6, 1a-f)

3 Tarvittavat tekniset toimenpiteet

Tarvittavat tekniset toimenpiteet tulee toteuttaa käsittelyn kohteena olevien henkilötietojen tietoturvan toteuttamiseksi.

Selvitä vähintään seuraavat teknisen tietoturvan osa-alueet ja tarvittaessa saata ne ajan tasalle:

 • Ajantasaiset tietoturvapäivitykset
 • Virusturvan ja palomuurin tila ja ajantasaisuus
 • Tietoliikenteen salaus
 • Tiedostojen ja tietojen varmistukset
 • Tietoturvallinen toiminta (esim. salasanakäytäntö)

4 Viestinnälliset toimenpiteet

Varmista, että

 • Ilmoitat henkilötietoja käsitellessäsi käsittelyn perusteet ja lähtökohdat esimerkiksi linkittämällä rekisteriselosteet nettisivuille, yhteydenottolomakkeisiin ja uutiskirjeisiin
 • Yhteystietolomakkeessa ei ole valmiiksi valittua ”liity postituslistalle” valintaa
 • Uutiskirjeissä ym. on mahdollisuus poistua listalta
 • Sensitiivistä tietoa lähetetään vain salattuja yhteyksiä pitkin
 • Salasanat säilytetään turvallisesti ja ne vastaavat vaatimuksia

5 Organisatoriset toimenpiteet

 • Laadi yhteistoiminnallisesti yrityksen tietoturvallisen toiminnan ja
  henkilötietojen käsittelyn ohjeistus
 • Tee tarvittaessa henkilöstön kanssa erilliset salassapitosopimukset
 • Laadi ohjeistus ja toimintasuunnitelma tietovuodon varalle
 • Perehdytä henkilöstö ja osoita vastuut


Webinaari-tallenne

Kävimme GDPR:n velvoitteet ja sen edellyttämät toimenpiteet käytännönläheisesti läpi webinaarissamme 10.4.2018. Voit halutessasi ladata webinaarin materiaalin tietoturvallisesta Magic ShareFile -palvelustamme ja katsoa tallenteen webinaaristamme:

 

 

Viimeisen reilun viikon ajan olemme voineet jännityksellä seurata Lahden kaupungin aloittamaa Bitcoin-louhintaa. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että Lahti olisi päättänyt aloittaa virtuaalivaluutan louhimisen: Lahden kaupungin ja heidän ICT-kumppaninsa tietoturva pääsi pettämään pahemman kerran ja WannaMine-haittaohjelmisto saastutti ilmeisesti tuhansia kaupungin tietokoneita.

Julkisuudessa on kerrottu vielä tähän mennessä vähän tapahtumaketjusta, joka on johtanut Lahden kaupungin ICT-ympäristön saastumiseen ja sen sulkemiseen. Tapahtunut on kuitenkin hyvä muistutus ICT-ympäristöihin kohdistuvista uhista. Lahdessa tapahtunut tilanne on aiheuttanut jo tähän mennessä yli viikon ajan merkittäviä ongelmia ainakin terveydenhuoltoon, sosiaalipalveluihin, kirjastopalveluihin ja koko kaupungin sähköpostijärjestelmiin. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan näyttäisi siltä, että ainakin hetkellisesti käytännössä kaikki kaupungin ICT-palvelut saastuivat WannaMinen seurauksena.

Vahingoniloon tai syyttelyyn ei ole aihetta, vaan tapahtuneeseen tulisi mielestäni suhtautua mitä suurimmalla vakavuudella. Tämänkertainen haittaohjelma ei aiheuttanut tietojen tuhoutumista eikä ilmeisesti kriittisen tiedon vuotamista, mutta koko ICT-ympäristön saastumisesta on aiheutunut paitsi valtavat taloudelliset tappiot, se on myös vaikuttanut kaupunkilaisten arkeen. Terveydenhuollossa on jopa jouduttu turvautumaan varatoimenpiteisiin, sillä esimerkiksi sähköisten reseptien käytön kerrottiin estyneen.

Koska tapahtumakulkua ei ole julkisuudessa tarkasti avattu, täyttä varmuutta WannaMine-haittaohjelmiston aiheuttamista saastumisista ja leviämistavasta ei ole. Tiedossa kuitenkin on, että WannaMine hyödyntää leviämisessä samaa tietoturva haavoittuvaisuutta (MS17-010), jota WannaCry-haittaohjelmisto käytti levitessään toukokuussa 2017. Tähän kyseiseen haavoittuvaisuuteen on ollut korjaus olemassa ja saatavilla jo noin vuoden ajan. Jos todella on niin, että leviäminen olisi tapahtunut tätä haavoittuvaisuutta hyväksikäyttäen, jotain on mennyt pahasti pieleen. Jos olisi niin, että leviäminen olisi tapahtunut tätä haavoittuvaisuutta hyväksikäyttäen, Lahden tietoturvapäivitysten prosesseissa on jokin mennyt pahasti pieleen.

MS17-010 -haavoittuvuuden käyttö WannaMine-haittaohjelmiston leviämisessä on pelkästään omaa henkilökohtaista spekulointia, eikä perustu tietoon, että näin olisi todella tapahtunut. Spekuloinnista huolimatta tietoturva-aukkojen mahdollistamiin uhkiin on syytä Lahden tapauksen myötä herätä. Olin eilen kouluttamassa Tampereen Kauppakamarin jäsenyrityksiä tietoteknisten valmiuksien saattamisesta GDPR:n vaatimalle tasolle. Eilenkin muistutin kaikki läsnä olleita tietoturvan rakentamisen alkavan tietoturvapäivitysten ajantasaisesta jakelusta kaikkialla organisaatiossa. Vasta ajantasaisten päivitysten päälle aletaan rakentaa muita suojakerroksia tietoturvan parantamiseksi. Mikäli tietoturvakokonaisuuden ensimmäinen ja tärkein kerros jää vaille sen ansaitsemaa huomiota, on tietoturva väistämättä pahasti vajavaista.

Uutisoinnin mukaan Lahdessa WannaMinen puhdistustoimenpiteet jatkuvat tämänkin viikonlopun ylitse. Valistunut arvaukseni on, että tilanteen rauhoituttua varsinainen projekti vasta alkaa ja siinä riittää tekemistä. Toivon todella, että Lahdessa tapahtunut katastrofi toimii herätyksenä mahdollisimman monelle organisaatiolle: huonosti hoidettu tietoturva on kuin tikittävä aikapommi ja hoitamattomana se räjähtää varmasti. Kysymys kuuluu, onko sinun organisaatiosi tietoturvan kivijalka kunnossa?

Sähköpostin-tietoturva

Yritysviestinnässä sähköposti lienee edelleen pääasiallisin viestintäkanava. Sähköpostiviestinnän tietoturvan varmistaminen ja toteuttaminen saattaa kuitenkin helposti unohtua, vaikka yksinkertaisia ja erilaisiin tarpeisiin soveltuvia toteutustapoja löytyy markkinoilta lukuisia. Me Magic Cloudilla tarjoamme asiakkaillemme useampia erilaisia tietoturvaa parantavia ratkaisuja ja avaan tässä blogikirjoituksessani sähköpostin salauspalvelun ja tiedostokirjaston käyttötarkoituksia sähköpostin tietoturvaan liittyen.

Muistutan aluksi sähköpostiviestinnän tietoturvan lähtökohdasta: tavallinen sähköpostiviesti on käytännössä täysin avointa liikennettä, joten tietoturvaa vaativan viestin tai liitteiden lähettäminen salaamattoman sähköpostin kautta ei ole suositeltavaa. 

Tietoturvaa vaativat sähköpostit ja/tai niiden liitetiedostot sisältävät esimerkiksi henkilöturvatunnuksia, käyttäjätunnuksia ja salasanoja, sopimusluonnoksia- ja papereita, verokortteja, palkka- tai terveystietoja. Henkilötietojen käsittelyä ohjaavan EU:n tietosuoja-asetuksen myötä myös kaikkien tunnistettavien henkilötietojen liikuttelemiseen sähköpostitse kannattaa suhtautua varovaisuudella.

Markkinoilla olevat sähköpostin salausratkaisut vaihtelevat pääosin käyttömukavuudeltaan: useissa palveluissa myös vastaanottajan on käytettävä samaa salaustekniikkaa tai lähettäjän on kirjauduttava erilliseen palveluun salattujen viestien lähettämiseksi. Molemmat tarjoamamme palvelut on liitettävissä suoraan käyttäjän omaan sähköpostiin ja järjestelmä vaatii vastaanottajalta kirjautumista vain, mikäli viestin tai sen liitetiedoston lähettäjä niin määrittelee.


Valitsen Magic SafeMailin, kun

 • haluan suojata koko lähetettävän viestin ja viestissä olevat liitetiedostot.
 • haluan viestiin vastaamisen tapahtuvan salatusti ja tietoturvallisesti.
 • haluan myös vastaanottajan voivan lähettää minulle liitetiedostoja salatusti.
 • haluan varmistua, että viestin vastaanottaa ja avaa tavoittelemani henkilö.
 • haluan helppokäyttöistä turvallisuutta yhdelle tai useammalle vastaanottajalle.

Magic SafeMailin käyttäjien ei tarvitse kirjautua erilliseen ohjelmaan, vaan he voivat lähettää salausta vaativan sähköpostin suoraan omasta sähköpostistaan. Yksikertaisimmillaan lisäämällä vastaanottajan sähköpostiosoitteen perään ”.s”.

Summa summarum: Magic SafeMaililla voit salata koko sähköpostiliikenteen; liitteet, viestiin vastaamisen, kaiken.

Valitsen Magic ShareFilen, kun

 • haluan suojata viestin liitetiedostot.
 • haluan, ettei viestin liitetiedosto tuki minun tai vastaanottajan sähköpostia, eikä vieraile sähköpostipalvelimilla.
 • haluan jakaa yhden tai useamman tiedoston tai jopa kokonaisen kansion tai kansiorakenteen vastaanottajan kanssa ja työstää kansiossa olevia tiedostoja yhdessä ilman, että tiedostoja tarvitsee lähetellä sähköpostissa.
 • haluan automatisoida säännöllisesti toimitettavien tiedostojen jakelua asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.
 • haluan seuranta lähettämieni liitetiedostojen ja jakamieni yhteiskäyttökansioiden käyttöä.

Magic ShareFile mahdollistaa yrityksen tiedostojen tietoturvallisen ja joustavan käytön pilvipalvelusta. Tiedostojen jakaminen ja yhteiskäyttö esimerkiksi asiakkaiden kanssa on helppoa ja tietoturvallista sekä vähentää samalla sähköpostin kuormitusta.

Summa summarum: Magic ShareFilella suojaat liitteet eri salaustasojen mukaisesti ja vähennät sähköpostitse lähetettävien liitetiedostojen määrää. Magic ShareFilessa on lukuisia muitakin hyödyllisiä ja arkea helpottavia ominaisuuksia, joista voit lukea lisää täältä.


Me itse käytämme molempia palveluitamme päivittäin sähköpostiviestinnässämme. Palvelut tukevat toisiaan ja vastaavat erilaisten tietojen, liitetiedostojen ja vastaanottajien tarpeisiin ja toiveisiin. Mikäli sinulla on kysymyksiä omaan sähköpostiviestintääsi ja sen tietoturvaan liittyen, vastaan kysymyksiin mielelläni.

Tiedostojen hallintaan lienee aina liittynyt erilaisia haasteita. Tänä keväänä päänvaivaa yrityksille aiheuttaa EU:n tietosuoja-asetus GDPR. Vaikka kirjainyhdistelmä aiheuttaakin monien korvissa tinnitusta, on asetuksen mukanaan tuomiin haasteisiin myös olemassa käytännöllisiä ja helposti käyttöönotettavia ratkaisuja.

Tiedostojen ja tietojen hallinnan suhteen asetuksella on esimerkiksi vaikutuksia henkilötietoja sisältävien tiedostojen käsittelyyn ja kansioiden käyttöoikeuksien hallintaan. GDPR:n velvoitteiden mukaisesti yrityksen on myös varmistuttava ulkoistuspalveluiden tietojen käsittelyn tavoista ja suojauksista sekä voitava tarvittaessa todentaa, kuka ja milloin asiakkaan tietoja on käsitellyt.

Tyypillisiä haastetilanteita yritysten tiedostojen hallinnassa:

 • Tiedostojen yhteiskäyttö eri paikkakunnilla sijaitsevien toimipisteiden välillä
 • Asiakas toimittaa esimerkiksi kuukausittain aineistoa tai esimerkiksi henkilötietoja sisältävää materiaalia paperisena tai sähköpostitse
 • Asiakkaalle tulee toimittaa raportteja ja selontekoja tietoturvallisesti niiden valmistuessa
 • Erilaiset dokumentit ja pöytäkirjat halutaan pitää sekä asiakkaan että yrityksen saatavilla ja kommentoitavissa yhteisessä tiedostosijainnissa
 • Herää kysymys tiedostojen tietoturvasta ja sijainnista
 • Herää kysymys, kuka tiedostoja on käyttänyt ja muokannut
 • Tarve helppoon versiohistorian palauttamiseen

Magic ShareFile – Tietoturvallista ja helppoa tiedostojen hallintaa

Toimivan, joustavan ja luotettavan pilvipalvelun avulla tiedostojen muun muassa yllä listattuihin hallinnan haasteisiin voidaan vastata. Ratkaisuja ja toteutustapoja hallinnan haasteiden taltuttamiseen lienee lukuisia. Tarjoamamme Magic ShareFile -tiedostojen jako- ja hallintapalvelu vastaa jokapäiväisiin aineistojen liikutteluun ja arkistointiin liittyviin haasteisiin esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Tiedot sijaitsevat Suomessa omassa palvelinkeskuksessamme
 • Sensitiivisten tiedostojen jakaminen ja säilyttäminen tietoturvallisesti pilvipalvelussa
 • Kansioiden käyttöoikeuksien helppo hallinta
 • Tiedostojen yhteiskäyttäminen esimerkiksi asiakkaan kanssa
 • Tiedostojen ja kansioiden käytön raportointi: esimerkiksi raportit siitä, kuka tiedostoja on käyttänyt

Koska Magic Cloud on suomalainen palveluntarjoaja, on tiedostojen hallinnan haasteiden taltuttamisesta ja GDPR:n vaatimusten toteutumisesta myös helppo viestiä kanssamme. Mikäli kirjoitukseni herätti kysymyksiä, älä siis epäröi kysyä!

Taloushallinnon ohjelmistotalo Accountor Finago ja pilvipalveluratkaisuja tarjoava Magic Cloud ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä Magic Cloudista on tullut Accountor Finagon pilvikumppani.

Jatkossa Magic Cloudin pilvessä Tikonia käyttävät tilitoimistot voivat hankkia käyttöönsä NetTikon-moduuleja ja laajentaa näin omille asiakkailleen suunnattua palvelutarjontaansa NetTikon-pohjaisilla sähköisillä palveluilla.

NetTikonin avulla yritys voi itsenäisesti hoitaa esimerkiksi laskutusta, hyväksyä ostolaskuja, kirjata toisitteita sekä kulu- ja matkalaskuja, kirjata ja tarkistaa palkka-aineistoja, hyväksyä työaikakirjauksia, hoitaa pankkiasioita – ja seurata tunnuslukuja reaaliajassa. NetTikon-työvälineet ovat selainriippumattomia ja skaalautuvat erikokoisille päätelaitteille, kuten työasemalle, tabletille ja älypuhelimelle. Käyttäjä ei ole sidottu aikaan tai paikkaan, mikä tuo joustavuutta talousasioiden hoitoon.

Pilvikumppanuus mahdollistaa jatkossa sen, että niin Magic Cloudin kuin Tikonin asiakkaat voivat käyttää NetTikonia Tikonin oman pilven lisäksi Magic Cloudin pilvessä. Uusien palveluiden saatavuudesta Magic Cloudin pilvestä ja tilaamisesta kerromme lisätietoja lähiaikoina.

Lisätietoja antavat:

 • Johnny Branders, johtaja, Business Development, Accountor Finago 040 5509350 / johnny.branders@finago.com
 • Ari Aaltonen, Key Account Manager, Accountor Finago 040 143 4236 / ari.aaltonen@finago.com
 • Timo Haapavuori, Magic Cloud 050 584 2585 / timo.haapavuori@magiccloud.fi

Accountor Finago Oy on kotimainen sähköisen taloushallinnon ohjelmistotalo. Ohjelmistomme Procountor ja Tikon ovat käytössä yli 1400 tilitoimistossa ja niillä hoidetaan yli 120 000 yrityksen kirjanpito Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Accountor Finago Oy on osa Accountor-konsernin SME-ohjelmistoliiketoimintaa.

Magic Cloud tarjoaa, kehittää ja ylläpitää pilvipalveluratkaisuja eri kokoisten yritysten tarpeisiin. Olemme tehneet taloushallintaohjelmistojen hosting-toteutuksia jo 2000-luvun alusta. Pilvessämme asiakasyritykset ohjelmistot pyörivät omistamissamme, tietoturvallisissa ja Suomessa sijaitsevissa konesaleissamme.

 

Accountor HR Solutions Oy:n Mepco HRM -palkka- ja henkilöstöhallintojärjestelmä on saatavilla Magic Cloudin ylläpitämänä pilvipalveluna. Magic Cloudin ja Accountor HR Solutionsin yhteistyö juontaa juurensa jo vuosikymmenten taakse.

Mepco HRM on yritysten, palveluntuottajien ja tilitoimistojen käyttöön soveltuva henkilöstö- ja palkkahallintojärjestelmä, jolla palveluntuottajat tuottavat palveluja asiakkailleen. Se vastaa suorituskykyä vaativiin HR- ja palkkahallinnon tehtäviin sekä esimerkiksi yrityksen osaamispääoman ja kurssien hallinnan tarpeisiin.

Pilvipalveluna tarjottava Mepco HRM -järjestelmä mahdollistaa tilitoimistolle ohjelmiston joustavan käytön verkko- ja päätelaiteriippumattomasti. Ohjelmiston käyttäminen Magic Cloudin pilvestä on mahdollista myös Mac-laitteilla.

Magic Cloudin pilvipalvelun edut:

 • Päätelaiteriippumattomuus, käytä vaivattomasti Windows-, Mac- ja mobiililaitteilla
 • Automaattiset päivitykset
 • Automaattiset varmistukset, data turvassa Suomessa sijaitsevissa konesaleissa
 • Joustavuus: käyttäjien ja ohjelmaosioiden lisäys, poisto ja muokkaus nopeasti tarpeen mukaan

Mepco HRM -palkka- ja henkilöstöhallintojärjestelmä

Soveltuu palveluntuottajille ja tilitoimistoille, jotka haluavat

 • tehostaa palkanlaskentapalveluaan
 • sähköiset palkka- ja HR-työkalut
 • laajat pääkayttäjätoiminnot (mm. liittymät/konversiot)
 • TES-mahdollisuudet (mm. vapaa parametrointi ja keskitetty hallinta)
 • palkanlaskentajärjestelmän, joka vastaa GDPR:n vaatimuksiin

 

Pidimme 23.11.2017 Accountor HR Solutionsin kanssa yhteisen ”Mepco HRM pilvipalveluna” webinaarin. Voit seurata webinaaritallenteen tästä:

 

Tarjoamamme Magic ShareFile  -tiedostojen jako- ja hallintapalvelu soveltuu moneen: yksinkertaisimmillaan palvelua käytetään resurssienhallinnasta tietokoneen oman muistin tapaan. Sillä erotuksella, että jaetut kansiot ovat näkyvissä ja saatavissa kaikkien Magic ShareFile -ympäristöä käyttävien koneilla samaan aikaan. Tämän lisäksi palvelussa on lukuisia muita ominaisuuksia, joiden avulla on mahdollista käyttää samoja tiedostoja esimerkiksi mobiilissa, offline-synkronoituina ja esimerkiksi yhteiskäyttää niitä asiakkaiden kanssa.

Kokosin tähän kirjoitukseen vinkkejä Magic ShareFilen tehokkaaseen käyttämiseen. Kirjoituksen lopussa linkattuna 16.11.2017 pitämäni avoimen etäkoulutuksen tallenne, josta pääset katsomaan, miltä palvelu näyttää ja miten se käytännössä toimii.

 

Magic ShareFilen käyttöä helpottavat applikaatiot 

Magic ShareFileen ladattavat applikaatiot sujuvoittavat palvelun päivittäistä käyttämistä.

Magic ShareFilen käyttäjien kannattaa ladata käyttöönsä vähintään verkkojaon mahdollistava Drive Mapper -applikaatio sekä sujuvaa sähköpostiviestintää varten Outlook -plugin.

Drive mapper on mielestäni ehdoton edellytys palvelussa olevien tiedostojen sujuvaan päivittäiseen käyttämiseen sekä yrityksen tiedostojen sisäiseen yhteiskäyttöön. Outlook-plugin puolestaan mahdollistaa tiedostojen jakamisen ja konvertoimisen, kun niitä jaetaan eteenpäin esimerkiksi asiakasyrityksille.

Lisäksi Magic ShareFileen on tarjolla muun muassa offline-käytön mahdollistava synkronointi-applikaatio, mobiilikäytön mahdollistavat mobiili-applikaatiot.

 

Tiedostojen toimiva yhteiskäyttö

Nimensä mukaisesti Magic ShareFile soveltuu tiedostojen yhteiskäyttämiseen sekä yrityksen sisällä että esimerkiksi asiakkaiden kanssa.

Yrityksen sisällä yhteiskäytössä olevat tiedostot kannattaa sijoittaa Shared-kansioon. Ympäristön admin-käyttäjän on helppo luoda yrityksen Magic ShareFileen käyttäjäryhmiä, joiden perusteella eri kansiot ovat tarvittaessa näkyvissä eri käyttäjillä.

Asiakasyritysten kanssa suosittelen käyttämään asiakasyritykselle luotavaa kansiota, johon asiakas lisätään ns. ”kevytkäyttäjäksi”. Kevytkäyttäjien lisääminen on ilmaista ja kevytkäyttäjä voi ladata käyttöönsä Desktop-applikaation, jonka avulla yhteinen on kansio on myös asiakkaan käytettävissä esimerkiksi työpöydältä ilman erillisiä kirjautumisia. Yhteiskäyttökansion myötä tiedostoja ei tarvitse enää liikutella sähköpostitse, jolloin myös tiedostojen tietoturva paranee.

 

Tiedostojen helppo jakaminen

Magic ShareFilen käyttäjät voivat sanoa hyvästit sähköpostin tukkiville liitetiedostoille. Palveluun ladatuista tiedostoista voi helposti ottaa linkin, jonka voi lisätä esimerkiksi sähköpostiviestiin, Skypeen, Slackiin tai vaikkapa yrityksen nettisivuille. Saman linkin kautta on myös mahdollista jakaa useampia tiedostoja kerralla.

Linkkien tietoturvataso on määriteltävissä tiedostokohtaisesti, joten käyttäjä voi valita onko tiedosto kenen tahansa linkin saaneen ladattavissa, vaaditaanko vastaanottajalta nimi- ja sähköpostitietoja tai vaatiiko järjestelmä sähköpostin kautta tapahtuvaa kirjautumista.

 

My favorites

Käytän Magic ShareFilea päivittäin yllä mainituilla tavoilla. Tämän lisäksi palvelussa on monia tietoturvaa lisääviä ja päivittäistä tiedostojen käyttöä sujuvoittavia ominaisuuksia. Listaan tähän teille vielä muutaman:

 

Magic ShareFile tarjoaa lukuisia tiedostojen ja kansioiden käytöstä kertovia raportteja.
 • ”File box” hiekkalaatikkona: Magic ShareFilen selainkäyttöliittymässä on olemassa hiekkalaatikko-periaatteella toimiva ”File box”-kansio, johon tiedostoja voi esimerkiksi pyytää ilman, että ne latautuvat automaattisesti koneellesi. Tätä kansiota on hyvä hyödyntää erityisesti avoimissa tiedostojen pyytämisen linkeissä, jolloin ei voi olla varma tiedoston lähettäjästä ja tiedoston turvallisuudesta.

 

 • Applikaatioiden etähallinta: Magic ShareFilen applikaatioita on mahdollista hallita selainkäyttöliittymästä, jossa applikaatiot voidaan poistaa, sulkea tai tyhjentää. Ominaisuus voi tulla tarpeelliseksi esimerkiksi puhelimen kadotessa, jolloin halutaan sulkea Magic ShareFile -applikaatio mahdollisilta ulkopuolisilta silmiltä.

 

 • Kansioiden ja tiedostojen käytön seuranta: palvelussa olevista kansioista, tiedostoista ja palvelun käyttäjistä on saatavilla lukuisia erilaisia lokeja. Esimerkiksi asiakasyhteiskäytössä olevista kansioista on mahdollista ladata loki, johon palvelu listaa kaikki kirjautumiset, tiedostojen lataamiset ja muut kansiota koskettavat toimenpiteet. Näin esimerkiksi Eu:n tietosuoja-asetuksen GDPR:n vaatimukset tiedostojen käyttämisen osoittamisesta on mahdollista täyttää Magic ShareFilessa olevien tiedostojen osalta.

 


Voit seurata 16.11. pitämäni etäkäyttökoulutuksen tästä:

 

Palvelinkeskuksemme on siirtynyt täysin uusiutuvaan energiaan. Kesäkuussa käyttöönotetussa uudessa palvelinkeskuksessamme käytettävä Leppäkosken Sähkön toimittama sähkö on tuotettu 100%:sti uusiutuvilla energiamuodoilla. Palvelinkeskuksen sähkösopimuksen muuttaminen täysin uusituvan energian sopimuksesi vastaa yrityksemme arvomaailmaan, sillä haluamme kaikessa toiminnassamme toimia vastuullisesti ja pyrimme tukemaan suomalaista työtä.

Uuden palvelinkeskuksessa tilan kapasiteetti on moninkertainen verrattuna vanhaan palvelinkeskukseemme verrattuna. Tilan varustelussa on luonnollisesti huomioitu myös palveluiden katkoton ja esteetön käyttäminen myös mahdollisissa sähkökatkotilanteissa. Palvelinkeskuksemme kahdennettu sähkönsyöttö varautuu sähkökatkoihin kahdennetulla UPS-akustolla sekä automaattisesti aktivoituvilla diesel-generaattoreilla.

Lisätietoja:

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
timo.haapavuori@magiccloud.fi

Jokaisella meistä on aktiivisessa käytössään vähintään parikymmentä, jopa sata salasanaa erilaisiin palveluihin. Syntyy kieltämättä kiusaus päästä helpolla; käyttää samaa salasanaa eri palveluissa, täyttää vain palvelun salasanalle osoittamat minimivaatimukset ja unohtaa ohjeet hyvään salasanakäytäntöön.

Sekä yksityisten henkilöiden että yritysten tiedot ja identiteetit ovat arvokkainta pääomaamme. Salasanoilla ja tunnuksilla tehdään myös rahaa ja rikoksia, joten yhdenkään palvelun salasanan laatimiseen ei tule suhtautua kevyesti.

On hyvä ymmärtää, että salasanoihin liittyy useita tietoturvariskejä ja murtoyrityksiä:
– Salasana yritetään selvittää teknisesti murtamalla
– Salasana yritetään selvittää esimerkiksi valesähköpostilla
– Käyttäjä säilyttää tai käyttää salasanaa huolimattomasti

Alla muutama lähtökohta hyvään salasanakäytäntöön. Alla olevat ohjeistukset pyrkivät vastaamaan ylläesitettyihin salasanojen tietoturvariskeihin.

Ohjeet hyvään salasanakäytäntöön

1. Käytä eri palveluissa eri salasanoja

Mikäli käytät samaa salasanaa tai hyvin samankaltaista salasanaa eri palveluissa, yhden palvelun käyttäjätietojen murtaminen asettaa myös muut käyttämäsi palvelut varaan.

Työnantajan on hyvä edellyttää työntekijöitään luomaan työssä käytettäviin palveluihin uniikit salasanat, jotka eivät ole käytössä henkilökohtaisissa palveluissa. Yritys voi myös hyödyntää esimerkiksi Microsoftin Active Directoryn tarjoamaa käyttäjähakemistoa, jonka kautta käyttäjän yksi Windows-tunnus toimii myös muissa yrityksen käyttämissä, AD:hen linkitetyissä palveluissa.

2. Käytä salasanalausetta

Hyvä salasana on ennen kaikkea tarpeeksi pitkä. Sinänsä salasanan monimutkaisuus, esimerkiksi ”V41k3A!” ei tee salasanasta turvallista, sillä lyhyen salasanan näennäinen monimutkaisuus ei ole tekniselle salasanan murtamiselle sen vaikeampaa kuin ”vaikea!”. Lisäksi oletettavat ”A = 4” vaihdokset ovat oikeastaan jopa arvattavia.
Suosittelen salasanan pituudeksi vähintään 16 merkkiä. Esimerkiksi salasanalause ”kirjautuminenälyttömänvaikeaaon” on sekä tietoturvallisempi että helpompi muistaa.

3. Vaihda salasana riittävän usein

Puhuttaessa salasanan murtovahvuudesta, puhutaan salasanan murtamiseen kuluvasta ajasta. Näin ollen voidaan olettaa salasanan murtovahvuuden heikkenevän ajankuluessa. Vaihda siis salasana riittävän usein. Toki harvemmin vaihdettu, riittävän pitkä salasana on parempi kuin huono ja liian lyhyt salasana, joka vaihdetaan usein ja joka kirjoitetaan muistiin post it -lapulle.
Salasanan vaihtaminen ei usein tunnu välttämättömältä. Tämän vuoksi kannattaa hyödyntää palveluiden automaattiset salasanan vaihtamispyynnöt.

4. Poista käytöstä salasanojen automaattinen täydennys selaimesta

Useat selaimet mahdollistavat salasanojen ja käyttäjätunnusten tallentamisen selaimeen, jotta monimutkaisen salasanan naputtelulta voi välttyä. Ymmärrettävästi salasanan löytyessä selaimen muistista uloskirjautuminen ei varsinaisesti suojaa käyttäjätunnustasi – ei ainakaan samalla päätelaitteella selainta käyttäviltä henkilöiltä.

5. Varmista, että kirjaudut ulos palveluista erityisesti jaetuilla päätelaitteilla

Erityisesti kuluttajasähköpostit ja sosiaalisen median palvelut, jotka tallentavat salasanan selaimeen, jäävät usein huomaamatta sulkematta. Mikäli esimerkiksi pidät presentaation tai kirjaudut Facebookiin jaetulla päätelaitteella, varmista, että kirjaudut ulos palvelusta lopettaessasi. Varmista myös, ettei käyttämäsi selain tallentanut salasanaasi.

Varmista myös, että puhelimesi aloitusikkuna vaatii kirjautumista, sillä muutoin puhelimestasi on suora pääsy avoimiin sovelluksiisi.

6. Älä koskaan anna minkään palvelun salasanaa salaamattomassa yhteydessä

Muista, että yksikään palveluntarjoaja ei koskaan kysy sinulta palvelun salasanaa sähköpostitse. Mikäli saat sähköpostitse tai puhelimitse pyynnön ilmoittaa salasanasi jollekulle, on kyseessä salasanojen urkkimisyritys.

Mikäli välität esimerkiksi yhteiskäytössä olevan palvelun salasanan toiselle henkilölle, älä koskaan lähetä salasanaa ja käyttäjätunnusta salaamattomasti sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa. Suojaamaton sähköpostiliikenne on yhtä avointa kuin kirjekuorettomat paperit, joten älä ainakaan lähetä kirjautumislinkkiä, salasanaa ja käyttäjätunnusta samassa viestissä.

7. Hyödynnä tietoturvallista salasanaholvia

Koska salasanan tulee olla pitkä, palvelukohtainen ja vieläpä silloin tällöin vaihdettava, salasanojen hallinta käy pidemmän päälle vaikeaksi. Myönnän, etten itse muista kaikkia salasanojani, vaan käytän salasanojeni hallintaan ja generoimiseen F-Securen tarjoamaa salasanapalvelua.

Huom! Käytä vain luotettavaa palvelua! Vaikka palvelu muutaman kympin vuodessa maksaisikin, se on pieni hinta tietoturvastasi ja mielenrauhastasi.


Tässä ohjeeni hyvään salasanakäytäntöön. Mikäli tarvitset apua salasanojen hallinnassa tai tietoturvakysymyksissä, vastaan mielelläni.

WLAN-verkkojen salaukseen käytetystä wpa2-protokollasta on löydetty vakava haavoittuvuus. Haavoittuvuus vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, jotka tukevat ja käyttävät WLAN-yhteyksiä.

Haavoittuvuutta hyödyntämällä hyökkääjä voi salakuunnella verkossa kulkevaa liikennettä tai esimerkiksi muuttaa verkon liikennettä. Toisin sanoen WLAN-verkkojen tietoturva on verrattavissa avoimiin verkkoihin, joissa kenen tahansa on mahdollista seurata verkon liikennettä.

Mahdollinen hyökkäys voi kohdistua kaikkiin WLAN-yhteyttä käyttäviin laitteisiin, esimerkiksi kannettaviin tietokoneisiin, puhelimiin ja tabletteihin.


Huolehdi WLAN-tukiasemasi päivityksistä

WLAN-tukiasemien sekä WLAN-tukiasemaa käyttävien laitteiden päivittäminen torjuu havaittua haavoittuvuutta.

Toimenpiteet:

1) Tarkista yritykselläsi käytössä olevan WLAN-tukiaseman valmistajan sivuilta uusimmat päivitykset ja asenna ne.

2) Tarkista ja asenna kaikkien yrityksesi WLAN-tukiasemaa käyttävien laitteiden (tietokoneet, puhelimet, tabletit) päivitykset.

Mikäli Magic Cloud vastaa yrityksesi WLAN-verkon ylläpidosta, ovat verkkosi päivitykset automaattisesti hoidossa. Muista kuitenkin tarkastaa esimerkiksi työntekijöidesi laitteiden päivitykset.

HUOM! Mikäli Magic Cloud ei vastaa nimenomaan WLAN-verkkosi ylläpidosta, emme ole voineet todentaa WLAN-tukiasemasi turvallisuutta.

 

Mikäli teillä on kysyttävää WLAN-verkkonne tietoturvasta tai tarvitsette apua päivitysten tekemisessä, vastaamme ja autamme mielellämme:

Matti Glad
Avainasiakaspäällikkö, Etelä-Suomi
045 131 3693

matti.glad@magiccloud.fi

 

Pidimme 14.9. webinaarin, jossa käsittelimme yleisesti yrityksiä ja erityisesti yritysten työntekijöitä vaivaavaa päätelaiteriippuvuutta sekä sitä, miten tästä aikaa,  hermoja ja resursseja syövästä ”vaivasta” voi päästä eroon. Kokosin tähän tekstiin pääpointit webinaaristamme, mutta voit myös katsoa ja kuunnella tallenteen keskustelustamme:

 

Virtuaalityöpöytä – nimeään monipuolisempi palvelu

Virtuaalityöpöytä saattaa äkkiseltään kuulostaa vain virtualisoidulta työpöydältä, mutta pelkän päätelaiteriippumattomasti missä ja milloin vain avattavan ja käytössäolevan Windows-työpöytänäkymän lisäksi tuo mukanaan lukuisia muita hyötyjä.

Virtuaalityöpöytä on esimerkiksi käyttäjän näkökulmasta huoltovapaa palveluntarjoajan huolehtiessa päivityksistä ja IT-tuesta.

 

Turvallisesti ja kustannustehokkaasti pilvessä

Samaan aikaan palvelutarjoaja vastaa ja huolehtii ajantasaisesta tietoturvasta sekä ylläpitää palvelun korkeaa käytettävyyttä; virtuaalityöpöytä on käytettävissä esimerkiksi päätelaitteen hajotessa, jolloin työnteko ei katkea ja esty teknisten ongelmien vuoksi. Palvelun skaalautuessa käyttäjämäärän mukaan yrittäjä ei myöskään maksa tyhjistä käyttäjäprofiileista tai käyttämättömistä tietokoneista.

Näin ollen virtuaalityöpöytä laskee yrityksen IT-kustannuksia ja vähentää laitehankintakuluja.

 

Hajautettu vs. keskitetty IT-ympäristö

Virtuaalityöpöydän kohdalla puhutaan keskitetystä IT-ympäristöstä ja yrityksen IT:n keskitetystä toteuttamisesta. Perinteinen malli, jossa jokaisella on oma läppäri ja siihen asennetut ohjelmistot on näin ollen hajautettu IT-ympäristö.

Näitä IT-ratkaisuja vertailtaessa keskitetyn IT-ympäristön hyödyt niin yrittäjälle kuin työntekijälle ovat konkreettisia:

 • Käyttäjän vastuut vähenevät
 • IT-ympäristön hallinnan helpottuminen
 • Adidas-työn vähentyminen = yrityksen oma IT-tuki voi keskittyä olennaiseen työpisteillä ravaamisen sijaan
 • Asennukset ja päivitykset ajan tasalla
 • Tietoturva paranee
 • Versiohallinta mahdollistuu helposti

 

2020-luvun etätyön mahdollistaminen

Työn luonteen muuttuessa työntekijöiden toiveet joustavaa työskentelyä ja etätyötä kohtaan käyvät koko ajan vaativimmiksi. Päätelaiteriippumaton virtuaalityöpöytä mahdollistaa ensi vuosikymmenen etätyön, sillä kyseessä on aidosti joustava ratkaisu, joka on samalla tuttu ja turvallinen, mutta samalla käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta, niin tableteilla, tietokoneilla kuin älypuhelimillakin. Tämä lisää työntekijöiden tyytyväisyyttä työhönsä ja näin ollen parantaa heidän työhyvinvointiaan. Mikä, kuten kaikki tiedämme, yrittäjän näkökulmasta lisää myös työn tuottavuutta.

 

Mikäli kirjoitukseni tai tallenne herättää kysymyksiä keskitetystä IT-ympäristöstä ja tarjoamastamme MagicDesk-virtuaalityöpöydästä, jatkan keskustelua kanssanne mielelläni. Magic Cloud on Suomen johtava virtuaalityöpöytien tarjoaja – olemme mielellämme tekemässä myös teidän yrityksenne IT:stä tehokkaampaa ja joustavampaa.

 

Magic Cloud Oy tarjoaa asiakkailleen pilvipalvelun ja konesalitoiminnan yhdistävää, Suomen mittakaavassa uniikkia pilvipalvelua. Yrityksen liiketoimintamalli yhdistää tehokkaan pilvikapasiteetin tarjoamisen personoituun, mutta teknisesti kustannustehokkaaseen palveluun.

Pilvipalveluyritykset väittävät usein tarjoavansa pilvipalvelua, vaikka oikeasti he tarjoavat joko pilveä tai palvelua. Me tarjoamme molempia kilpailukykyisessä paketissa, joten kaltaistamme toimijaa on vaikea nimetä, Magic Cloud Oy:n liiketoimintajohtaja Kimmo Haapavuori kertoo.

Yrityksen keskittyessä erityisesti personoituun palveluun, toimitusjohtaja Timo Haapavuori näkee Pirkanmaan erityisen hyvänä sijaintina pilvipalvelutoiminnalle. Tehokkaiden ja tarkoituksenmukaisten pilvipalveluiden käyttäminen on tänä päivänä lähes toimialasta riippumatta yritysten liiketoiminnallisen kasvun tae ja mahdollistaja. Pirkanmaa liiketoiminnan kasvukeskuksena täten mahdollistaa pilvipalveluliiketoiminnan kasvattamisen.

Uusi konesali laajentuvan liiketoiminnan mahdollistajana

Magic Cloud otti kesäkuun puolivälissä käyttöön uuden Pirkanmaalla sijaitsevan palvelinkeskuksen. Uuden palvelinkeskuksen kapasiteetti on moninkertainen yrityksen vanhaan palvelinkeskukseen verrattuna ja uuden tilan tekniset valmiudet vastaavat tulevaisuuden pilvipalveluliiketoiminnan tarpeisiin. Tilan varustelussa ja kapasiteetissa on yrityksen liiketoiminnan laajentumisen lisäksi esimerkiksi huomioitu yrityksen asiakkailleen tuottamien pilvipalveluiden katkoton ja esteetön käyttäminen.

Samalla yrityksen palvelinkeskus vahvistaa Pirkanmaata konesali- ja pilvipalveluliiketoiminnan sijaintina, vaikka yrityksen pilvipalveluliiketoimintamalli eroaakin perinteisestä konesalitoiminnasta.

Yrityksemme uuden palvelinkeskuksen myötä pystymme tarjoamaan teknisessä mielessä isojen jättiläisten kanssa samalla viivalla olevaa paikallista pilveä pirkanmaalaisille yrityksille. Teknisen pilven lisäksi asiakas saa meiltä myös räätälöidyn palvelun, toisin sanoen paikallista pilvipalvelua termin todellisessa merkityksessä, toimitusjohtaja Timo Haapavuori sanoo.

Palvelinsalin laajennus vastaa myös yrityksen liiketoiminnan kasvuun: kuluneen vuoden aikana Magic Cloudin 14-henkisessä tiimissä on aloittanut neljä uutta työntekijää ja rekrytointi uusien tekijöiden löytämiseksi on käynnissä.

Lisätietoja:

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
timo.haapavuori@magiccloud.fi

Pidin tällä viikolla webinaarin tiedostojen hallinnan haasteista ja näiden haasteiden taltuttamisesta. Jokaisella yrityksellä on tietoja ja tiedostoja, joiden sujuva käyttäminen on yrityksen toiminnan kannalta välttämätöntä. Toisaalta jokaisella yrityksellä on myös tietoja, joiden ei haluta päätyvän väärien silmien eteen.

Tiedostojen hallinnan haasteet hieman vaihtelevat käytössä olevan tallennusmuodon ja -sijainnin mukaan, mutta noudattelevat pääosin samoja säveliä. Mikäli tiedostot sijaitsevat missä tahansa pilvipalvelussa ja ovat saatavilla internetin välityksellä työnantajan IT-ympäristön ulkopuolelta, haasteiksi saattavat nousta esimerkiksi pilvipalvelun datan sijaintiin ja dataomistajuuteen liittyvät ehdot. Varsinkin ulkomaisien palvelutarjoajien ehdot jäävät kaiken lisäksi usein tarkemmin perehtymättä.

Lisäksi useimpien jo käyttäessä pilvipalveluja sujuvasti ja jopa huomaamatta mobiililaitteissa, ja pilvipalveluiden joustavuuden tullessa tutuksi, työntekijät siirtyvät käyttämään omia pilvipalveluitaan työhön liittyvien tiedostojen sujuvaan liikutteluun. Tällöin yrittäjällä ei ole minkäänlaista mahdollisuutta päästä käsiksi siihen, mitä tiedostoja, missä ja miten yrityksen ulkopuolella käytetään. Mikäli tiedostot sijaitsevat työntekijän tietokoneella tai käyttämässä pilvipalvelussa, saattavat tiedostot myös jäädä työntekijälle esimerkiksi työsuhteen päättyessä.

Vieläkin löytyy toki yrityksiä, jotka vannovat oman fyysisen datasijainnin voimaan: kun data on tallessa omilla palvelimilla, päätelaitteilla tai vaikkapa ulkoisilla kovalevyillä, tiedostojen ja tietojen hallinta tuntuu konkreettiselta. Yhtä konkreettiselta tosin tuntuu kyseisen tiedostosijainnin hajoaminen tai katoaminen, siinä missä yksittäisenkin tiedoston vaurioituminen. Näin ollen toimimattomiin (tai jopa olemattomiin) varmistuksiin ja vaikkapa versiohistorian esiin kaivamiseen liittyy paljon tuskailua ja yrittäjän näkökulmasta hukkaan heitettyä aikaa.

Toimivan, joustavan ja luotettavan pilvipalvelun avulla voidaan vastata näihin tiedostojen hallintaan liittyviin haasteisiin:

 • suomalaisen pilvipalvelutarjoajan pilvessä palvelun ehdot ovat helposti luettavissa ja selvitettävissä
 • palvelun suomenkielinen tukipalvelu vähentää IT-tuskailuun kuluvaa aikaa
 • työnantajan on mahdollista tarkastella yrityksen tiedostojen käyttöä ja jakamista
 • tiedostojen ja kansioiden jakaminen ja yhteiskäyttö on helppoa
 • pilvipalvelun tarjoamat rajapinnat vähentävät manuaalista tallennustyötä
 • tiedostojen versiohistoria on käyttäjien itsensä saatavilla ilman erillisiä palautuksia varmistuspalvelimilta

Lisäksi pari pientä käytännöllistä seikkaa vinkiksi tiedostojen hallintaan liittyen:

 • pilvipalvelussa käyttäjästä johtuva tietoturvavuoto on mahdollista paikata, sillä esimerkiksi sähköpostitse väärälle käyttäjälle lähetetty linkki on mahdollista muuttaa jälkikäteen toimimattomaksi
 • pilvipalvelun tarjoaja vastaa palvelun tietoturvapäivityksistä ja salauksista – taas yksi IT-murhe vähemmän 🙂

 

Magic Cloudin Magic ShareFile -tiedostojen jako- ja hallintapalvelu vastaa kaikkiin edellä mainittuihin haasteisiin. Voit tutustua Magic ShareFileen tarkemmin täällä.

Kuulen mielelläni lisää yrityksenne tarpeista ja mahdollisista haasteista tiedostojen hallintaan liittyen, ja autan teitä löytämään tarkoituksenmukaisimman ratkaisun tehokkaaseen ja tietoturvalliseen tiedostojen hallintaan.

Aloittaessani ensimmäisen päiväni Magic Cloudilla kesäkuun alussa minulla oli sekä jännittynyt, innostunut että odottava olo. Saatuani oman konkreettisen ja virtuaalisen työpisteen käyttööni alkoi työskentelyni ICT-alan sanaston parissa. Sanasto ei ollut minulle entuudestaan tuttua arkipäivän sanastoa edes suomeksi, joten vei hiukan aikaa totutella ja muistaa kaikkia termejä. Ostin myös tekniikan sanakirjan ruotsiksi ja englanniksi, mikä helpotti kääntämistyötä. Loppukesää kohden en olekaan kokenut tarvetta avata koko kirjaa, sillä termistö on tullut kesän aikana niin tutuksi sekä suomen, ruotsin että englannin kielellä. On ollut hauskaa ajatella kolme kuukautta taaksepäin ja tajuta, miten paljon onkaan kehittynyt ihan huomaamattaan.

Kesän aikana löysin kääntäjärohkeuteni. Kesän alussa huomasin kääntäväni vielä varovasti melkein sanasta sanaan, samalla kuitenkin huomioiden käännöksen toimivuuden kohdekielellä. Olen yliopisto-opintojeni aikana oppinut, että käännöksen ei tule olla suora käännös lähdekielen tekstistä, vaan toimiva tekstikokonaisuus, joka huomioi kohdekielen ominaispiirteitä. Huomasin tämän olevan kuitenkin haastavampaa käytännössä kuin luennoilla, mutta ilokseni huomasin myös koko ajan kehittyväni siinä. Uskalsin vähitellen kääntää vapaammin ja omin sanoin niin, että tekstin tarkoitus tulisi kuitenkin selville. Kääntämistaitojani kehittivät myös hyvin erilaiset käännettävät materiaalit; käänsin muun muassa erilaisia käyttöohjeita, sopimuksia, videoita ja esitteitä, nettisivuja unohtamatta. Tämä teki kääntämisestä hyvin mielenkiintoista ja monipuolista koko kesän ajan. Myös kielellisesti kääntäminen on ollut monipuolista, koska käännettävää materiaalia on ollut reilusti sekä englanniksi että ruotsiksi.

Kääntämisen lisäksi sain kokemusta muun muassa kansainvälisestä viestinnästä. Kirjoitin monia sähköposteja Ruotsiin ja jännitin ensimmäistä ruotsinkielistä puhelua. Vielä enemmän jännitin, kun saimme toimistolle vieraita Ruotsista ja kun pidin heille esitelmän. Kaikki meni kuitenkin loistavasti ja jäljelle jäi vain vahva onnistumisen tunne. Minulle uudet tilanteet antoivat merkittävää kokemusta ja itseluottamusta tulevaisuutta varten.

Omaan opiskelualaani liittyvien asioiden ohella olen päässyt tutustumaan myös yritystoimintaan, pilvipalveluihin ja ICT-alaan. Yllätyin itsekin omasta tietämyksestäni, kun olen vastaillut tuttujen esittämiin kysymyksiin Magic Cloudin toiminnasta ja palveluista. Aloittaessani Magic Cloudilla kuulin sieltä ja täältä erilaisia sanoja, kuten CAD, GPU ja Citrix, jotka eivät sanoneet minulle juuri mitään. Kesän aikana nekin termit ovat tulleet tutummiksi ainakin teoriatasolla. Siitä saan kiittää huippuja työkavereita, jotka ovat yrittäneet selittää asiat siten, että myös humanisti voi ne ymmärtää.

Nyt viimeisinä päivinä Magic Cloudilla oloni on haikea. Olen tottunut tulemaan toimistolle päivittäin, näkemään työkaverit ja tekemään käännöshommia. Oloni on myös kiitollinen, koska olen saanut työskennellä mahtavassa työilmapiirissä niiden asioiden parissa, jotka minua kiinnostavat. On palkitsevaa tehdä työtä, jossa samalla pystyy kehittämään omia taitojaan yhä enemmän ja oppimaan lisää. Kesäni Magic Cloudilla on myös vahvistanut ajatustani siitä, että olen valinnut itselleni oikean alan. Ennen kesää en ollut ajatellut, että pienessä pilvessä oleminen olisi näin hauskaa!

Pidin yhdessä viestintäasiantuntijamme Terhin sekä teknisen asiantuntijamme Eetun kanssa webinaarin sähköpostin tietoturvasta. Tietoturva on aihe, joka on jatkuvasti esillä niin medioissa kuin kahvipöytien keskusteluissakin. Sähköpostin tietoturva on kuitenkin keskustelujen aiheena ollut melko harvinainen, kunnes taannoinen poliisin väärälle henkilölle lähettämä sähköpostiviesti hieman nosti tätäkin puolta esiin.

Tavallinen sähköposti on käytännössä täysin avointa liikennettä, joten yhtäänkään arkaluontoisemman materiaalin lähettäminen salaamattoman sähköpostin kautta ei ole suositeltavaa. Viime vuosina sähköpostin salaamisen mahdollistavat ratkaisut ovat alkaneet yleistyä, mutta edelleen vain murto-osa yrityksistä käyttää salausta. Jarruina on ollut muun muassa salauspalveluiden vaikeakäyttöisyys ja palveluiden hinta. Isoimpana jarruna kuitenkin pidän asennetta: ei meidän sähköposteissa liiku mitään niin tärkeää, että se pitäisi suojata.

Nykyään salatun sähköpostin käyttäminen voi olla aivan yhtä yksinkertaista kuin salaamattomankin sähköpostin. Myös kustannukset ovat varsin kohtuulliset, ja ”mies ja Hiace” -tyyppiselle yrittäjällekään salauksen käyttöönotto ei ole kustannuskysymys. Ja itse uskon, että jokainen yritys käsittelee sähköposteissaan myös sellaista tietoa, jota ei haluaisi kuuluttaa kaikelle kansalle, naapureille, kilpailijoille ja kollegoille.

Alta löydät tallenteen webinaarista, joka varmasti herättää ajatuksia siitä, voisiko juuri teidänkin yrityksellenne olla tarpeellista suojata tärkeää viestintää. Webinaarissa myös näet konkreettisesti, miten sähköpostin salaaminen käytännössä tapahtuu.

Jatkan mielelläni keskustelua kanssanne sähköpostin tietoturvaan sekä yleisemminkin tietoturvaan ja pilvipalveluihin liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä:

Kimmo Haapavuori
045 238 8028
kimmo.haapavuori@magiccloud.fi
LinkedIn-profiilini

Tästä voit seurata webinaarimme tallenteen:

Uusi palvelinkeskuksemme on valmistunut ja otettu käyttöön viime viikonloppuna. Vanha, vuosituhannen alussa valmistunut palvelinkeskus oli käynyt liiketoiminnan kasvaessa ahtaaksi.

Kesäkuun puolivälissä käyttöönotetussa palvelinkeskuksessa tilan kapasiteetti on moninkertainen vanhaan palvelinkeskukseen verrattuna ja uuden tilan tekniset valmiudet vastaavat tulevaisuuden palvelinkeskustoiminnan tarpeisiin. Tilan varustelussa ja kapasiteetissa on yrityksen liiketoiminnan laajentumisen lisäksi huomioitu yrityksen asiakkailleen tuottamien pilvipalveluiden katkoton ja esteetön käyttäminen. Esimerkiksi tilan kahdennettu sähkönsyöttö varautuu sähkökatkoihin kahdennetulla UPS-akustolla ja sekä automaattisesti aktivoituvilla dieselgeneraattoreilla. Palvelinkeskus on myös suojattu automaattisella aerosolisammutusjärjestelmällä.

Magic Cloudin uusi palvelinkeskus vahvistaa Pirkanmaata konesalitoiminnan sijaintina. Pirkanmaa ei ole vahvasti profiloitunut konesalitoimintaan suomalaisten konesalien keskittyessä usein kehä 3:n sisäpuolelle.

Yrityksemme uuden palvelinkeskuksen myötä pystymme tarjoamaan teknisessä mielessä isojen jättiläisten kanssa samalla viivalla olevaa paikallista pilvipalvelua pirkanmaalaisille yrityksille, Magic Cloud Oy:n toimitusjohtaja Timo Haapavuori sanoo.

Uusi konesali tuo työllistymistä Ikaalisiin

Palvelinkeskuksen laajennus ennakoi myös yrityksen liiketoiminnan kasvua. Kuluneen vuoden aikana Magic Cloudin 13-henkisessä tiimissä on aloittanut kolme uutta työntekijää ja rekrytointi uusien tekijöiden löytämiseksi on käynnissä.

Työllistämme tällä hetkellä IT-osaajia Tampereella ja Ikaalisissa. Rekrytoimme jatkossakin mielellämme myös Ikaalisten toimipisteeseemme, Haapavuori kertoo.

Palvelinkeskusuudistus on myös toteutettu yhteistyössä paikallisten urakoitsijoiden Ikaalisten Kylmälaite Oy:n, Rakennustyö Pentti Majalahden sekä IPP:n kanssa.

Lisätietoja:

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
timo.haapavuori@magiccloud.fi

 

Olemme kuluneen kevään aikana toteuttaneet Suomen ensimmäisiä CAD-ohjelmistojen pilveen siirtoja eli CAD as a Service -pilvipalveluratkaisuja. CAD as a Service -palvelussa CAD-suunnittelijoiden tietokoneilta käytettävät CAD-ohjelmistot toteutetaan jatkossa pilvipalveluna. Tällöin CAD-ohjelmistoa käytetään internetin kautta Suomessa sijaitsevista konesaleistamme.

 

Skaalautuvuutta ja kustannussäästöjä

CAD-ohjelmistojen pilviratkaisu mahdollistaa CAD-ohjelmistotaloille suunnitteluohjelmiston joustavan tarjoamisen ja suunnittelutoimistolle puolestaan keskittymisen omaan ydinosaamiseensa. Usein suunnittelutoimistoissa suunnittelijat työskentelevät jopa eri maissa, jolloin ohjelmiston käyttäminen pilvestä ratkaisee esimerkiksi yrityksen tarpeen käsitellä samoja malleja, sillä pilvessä niitä ei tarvitse siirrellä erikseen suunnittelijalta toiselle. Käytettäessä ohjelmistoa pilvestä, myös esimerkiksi mallien kopioiminen voidaan estää, mikä osaltaan lisää yrityksen tietopääoman tietoturvaa.

Skaalautuva pilvipalvelu myös vähentää yrityksen tarvetta omalle IT-osaamiselle ja laitehankinnoille, sillä Magic Cloud vastaa pilvipalvelun IT-tuesta ja päivityksistä, eikä yrityksen tarvitse tehdä työntekijämäärään tai ohjelmistojen teknisiin vaatimuksiin liittyviä laitehankintoja. Skaalautuvuus myös mahdollistaa CAD-ohjelmiston käytön sekä suunnittelijoiden määrään että koneelta vaadittavan laskentatehon suhteen: palvelu skaalautuu automaattisesti käyttäjien määrän mukaan, jolloin suunnittelutoimiston ei tarvitse maksaa turhista lisensseistä ja esimerkiksi raskaampia malleja pyöriteltäessä pilvipalvelu lisää kyseisen suunnittelijan käytössä olevaa laskentatehoa.

Pilvipalvelu toki edellyttää toimivaa internet-yhteyttä, mutta Suomen internet-verkossa internet-yhteys tuskin muodostuu ohjelmiston pilvikäytön ongelmaksi. Suurimmat haasteet CAD as a Service -palvelun käyttöönotossa liittyvät asenteisiin: CAD-ohjelmiston käyttäminen pilvestä ei käyttökokemukseltaan eroa päätelaitteelta käytettävästä ohjelmistosta, mutta tottuminen ajatukseen uudesta, päätelaiteriippumattomasta työskentelytavasta voi viedä aikaa.

 

GPU-virtualisointi mahdollistaa pilveen siirtymisen

Tähän saakka CAD-ohjelmistojen pilveen siirtoa on jarruttanut raskaiden ohjelmistojen suuret vaatimukset grafiikan laskentateholle. Suuren mallinnuksen käyttäminen internetin yli ei ole ollut mahdollista ilman huomattavaa viivettä, jolloin suunnitteluohjelmistojen pyörittäminen on vaatinut tehokkaita päätelaitteita.

Tekemämme GPU-virtualisointi mahdollistaa raskaankin ohjelmiston ja mallin suunnittelun internetin yli ilman käyttäjän huomaamaa viivettä eli latenssia. Virtualisoidun GPU:n avulla grafiikkalaskentaa ei enää tehdä käyttäjän koneessa olevalla grafiikkaprosessorilla, vaan laskenta tapahtuu pilvessä. Lisäksi CAD-ohjelmistojen pilveen siirtäminen vapauttaa yrityksen mittavilta IT-investoinneilta ja vähentää oman IT-ylläpidon tarvetta merkittävästi. Virtualisoinnin myötä myös CAD-ohjelmistoihin liittyvät tiedonhallintaohjelmistojen tilantarpeet tulevat pilvessä helposti täytetyiksi.

CAD-ohjelmistojen pilveen siirtäminen on ollut teoriatasolla mahdollista jo kymmenen vuotta, mutta parin viime vuoden aikana GPU-virtualisointi on edennyt isoin askelin: kehitys on mahdollistanut GPU:n virtualisoimisen ja siirtämisen fyysisesti kauaksi käyttäjästä käyttökokemuksen häiriintymättä. Sinänsä pilviteknologia on ollut olemassa jo kauan, sillä CAD-ohjelmiston siirtäminen pilveen ei teknisesti juuri eroa muiden ohjelmistojen pilviratkaisuista.

 

Voit seurata 20.6. aiheesta pitämämme webinaarin täältä:

Pidimme 8.6.2017 asiantuntija-webinaarin, jonka aiheena olivat pilvipalvelut ja tietoturva. Webinaarin asiantuntijana oli lähes parikymmentä vuotta tietoturvan ja pilvipalveluiden parissa työskennellyt toimitusjohtajamme Timo Haapavuori.

Kokosimme tähän kirjoitukseen webinaarin olennaisimmat kolme pointtia.

 

Tietoturva on kokonaisuus

Tietoturva koostuu kokonaisuudesta, jossa kaikki palat ovat kohdallaan ja saumat tiivistettyjä. Turvallisten ja varmennettujen pilvipalveluiden käyttäminen osaltaan lisää yrityksen tietoturvaa, mutta yksinään ne eivät suojele kaikilta verkon vaaroilta.

Yrityksen siirtyessä pilvipalveluiden käyttäjäksi, tietoturvanäkökulma muuttuu. Perinteisesti ajateltuna tietoturva rakennetaan torjumaan yritykseen kohdistuvia hyökkäyksiä. Tiedostojen ja tietojen siirtyessä pilveen, on tietoturvan näkökulmasta huomioitava myös liikenne pilvipalveluun.

Tietoturvakysymyksissä myös palveluiden käyttäjät vaarantavat yrityksen tietoturvaa ja ovat usein jopa tietoturvan heikoin lenkki. Inhimilliset virheet ja toisinaan käyttäjien tietoisetkin valinnat voivat tietoturvallisessakin järjestelmässä aiheuttaa tietoturvariskin. Täten esimerkiksi henkilöstön kouluttamiseen ja tietoturvapolitiikan jalkauttamiseen on hyvä kohdistaa riittävästi resursseja.

 

Tietoturvapolitiikka tiivistää toiminnan

Yrityksen tiedot ja tiedostot ovat usein yrityksen tärkeintä omaisuutta, jonka systemaattiseksi suojelemiseksi on hyvä rakentaa yrityksen tietoturvan tarpeet, uhat ja kehityskohteet kattava tietoturvapolitiikka. Tietoturvapolitiikka kattaa kaiken yrityksen toiminnan ja koskee koko organisaatiota.

Kuten järjestelmät, myöskään politiikka ei itsessään takaa tietoturvaa, vaan yrityksen tietoturvapolitiikasta on tehtävä osa jokapäiväistä toimintaa ja perehdytystä. Täten myös suunnitteluvaiheessa on hyvä osallistaa henkilökunta sekä konsultoida yrityksen IT-palveluntarjoajaa. Esimerkiksi työntekijöiden käytössä olevat kuluttajapalvelut (kuten yhteisöpalvelut ja sosiaalisen median kanavat) on hyvä sisällyttää osaksi yrityksen tietoturvapolitiikkaa ja jokapäiväisiä, tietoturvallisia käytäntöjä.

 

Valitse tarpeisiisi sopiva pilvi

Oikein käytetty, tietoturvallinen pilvipalvelu lisää yrityksen tietoturvaa. Yrityksen on kuitenkin tiedettävä, millaisessa pilvessä tiedostot sijaitsevat, millaiset vastuut palveluntarjoajaa koskevat ja miten palvelu on esimerkiksi varmennettu ja suojattu.

Pilvipalvelua valitessa on hyvä huomioida minkä maan lainsäädäntöä pilvipalvelun tarjoajan toimintaan sovelletaan. Lisäksi asiakastuen tavoitettavuus ja kielikysymykset kannattaa huomioida.

 

Webinaari herätti mukavasti kysymyksiä ja aiommekin syksyllä pitää uuden webinaarin tietoturva-aiheista. Mikäli yrityksellänne on kysymyksiä pilvipalveluihin ja tietoturvaan liittyen, olemme mielellämme avuksi.

CAD as a Service -palvelussa toistaiseksi paikallisesti CAD-suunnittelijoiden tietokoneilta käytettävät raskaat CAD-ohjelmistot toteutetaan pilvipalveluna. Pilvipalvelussa CAD-ohjelmistoa käytetään internetin kautta Magic Cloudin Suomessa sijaitsevista konesaleista. CAD-ohjelmistojen pilvipalveluratkaisu mahdollistaa suomalaisille CAD-ohjelmistotaloille aiempaa joustavamman mahdollisuuden palvelunsa tarjoamiseen sekä CAD-suunnittelutoimistoille mukautuvamman käyttäjäkokemuksen.

Maailmalla vastaavissa toteutuksissa ollaan korkeintaan samassa vaiheessa, joten olemme tarjoamassa suomalaisille CAD-taloille kansainvälisestikin vertailtuna alan huippua osaamista ja teknologiaa, Magic Cloud Oy:n toimitusjohtaja Timo Haapavuori toteaa.

Innovaatiorahoituskeskus Tekes on myöntänyt Magic Cloudille rahoituksen CAD as a Service -palveluliiketoiminnan synnyttämiseksi ja yrityksen kansainvälisen liiketoiminnan aloittamiseksi. Palvelukonseptointiin saatu Tekes-rahoitus mahdollistaa yrityksen kasvustrategian toteuttamisen CAD as a Service -konseptin kautta myös kansainvälisillä markkinoilla. Rahoituksen myötä yrityksen on mahdollista kohdistaa resurssejaan entistä laajemmin CAD as a Service -konseptin edellyttämän GPU-virtualisoinnin tuotekehitykseen ja satsata kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamiseen.

Tamperelaisyritykset yhteistyöhön

Viime vuoden aikana Magic Cloud on toteuttanut CAD as a Service -palveluliiketoimintamallin pilotointeja muun muassa tamperelaisen Vertex Systems Oy:n kanssa. Vertex Systems Oy kehittää ja toimittaa suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistoja teollisuuden eri toimialoille.

Olemme ilahtuneita palvelun teknisen toimivuuden käyttövarmuudesta. Pystymme työstämään isojakin malleja pilvessä, eikä ohjelmiston käytössä ole ilmennyt minkäänlaista viivettä, Vertex Systems Oy:n johtaja Timo Peura kertoo.

Magic Cloud Oy

Magic Cloud on Tampereella toimiva, suomalaisomistuksessa oleva yritys, jonka tarjoamat pilvipalvelut tuotetaan yrityksen Pirkanmaalla sijaitsevista konesaleista.

AAA-luottoluokituksen omaavan Magic Cloudin arvioitu liikevaihto kesäkuussa päättyvällä tilikaudella on noin miljoona euroa ja yritys työllistää 12 henkilöä.

Lisätietoja:

Timo Haapavuori
Toimitusjohtaja
050 584 2585
timo.haapavuori@magiccloud.fi

WannaCry-niminen kiristyshaittaohjelma on levinnyt viime päivinä kulovalkean tavoin ympäri maailmaa. Haittaohjelma on lamaannuttanut monia suuria yrityksiä, kuten autotehtaita, sairaaloita ja teleoperaattoreita. Varovaisten arvioiden mukaan saastuneita laitteita on satojatuhansia.

WannaCry-kiristyshaittaohjelma käyttää hyväkseen Windows-käyttöjärjestelmässä olevaa haavoittuvuutta ja tunkeutuu sitä kautta käyttäjän tietokoneelle. Haittaohjelma salaa tietokoneella olevat tiedot, jonka jälkeen tietoja ei pystytä käyttämään. Haittaohjelma vaatii käyttäjältä lunnaita, joita vastaan tiedostot voisi saada jälleen käyttöön.

Microsoft on julkaissut maaliskuussa päivityksen, joka korjaa Windowsissa olevan aukon, ja estää haittaohjelman pääsyn tietokoneelle. Jos siis käyttöjärjestelmän päivitykset ovat ajan tasalla, ei käyttäjällä ole hätää. Myös ennakoivat virusturvaohjelmat osasivat alusta alkaen torjua WannaCry-haittaohjelman. Esimerkiksi F-Securen DeepGuard-toiminnallisuus tulkitsee WannaCryn hatalliseksi, ja suojaa koneen hyökkäykseltä. Miksi siis kuitenkin saastuneita laitteita on todella paljon, ja määrä vain kasvaa?

Valitettava fakta on, että työasemien ylläpidollisia toimenpiteitä laiminlyödään paljon. Palvelinympäristöissä ongelma on huomattavasti pienempi, sillä keskimäärin palvelinten ylläpitoa hoidetaan huomattavasti säntillisemmin. Vaikka työasemienkin päivityksiä pystytään tiettyyn rajaan asti hoitamaan keskitetysti ja etänä, niin lähes poikkeuksetta vähänkään isommissa yrityksissä tietoturvan jatkuva ajan tasalla pitäminen vaatisi käsityötä. Tätä työtä loppujenlopuksi tehdään kovin harvoin.

Työasemien keskinäiset erot niin laitteiden, käyttöjärjestelmien kuin käytössä olevien ohjelmistojen suhteen tekee ylläpidosta luonnollisesti entistä haastavampaa.

Kuten WannaCry-tapaus jälleen osoittaa, työasemienkin jatkuva ylläpito on syytää ottaa vakavasti. Miten sitten suoriutua tästä IT-ylläpitäjän painajaisesta?

Kuten sanottua, työasemien hallintaan ja ylläpitoon on olemassa keskitettyjä ratkaisuja, joilla urakkaa on mahdollista helpottaa. Käytännössä keskitettyäkin ratkaisua pitää jonkun tahon valvoa ja tarpeiden vaatiessa ongelmiin on osattava reagoida ja tehdä tarvittavat manuaaliset toimenpiteet, jotta tietoturvan tasosta voidaan varmistua. Tämän lisäksi luonnollisesti tiedostojen varmistus on ensiarvoisen tärkeää. Osaava ja riittävillä resursseilla varustettu IT-ylläpitäjä on siis ratkaisu.

Toinen ratkaisu on ylläpidetty virtuaalityöpöytäpalvelu. Ylläpidetyssä virtuaalityöpöytäpalvelussa käyttäjien Windows-käyttöjärjestelmä jaetaan pilven kautta käyttäjän valitsemaan päätelaitteeseen. Kaikki Windowsiin ja siihen asennettuihin ohjelmiin liittyvät päivitykset suorittaa palveluntarjoaja. Käytännössä yksittäisten käyttäjien Windowsia ei päivitetä erikseen vaan kaikille käyttäjille jaellaan käyttöjärjestelmä valmiista levykuvasta, jota palveluntarjoaja päivittää jatkuvasti.

Virtuaalityöpöytäpalvelussa jokaisella käyttäjällä on oma profiili, omat asetukset ja tiedostot, mutta pohjalla oleva käyttöjärjestelmä tulee keskitetysti ylläpidettynä. Myös ympäristön varmistus on palveluntarjoajan toimesta automatisoitu. Magic Cloudin palvelutarjonnassa tällainen palvelu kulkee nimellä MagicDesk. Magic Cloud vastaa siitä, että MagicDesk-käyttöjärjestelmä on aina ajan tasalla, ja siihen on asennettuna uusimmat tietoturvapäivitykset. Näin ollen yrityksen käyttäjien tai tietohallinnon ei tarvitse kantaa murhetta loppujen lopuksi varsin yksinkertaisesta mutta sitäkin työllistävämmästä ja tärkeästä toimenpiteestä.

Tämän lisäksi Magic Cloud luonnollisesti vastaa myös MagicDesk-ympäristön virustorjunnasta ja tälläkin hetkellä F-Securen DeepGuard suojaa MagicDesk-käyttäjiä jopa sellaisilta viruksilta, joita ei vielä ole tunnistettu. Toisin sanoen, MagicDesk-käyttäjät ovat olleet koko ajan kaksin verroin turvassa WannaCry-hyökkäyksiltä.

Jos epäilet, että yrityksesi tietoturvassa voisi olla parantamisen varaa tai päivitysten asentaminen tuskastuttaa, ota yhteyttä, keskustelen mielelläni IT-ympäristönne kehitysmahdollisuuksista!

Lue MagicDesk-virtuaalityöpöydän lukuisista muista eduista täältä.

Tarjoamme Magic Cloudilla asiakkaillemme Citrixin tarjoamaan ShareFile tiedostojen jako- ja hallintapalveluun perustuvaa Magic ShareFilea. Magic ShareFile on yrityksille tarkoitettu, esimerkiksi Microsoftin SharePoint-järjestelmään pohjautuvan OneDrive for Businessiin verrattava palvelu.

Vastaan työssäni melko usein kysymyksiin Magic ShareFilen ominaisuuksiin liittyviin kysymyksiin, joten päätin koota tähän muutaman olennaisimman Magic ShareFilen keskeiseksi eduksi luettavan pointin.

 

1) Magic ShareFilessä tiedostot sijaitsevat suomalaisella palvelimella
Yksi olennainen ero Magic ShareFilen ja muiden yrityksille tarjottavien pilvikirjastojen välillä liittyy tiedostojen sijaintiin. Esimerkiksi Microsoftin palvelussa tiedostot sijaitsevat aina Microsoftin tarjoamissa pilvipalveluissa ulkomailla. Citrixin tekniikka sen sijaan mahdollistaa tiedostosijainnin Citrixin yhteistyökumppanin pilvessä, jolloin esimerkiksi Magic Cloudin tapauksessa asiakkaan Magic ShareFileen tallentamat tiedostot ovat Magic Cloudin Suomessa sijaitsevissa konesaleissa.

Tietoturvaa ja tiedostojen omistajuutta koskevissa asioissa Suomessa sijaitsevia konesaleja määrittää suomalainen lainsäädäntö, mikä monikansallisten yritysten palveluihin verrattuna on monelle asiakkaallemme tärkeä turvallisuuden lähtökohta.

 

2) Magic ShareFile mahdollistaa yksityiskohtaisen tiedonsiirron tarkastelun

Itse arvostan ShareFilessä myös sen tarjoamaa mahdollisuutta ShareFile-ympäristössä tapahtuvan tiedonsiirron tarkasteluun.
ShareFilessä ympäristön pääkäyttäjä voi tarkastella organisaation ulkopuolelle jaettujen tiedostojen käyttöä ja lisäksi jokainen käyttäjä voi tarkastella itse ShareFilestaan jakamien tiedostojen avaamista, lataamista ja käyttämistä. Yrityksen ShareFile-ympäristöön on myös mahdollista luoda tunnuksia esimerkiksi asiakasyritysten henkilöille. Lisäksi jakamisen asetuksia voidaan hallita käyttäjä- ja tiedostokohtaisesti esimerkiksi latauskertojen rajoittamisen, kirjautumisen vaatimisen sekä mustien ja ”read only” -listojen kautta.

 

3) Outlook-integraatio

Outlookia sähköpostiohjelmanaan käyttäville Magic ShareFilen mahdollistama Outlook-integraatio on myös tiedostojen jakopalvelun arkea helpottava ominaisuus. Outlook-integraatio yhdessä verkkojako-ominaisuuden (Drive Mapper) kanssa muodostaa parin, jonka avulla Magic ShareFilen käyttö on luonteva ja täysin keskeytyksetön osa päivittäistä työskentelyä, sillä esimerkiksi erillistä kirjautumista selainkäyttöliittymään ei tarvita.

Vertailtaessa mitä tahansa palveluja ja tuotteita, vertailun perusteena on usein myös subjektiivisia kokemuksia ja mielipiteitä. Monet asiakkaamme ovat myös päätyneet Magic ShareFileen nimenomaan edellä mainittujen seikkojen perusteella, joten voin todeta ShareFilen soveltuvan myös useiden muiden yritysten päivittäisiin tiedostojen jakamista ja hallintaa koskeviin tarpeisiin.

Lue lisää Magic ShareFilesta täältä.

Työskenneltyäni reilun vuoden Magic Cloudissa, katson asianmukaiseksi pohtia minulle entuudestaan sangen vieraasta ICT- ja yritysmaailmasta tekemiäni havaintoja.

Sen sijaan, että kirjoittaisin siitä, mitä kaikkea olen oppinut tekniikasta, haluan tarkastella havaitsemaani kaiken toiminnan läpileikkaavaa, sangen inhimillistä ilmiötä. Ennen sitä on kuitenkin tosin todettava, että henkilökohtaista kehitystä myös IT:n tuntemuksen saralla on prosessin myötä tapahtunut; olihan toimitusjohtajan ilme ikuistamisen arvoinen minun kysyessä vuosi sitten rautalankaselitystä palvelimen ja virtuaalipalvelimen eroista. Tuo ero tuli selväksi ja uskon nyt jopa pystyväni selittämään asian itse. Tiedän myös aiheuttaneeni työkavereilleni monta iloista tilannetta ihmetellessäni ääneen virtuaalityöpöydän toimintaperiaatetta, teknisiä ongelmia ennakoivan seurantajärjestelmän olemassaoloa tai ylipäätään sitä, mitä kaikkea pätkällä koodia saadaan aikaiseksi.

Yhtä kaikki, koen uskaltaneeni muuttua: ensinnäkin olen altistanut itseni täysin uuden temaattisen kokonaisuuden äärelle. Olen oppinut ymmärtämään ja käyttämään järjestelmiä, joiden olemassa olosta en reilu vuosi sitten edes tiennyt. Olen myös herättänyt sisäisen kiinnostukseni ymmärtää ja oppia lisää tekniikasta ja työvälineistä, joita käytän ja joita asiakkaamme käyttävät. Olen muuttunut. Sen sijaan IT- ja laajemmin tarkasteltuna yritysmaailman (tai ehkä ihmisen ylipäätään) perisynti näyttää olevan tarve olla muuttumatta. Prosesseja ja tuottavuutta halutaan kyllä kehittää, mutta samalla salaa toivotaan, ettei kehitys muuttaisi toimintatapoja.

Menemättä tässä kirjoituksessa sen syvemmin muutosvastarinnan psykologiaan, todettakoon lyhyesti muutoksen vastustamiselle olevan myös paikkansa ja syynsä. Ja meitä on tietenkin myös moneksi; osalle muutos aiheuttaa enemmän stressiä kuin toisille.

Kuitenkin suuri havainto kuluneen vuoden aikana itselleni on ollut, ettei esimerkiksi tuotteen tai palvelun myyminen ole välttämättä vaikeaa niinkään palvelusta syntyvien reaalisten kulujen vuoksi vaan muutokseen liittyvän pelon vuoksi. On voitettava sekä kehityspäällikön pelko kohtaamastaan muutosvastarinnasta että loppukäyttäjien pelko muutoksen tuomasta ärsytyksestä, osaamattomuudesta ja muuttuvista käytänteistä.

Keskustelin taannoin erään ohjelmistotaloyrittäjän kanssa. Etukäteen ajatellen, luulisi meidän toimivan samoilla aallonpituuksilla ja tuntevan toimialaamme liittyvän muutosvastarinnan. Kävi ilmi, ettei heidän nykyinen pilvipalvelunsa toiminut tyydyttävästi, mutta ehdottaessani muutosta tarjoamaamme palveluun, yrittäjä totesi, ettei hän halua lähteä tekemään muutosta ennen eläkkeelle siirtymistään. Saisivat nuoremmat hoitaa muutoksen myöhemmin.

Kuten sanoin, meitä on moneksi, eikä yksittäistapauksia sovi yleistää. Tapaus ei kuitenkaan ole ainutkertainen työhistoriassani, päinvastoin. Havaitsen samaa muutoksen vaikutusten ennakkotarkastelua myös omassa työyhteisössämme: pohtiessamme johonkin uuteen järjestelmään tai toimintatapaan siirtymistä, torppaamme vaihtoehtoja alas, mikäli ne ovat liian kaukana nykyisestä järjestelmästämme. Onhan helpompi löytää kiinnekohtia tuttuun ja turvalliseen.

Kuten myynnin logiikkaan perehtyneet tietävät, idea uudistumisesta on myytävä ensin niille, jotka innostuvat ennakkoluulottomasti. Niille, jotka näyttävät tietä. Koska kulttuurissamme ennakkoluulottomat inspiraattorit ovat kuitenkin paljon harvemmassa kuin epäilevämmät laskelmoijat, on jo myyntiprosessissa huomioitava asiakkaalle tarjottava tuki: kokonaisvaltainen palvelun käyttöönotto sisältää myös tuen muutosjohtamiseen ja muutoksen läpivientiin. Tuo tuki ei saa olla vain lupaus siitä, että autamme. Tuen on oltava myyntitilanteessa ostajalle syntyvä tunne ja tieto siitä, ettei muutosajatusta yritykseensä vievä lähetti ole ajatuksen kanssa yksin kohdatessaan inhimillisen muutosvastarinnan muurin.

En kannata muutosta muutoksen vuoksi. Liiketoiminnan kehittämiseksi ja kasvattamiseksi on kuitenkin (useimmiten) muututtava ja mukauduttava. Erityisesti silloin, kun prosessi, työväline tai -tapa ei toimi, mutta myös silloin, kun muutoksen esteenä ovat vain muutokseen kohdistuvat pelot.

Miten myyjä sitten voi huomioida asiakkaan ja tarjota tälle tukea? Altistamalla itsensä muutokselle ja olemalla unohtamatta, miltä muutoksesta heräävä epävarmuus tuntuu. Tarkastelemalla muutosprosessin tuomia onnistumisen tunteita ja muistamalla, millaisin askelin muutosvastarinnan muurin yli kiipeäminen onnistui. Kuuntelemalla asiakasta ja kertomalla ”Minä tiedän, miltä sinusta tuntuu. Kiivetään yhdessä”.

Minä en aio unohtaa, miltä muutos ja epävarmuus uuden asian äärellä tuntuivat. Onhan tämä suhteellisen laaja ICT- ja yritysmaailma edelleen täynnä mahdollisuuksia moniin muutoksiin ja itsensä niihin altistamiseen.

Monet IT-toimijat tarjoavat asiakkailleen erilaisia IT-tukipalveluja. Näin teemme myös me Magic Cloudilla. Toimivan IT-järjestelmän lähtökohta luonnollisesti on, ettei palvelun käyttäjä kohtaa ongelmia, joita IT- tuen kanssa tarvitsisi selvittää.

Toisinaan ohjelmistoissa ja järjestelmissä kuitenkin ilmenee teknisiä ongelmia. Tällöin palvelun käyttäjä pääsee vuorovaikutukseen IT-tukensa kanssa. Useimmiten tekniset ongelmat ilmenevät aamulla palvelun käyttäjän käynnistäessä tietokoneensa työpäivänsä aluksi; kone ei esimerkiksi käynnisty, internet ei toimi tai tarvittava ohjelma on jumissa. Tällöin työnteko jumittuu, keskeytyy tai estyy ja ärsytys alkaa.

Kuten sanoin, satunnaisilta teknisiltä ongelmilta ei aina ole ollut mahdollista välttyä, mutta ongelmista johtuva ärsytys on mahdollista minimoida tuottamalla IT-tukipalvelu ennakoivasti: erilaiset tapahtumien hallintaan ja verkon valvontaan tarkoitetut työkalut tarjoavat mahdollisuuksia tukipalvelun toteuttamiseen ennakoivasti niin, että ongelma havaitaan jo ennen käyttäjän turhautumista.

MagicService-tukipalveluumme on mahdollista lisätä tekninen järjestelmien toimintaa tarkkaileva työkalu. Työkalu tarkastelee esimerkiksi sekä Magic Cloudin ympäristössä olevia että järjestelmäämme liitettyjä asiakkaan omia palvelimia.

Mikäli järjestelmä havaitsee virheen palvelimen toiminnassa, se lähettää tukitiimillemme automaattisen ilmoituksen ongelman ilmettyä. Mahdollisia ongelmia voivat olla esimerkiksi palvelimen levytilan täyttyminen, fyysisen palvelimen komponentin hajoaminen tai mahdolliset palvelinyhteysongelmat. Näin ollen ongelman ilmetessä tukipalvelumme huomaa tilanteen jo ennen kuin järjestelmän käyttäjä edes yrittää kirjautua tietokoneelleen. Järjestelmän ollessa hallinnassamme, voimme jopa korjata asian ilman, että käyttäjä edes koskaan tulee tietoiseksi ilmenneestä ongelmasta.

Etsiessäsi ja kilpailuttaessasi tukipalvelun tarjoajaa on vasteajan ja asiakaspalvelun laadun lisäksi hyvä selvittää palveluntarjoajan valmius ennakoivaan tukipalveluun. Me pyrimme jatkuvasti kehittämään asiakaspalveluamme ja tavoitteenamme onkin minimoida asiakkaan kokema ärsytys. Siitä on mielestäni hyvä asiakaspalvelu tehty.

Sunnuntaina 22.1.2017 Liikenneviraston aikataulujärjestelmään tullut häiriö aiheutti ongelmia laajalti Suomen junaliikenteessä. Kymmenet junat olivat aikatauluistaan reilusti myöhässä, ja ihmiset joutuivat odottelemaan epätietoisina junien kulkutietoja.

Tätä tekstiä kirjoittaessani järjestelmän ongelman syy ei vielä ole tiedossa. Tiedossa kuitenkin on, että oli olemassa toimiva, junaliikenteen normaalin jatkumisen turvaava varajärjestelmä. Ongelma kuitenkin oli, ettei kyseistä varajärjestelmää osattu ottaa käyttöön.

Olen varma, että vastaavanlainen tilanne on lukuisissa muissakin yrityksissä ja organisaatioissa: varsin usein erilaisiin ongelmatilanteisiin on varauduttu varajärjestelmillä ja ongelmatilanteiden varalta laadituilla varasuunnitelmilla. Ajan kuluessa, ja pääjärjestelmien toimiessa, varajärjestelmät ja -suunnitelmat ovat kuitenkin unohtuneet.

Yksi hyvä esimerkki on arkipäiväiseltä ja itsestään selvältä kuulostava datan varmistusratkaisu. Yleensä uutta IT-järjestelmää käyttöönotettaessa huolehditaan varmistusratkaisusta, joka varmistaa tärkeän datan tallentumisen vähintään kahteen eri sijaintiin. Useimmiten myös varmistusjärjestelmän toimivuus on jollain tavoin seurannassa.

Ongelmat kuitenkin yleensä ilmenevät vasta ajan myötä, jolloin datan kadotessa sen ensisijaisesta sijainnista järjestelmän ylläpitäjän osaaminen tulee punnituksi. Mikäli ylläpitäjä ei tunne varajärjestelmän käyttöönottoprosessia, varmistetun datan käyttöönotto ei tapahdu nopeasti ja sujuvasti. Pahimmillaan ylläpitäjä ei välttämättä edes tiedä, missä varmistettu data sijaitsee. Ei myöskään ole tavatonta, ettei ylläpitäjällä ole tunnuksia, salasanoja tai käyttöoikeuksia varajärjestelmään.

Varajärjestelmän toimivan ja sujuvan käyttöönoton kannalta on tärkeää, etteivät varajärjestelmät ole vain yhden tai kahden ihmisen vastuulla. Tällöin vältetään sitoutuminen yhden tietyn henkilön osaamiseen ja läsnäoloon. Luonnollisesti mitä isommasta organisaatiosta, järjestelmästä ja sen vaikutuksista on kysymys, sitä monipuolisempi varmistuskokonaisuuden ylipäätään täytyy olla.

Tietysti oletus ja tavoite on, että varajärjestelmiä ei tarvittaisi. On tarkoituksenmukaista ja ensisijaista pyrkiä primäärin järjestelmän moitteettomaan toimivuuteen. Mutta koska ongelmatilanteisiin on kuitenkin varauduttava, tulee varautuminen tehdä hyvin ja suunnitelmallisesti: ongelmatilanteiden varalta laadittava toimintasuunnitelma ja toteutus on tehtävä kokonaisvaltaisesti. Asianomaisten henkilöiden on tiettävä ja tunnettava järjestelmä sekä heillä on oltava käytännössä opeteltuna ja harjoiteltuna erilaisten ongelmatilanteiden toimintatavat.

Mitä voimme oppia viikonlopun junaliikenteen ongelmista? Viikonlopun tapauksen myötä kehotan varmistamaan IT-järjestelmän ylläpitäjältä varajärjestelmien käyttöönoton toimintasuunnitelman ja kokeilemaan käyttöönoton toimivuutta. Sunnuntain kaltaiset ongelmat ovat helposti vältettävissä.

Siihen aikaan antoi toimitusjohtaja Haapavuori käskyn, että koko Hallituskadulla oli suoritettava palkanlaskenta. Tämä palkanlaskenta oli ties kuinka mones ja tapahtui hetkeä ennen Donald Trumpin astumista Universumin käskynhaltijaksi. Kaikki menivät kirjoittautumaan kirjanpito-ohjelmistoonsa, kukin omalle virtuaalityöpöydälleen.

Niin myös laskentakonsultit lähtivät Hallituskadulta, Tampereen kaupungista ja menivät palkanlaskemista varten pilveen, Magic Cloudin pilvipalveluun, sillä he kuuluivat MagicDeskin onnellisiin käyttäjiin. He lähtivät sinne yhdessä keltapaitojen kanssa, jotka ylläpitivät pilvipalvelua. Heidän siellä ollessaan tuli Tikonin päivittämisen aika, ja keltapaidat asensivat korjauspäivityksenkin, jälleen kerran. He asensivat päivityksen uudelle virtuaalipalvelimelle, koska palvelinkeskuksessa kaikki oli uusinta uutta.

Sillä seudulla oli asiakkaita yöllä odottamassa palkkojaan. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi pilvipalveluarkkitehti, ja bittivirta ympäröi heidät. Pelko valtasi asiakkaat, mutta pilvipalveluarkkitehti sanoi heille:

Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Tampereen kaupungissa laskettu palkat. Ne laskivat kirjanpitäjänne. Tämä on merkkinä teille: te löydätte palkkanne, jotka on laskettu Tikonilla ja Lemonsoftilla.

Ja samalla hetkellä oli pilvipalveluarkkitehdin ympärillä suuri teknisten asiantuntijoiden joukko, jotka ylistivät pilvipalvelua sanoen:

Pilvipalvelut toimivat korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, jotka se pelastaa.

Kun keltapaidat olivat menneet menojaan, asiakkaat sanoivat toisilleen: ”Nyt Hallituskadulle! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä pilvipalveluarkkitehti meille ilmoitti.” He lähtivät kiireesti ja löysivät keltapaidat, laskentakonsultit ja palkkatodistukset, jotka olivat sähköisessä muodossa. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli palkoista sanottu. Kaikki, jotka kuulivat asiakkaiden sanat, olivat ylpeitä itsestään. Kaikki hallituskatulaiset kätkivät sydämeensä sen, mitä oli tapahtunut, ja tutkistelivat sitä.

Asiakkaat poistuivat kiittäen ja ylistäen Hallituskadun osaamispalvelukeskusta siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

 

safety

Erään suuren tietoturvayrityksen myyntiosasto halusi käyttöönsä vakoiluohjelman esitelläkseen verkon tietoturvavaaroja. Tekniikkaosastolla ei ollut aikaa paneutua projektiin, joten myyntimiehet olivat heittää kirveen kaivoon. Luovuttaminen ei kuitenkaan kuulunut heidän ajatusmaailmaansa. Apu löytyi Googlella pelottavan helposti. Vain kuuden minuutin mittaisen videon avustuksella myyntimiehet onnistuivat luomaan vakoiluohjelman, jonka avulla oli mahdollista urkkia WLAN-verkossa liikkuvaa dataa.

Tapaus on F-Securen Taskuvarkaat verkossa -demosta, jossa havainnollistettiin, miten luottamukselliseksi tarkoitettu data päätyi vääriin käsiin. On ajatuksia herättävää nähdä omin silmin, miten langaton verkko kaapataan tai kuinka vaivattomasti pankkitunnuksien varastaminen tapahtuu.

Nykyisin suurin riski joutua rikoksen uhriksi ei suinkaan ole lauantaiyön jono nakkikioskilla eikä Malmin tai Tesoman pimeät kadut. Suurin riski joutua rikoksen uhriksi on verkossa. Vaikka monet ajattelevat tämän riskin olevan jotenkin etäinen ja vaikeasti hahmotettava, on verkkorikollisuus totisinta totta. Viruksia, haittaohjelmia ja tietomurtoja ei ole enää vuosikausiin tehty pilailumielessä, vaan lähes aina hyökkäysten takana ovat ammattirikolliset ja motiivina sinun tai yrityksesi rahat.

 

Suurin riski joutua rikoksen uhriksi on verkossa.

 

Kuinka moni meistä on joskus liittynyt avoimeen langattomaan verkkoon? Junaverkko, messujärjestäjän verkko, hotellin verkko tai jokin muu naapurin salaamaton WLAN. Entä kuinka moni on käynyt käytön jälkeen poistamassa kyseisen verkon laitteen muistista? Uskallan väittää lähes kaikkien käyttäneen näitä verkkoja ja lähes yhtä monella nuo verkot ovat edelleen koneen muistissa. Muun muassa nämä jäljet avaavat avoimet portit tunkeutua käyttäjän tietokoneelle, mobiililaitteeseen ja yrityksen IT-järjestelmiin.

Törmään työssäni edelleen ihmisiin, jotka eivät käytä mitään tietoturvaohjelmaa. Usein kysyessäni syytä, on vastaus, että ei minulla täällä koneella ole salattavaa. Kysyessäni pankkitunnuksien tärkeydestä, saattaa vastaus olla, että kyllähän pankkien sivut ovat turvallisia. Valitettava fakta on, että internetissä ei enää ole turvallisia ja turvattomia sivuja. Verkossa liikkuessa olemme aina enemmän tai vähemmän vaaravyöhykkeellä.

Maalaisjärki on edelleen verkossa liikkuessa tärkeä suojavarustus, mutta yksin se ei riitä. Tietoturva on asia, joka jokaisen yrityksen ja kuluttajan on syytä ottaa vakavasti. Tarkoitukseni ei ole suinkaan vain pelotella, vaan muistuttaa tietoturvan tärkeydestä.

Niin oman henkilökohtaisen käytön kuin yrityksen tietoturva-asioita kannattaa miettiä tarkasti, kysyä ja kyseenalaistaa. Etenkin jokaisen yrityksen ICT-ympäristö on aina hieman erilainen ja yhdessä tietoturva-ammattilaisten kanssa löytyy oikeat ratkaisut laadukkaan tietoturvan toteuttamiseen.

 

Valitettava fakta on, että internetissä ei enää ole turvallisia ja turvattomia sivuja. Verkossa liikkuessa olemme aina enemmän tai vähemmän vaaravyöhykkeellä.

 

Kuten monissa muissakin keskusteluissa, myös tietoturvassa keskustelu usein kääntyy hintaan ja kustannuksiin. Jokin hintalappu tietoturvaratkaisuilla aina on, mutta aina sen ei tarvitse olla suuren suuri. Toisaalta vertailukohtana on kustannus esimerkiksi yrityksen pankkitilien tunnusten joutumisesta rikollisten käsiin, yrityksen verkkoliikenne lamauttamisesta tai yrityksen asiakastietojen vuotamisesta kaiken kansan nähtäville.

On tärkeää pitää yrityksen tietoturvaratkaisut tarkoituksenmukaisina, jotta niillä pystytään tehokkaasti estämään keskeisimmät tietoturvauhat. Näin varmistutaan, ettei yrityksen liiketoiminta vaarannu hyökkäyksen osuessa kohdalle. Verkossa liikkuessa minkä tahansa bitin takana saattaa lymyillä ammattirikollinen. Muistetaan siis tiedostaa verkkorikollisuuden riskit ja huolehditaan turvallisuudestamme.

stocksnap_b83694fcab

Kevyesti dramatisoitu katsanto ohjelmistopäivitysten yöhön. Perustuu tositapahtumiin. Luettaessa on suotavaa kuvitella kuulevansa teksti luettuna hitaasti, matalalla kumealla äänellä. Eläytyminen sallittua.

 

Oli synkkä ja myrskyinen lokakuun yö. Tuuli hakkasi lehdettömiä koivunoksia vasten rakennuksen seinää. Kuunvalo siivilöityi harsomaisten pilvien raoista.

Hallissa kaappikello löi yksitoista kertaa. Hän nousi nojatuolista ja kylmä lattia tervehti hänen jalkapohjiaan. Hän hiipi varpaisiltaan kannettavan tietokoneensa ääreen ja avasi kannen. Uskollinen tietokone hyrähti pehmeästi käyntiin. Näyttöpäätteen kelmeä valo valaisi hänen kasvonsa.

Oli päivitysten yö.

Tietäen koko muun valtakunnan nukkuvan, hän käynnisti Citrixin ja otti koneellaan yhteyttä palvelimiin kaukaisuudessa. Bitit juoksivat valokuitukaapeleita pitkin kuin tumma, ajaton vesi Tammerkoskessa. Kilotavut alkoivat vaihtaa paikkaa.

Hiiren naputtelu rytmitti tuulen ulvontaa, klik, klik, klik. Näinä synkkinä syysöinä hän saattoi myöntää itselleen nauttivansa päivitysten yön taianomaisuudesta: vain hän tiesi salasanat ja käskyt päivitysten ajamiseen. Muiden autuaasti nukkuessa hän sai bitit tottelemaan tahtoaan ja hiiri muuttui hänen ajatustensa jatkeeksi. Virtuaaliympäristö avautui näytöllä hänen edessään kaikessa järjestelmällisyydessään, selkeydessään ja kauneudessaan.

Hän säpsähti, koputtiko joku oveen? Hän nosti katseensa näytöstä ja totutti näytön valoon tottuneet silmänsä huoneen hämärään. Ovelle koputettiin uudelleen, tällä kertaa vaativasti. Kuka kaipaisi häntä tällaiseen aikaan?

Ovi avautui naristen. Oven takana seisoi mustaan kaapuun pukeutunut mies. Tuuli sai kaavun lepattamaan ja miehen mustat hiukset hulmusivat hupun alta. Miehen kasvot kuitenkin jäivät hupun varjoon.

– Karkki vai kepponen? mies kysyi matalalla, karhealla äänellä.

– Ääh, en mä nyt mitään semmosia, omat taiat… tai siis työt kesken, hän vastasi kyllästyneenä.

– Tehdäänkö täällä töitä, jotka eivät kestä päivänvaloa? mies kysyi pisteliäästi.

Häntä hymyilytti.

– Todellakin, hän vastasi.

Hän sulki oven ja palasi koneensa ääreen. Virtuaaliympäristö kaipasi Gandalfiaan.

 


Päivitysten yö – The Night of Updates

Päivitysten yö on Magic Cloudin IT-ylläpidon käyttämä termi IT-järjestelmiin ja pilvipalveluympäristöihin ajettavista päivityksistä, jotka pyritään toteuttamaan ilta- ja yöaikaan käyttökatkojen minimoimiseksi. Yö, jolloin Magic Cloudin Citrix-velhot tekevät taikojaan asiakkaidemme parempien yöunien turvaamiseksi.

 

Paperittomasta toimistosta puhuttiin jo 90-luvulla, sähköisestäkin jo jonkin aikaa ja nyt kaikki ympärillä digitalisoituu vauhdilla. Myös taloushallinto. Yhtä kaikki vai ei sittenkään?

Sähköinen taloushallinto tarkoittaa yksinkertaistettuna yrityksen taloushallintoon liittyvien tehtävien, kuten ostolaskujen käsittelyä ja maksamista, myyntilaskujen laatimista ja lähettämistä, kirjanpidon, viranomaisilmoitusten ja raportoinnin hoitamista sähköisesti yhdessä järjestelmässä. Sähköisen taloushallinnon toimintaperiaatteena on, että tiedot kirjataan järjestelmään vain kerran, eheä kirjausketju päivittyy kirjanpitoon ja rutiininomaiset, manuaaliset prosessit automatisoidaan.

Digitaalisella taloushallinnolla puolestaan tarkoitetaan sitä, että kaikki tietovirrat ovat digitaalisessa muodossa ja käsittelyvaiheet automatisoitu. Jotta taloushallinto olisi digitaalista, eikä vain sähköistä, on kaikki taloushallinnon aineisto käsiteltävä sähköisesti sen kaikissa vaiheissa.

sahkoinen-taloushallinto

Sähköisen taloushallinnon hyödyt lienevät meille kaikille jo selvät: manuaalisen työn ja virheiden määrä vähenee, tieto saatavilla 24/7 ajasta ja paikasta riippumatta, läpinäkyvyys, laadukkaampaa tietoa päätöksen teon tueksi, se on vaivaton, kustannustehokas ja turvallinen… listaa voisi jatkaa vielä kuinka pitkään.

Kun saavutettavat hyödyt ovat tuoreessa mielessä, on hyvä kirkastaa myös muutama asia ennen matkalle lähtöä kohti digitaalista tulevaisuutta. Jotta matka sujuisi mahdollisimman jouhevasti, on hyvä pysähtyä miettimään yrityksen nykyisiä toimintamalleja.

 

Näiden askelmerkkien ja muistilistan avulla pääset hyvin alkuun:

 

• Tee selkeä päätös asiasta ja valitse projektille vastuuhenkilö. Näin luot projektille parhaat edellytykset onnistua ja pysyä aikataulussa.

• Kirkasta yrityksesi taloushallintoprosessin nykytila. Näin havaitset parhaiten tulevaisuuden oikeat tarpeet ja varmistat, että yrityksen sisällä on yhtenäinen ymmärrys nykytilasta ja tarpeesta.

• Kartoita yrityksellesi sopivia järjestelmätoimittajia. Konsultoi tilitoimistoasi, tutustu toimittajien referensseihin ja valitse kumppani, jolla on hyvä kokemus taloushallinnon ohjelmistoratkaisuista.

• Selvitä kuinka toimittajan tarjoamat ratkaisut istuvat yrityksesi muihin käytössä oleviin järjestelmiin. Valmiit integraatiot nopeuttavat ja helpottavat projektin läpimenoa.

• Laatikaa yhdessä toimittajan kanssa projektisuunnitelma. Näin molemmille osapuolille syntyy yhtenäinen käsitys projektista, sen tavoitteista ja toteutusaikataulusta.

• Varmista valitun toimittajan ylläpito- ja tukipalvelut. Hoidetaanko tuki kotimaassa vai onko se ulkoistettu muualle?

• Ole aktiivinen projektin aikana. Vaikka järjestelmätoimittaja vastaa teknisestä toteutuksesta, on asiakkaalla tärkeä rooli testauksessa ja sisäänajossa, jotta varsinaisella käyttöönottohetkellä vältytään ongelmilta.
Järjestelmät ovat kuin lääkkeet, vain oikeasti käytössä olevista järjestelmistä on hyötyä. Panosta siis koulutukseen ja ota kaikki hyöty irti sähköisestä taloushallinnosta.

 

Kirjoittaja: Pasi Kiikkinen, myyntijohtaja, EmCe Solution Partner Oy. EmCe Solution Partner Oy on taloushallinnon ohjelmistopalveluja tuottava perheyritys. EmCen ratkaisut yhdistävät eri toiminnot saumattomasti yhteen automatisoiden sähköisen taloushallinnon prosesseja tehden liiketoiminnastasi sujuvaa, tehokasta ja läpinäkyvää.

 

hyvastit-tyoasemille

 

Olemme tottuneet fyysisiin työasemiin, joiden kautta pääsemme töissämme tarvitsemiimme tietojärjestelmiin. Vaikka pöytäkoneet ovat korvautuneet kannettavilla, mutta perusmalli on säilynyt muuttumattomana neljännes vuosisadan ajan. Olemme Magic Cloudissa tuottaneet Desktop as a Service palvelua tuttavallisemmin DaaSia noin kuuden vuoden ajan. Palvelua kutsutaan virtuaalityöpöytä MagicDeskiksi.

Voiko organisaatio luopua työasemistaan vuonna 2017? Mielestäni voi ja mielestäni organisaatio olisi voinut luopua työasemistaan jo vuonna 2010. Meillä Magic Cloudissa onkin lukuisia asiakasreferenssejä, joissa asiakkaamme ovat siirtyneet MagicDesk palvelumme piiriin.

 

Mitä DaaS ja etätyöpöytä sitten mahdollistavat?

 

Mahdollisuus etätyöhön

Tyypillisesti käyttäjällä on työasema, johon on asennettu käyttäjän tarvitsema käyttöjärjestelmä (useimmiten Windows) sekä käyttäjän tarvitsemat ohjelmistot. Kukin työasema on asennettu yksilöllisesti vastaamaan käyttäjän tarpeita ja mieltymyksiä. Työasema on siis sidottu käyttäjän käyttämään fyysiseen laitteeseen, joka saattaa välillä olla väärässä paikassa, se voi hukkua, rikkoutua tai se voidaan jopa varastaa.

MagicDesk muuttaa työaseman käsitettä merkittävällä tavalla: käyttäjällä on edelleen omiin tarpeisiin räätälöity työasema, jota hän voi käyttää mitä tahansa päätelaitetta (perinteinen tietokone, kevyt pääte, puhelin, tablet-laite…). Kaikilla laitteilla aukeaa sama tuttu näkymä ja käyttökokemus.

Monet yrityksen käyttämistä ohjelmista toimivat vain yrityksen sisäverkossa. Perinteisesti käyttäjän on pitänyt olla fyysisesti toimistollaan, jotta hän on voinut käyttää kaikkia yrityksen tietojärjestelmiä. Etätyöpöytämalli muuttaa myös tämän: kaikki yrityksen verkossa toimivat palvelut toimivat mistä tahansa sijainnista, jossa internet yhteys on saatavilla kaikkina vuorokauden aikoina ja millä tahansa laitteella.

 

Helpotusta ylläpitoon

Työasemien ylläpito on koettu perinteisesti haasteelliseksi. Ylläpitäjän kannalta on voinut olla vaikeaa ylläpitää laajaa kirjoa työasemia ja vaikkapa saada kaikkiin työasemiin tarvittavat päivitykset asennettua toivotussa aikataulussa työaseman käyttäjää häiritsemättä. Usein työasema on myös saattanut olla ylläpitäjän saavuttamattomissa silloin, kun ylläpitäjä olisi sitä tarvinnut. Käyttäjän näkökulmasta ylläpitotoimenpiteet ovat häirinneet käyttäjän työskentelyä käyttäjän joutuessa esimerkiksi odottamaan asennuksia ja päivityksiä mielestään liian pitkään. Myös mahdollisten ongelmien selvittely on saattanut olla tuskallisen hidasta.

Virtuaalityöpöydässä päivitykset asennetaan vain kerran käyttäjää häiritsemättä ja uusi versio on tämän jälkeen välittömästi kaikkien käyttäjien saatavilla. Koska työasema ei ole enää sidottu käyttäjän fyysiseen laitteeseen, niin päivitystoimenpiteiden kannalta käyttäjän fyysisen laitteen sijainnilla ei ole merkitystä. Myös ongelmatilanteiden selvittely on selvästi sujuvampaa.

 

Vikasietoisuutta ja tietoturvaa

Virtuaalityöpöytä jättää historiaan myös laitteiden rikkoutumisesta aiheutuvat haitat ja harmin. Toki käyttäjän päätelaite voi edelleen rikkoutua, mutta tämän merkitys on kovin vähäinen, sillä käyttäjä voi jatkaa työskentelyään toisella päätelaitteella kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Lisäksi työasemien tietoturva on usein koettu ongelmalliseksi. Etätyöpöydässä myös tietoturvapäivitykset asentuvat kaikille käyttäjille kerralla ilman viivettä. Myöskään huolta tiedon päätymisestä vääriin käsiin varkauden tai rikkoutumisen yhteydessä ei ole. Näin käyttäjien työasemat saadaan helposti yhteisen tietoturvan piiriin.

 

Kustannustehokkuutta

Kustannukset ovat aina läsnä keskusteltaessa organisaation IT-ratkaisuista. DaaS-mallissa kustannukset ovat helposti ennakoitavissa jopa vuosiksi eteenpäin, sillä hinnoittelu perustuu ”euroa per käyttäjä per kuukausi” -malliin. Tällöin kustannukset muuttuvat lineaarisesti: mikäli käyttäjämäärä vähenee, niin vähenevät kustannukset samassa suhteessa.

Ylläpidon helppouden ja uuden tekniikan tuomien ominaisuuksien ansioista kokonaiskustannukset alenevat. Palveluun ei myöskään liity tyypillisiä pitkiä määräaikaisuuksia, vaan yritys pääse halutessaan koko palvelusta helposti eroon. Työläät ja kalliit päivitys- ja migraatiokustannukset poistuvat, sillä jatkossa nämä kuuluvat palvelun piiriin ilman erillisiä lisämaksuja.

 

 

shutterstock_459019246

Magic Cloud siirtää pilveen asiakasyritystensä ohjelmistoja, Windows-työpöytiä ja tiedostoja. Vaikka puhumme pilvestä, on tiedot kuitenkin siirrettävä oikeasti palvelimelta toiselle, esimerkiksi asiakasyrityksen palvelimelta Magic Cloudin suomalaisille palvelimille.

Usein tämä työ tehdään internetin välityksellä, mutta toisinaan on tarkoituksenmukaisempaa tehdä asennustyö asiakkaan luona. Pyrimme tekemään pienet asennukset etäyhteyden kautta verkossa, mutta useampien koneiden ja laajojen tiedostomäärien siirrossa menemme asiakkaan luokse tekemään työn ja tällöin IT-asentaja saapuu asiakkaan toimistolle.

Olen tehnyt asiakaskeikkoja ja -asennuksia yli kymmenen vuoden ajan. Avaan seuraavaksi asennustyön vaiheita:

 

1) Selvitystyö

Ennen asennusta ja tiedonsiirtoa on aina tehtävä kattava selvitystyö siitä, mitä ohjelmia ja tiedostoja asiakkaalla on ja mitkä näistä tulee siirtää Magic Cloudin pilveen. Useimmiten ennakoiva selvitystyö tehdään asiakkaan kanssa etäyhteyskeskustelussa, jossa pyrimme kartoittamaan mahdollisimman laajasti asennukseen liittyvät asiat. Tarpeen vaatiessa ja mahdollisuuksien mukaan saatamme myös tavata asiakasta kasvotusten jo ennen asennusta.

Etukäteen tehtävä selvitys mahdollistaa ohjelmistojen toimivan käytön heti siirron jälkeen, sillä pystymme selvittämään jo valmiiksi ohjelmien toimimisen pilvestämme ja osaamme valmistautua siirrettävän tiedon määrään. Tällöin asiakas pääsee käyttämään tiedostojaan mahdollisimman sujuvasti heti asennus- ja siirtotyön jälkeen.

 

2) Asennus

Mikäli asiakasyrityksessä tehtävät asennukset vaativat isojen tiedosto- ja tietomäärien siirtoa, kestäisi tiedonsiirto internetin välityksellä tarpeettoman kauan.

Tällöin menemme paikan päälle tekemään asennuksen ja tiedon siirron. Vaikka asennuskeikalle usein lähteekin vain yksi henkilö, asennukseen kuitenkin osallistuu etäyhteyden kautta myös muita toimistomme henkilöitä. Tällöin asennustyö saadaan jaettua paikan päällä olevan asentajan ja yrityksen muiden asiantuntijoiden kesken.

 

3) Yllätykset

Teemme aina laajimman mahdollisen selvitystyön asiakasyrityksen asennustyöstä. Silti tietotekninen maailma saattaa yllättää tavalla tai toisella jokaisella asennuskeikalla ja asennuksessa saattaa kohdata odottamattomia yllätyksiä.

Kokemus on kuitenkin opettanut varautumaan mahdollisiin yllätyksiin. Kaikista tähän astisista ilmenneistä ongelmatilanteista on selvitty ja tullaan myös selviämään. Tavallaan yllätyksellisyys on asennustyön suola.

 

4) Keikan jälkeen

Jo ennen asennustyötä ja erityisesti sen jälkeen opastamme asiakastamme uuden järjestelmän ja toimintatavan pariin. Yleensä asiakkaan tutut toimintatavat muuttuvat jonkin verran, joten uusiin toimintatapoihin, esimerkiksi ohjelman tai työpöydän uuteen käynnistysnäkymään on ensin totuttava. Pilvipalvelut on kuitenkin rakennettu niin, että yleisesti ottaen asiakkaan jokapäiväinen toiminta jopa yksinkertaistuu.

Asennuksen yhteydessä neuvomme ja opastamme asiakasta kattavasti uusien toimintatapojen äärelle, mutta on luonnollista, etteivät kaikki uudet asiat ja toimintatavat tule kerralla omaksutuksi. Tämän vuoksi me opastamme ja neuvomme mielellämme myös asennuksen jälkeen.

 

 

kutsun kuva

Meillä Magic Cloudissa tilikausi päättyy keskikesällä kesä-heinäkuun vaihteessa. kesäkuussa päättynyt tilikautemme oli täynnä muutoksen tuulia, kasvua, uusia tuttavuuksia, kiirettä ja lukemattomia onnistumisen kokemuksia. Kun katson kulunutta tilikautta voin hyvillä mielin olla varsin tyytyväinen menneeseen, muistaen kuitenkin, että tilikauden vaihduttua uusi tilikausi on jälleen alkanut nollasta, eikä hyvänolon tunteeseen ole mahdollista tuudittautua ohitse kiitävää hetkeä pidemmäksi aikaa.

Timon katsaus kuluneeseen vuoteen
Muutimme huhtikuussa ASP-Yhtiöiden ja Pirkanmaan Kirjanpitotoimiston kanssa uusiin yhteisiin tiloihin Tampereen Hallituskadulle.

Viime syksynä henkilöstössämme tapahtui muutoksia, kun kaksi yrityksemme työntekijää päätyi vaihtamaan työpaikkaa. Viime syksynä uutena tekijänä meillä aloitti tekninen asiantuntijamme Sami, josta on vajaan vuoden kuluessa kehittynyt yksi asiakaspalvelumme kulmakivistä. Vuodenvaihteessa tiimiimme liittyi myös järjestelmäarkkitehti Tapani, joka toi tullessaan laajan osaamisensa lisäksi ison annoksen iloista mieltä. Keväällä joukkoomme liittyi vielä Terhi, joka toi tullessaan meiltä vielä ennen paljon puuttunutta viestinnän osaamista, sekä naisellisen näkemyksen meidän muuten miehiseen joukkoomme.  Viimeaikoina tunteeni siitä, että tiimimme on nyt osaavampi, motivoituneempi ja yhteen hitsautuneempi kuin koskaan aikaisemmin, on vahvistunut entisestään.

Kuten meidän alalla aina, osaamisen kehittäminen on jatkuva prosessi, eikä kukaan meistä ole koskaan omassa tehtävässään täysin valmis. Viime tilikaudella satsasimme kenties vielä hieman aiempaa enemmän osaamisemme kehittämiseen. Osallistuimme alan seminaareihin Las Vegasia myöten, kouluttauduimme ahkerasti niin itsenäisesti kuin esimerkiksi kurssilla Belgian Brysselissä. Verkostoiduimme lukuisten kollegoiden kanssa ja jaoimme kokemuksia puolin ja toisin.

Liiketoiminnan ja henkilöstömäärän kasvun myötä 3,5 vuotta meitä palvelleet tilat alkoivat käydä ahtaiksi ja muutimmekin alkukesästä puolet suurempiin tiloihin Hallituskadulle aivan Tampereen ydinkeskustaan. Keväällä allekirjoittaneelle tuli täyteen 20 vuotta yrittäjänä. Oli siis myös aihetta juhlaan, jota vietimmekin kesäkuun alussa uusissa toimitiloissamme.

Kulunut tilikausi oli myös taloudellisesti onnistunut. Liikevaihtomme päättyneellä tilikaudella kasvoi reilut 16 % ja oli noin 767 000 euroa. Myös kannattavuutemme jatkoi positiivista kehitystään ja tilikautemme tulos ennen veroja oli 71 000 euroa.

Katsoessani jo alkanutta tilikautta näen edessämme paljon uusia mahdollisuuksia, pitkiä työpäiviä, haastavia projekteja ja mielenkiintoisia uusia asiakkuuksia. Toteutimme viime keväänä asiakastyytyväisyys kyselyn, jonka tuloksiin olin erittäin tyytyväinen. Tulemmekin tekemään parhaamme, että pystymme jatkossakin vastaamaan asiakkaidemme meihin kohdistamiin odotuksiin. Toisaalta aina on vara parantaa ja tulemmekin kehittämään asiakaspalveluamme ja pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempia asiakaskokemuksia.

Nautitaan vielä hetki Suomen lyhyestä kesästä, mutta sitten onkin aika kääriä hihat. Tehdään yhdessä parempaa liiketoimintaa ja osallistutaan osaltamme Suomen talouden vahvistamiseen. Pidetään kädet savessa, mutta hymy huulilla ja nautitaan työstämme, yritetään kuitenkin muistaa myös rentoutua töiden lomassa.

Testikuvateksti

Me Magic Cloudilla tuotamme pilvipalveluita. Vaikka pilvestä puhutaan paljon, pilvi saattaa näyttäytyä abstraktina, mystisenä ja hallitsemattomana elementtinä, jossa tiedostot “kelluvat” bittiavaruudessa.

Pilvi on kuitenkin olemassa olevaa tekniikkaa siinä missä tietokoneen käynnistäminen tai internet ylipäätään. Pilvestä on tullut arkipäiväinen osa kaikkea internetin käyttöä, tiedostojen siirtoa ja työskentelyä, ettemme välttämättä erota pilveä muusta tekniikasta.

 

Seuraavaksi muutama pilveen liittyvä paljastus:
Paljastus 1: Pilveä ei ole

Varsinaisesti pilveä ei kuitenkaan ole olemassa. Ei ole olemassa minkäänlaista internet-taivaalla kelluvaa pilvimäistä rakennelmaa, jossa tiedostot odottaisivat internet yhteyden ilmaantumista. Pilvi on tapa käyttää ja säilyttää tiedostoja ja ohjelmia internetin välityksellä toiselta tietokoneelta tai palvelimelta kuten internetissä esitetyn tiedon sisältäviä tietokoneita kutsutaan. Sen sijaan, että tiedostot ja ohjelmat sijaitsivat käytettävän tietokoneen omalla kiintolevyllä. Esimerkiksi Magic Cloudin pilvessä olevat asiakasyrityksen tiedostot sijaitsevat meidän omissa konesaleissamme olevilla palvelimilla.

Näin ollen pilvessäkin sijaitsevilla tiedostoilla on aina olemassa sijainti oikealla, olemassa olevalla palvelimella. Palvelimeen otetaan yhteyttä internetin välityksellä ja täten tiedostot ovat käytettävissä. Pilvi on siis nimitys internetin yli tapahtuvalle tiedostojen ja ohjelmistojen käyttämiselle yrityksen sisäverkon ulkopuolella olevilta palvelimilta.


Paljastus 2: Internet on pilvi 

Internet mahdollistaa tietojen siirtämisen tietokoneelta toiselle. Internet siis mahdollistaa pilven ja näin ollen internet on pilvi! Yksinkertaistaen voi jopa sanoa, että internet tarkoittaa pilveä ja pilvi internetiä.

Jos esimerkiksi avaat tietokoneellasi internet-selaimen, selaimessa avaamasi nettisivut sijaitsevat jollakin toisella palvelimella. Tällöin olet ottanut yhteyttä palvelimeen toisella puolen maailman ja käytät nettisivua pilvessä. Tai jos katselet musiikkivideota netissä, video sijaitsee pilvessä eli palvelimella, johon tietokoneesi on internetin välityksellä yhteydessä.
Pilvi ei siis ole mystiikkaa tai käsityskyvyn ylittävää tekniikkaa. Pilvestä tai sen rakentumisesta ei myöskään tarvitse ymmärtää enempää kuin niiden, jotka kehittävät, tuottavat ja tarjoavat pilvipalveluita työkseen. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että pilvi on merkittävä osa teknologiakeskeistä elämäämme joka päivä.

saminblogi

Työn ja opiskelun yhdistäminen saattaa toisinaan tuntua haasteelliselta, mutta opintojen ja työn sisältöjen kohdatessa niistä muodostuu saumaton ja sujuva kokonaisuus. Magic Cloudin harjoittelija Sami Leppänen avasi kirjoituksessaan työn, opiskelun ja elämän yhdistämistä.

 

Opiskelen tällä hetkellä järjestelmäasiantuntijaksi jo aiemmista opinnoistani tutuksi tulleella Suomen Yrittäjäopistolla Kauhavalla. Kyseessä on valmentava täydennyskoulutus alalla työskenteleville tai alalta vahvaa osaamista jo entuudestaan omaaville.

Kuuluin koulua aloittaessani jälkimmäiseen ryhmään. Opintojen suorittaminen edellyttää harjoittelupaikkaa alalla, joten olin yhteydessä Magic Cloudin toimitusjohtaja Timo Haapavuoreen jo ennen opintojen aloittamista. Magic Cloud ei ollut minulle entuudestaan tuttu, vaan löytyi Googlen kautta Magic Cloudilla silloin avoinna olleen työpaikkailmoituksen perusteella.

Opiskelu ja työ limittyvät lähes saumattomasti yhteen ja niinpä aloitin Magic Cloudilla oli viime vuoden lokakuussa harjoittelijana vain muutama päivä opintojen aloittamisen jälkeen. Luonnollisesti en kuitenkaan hypännyt suoraan hommiin vaan harjoittelu aloitettiin kahden viikon perusteellisella perehdytyksellä.

Oppimisen mahdollisuudet

Opinnoissani pidän ehdottomasti hyvänä puolena niiden laajuutta. Opintojen alussa oli mahdollista osaamisesta ja motivaatiosta riippuen valita, millaisia eri aihealueiden moduuleita haluaa opintoihinsa sisällyttää. Opintoihin kuuluvan tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä toimimisen kokonaisuuden lisäksi valitsin opintojeni täydentäviksi osa-alueiksi palvelin- ja työasematuessa sekä tietoliikenneverkkotuessa toimimisen.

Mutta tämä ala ei ole pelkästään näppäimistön naputtelua. Hyvin suuressa roolissa on myös asiakaspalvelu, joten pelkän tietoteknisen osaamisen lisäksi myös vuorovaikutustaidot ovat olennainen osa työnkuvaa. Voisin verrata Magic Cloudilla tekemääni asiakaspalvelua hätäkeskusvirkailijan työhön: tulee selvittää, mitä on tapahtunut, missä, kenelle, kuinka montaa henkilöä ongelma koskee. Toisinaan asiakkaalla saattaa olla toimistollinen työntekijöitä, joiden omat työt seisovat esimerkiksi nettiyhteyksien katkettua, joten on tärkeää nopeasti selvittää kaikki mahdollinen tieto ongelman selvittämiseksi tai asiakkaan nettioperaattorin kontaktoimiseksi.

Olen tyytyväinen, että valitsin hieman enemmän kuin tutkintoon vaadittavan määrän opintoja, sillä kaikelle mahdolliselle opille tuntuu löytyvän käyttöä. Johtuen IT-ympäristöjen laajuudesta tilanne kun vastaa suurin piirtein samaa kuin opettelisi kaikki olympialajit. Vaikka suuressa mittakaavassa olisikin kaikesta jonkinlainen käsitys, on kuitenkin fakta se, että jokaiselle syntyy jossain vaiheessa se oma aihealue, johon tulee keskittymään.

Tällä alalla pysyviä tekijöitä ovat muutos, uuden oppiminen sekä itsensä haastaminen. Uskon, että vielä tulee sellainenkin päivä, jolloin vastaan tulee vain muutama uusi asia, mutta todennäköisesti siihen tulee menemään vielä vuosia. Tekninen maailma on kehittynyt viimeisten vuosikymmenien aikana hurjasti ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän.

Opiskelu + työ + elämä

Opiskelun ja työn yhdistäminen sinänsä ei ole minulle uutta, sillä aiempaa kokemusta työn ohessa tietotekniikan opiskelusta on noin kuuden vuoden ajalta. Nyt kuitenkin voin soveltaa opintoja myös työssäni ja tällä on todella vaikutusta opiskelu- ja työmotivaatioon. Parhaiten mielestäni asioita oppii tekemällä itse. Jos esimerkiksi löytää itse ratkaisun ongelmaan, oppimiskokemus jää huomattavasti paremmin mieleen kuin vain asiasta lukemalla. Vanha sanonta “työ tekijäänsä opettaa” ei todellakaan ole pelkkä fraasi.

Magic Cloud on ollut erittäin mielekäs työ- ja harjoittelupaikka. Henkilöstö on motivoitunutta, osaavaa ja töissä on hyvä yhteishenki. Olen aina saanut tukea pyydettäessä ja vaikka toimipisteitä on eri paikkakunnilla, etäyhteydellä saa kenet tahansa nopeasti kiinni ja itselle tuntemattomiin ongelmiin saa apua.

Työ ja opinnot ovat olleet mielestäni helppo yhdistää. Vaikka varsinaisia opintopäiviä on noin kerran kuukaudessa, tulee osaaminen ja oppiminen osoittaa etätehtävillä ja dokumentoimalla soveltuvin osin suoritettuja työtehtäviä. Näin ollen työn ja opintojen jälkeen liiasta vapaa-ajasta ei ole tarvinnut huolehtia. Opintojen ja töiden lisäksi kotona odottaa alkuvuodesta syntynyt esikoislapsi ja musiikkiharrastukseni. Kun itse haluan ladata omia pattereita kaikesta tästä ja vetää johdot seinästä, lähden koiran kanssa metsään lenkille.

 

Puheeni avoimissa ovissamme 9.6.2016.

 

 

Kuukausi sitten – 9. toukokuuta – tuli täyteen 20 vuotta siitä, kun 13-vuotiaana pikkupoikana olin saanut postia Kaupparekisteristä. Tmi Micro Magic oli merkitty Kaupparekisteriin, eikä esteitä liiketoiminnan aloittamiselle enää ollut. Matka yrittäjyyteen alkoi kuitenkin jo aikaisemmin: ei ollut aivan itsestään selvää, että 7-luokkalainen koulupoika voisi aloittaa yritystoiminnan. Tuota toukokuun alkua edelsikin vanhempien pehmittäminen ajatukselle. Ennen yritysideaani minulla oli ollut monenlaisia harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita, joille yhteistä oli nopea innostuminen ja tämän jälkeen yhtä nopea kyllästyminen. Jälkeenpäin minua on useasti muistutettu siitä, kuinka ennen yritystoiminnan alkua yleisin kysymykseni oli ”mitä minä teen, minulla ei ole mitään tekemistä”. Yrityksen perustamisen jälkeen tekemistä on sittemmin riittänyt.

Sain isän ja äidin päät käännettyä ja tämän myötä yrityksen perustamispaperit isän avustuksella tehtyä. Totta puhuakseni luulen vanhempieni tainneen tuolloin kuitenkin ajatella, että näin ehkä asia saadaan nopeammin käsiteltyä ja into yritystä kohtaan hiipuu ennen kuin se ehtii varsinaisesti alkaakaan. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen voinen todeta, että yrittämisessä on ollut ja on yhä jotain niin mielenkiintoista, että mielenkiintoa on riittänyt ja riittää yhä.

Yritystoiminnan alku oli kovin erilaista kuin yritystoimintamme tänään. Olin säästänyt pienen summan rahaa, jota olin vuosien aikana saanut sukulaisilta lahjaksi. Muistaakseni sukanvarteen oli kertynyt noin 2000 markkaa. Tällä rahalla tilasin erilaisia tietokonetarvikkeita takkahuoneeseemme, joka muuttui tietokonekaupaksi. Tuolloin disketit ja diskettikotelot olivat hittituotteita. Muistankin elävästi, kun ensimmäiset pienet tukkulaatikot saapuivat ja niitä sitten innokkaasti availin ja järjestelin takkahuoneessamme.

Kauppa oli auki vasta koulun jälkeen ja monia potentiaalisia asiakkaita 13-vuotiaan yritystoiminta toisaalta hymyilytti, mutta myös epäilytti. Tästä huolimatta muistelen, että vuoden 1996 liikevaihtomme olisi ollut noin 90 000 markkaa. Tuo tuntuu näin jälkeenpäin ajateltuna hurjan isolta summalta. Ja kyllähän jo ensimmäisenä vuotena myin ensimmäiset tietokoneeni: tuolloin tietokoneiden hinnat pyörivät 10 000 markan molemmin puolin. Pirkanmaan Kirjanpitotoimiston Markku Ala-Mettälä taisi olla ensimmäisiä yritysasiakkaitani. Ja kyllähän se tuntui tuolloin aika hurjalta myydä ihan oikealle yritykselle ihan oikea tietokone ja vielä asentaa se käyttökuntoon. Markku ja kaikki muut alkuvaiheen asiakkaat osoittivat varsin ennakkoluulotonta asennetta ja luottamusta pikkupojan osaamista kohtaan. Ilman näitä ennakkoluulottomia ihmisiä en olisi tänään kertomassa tarinaani teille.

Jo seuraavana vuonna 1997 minusta tuntui, että yritystoiminnassa olisi aika ottaa seuraava askel. Niinpä yritys muutti vanhempieni takkahuoneesta vanhempieni tilitoimiston yhteyteen, josta löytyi vieläpä yritykselleni oma sisäänkäynti. Samana vuonna minusta alkoi tuntua, että vasta koulunjälkeen aukeava liike ei vaikuta oikein uskottavalta ja tuolloin ajankohtaistui ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkaaminen.

Yritys kasvoi ja kehittyi. Jälkeenpäin tuntuu melkein uskomattomalta, että opiskellessani Ikaalisten lukiossa koulupäivän jälkeen opiskelijan hattu päässäni vaihtui tietokonekauppiaan hatuksi ja myinkin tuolloin Ikaalisten lukioon kaikki uudet koneet. Muistan vieläkin, kun koulupäivän jälkeen veimme isän kanssa pari kolmekymmentä tietokonetta lukiolle ja tuttu lukion rehtorini oli näitä tietokoneita vastaanottamassa. Tuolloin rehtori ei opettanutkaan minua vaan minä opetin rehtoria. Nuo tilanteet ja niihin liittyvät onnistumisen tunteet ovat sellaisia, että niitä on nykyisin enää vaikea ylittää.

Minulla on ollut aina suuri halu kasvaa ja kehittyä. Tähän liittyy varmasti myös visioni vuodelta 2000. Tuolloin aloin havaita Ikaalisten liiketoiminnan siinä määrin vakiintuneen, että olisi aika laajentaa liiketoimintaa uudelle paikkakunnalle. Niinpä kesällä 2000 Nummelassa vietettiin Micro Magicin avajaisia. En ollut vielä täyttänyt aivan kahdeksaatoista vuotta, mutta kulkeminen parin sadan kilometrin päähän kotoa sujui kätevästi kevytmoottoripyörällä. Ihmiset ympärillä pitivät minua luultavasti jollain tavalla tärähtäneenä, myymälän avaaminen pääkaupunkiseudulle kesken opiskelujen ja ennen armeijaa oli varmasti monessa mielessä avain järjetön liike. Nyt kuitenkin 16 vuotta myöhemmin Micro Magic palvelee edelleen asiakkaitaan Nummelassa.

Vuosi 2001 oli ehkä kuitenkin jollain tavalla käänteentekevä. Isä oli tuolloin saanut idean tilitoimistopalveluiden kehittämisestä 2000-luvulle. Tuolloin oli tyypillistä, että yrittäjät toivat kuukauden kirjanpitomateriaalin kuukausittain tilitoimistoon ja osin tämä tilanne on olemassa vielä edelleenkin. Isän visiossa asiakas käyttäisi internetin kautta tilitoimiston tarjoamaa ohjelmistoa ja näin ollen asiakkaan kertaalleen tietojärjestelmään syöttämä data olisi välittömästi tilitoimiston käytettävissä eikä samaa tietoa tarvitsisi syöttää järjestelmään useaan kertaan. Nykyään tämän kaltaista palvelua kutsuttaan SaaS-palveluksi, tuolloin puhuttiin ASP:sta, ja ASP-Yhtiöiden nimellä taitaa olla jotain tekemistä tämän asian kanssa. Ajatuksen tekninen toteuttaminen siirtyi aika luontevasti minulle ja voin aivan rehellisesti kertoa, että minulla ei ollut tuolloin tuosta asiasta mitään tietoa, enkä ollut ASP-termistäkään koskaan kuullut. Tekniikaksi valikoitui tuolloin Citrix ja ei ehkä ole sattumaa, että nykyisin yksi merkittävimmistä IT-puolen kumppanuuksistamme on Citrix. Koko pyörää en tuolloin keksinyt kuitenkaan itse, vaan apuna ympäristön rakentamisessa oli tuolloin myös ulkopuolinen taho. Hyvin pian tämä tekniikka kokonaisuudessaan siirtyi kuitenkin minun vastuulleni. Vappuna 2001 järjestelmä oli valmis ja ensimmäinen asiakas aloitti järjestelmän käytön. Tuon jälkeen tekniikka on kehittynyt paljon: nykyisin konesaleissamme on usean gigan yhteydet, tuolloin yhteyden nopeus oli 128kb. Viidentoista vuoden aikana yhteysnopeus on siis kasvanut 10 000 kertaiseksi.

Myös vuosi 2002 on myös jäänyt mieleeni erityisen hyvin. Vuoden vaihteessa Suomessakin siirryttiin euroihin. Meillä oli tuolloin ja on edelleen pankkisuhde Ikaalisten Osuuspankin tai nykyisin Satapirkan Osuuspankin kanssa. Vaihtorahat oli saatava molempiin myymälöihin, sekä Ikaalisiin että Nummelaan, ennen niiden aukeamista ja pankista euroja ei ennen vuodenvaihdetta saanut. Niinpä olimme tehneet pankin kanssa erityisjärjestelyn ja pääsin pankin takaovesta paljon ennen pankin aukeamista hakemaan tarvittavat eurot. Ikaalisten osalta jätin eurot Ikaalisten myymälään odottamaan myymälän aukeamista ja sen jälkeen suuntasin silloisen GTI Golfini kohti Nummelaa. Ja ehdin kuin ehdinkin paikalle ennen myymälän aukeamista ja näin markat vaihtuivat hiljalleen euroiksi.

Kun euro oli saatu otettua käyttöön, edessä olikin siirtyminen armeijan harmaisiin. Muistan hyvin lukuisat työpuhelut metsäleireiltä: kerrankin syystä tai toisesta kiipesin puuhun hoitamaan työpuhelua. Kävin armeijani Niinisalossa, joka on varsin lähellä Ikaalista. Kävimmekin isän kanssa sotkun pöydän ääressä lukuisat työneuvottelut sotkun munkeista samalla nautiskellen. Armeija aikani kesti lopulta vuoden ja tuon vuoden aikana allekirjoitin armeijasta käsin paperit, jolloin Micro Magic muuttui osakeyhtiöksi. Samana vuonna Ikaalisten myymälä muutti uusiin tiloihin Ikaalisten Osuuspankin ja postin naapuriin. Tuona vuonna myös käytössämme ollut keltainen väri näki ensimmäisen kerran päivänvalon. Puhelimissa ei vielä ollut nettiä, enkä myöskään jostain syytä tuolloin omistanut kannettavaa tietokonetta, mutta yritys toimi ja kehittyi, vaikka tuona vuonna vietin toista sataa yötä metsässä. (Tuon vuoden jälkeen en muuten ole sitten teltassa nukkunutkaan.) Tänä päivänä yrityksen johtaminen metsästä ilman tietoliikenneyhteyksiä tuntuisi mahdottomalta ajatukselta, mutta tuolloin en nähnyt tilanteessa mitään erikoista. Tosin jo yrityksen alkumetreiltä asti veljeni Kimmo oli ollut mukana yrityksen toiminnassa ja minun ollessani poissa Kimmon merkitys yrityksen toiminnalle korostui. Hänen merkityksensä on kasvanut tuon jälkeen kaiken aikaa.

Vuonna 2004 olin aloittanut opiskelut Kauppakorkeakoulussa Porissa. Tultaessa vuoteen 2005 olin päättänyt laajentaa toimintaa myös Poriin. Ja näin kolmas Micro Magicin myymälä avattiin vuonna 2005. Jälkeenpäin arvioiden Porin myymälän avaaminen ei liiketaloudellisesti ollut erityisen onnistunut ratkaisu, mutta Micro Magic harjoitti tietokonekauppaa Porissa kuitenkin lähes kymmenen vuoden ajan.

Vuoden 2006 syksyllä muutin Parisiin vaihto-opiskelijaksi Ranskankieliseen Negocia-nimiseen kauppakorkeakouluun. Yrityksen kehittämiseen aikaisemmin liittyvät haasteet eivät tuntuneet enää miltään Finnairin laskettua Charles de Gaullen kentälle. Harhaluuloni siitä, että osaisin ranskaa karisi nopeasti. Alkuaika Ranskassa oli aika, joka valmisti minua tulevaisuuden haasteisiin ja minun on vaikea kuvitella liike-elämässä tilanteita, jotka yltäisivät henkisesti samalle tasolle kuin opiskelujen aloitus Pariisissa. Elämä täysin ranskankielisessä yhteisössä kahden vuoden ranskanopintojen jälkeen vaati ponnisteluja ja hammasta oli purtava useasti. Vuosi Pariisissa antoi kuitenkin eväitä elämään vähintään yhden korkeakoulututkinnon verran. Välillä kieltämättä harmittaa, että Pariisista mukaan saamani jokseenkin sujuva ranskan kielen taito on lähes kymmen vuoden aikana ruostunut. Toisaalta paljon kielitaitoa suurempi pääoma olivat nuo kokemukset ja koettelemukset, joista on ollut ja tulee varmasti olemaan myös jatkossa apua yrittäjyyden poluilla kuin elämässä yleensäkin.

Vuosikymmenen loppupuolella aloitimme kehitystyön, jonka lopputuotteena syntyi palvelumme, joka tunnetaan nykyisin nimellä MagicDesk. Kyseessä on palvelu, jossa käyttäjien perinteiset työasemat siirretään pilveen ja oma tuttu Windows-työpöytä on käyttäjän käytettävissä milloin tahansa, mistä tahansa ja millä päälaitteella tahansa. Edelleen tänäkin päivänä olemme monta askelta edellä kilpailijoitamme ja olemme tällä saralla Suomen suurin toimija.

Vuosikymmenen vaihtuessa pilvipalveluliiketoimintamme oli kasvanut jo merkittäväksi osaksi Micro Magicin liiketoimintaa. Tuohon aikaan aloin entistä tarkemmin pohtimaan liiketoiminnan jatkoa. Mitä enemmän asiaa mietin, sitä vakuuttuneemmaksi tulin siitä, että Micro Magicin myymäläliiketoiminta oli kovasti erilaista liiketoimintaa verrattuna pilvipalveluliiketoimintaan. Tuolloin teimme täälläkin paikalla olevan Matti Rusasen kanssa yhden syksyn ajan strategiatyötä. Työn lopputuloksena päädyimme erottamaan pilvipalveluliiketoimintamme Micro Magicin tytäryritykseksi ja vuonna 2012 syntyi Magic Cloud. Magic Cloudissa omistajina nykyisin ovat itseni lisäksi Kimmo Haapavuori, Vesa Sarvala ja Matti Rusanen.

Viimevuosien aikana Micro Magicin myymäläliiketoiminta on jatkunut tasaisena. Samaan aikaan pilvipalveluliiketoiminta on ollut myös globaalisti kovassa nosteessa ja Magic Cloudin neljän vuoden historian aikana olemme pystyneet kaksinkertaistamaan Magic Cloudin liikevaihdon. Kuluneen kevään aikana olemme tehneet paljon strategiatyötä ja näen tarjoamissamme palveluissa merkittävää kasvupotentiaalia. Tulenkin jatkamaan työtäni myös tulevaisuudessa liiketoimintamme kehittämisen ja kasvattamisen parissa. Uskonkin vahvasti, että pienessä pilvessä kaikki sujuu paremmin ja kun pilvessä ollaan, niin vain taivas on rajana.

Kuluneen kahdenkymmenen vuoden aikana tietotekniikka on muuttunut paljon, ATK:sta on tullut ICT:tä. Samaan aikaan myös olosuhteet yrittäjyydelle ja yrittämiselle ovat muuttuneet varmasti yhtä paljon. Vaikka maailma näyttää varmasti erilaiselta 13-vuotiaan kuin 33-vuotiaan silmin katsottuna, niin en usko kaiken silmiini sattuneen muutoksen johtuvan pelkästään tästä: samaan aikaan, kun Suomen talous on jatkanut syöksykierrettään, pankkien varovaisuus pk-yritysten rahoituksessa on lisääntynyt valtavasti. Vaikka emme olekaan kärsineet rahoituksen puutteesta, niin ero vuosituhannen alun hullujen vuosien toimintaan, jossa pankeista suorastaan kaadettiin rahaa sitä kysymään eksyneen yrittäjän hattuun, on muuttunut kovin erilaiseksi. Vaikka rahan hinta onkin tällä hetkellä poikkeuksellisen alhainen, yritys pääsee nauttimaan tästä edullisesta hinnasta vasta rahoituksen saatuaan. Olen seurannut sivusta, kun hyviäkin ideoita on jäänyt toteuttamatta rahoitukseen liittyvien haasteiden vuoksi ja mielestäni tähän meillä Suomessa ei pitäisi olla varaa.

Globalisaatio termiä ei taidettu vielä vuonna 1996 edes tuntea. Nykyisin globalisaatio ja sen vaikutukset ovat meidän kaikkien nähtävissä. Vaikka kuluneen 20 vuoden aikana monen suomalaisen työt ovat siirtyneet halvemman työvoiman maihin, on globalisoituminen samaan aikaan avannut yrityksille mahdollisuuksia, joista 20 vuotta sitten ei osattu edes haaveilla. Globalisaatio yhdistettynä digitalisaatioon on tuonut Suomeen ja maailmalle hyvinvointia. Erinomainen osoitus tästä on esimerkiksi paljon mediassa ollut Supercell, joka on noussut täysin tyhjästä miljardi-liikevaihdon sarjaan.

Yrittäjien valmiudet toimia globaaleilla markkinoilla ovat parantuneet kuluneen 20 vuoden aikana huimasti. Uusilla yritysjohtajilla on paitsi tarvittava kielitaito, niin myös tarvittava kokemus kansainvälisestä kanssakäymisestä. Automatisaatio tulee uskoakseni olemaan lähitulevaisuudessa kehitys, joka muuttaa jälleen yritysten toimintakenttää. Automatisaatio mahdollistaa jatkossa monien sellaisten työtehtävien säilyttämisen Suomessa, jotka ilman automatisaatiota valuisivat edullisempien kustannusten maihin.

Mikäli minulla vain terveyttä riittää, niin luultavasti tulen näkemään 63 vuotiaana vuonna 2046 päivän, jolloin takana saattaa olla 50 vuotta yrittämistä. Vaikka minulla on jo takana pitkä rupeama yrittämistä, niin minulla on tunne, että oikeasti olen vasta alussa. Tulevaisuuden ennustaminen on aina vaikeaa, mutta uskon edessä olevan matkan olevan hieno, josta tuskin tulee puuttumaan vauhtia tai vaarallisia tilanteita. Yrittäminen ei ole aina ruusuilla tanssimista tai ainakin välillä varpaita pistelevät terävät ruusun piikit. Tästä huolimatta ainakin itse olen nauttinut siitä vapaudesta ja niistä mahdollisuuksista, joita yrittäjyys on minulle tarjonnut. En ole koskaan saanut mitään ilmaiseksi, mutta olen saanut aina kulkea kohtia omia unelmiani ja tehdä itse omaan elämääni liittyvät tärkeät päätökset. Iso kiitos tähänastisesta kuuluukin isälle ja äidille, veljelleni Kimmolle ja kaikille niille ihmisille jotka ovat minua matkan varrella tukeneet. Iso kiitos ja kumarrus kuuluu myös tuoreelle vaimolleni Annulle, joka jaksaa tukea minua silloinkin kun päivät välillä venyvät. Minunkaan yritykseni eivät pyöri pelkästään omalla työpanoksellani ja onkin hienoa, että olen saanut koottua ympärilleni mahtavan tiimin ja luulen, että juuri tällä hetkellä meidän henkilöstämme on paremmin motivoitunut kuin koskaan ja yhteishenki keskuudessamme on aivan poikkeuksellinen.

Olemme nyt toimineet reilun kuukauden Hallituskadulla. Magic Cloud ja ASP-Yhtiöt ovat toimineet samoissa tiloissa jo pitkään. Nyt olemme saaneet Pirkanmaan Kirjanpitotoimiston henkilökunnan kanssamme saman katon alle. Reilun kuukauden aikana nimet ja kasvot ovat tulleet tutuiksi puolen ja toisin. Meillä on täällä nyt koottuna osaamista yksien seinien sisään varsin paljon. Toivottavasti voimmekin hyödyntää toisiamme jatkossa enenevässä määrin ja tarjota myös asiakkaillemme enemmän kuin mihin olemme tätä ennen pystyneet. On hienoa, että te kaikki olette täällä tänään. Yhdistämällä voimamme ja osaamisemme voimme luoda yhdessä entistä parempaa liiketoimintaa.

9.6.2016 Timo Haapavuori

Pilvi. Sitä käyttävät kaikki. Ainakin mikäli puhumme tiedostojen tallentamisesta ja tiedonsiirrosta. Pilvi on läsnä päivittäisessä arjessamme enemmän kuin huomaammekaan, sillä esimerkiksi suuri osa sähköpostipalvelimista ja verkossa käytettävistä ohjelmista sijaitsee jo nyt pilvessä.

Me Magic Cloudilla tuotamme erilaisia pilvipalveluja yritysten käyttöön ja tarpeisiin.

Tässä koottuna viisi syytä, joiden vuoksi Sinunkin yrityksesi tulisi siirtää tiedostonne, ohjelmistonne ja jopa työpöytänne pilveen.

1. Turvallisuus

Pilvessä on turvallista, sillä pilvipalvelun tarjoaja vastaa pilven ja sinne siirrettävien tiedostojen tietoturvasta. Ajantasainen tietoturva edellyttää tietoturvauhkien tiedostamista ja ennakointia.

Tosin on huomattava, että pilvissä sekä niiden tietoturvan toteutuksissa ja lähtökohdissa on eroja. Esimerkiksi suomalainen lainsäädäntö ei sido ulkomaisia pilvipalvelutarjoajia ja näin ollen erityisesti EU:n ulkopuolelta pilvipalvelua tilaavan tilaajan tulee perehtyä palvelun ehtoihin tarkasti. On myös hyvä selvittää, miten avoimesti pilvipalvelun tarjoaja kertoo tietojen sijainnista ja sijainnin turvallisuudesta. Pilvipalvelukumppania etsiessä kannattaakin tarkastaa pilvipalvelun tarjoajan tausta ja ehdot tarkasti, sillä luotettavan pilvipalvelukumppanin löytäminen on olennainen osa yrityksen tietoturvakokonaisuutta.

2. Helppous

Pilvipalvelussa tiedostot ja ohjelmat ovat aina käytettävissä, myös mobiilissa. Erityisesti ohjelmistojen kohdalla ajattelu- ja toimintatapa, joka sitoo yhden ohjelman yhteen koneeseen on vanhentunut. Pilven kautta ohjelmistot ja jopa Windows-työpöytä voidaan ottaa käyttöön millä tahansa päätelaitteella.

Pilvi myös mahdollistaa helpon ja tehokkaan tiedostojen jakamisen ja yhteiskäytön, sillä tiedostojen jakopalvelun kautta pilvessä olevat tiedostot on mahdollista jakaa työkaverille tai asiakkaalle esimerkiksi linkkinä liitetiedoston sijaan.

3. Kustannustehokkuus

Pilvipalvelu on kustannustehokas tapa yrityksen IT-tarpeiden ratkaisemiseen. Pilvipalvelusta riippuen palvelun tarjoaja vastaa esimerkiksi palvelimiin liittyvistä laitehankinnoista, ohjelmien päivityksistä ja ongelmatilanteiden ratkomisesta. Lisäksi tiedostojen säilyttäminen pilvessä vapauttaa esimerkiksi fyysistä varastotilaa papereilta ja mapeilta.

Pilvi voi jopa mahdollistaa fyysisistä tietokoneista luopumisen, jolloin yrittäjän ei tarvitse panostaa laitehankintoihin lainkaan!

4. Varmuus

Pilvessä tiedot, tiedostot ja ohjelmat ovat varmuuskopioituina. Mikäli pilvipalvelun tarjoajan palvelimille tapahtuisi jotain, automatiikka ja varmistukset huolehtivat asiakkaan tietojen säilymisestä ja ohjelmien katkeamattomasta toimimisesta. Pilvipalvelun käyttö takaa myös sen, että tiedostot ovat tallessa, vaikka asiakkaan käytössä oleva tietokone hajoaisi tai katoaisi. Pilvessä olevien tiedostojen ja ohjelmistojen käyttöä on tarvittaessa myös helppo tarkkailla.

Kuten tietoturvan, myös varmuuskopioinnin kohdalla on kuitenkin hyvä varmistua pilvipalvelutuottajan luotettavuudesta ja varmuuskopioinnin ehdoista. Pilveä kun voi tuottaa sekä hyvin että huonosti.

5. Huolettomuus

Pilven käyttäminen on ennen kaikkea huoletonta. Kun ohjelmistot, tiedostojen säilytys, palvelinten tai ohjelmien ylläpito on ulkoistettu pilvipalvelukumppanille, voi ulkoistuksen tehnyt yritys keskittyä oman ydinosaamisensa kasvattamiseen ja omien asiakkaidensa tarpeiden täyttämiseen.

Pilvipalvelussa tiedot ovat nimenomaan pilvipalveluihin erikoistuneen yrityksen käsissä ja pilvipalvelukumppani huolehtii tällöin niin tietoturvasta, laitehankinnoista kuin kaikesta tarvittavasta IT-painista.

Tapani blogiin 750

Tampereen teknillisen yliopiston täydennyskoulutuskeskus Edutech järjestää täydennyskoulutusta erilaisilla asiantuntijuuden aloilla. Magic Cloudilla järjestelmäarkkitehtina työskennellyt Tapani Kuusniemi valmistui Edutechin pilviteknologian asiantuntijaohjelmasta ja kirjoittaa opintojen ja Magic Cloudilla tekemänsä harjoittelun annista.

 

Pääsin syksyllä 2015 Tampereen teknillisen yliopiston Edutechin järjestämään työvoimapoliittiseen Pilviteknologian asiantuntijaohjelmaan. Ohjelma saatiin päätökseen tiistaina ja opinnot kestivät noin kahdeksan kuukautta, josta puolet suoritettiin työssäoppimisena harjoittelupaikassa.

Alun perin kesällä 2015 ilmoittauduin asiakasyrityksilleen harjoitteluita tarjoavaan yritykseen ja tulin sitä kautta haastatteluun Magic Cloudille. Tuolloin olin jo hakenut Edutechin asiantuntijaohjelmaan, mutta tieto hyväksymisestä tuli vasta myöhemmin. Olimme jo sopineet Timo Haapavuoren kanssa harjoittelusta, joten TTY:n opinnot oli helppo yhdistää Magic Cloudilla tapahtuvaan harjoitteluun.

Koulutuksessa käytiin läpi pilviteknologian ja -arkkitehtuurin perusteita, tietojärjestelmien hankintaan ja tietojärjestelmäprojektien hallintaan liittyviä asioita sekä jonkin verran myös liiketoimintaosaamista. Nämä aihealueet olivat minulle jossain määrin entuudestaan tuttuja, mutten ollut aiemmin paneutunut nimenomaan pilvipalveluteknologioihin.

Erityisesti olen kiitollinen saamani koulutuksen kattavuudesta sekä osaavista ja innostavista kouluttajista. Kokonaisuutena asiantuntijaohjelma ja työharjoittelu mahdollistivat henkilökohtaisen ymmärryksen laajentumisen, sillä oli mahdollista oppia sekä teoriassa että käytännössä. Magic Cloudilla opin esimerkiksi rakentamaan ja hallitsemaan pilvipalveluympäristöjä, kun taas opintojen puolella saimme mahdollisuuden testata erilaisia olemassa olevia ratkaisuja.

Edutechin asiantuntijaohjelman toimivuudesta kertoo se, että yli 60% siihen osallistuneista on työllistynyt. Itse kuulun heihin, sillä jatkan Magic Cloudilla järjestelmäarkkitehtina. En toki voi sanoa olevani tiedoiltani ja taidoiltani valmis, sillä tämä ala vaatii jatkuvaa kouluttautumista ja taitojensa kehittämistä. Ei tällä alalla mielestäni voi ajatella pysyvänsä ajanhermolla ilman säännöllistä kouluttautumista.

Jatkossa haluan kehittää ymmärrystäni edelleen ja oppia hallitsemaan entistä suurempia kokonaisuuksia. Pilvipalvelut ovat kasvava palvelualue, joka tulee laajentumaan tulevaisuudessa entisestään. Samaan aikaan tietysti tietoturva-asiat korostuvat, mikä on tälläkin hetkellä nähtävissä, sillä tietoturva- ja kyberturvallisuusaiheet uutisissa ja otsikoissa viikoittain jo nyt. Haluankin kehittää omaa tietoturvaosaamistani mahdollisimman laajaksi.

Edutechin opinnot ja työharjoittelu Magic Cloudilla antoivat minulle vähintään sen, mitä niiltä odotinkin. Ehkä jopa enemmän. Voin lämpimästi suositella kyseistä asiantuntijaohjelmaa ja sen kouluttajia. Lisätietoja ohjelmasta löytyy esimerkiksi täältä.

Vielä edelleenkin monissa yrityksissä IT-ympäristöä hoidetaan suurelta osin manuaalisesti. Kaikki tehtävät tehdään käsin tilanteiden tullessa vastaan ja juoksevien aikataulujen puitteissa. Tämä manuaalinen, käsin tehty työ on hidasta ja suuressa pilvipalveluympäristössä lähes mahdotonta. Työaika ei riitä yhden päivän aikana tekemään kaikkia niitä asioita, jotka vielä viisi vuotta sitten olivat normaalien päivittäisten ylläpitotehtävien piirissä. Lisäksi samaan aikaan IT ympäristöjen tilantarve, suorituskyky ja samalla ylläpitotehtävien määrä kasvavat, jolloin monet esimerkiksi tietoturvaan liittyvät perusasiat saattavat jäädä täysin taka-alalle.

On selvää, ettei professionaalinen pilvipalveluympäristöjen hallinta ole tehokasta ja tarkoituksenmukaista manuaalisesti. Yhdellä ylläpitäjällä saattaa olla päivitettävänään satoja palvelimia ja määrä kasvaa jatkuvasti. Onneksi on olemassa työvälineitä työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi.

Onneksi on olemassa työvälineitä työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi.

Microsoft on liittänyt Windows käyttöjärjestelmiinsä tekstipohjaisen Powershell-hallintakonsolin jo 9 vuotta sitten. Jonkun mielestä tekstipohjainen hallintakonsoli voi toki olla historian havinaa ja vanhan MSDOS käyttöjärjestelmän rippeitä. Mielestäni kuitenkin esimerkiksi Windows 10:n graafisella käyttöliittymllä voi ympäristön hallinnassa toteuttaa vain murto-osan siitä, mihin Powershell pystyy! Tekstipohjaisuus mahdollistaa asioita, joita graafisella käyttöliittymällä ei pystytä suorittamaan. Otetaan muutama esimerkki:

Uusien virtuaalipalvelimien luominen tilanteessa, jossa olemassa olevien palvelimien kapasiteetti on lähes käytettynä: vanhaan tapaan loisin ensin virtuaalipalvelimen, asentaisin Windowsin, asentaisin ohjelmat ja vielä yhden ohjelman, joka äsken unohtui, vähän lisää säätöjä ja rekisterimuutoksia… Mielestäni turhan monimutkaista ja aikaa vievää.

Powershellillä uusien virtuaalipalvelimien luominen onnistuu helposti ja nopeasti käytettäessä mallitiedostoja, joiden avulla esimerkiksi kokonaisen asiakasympäristön asennus onnistuu lähes yhden komennon kautta. Komento lukee määritetystä mallitiedostosta asennettavat tiedot, olipa kyseessä sitten yksi tai pari kymmentä virtuaalista palvelinta. Kun palvelimet asentuvat itsestään ja automatisointi konfiguroi verkkoasetukset virtuaalikoneille ja jää aikaa muille työtehtäville.

Vastaavasti tilanne, jossa tulee luoda pari sataa käyttäjätiliä. Sen sijaan, että naputtelisin nämä tiedot henkilö kerrallaan käsin, Powershell mahdollistaa kaikkien käyttäjien tietojen siirron suoraan Active Directoryyn vain yhden rivin käskyä sekä mallitiedostoa tai Excel-taulukkoa käyttäen. Vanhaan malliin käyttäjätilien luominen kestäisi useita tunteja, ellei lähes koko työpäivän. Miettikääpä, mitä muuta saan aikaan, kun käyttäjätilien perustamiseen kuluukin vain viisi minuuttia, josta osa kahvitauon puolella!

Näin nykypäivän pilvipalveluympäristöissä useimmat asiat, joita ennen tehtiin useita tunteja työpäivän aikana, hoituvat käden käänteessä, jolloin aikaa jää muuhunkin kuin manuaalisesti tehtäviin asioihin.

Näin nykypäivän pilvipalveluympäristöissä useimmat asiat, joita ennen tehtiin useita tunteja työpäivän aikana, hoituvat käden käänteessä, jolloin aikaa jää muuhunkin kuin manuaalisesti tehtäviin asioihin. Oikeastaan ne tehtävät, joita ennen on tehty manuaalisesti ja jotka ovat kuormittaneet kalenteria turhankin paljon, on nykypäivänä automatisoitu tapahtumaan joko itsestään haluttuna aikana tai vastaavasti lähes napin painalluksella.

Kysyin tämän kirjoituksen otsikossa, pitääkö kaikki tehdä käsin. Oikeastaan olen tullut siihen tulokseen, ettei Powershellillä tarvitse tehdä käsin kuin scripti, joka hoitaa usein tehtävät päivitykset puolestani. Näin sinäkin voit myös helpottaa omia työtehtäviäsi ja saat käyttää säästynyttä aikaa tärkeämpiin tehtäviin.

Kuvitus Matin blogitekstiin

Kuvakaappaus Powershell-näkymästä. Voi näyttää monimutkaiselta, mutta oikeastaan helpottaa pilvipalveluympäristön hallintaa huomattavasti!

Aikaisemmassa blogi-tekstissäni olen pohtinut Safe Harbor-sopimusta ja vaikutuksia, joita syntyi EU-tuomioistuimen mitätöityä ko. sopimuksen viime syksynä. Yhdysvalloissa ei ole tietosuojalainsäädäntöä samalla tavalla kuin Euroopassa. Siinä missä Euroopassa tietosuojasta säädetään tarkasti lailla, niin lainsäädäntö, alakohtainen sääntely ja itsesääntely muodostavat tietosuojan Yhdysvalloissa.

Privacy Shieldissä on kyse siitä, että Yhdysvallat on antanut ensimmäisen kerran vakuutuksen rajoituksista ja varotoimista, joiden perusteella Yhdysvaltain viranomaisilla on pääsy EU-kansalaisten yksityisiin tietoihin kansallisen turvallisuuden nimissä.

EU-tuomioistuimen linjauksen jälkeen Euroopassa on ehditty odottamaan useita kuukausia sopimuksettomassa tilassa miten asiassa päästään eteenpäin. EU-komissio ja Yhdysvallat ovat päässeet sittemmin sopimukseen ja tätä uutta Safe Harbor -sopimuksen korvaavaa sopimusta kutsutaan Privacy Shield -järjestelyksi.

Yksinkertaistaen Privacy Shieldissä on kyse siitä, että Yhdysvallat on antanut ensimmäisen kerran vakuutuksen rajoituksista ja varotoimista, joiden perusteella Yhdysvaltain viranomaisilla on pääsy EU-kansalaisten yksityisiin tietoihin kansallisen turvallisuuden nimissä. Sopimuksessa luonnollisesti määritellään myös tarkasti yritysten velvoitteista ja niiden valvonnasta.

Kyseessä on mielestäni kompromissi, jossa Yhdysvallat tunnustaa EU:n yksityisyyden suojaan liittyvät tarpeet ja EU puolestaan tunnustaa Yhdysvaltain tarpeet kansalliseen turvallisuuteen liittyen. Privacy Shield on kuitenkin vain paperi EU:n ja Yhdysvaltojen välillä. En varmastikaan ole ainoa miettiessäni, mitä sopimus käytännössä tarkoittaa ja kuinka sitoutunut Yhdysvallat oikeasti on sopimuksen noudattamiseen. Toisaalta viimeaikainen poliittinen kehitys Euroopassa useine terrori-iskuinen on myös vaikuttanut yleiseen mielipiteeseen yksityisyydensuojan ja kansallisen turvallisuuden välisestä suhteesta.

Privacy Shield on kuitenkin vain paperi EU:n ja Yhdysvaltojen välillä.

Asia ei kuitenkaan vielä ole loppuun käsitelty. Nyt EU:ssa kuunnellaan jäsenvaltioiden edustajista muodostuvaa komiteaa, tämän lisäksi EU:n tietosuojaviranomaiset tuovat esiin näkemyksenä Privacy Shield -järjestelystä ennen sopimuksen lopullista allekirjoittamista.

Huolimatta Privacy Shield -järjestelystä, eurooppalaisilla IT-alan yrityksillä on paljon liiketoimintamahdollisuuksia tarjotessaan pilvipalveluita eurooppalaisista konesaleista. Safe Harborista lähtenyt keskustelu tietosuojasta nostaa esille tarpeen datan sijoittamisesta EU-alueelle. Kun pilvipalveluita tuottava yritys toimii EU-alueella, niin tällöin sen palveluihin sovelletaan aina kulloinkin voimassa olevaa EU-tasoista lainsäädäntöä. Nyt kun ostajat ovat heränneet tähän tilanteeseen, niin myös meidän pilvipalveluita tarjoavien yrityksien pitäisi osata hyödyntää tämä markkinarako. Vaikka Euroopassa tuotetaankin erinomaisia pilvipalveluita, niin niiden markkinoinnissa me eurooppalaiset olemme vielä kaukana amerikkalaisista kilpailijoistamme.

Me Magic Cloudissa tuotamme kotimaisia pilvipalveluita. Teemme yhteistyötä lukuisten kotimaisten ohjelmistotalojen kanssa jo tänään. Moni kotimainen ohjelmistotalo on päätynyt tuottamaan omien ohjelmiensa pilvipalvelut kanssamme, jolloin heidän ohjelmistonsa pyörivät kokonaisuudessaan suomalaisissa konesaleissamme.

Maaliskuun alussa maailmalla havahduttiin DROWN-haavoittuvuuteen. Tietoturvahaavoittuvaisuuksia paljastuu kaiken aikaa ja tämä johtaa helposti niille sokaistumiseen. Monet tietoturvahaavoittuvaisuudet ovat luonteeltaan sellaisia, että ne korjaantuvat ”itsestään” automaattisten päivitysten toimesta. Haavoittuvuuksien kriittisyyksissä on myös paljon eroja: liian harvat meistä edes IT-asiantuntijoiksi itseään kutsuvista, saati tavallisista tietokoneen käyttäjistä ehtii ja viitsii näihin asioihin riittävästi paneutua.

DROWN-haavoittuvuus oli ja on mielestäni erittäin kriittinen ja toisaalta sen luonteinen, että se ei odottamalla korjaannu. DROWNissa kyse on ns. man-in-the-middle tyyppisestä hyökkäyksessä. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että käyttäessämme ns. SSL-salattua viestiliikennettä, on mahdollista, että hyökkääjä pääsee näkemään salatun liikenteen sisällön. SSL-salaus on ennen muuta internetliikenteessä salauksen selkäranka ja esimerkiksi verkkopankkien liikenteen salauksessa käytetään SSL:ää.

Käytännössä monissa internet-palveluissa on käytössä vielä vanhempia SSL-standardeja, vaikka niitä ei tosiasiallisesti enää tarvittaisikaan. DROWNissa kyse on siitä, että SSLv2:ssa on löydetty murrettavissa oleva haavoittuvaisuus, mikäli tähän sivustoon käytetään kohdennettua hyökkäystä. Tällöin saadaan murrettua ns. julkinen avain, jolloin kaikki ko. sertifikaatilla salattujen sivustojen liikenne on hyökkääjän luettavissa. Vaikka tämä haavoittuvaisuus myöhemmin korjattaisiinkin, on ennen korjaamista murron tehneellä hyökkääjällä edelleen täysi pääsy sivuston salattuun liikenteeseen. Valitettavan usein samoja sertifikaatteja käytetään eri sivustojen suojaamiseen, jolloin yhden sivuston haavoittuvaisuus johtaa myös muiden sivustojen haavoittuvuuteen. Hyökkääjällä on tällöin pääsy kaikkeen saman sertifikaatin takana olevaan tietoliikenteeseen.

Valitettavan usein samoja sertifikaatteja käytetään eri sivustojen suojaamiseen, jolloin yhden sivuston haavoittuvaisuus johtaa myös muiden sivustojen haavoittuvuuteen.

Otetaan esimerkki: Yritys X käyttää internetsivuillaan SSL-sertifikaattia, eikä sivuilla ole kiinnitetty erityistä huomiota tietoturvaan, koska nettisivuja ei ole pidetty niin kriittisinä hyökkäyksen kohteina. Yritys käyttää samaa SSL-sertifikaattia lisäksi myös sähköpostipalvelimensa suojaamiseen. Sähköpostipalvelin on koettu internet-sivuja kriittisemmäksi ja sinne kaikki tarvittavat korjaukset on tehty. Hyökkääjä suorittaa tietomurron hyökkäämällä palvelimeen, jossa yrityksen nettisivut pyörivät. Murrettuaan yrityksen SSL-sertifikaatin nettisivujen kautta, hyökkääjällä on vapaa pääsy tarkastelemaan myös yrityksen hyvin ylläpidettyä sähköpostipalvelimen salattua viestiliikennettä.

Käytännössä vanhaa SSLv2 tekniikka ei enää tarvita ja sen sulkemalla havaittu haavoittuvaisuus saadaan myös paikattua. Uusimmissa asennuksissa SSLv2 onkin pääsääntöisesti oletusarvoisesti kytketty pois päältä. Esimerkiksi kaikissa Windows Server 2008 palvelimien IIS asennuksissa on oletuksena käytössä vielä SSLv2 ja SSLv3 (johon siihenkin liittyy tietoturvaongelmia). Nämä ongelmalliset SSL versiot on helppo kytkeä pois käytöstä ja näin ratkaista DROWN-haavoittuvaisuus ja ehkäistä samalla monia muitakin tietoturva-aukkoja.

Tämän kaltaiset korjaukset eivät yleensä ole teknisesti erityisen vaikeita tai monimutkaisia tehdä. Ongelmana on, että kyseiset korjaukset eivät yleensä ole yrityksessä kenenkään vastuulla ja näin ollen ne jäävät helposti tekemättä. Aivan liian usein puutteisiin tietoturvassa havahdutaan vasta siinä vaiheessa, kun jotain on jo ehtinyt tapahtumaan. Tietoturvan jos minkä pitäisi olla huomioituna yrityksen strategiassa!

Aivan liian usein puutteisiin tietoturvassa havahdutaan vasta siinä vaiheessa, kun jotain on jo ehtinyt tapahtumaan. Tietoturvan jos minkä pitäisi olla huomioituna yrityksen strategiassa!

Hyvä IT-kumppani on monesti kullan arvoinen, mutta silloinkin on tärkeää sopia tämän kumppanin kanssa selvästi, että tietoturvapäivitykset kuuluvat valitun kumppanin toimenkuvaan. IT-kumppani, joka on tarvittaessa puhelinsoiton päässä asiakkaasta, ei luultavasti tule itse ehdottamaan DROWNin tai muiden vastaavien tietoturvaongelmien korjaamista. Tällaisten uhkien torjuminen edellyttää IT:n jatkuvaa ja systemaattista ylläpitoa.

Osoitteessa https://drownattack.com/#check voit tarkistaa onko omassa yrityksessäsi DROWN-haavoittuvaisuus ja tehdä tarvittaessa korjaustoimenpiteet. Jos tarvitset apua aiheen tiimoilta, niin mielellämme myös me Magic Cloudilla olemme avuksi.

Viime aikoina julkisuudessa on kohistu paljon Safe Harbor sopimuksesta ja ennen muuta EU-tuomioistuimen linjauksesta sopimuksen pätemättömyyteen liittyen. Liian monet meistä ovat sivuuttaneet uutisen olan kohautuksella, vaikka kyseinen sopimus vaikuttaa yksilöinä lähes jokaiseen meistä ja ko. sopimusta on sovellettu myös erittäin laajasti monen kokoisissa yrityksissä täällä meillä Suomessakin.

Yhdysvalloissa ei ole tietosuojalainsäädäntöä samalla tavalla kuin meillä täällä Euroopassa. Siinä missä Euroopassa tietosuojasta säädetään tarkasti lailla, niin lainsäädäntö, alakohtainen sääntely ja itsesääntely muodostavat tietosuojan Yhdysvalloissa.

Kysymys ei ole aivan pienestä asiasta, sillä pelissä on eurooppalaisten tietosuoja.

EU-Komissio neuvottelee Yhdysvaltojen kanssa Safe Harborin korvaavan menettelyn luomisesta. Mikä uusi sopimus ikinä tuleekaan olemaan, se tulee edellyttämään yrityksissä sopimusten päivittämistä ja yritysten toimintojen tarkastamista vastaamaan tulevia vaatimuksia. Kysymys ei ole aivan pienestä asiasta, sillä pelissä on eurooppalaisten tietosuoja. Euroopassa tietosuojaa on tähän asti pidetty erityisen tärkeänä ja unioni säätelee tarkasti henkilötietojen tallentamisesta EU:n ulkopuolelle, esimerkiksi Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. Tähän tarpeeseen syntyi aikoinaan Safe Harbor-sopimus. Käytännössä Yhdysvalloissa toimivat yritykset saattoivat liittyä Safe Harbor-sopimuksen piiriin ja tämän sopimuksen todettiin takaavan henkilötietojen riittävä tietosuoja. Lokakuussa 2015 EU-tuomioistuin kuitenkin linjasi, että Safe Harbor -sopimus on pätemätön. Näin ollen suurin osa EU-kansalaisten henkilötiedoista, joiden tallentaminen on perustunut Safe Harbor-sopimukseen ja jotka olivat tallennettuna eurooppalaisten yritysten toimesta Yhdysvaltoihin, lakkasivat EU-tuomioistuimen päätöksellä noudattamasta eurooppalaista tietosuojalainsäädäntöä.

Safe Harbor on vain yksi esimerkki niistä lainsäädännöllisistä haasteista, joita yritykset kohtaavat globalisoituvassa maailmassa, jossa liiketoimintaa tehdään kansainvälisesti, mutta lainsäädäntö ei ole kansainvälistä. Tilanteen ongelmallisuutta ei ainakaan helpota, että lainsäädäntö muuttuu kaikkialla maailmassa kaiken aikaa ja näin ollen tänään tehty sopimus ei välttämättä huomenna enää vastaa niihin tarpeisiin, joihin se neuvoteltiin.

Me Euroopassa ja Suomessa käytämme sekä henkilökohtaisesti että työssämme laajasti kansainvälisiä pilvipalveluita ajattelematta lainkaan tähän liittyviä haasteita. Itsekin käytän lukuisia kansainvälisiä pilvipalveluita sekä töissä että kotona, mutta tiedostan tähän liittyvät haasteet.

Meillä eurooppalaisilla ja suomalaisilla IT-alan toimijoilla olisikin paljon liiketoimintamahdollisuuksia tällä kentällä: voisimme tuottaa itse omille markkinoillemme huomattavasti isomman osuuden täällä käytetyistä pilvipalveluista. Tämä kehitys poistaisi edellä kuvaamani sopimukselliset hankaluudet, sillämeitä velvoittaa suomalainen ja EU-tasoinen lainsäädäntö. Suomessa tuotetaan jo nyt paljon pilvipalveluita, mutta markkinoinnissa emme vielä pärjää amerikkalaisille kilpailijoillemme. Kehittämällä pilvipalveluita Euroopassa ja täällä Suomessa, pystymme tarjoamaan paikalliseen lainsäädäntöön soveltuvia palveluita ja luomaan uusia työpaikkoja.

 
Kehittämällä pilvipalveluita Euroopassa ja täällä Suomessa, pystymme tarjoamaan paikalliseen lainsäädäntöön soveltuvia palveluita ja luomaan uusia työpaikkoja.

Me Magic Cloudissa tuotamme kotimaisia pilvipalveluja. Teemme yhteistyötä lukuisten kotimaisten ohjelmistotalojen kanssa jo tänään. Moni kotimainen ohjelmistotalo on päätynyt tuottamaan omien ohjelmiensa pilvipalvelut kanssamme, jolloin heidän ohjelmistonsa pyörivät kokonaisuudessaan suomalaisissa konesaleissamme.

 

Nykyisin törmää enenevässä määrin käsitteeseen reaaliaikainen taloushallinto. Usein tämä käsite on muotoiltu osaksi tilitoimiston, ohjelmistotalon tai jonkin muun toimijan markkinointiviestintää. Reaaliaikainen taloushallinto on onnistuttu markkinoimaan niin hyvin, että nykyisin asiakkaat alkavat tätä myös enenevässä määrin vaatimaan. Vaikka käsite onkin varsin vakiintunut, niin ongelmaksi välillä muodostuu, mitä kukin sillä tarkoittaa.

Yhdelle reaaliaikainen taloushallinto on mahdollisuus päästä katsomaan internetissä vaikkapa yrityksen edellisen kuukauden kirjanpidon raportteja itselle parhaaksi sopivana ajankohtana. Toiselle se tarkoittaa sitä, että taloushallinto on todella reaaliaikaista, sitä siis tehdään jatkuvana prosessina eikä pelkästään esimerkiksi kerran kuukaudessa. Kolmas mieltää sen epämääräisesti osaksi sähköistä taloushallintoa, mutta termi on vielä jäsentymätön möykky. Neljännen mielestä on jostain ihan muusta tai hän ei tiedä lainkaan, mistä on kyse. Viestiä olisi mielestäni syytä hieman terottaa, sillä termien ja käsitteiden yksiselitteisyys on kaikkien etu.

Työssäni olen jatkuvasti tekemisissä tilitoimistoyrittäjien kanssa. Kaikki puhuvat nykyään pilvestä ja reaaliaikaisuudesta. Monille pilvi ja reaaliaikainen taloushallinto ovat yksi ja sama asia. Jos ohjelmisto on siirtynyt pilveen, mutta tilitoimiston toimintatavat ovat pysyneet muuttumattomina viime vuosituhannelta saakka, niin mielestäni ei kuitenkaan voida puhua reaaliaikaisesta taloushallinnosta. Toisaalta monelle tilitoimiston asiakkaalle riittää jatkossakin kerran kuukaudessa tehtävä kirjanpito, eikä kirjanpidon reaaliaikaisuudelle ole näiden asiakkaiden keskuudessa kysyntää.

Usein keskustelu onkin ollut asiakastarpeista lähtevää. Pilvi, reaaliaikaisuus ja muut uudet tavat toimia, voivat hyvinkin täyttää erilaisia asiakastarpeita. Tämän rinnalla ovat tietysti tilitoimiston omat tarpeet ja niiden täyttämisen. Joissain tapauksissa nämä saattavat olla tilitoimiston kannalta lopulta merkittävämpiä asioita.

 

Reaaliaikaisen taloushallinnon monet mahdollisuudet

Tilitoimistoyrittäjä saattaisi haluta pitää välillä pitkän viikonlopun, mutta jotkin rutiinitehtävät olisi kuitenkin kyettävä hoitamaan. Tämä olisi huomattavasti joustavampaa, mikäli asiat voisi hoitaa kotona tai vaikka lomareissussa, sen sijaan, että yrittäjä käy pikaisesti töissä ”kääntymässä”. Toisinaan kirjanpitäjä saattaa joutua jäämään kotiin sairaan lapsen kanssa, mutta voisiko ainakin osan työstä kyetä hoitamaan kotoa käsin ja näin ennaltaehkäistä sitä ruuhkaa, joka töihin palatessa on odottamassa.

Usein laskujen siirtäminen maksuun isommissa erissä olisi tehokkaampaa, mutta mitäpä jos eräpäivänä tilillä ei olekaan riittävästi rahaa? Voisiko näistä saada automaattisen hälytyksen vaikkapa puhelimeen? Yhteydenpito asiakkaisiin ja tämän kautta tuotettava lisäarvo ovat monissa tilitoimistoissa toiminnan elinehto, mutta voisiko jossain tapauksissa olla sekä tilitoimiston, että tilitoimiston asiakkaan näkökulmasta tehokkaampaa hoitaa jokin pieni palaveri toimivan videoneuvottelujärjestelmän kautta?

Joskus voisi olla tehokkaampaa siirtää vaikkapa tilitoimiston asiakkaan myyntilaskut kirjanpitoon sähköisesti ilman manuaalista ja aikaa vievää tallennusta. Tässä säästynyt aika voitaisiin käyttää vaikkapa asiakkaan parempaan konsultoimiseen, jolloin työ saattaisi olla tekijälleen mielekkäämpää ja asiakas saattaisi kokea saavansa parempaa palvelua. Olisiko tilitoimistolle helpompaa, asiakkaalle halvempaa ja asiakkaan työntekijöille mieluisampaa saada palkkalaskelmat sähköisesti verkkopankkiin perinteisen kirjepostin sijaan?

Aivan nuorimmat tilitoimistoyrittäjät eivät edes tiedä paljonko harmaita hiuksia vaikkapa palkanlaskenta- tai kirjanpito-ohjelmistojen päivittämiset ovat tilitoimistoissa aiheuttaneet ja monille aiheuttavat edelleen. Eikö olisikin kätevää kun nämä kaikki päivitykset vain tapahtuisivat itsestään ja vielä tärkeämpää, päivitykset todella onnistuisivat? Entäpä ne varmistukset, voisiko nekin unohtaa?

Tämä kaikki tekniikka on tänään, ja on ollut itseasiassa jo eilen, kaikkien tilitoimistojen saatavissa. Monissa tilitoimistoissa tekniikka on myös jo käytössä. Kuitenkaan moni niistä toimistoista, jotka ovat tämän ratkaisun jo tehneet, eivät vielä osaa hyödyntää kaikkia tekniikan tuomia mahdollisuuksia: pilvipalvelu voi parhaimmillaan mahdollistaa reaaliaikaisen taloushallinnon ja lisäksi se tehostaa tilitoimiston toimintaa merkittävästi, sekä lisäksi tuoda toimintaan aivan uudenlaisia joustoja ja liiketoimintamahdollisuuksia.

Nyt jos koskaan voisi olla hyvä aika pohtia, mitä pilvi ja reaaliaikainen taloushallinto merkitsevät Sinun tilitoimistollesi ja olisiko näistä asioista apua, kun yritämme omissa yrityksissämme ottaa sitä paljon julkisuudessakin kaivattua tuottavuusloikkaa?

Aikaisemmin ohjelmistotoimittajien toimeenkuvaan riitti ohjelmiston toimittaminen ja siihen mahdollisesti tuki- ja koulutuspalveluiden tuottaminen. Nykyään suuri osa ohjelmistoista on jo saatavilla pilvipalveluna. Ja niissäkin, jotka eivät vielä pilvestä ole saatavilla, on jakelua pilvestä luultavasti vähintään pohdittu. Pilvi onkin muuttanut ohjelmistotalon liiketoimintaa varsin paljon: tyypillinen lisenssikauppa ja siihen liittyvä ylläpitopalvelun myynti on monessa tapauksessa muuttunut kuukausiperustaiseksi palvelumyynniksi, johon sisältyvät itse ohjelmisto, ohjelmiston tarvitsema pilvi, tukipalvelut ja ohjelmiston ylläpito. Jotkut toimijat ovat osanneet hyödyntää muutoksen mahdollisuuden hyvin, jotkut taas ovat tulleet mukaan pakon sanelemina. Onhan markkinoilla lisäksi vielä iso joukko toimijoita, jotka vasta empivät tämän tyyppiseen konseptiin siirtymistä.

Jos pilvipalvelut ovat muuttaneet ohjelmistotalojen business-mallia, niin tuo muutos ei ole kuitenkaan jäänyt ainoaksi. Tyypillisesti ohjelmistotaloilla on luonnollisesti ollut hyvä osaaminen ohjelmistokehityksessä, mutta infraosaaminen, jota pilvipalveluiden tuottaminen mitä suurimmassa määrin vaatii, ei ole ollut ohjelmistotalojen ydinosaamista. Pilviratkaisuissa ohjelmistotalot ovatkin tehneet omista lähtökohdistaan kovin erilaisia ratkaisuja pilveen siirtymisen yhteydessä. Osa yrityksistä on hankkinut omaa rautaa ja alkanut itse tuottamaan ohjelmistonsa tarvitsemaa pilvikapasiteettia. Osa puolestaan on päätynyt hyväksi havaitsemaansa paikalliseen hosting-palveluita tarjoavaan kumppaniin ja osa on valinnut ohjelmiston pilveksi jonkin suuren kansainvälisen pilvitoimijan kuten Microsoftin tai Amazonin.

Ohjelmistotalon valitessa omaa pilvialustaa edessä on paljon kysymyksiä, jotka tulee ratkaista. Kustannukset ovat varmasti yksi pohdittava asia, vaikka yksiselitteisesti edullisimman ratkaisun tunnistaminen saattaa olla käytännössä vaikeaa. Pohdittaessa pilvipalvelun tuottamista omasta ympäristöstä, arvioitavaksi tulee oman yrityksen riittävä ammattitaito tuottaa kyseistä palvelua. Asiakkailla saattaa olla palvelun käytettävyydelle varsin merkittäviäkin vaateita.

Pohdittaessa palvelun tuottamista ison kansainvälisen pilvipalveluoperaattorin pilvestä, kysymykset ovat tyypillisesti hyvin erilaisia. Kysymyksiä saattavat olla esimerkiksi datan maantieteellinen sijainti sekä datan omistajuuteen liittyvät kysymykset, eli kuka lopulta omistaa pilveen tallennetun datan. Kansainvälisten toimijoiden kohdalla lainsäädäntö mietityttää myös usein: minkä maan lainsäädäntöä palvelussa sovelletaan ja kuinka hyvin tämä lainsäädäntö tukee tai vaihtoehtoisesti ei tue palvelun tuottamista. Suomalaisen ohjelmistotalon näkökulmasta ohjelmistovalmistaja on tyypillisesti merkittävästi pienempi toimija kuin pilvipalvelua tuottava yritys. Usein tässä kohtaa mietitäänkin, onko ohjelmistotalon mahdollista saada suurelta kansainväliseltä yritykseltä riittävän monipuolista palvelua ja miten toimitaan mahdollisissa ongelmatilanteissa. Hinnoittelu saattaa myös koostua paljolti muuttuvista eristä ja näiden arviointi etukäteen ei ole aina täysin ongelmatonta.

Mikäli ohjelmistovalmistaja pohtii pilvikumppanikseen paikallisempaa hosting-kumppania, muuttuu kysymyksen asettelu varsin paljon. Ensimmäinen kysymys usein kuuluu, että onko tällä kumppanilla riittävä tekninen osaaminen ja riittävät taloudelliset resurssit pilvipalvelun tuottamiseen nyt ja tulevaisuudessa. Toinen keskeinen kysymys tämän kaltaisten kumppaneiden pohdinnassa on ollut konesalien standardit: ovatko konesalit riittävän turvallisia myös epätodennäköisten häiriötilanteiden sattuessa kohdalle.

Omaan pilvipalveluun päätyessä ohjelmistotalo pyrkii tyypillisesti vastaamaan pilvialustastaan itse mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja saamaan näin kustannussäästöjä. Kansainvälisten pilvipalveluiden tarjoajien kanssa tilanne on monessa mielessä samankaltainen. Tuolloin alla oleva infra kyllä hoidetaan palveluna, mutta varsinainen palveluympäristö on tyypillisesti sellainen, jonka konfiguroinnista ja palvelusta vastaa ohjelmistoyritys. Toisaalta paikallisen hosting-kumppanin kanssa merkittävä ero on, että tällöin työtehtävistä ja vastuista voidaan tyypillisesti sopia varsin joustavasti.

Me Magic Cloudissa olemme yksi Suomalainen hosting-palveluita tarjoava yritys. Meillä on lukuisia kotimaisia ohjelmistoalan yrityksiä asiakkainamme, jotka ovat päätyneet käyttämään meidän pilveämme oman ohjelmistonsa pilvipalvelualustanaan.

3 Step IT:n tekemän tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta työntekijästä kokee oikkuilevan tietokoneen vähentävän työmotivaatiota. Samainen tutkimus paljastaa oikkuilevan tietokoneen aiheuttavan Suomessa satojen miljoonien kustannuksen vuositasolla. Suurimpia ongelmia olivat liian vanhat ja tehottomat työasemat, jotka oikkuilivat liian usein.

 

Valta-osa kustannuksista syntyy muista elinkaarikustannuksista, joita ovat esimerkiksi käyttöönotto ja ylläpitokustannukset.

 

Tutkimuksessa saadut tulokset eivät varmastikaan yllätä meistä juuri ketään. Mistä sitten johtuu, että tiedossa olevaa tilannetta ei saada yrityksissä korjattua. Yksittäisten työasemien hinnat ovat laskeneet niin alhaiselle tasolle, että ongelma tuskin on uusien työasemien hankintakustannuksissa. Yleisesti tiedossa onkin, että työasemien kustannuksista vain murto-osa muodostuu niiden hankintahinnasta ja valta-osa kustannuksista syntyy muista elinkaarikustannuksista, joita ovat esimerkiksi käyttöönotto ja ylläpitokustannukset.

Oma käsitykseni on kuitenkin, että lopulta kustannukset ovat vain yksi syy, jonka takia työpaikoilla tuskaillaan vanhentuneiden työasemien kanssa. Työasemien uudistaminen ovat usein työläs projekti, johon liittyy erilaisia epävarmuustekijöitä, kuten vanhat sovellusten toimivuus uusilla koneilla. Ei myöskään pidä vähätellä sitä tosiasiaa, että usein yrityksen johdolla – jotka myös tekevät päätökset hankinnoista – ei ole käytössään näitä ongelmallisia sovelluksia vaan usein pelkkä Office-paketti ja internetselain. Näin ollen johdon koneet ovat kovin usein uudet ja tästä syystä johto ei useinkaan ymmärrä näitä ongelmia, joiden kanssa muut työntekijät joutuvat painimaan.

 

Ei myöskään pidä vähätellä sitä tosiasiaa, että usein yrityksen johdolla – jotka myös tekevät päätökset hankinnoista – ei ole käytössään näitä ongelmallisia sovelluksia.

 

Ratkaisuja hitaiden oikuttelevien koneiden uusimiseen on monia ja eri organisaatiot valitsevat kukin heille parhaiten soveltuvan tavat, tosin liian monet jättävät valinnan tekemättä. Meillä Magic Cloudissa on jo pitkään tarjottu Windows-työasemaa palveluna pilvestä kiinteään kk-hintaan. Kyseessä on niin kutsuttu Desktop as a Service tyyppinen palvelu, jonka olemme nimenneet meillä MagicDeskiksi. Tässä mallissa työntekijällä on aina käytössään tuoreimmat ohjelmistoversiot, taustalla olevan raudan päivittäminen kuuluu osaksi palvelua, yrityksellä on aina yksi kontakti joka vastaa työaseman toimivuudesta.

Moni yritys on jo valinnut MagicDeskin yrityksen ratkaisuksi työasemien elinkaaren täyttyessä. Tätä blogia kirjoittaessa olemme juuri valmistelemassa uuden MagicDesk version käyttöönottoa ja tämän version saavat kaikki olemassa olevat MagicDesk-asiakkaat käyttöönsä ilman lisäkustannuksia, vähän niin kuin automaattisesti.